Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι στον στιγματισμό οποιασδήποτε κοινότητας, έθνους ή καταγωγής»
  • [02] Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Ενέργειας, ο Πάνος Σκουρλέτης
  • [03] Στο υπουργείο Οικονομικών πάνω από δέκα χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων στην Ελβετία
  • [04] «Οι τράπεζες παγκόσμια μπορεί να μειώσουν θέσεις εργασίας κατά 50%, την επόμενη 10ετία»
  • [05] Π. Σγουρίδης: Θα προχωρήσουμε στα έργα για τη Θεσσαλονίκη
  • [06] Α. Μέρκελ: Χώρα-κλειδί η Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
  • [07] Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση
  • [08] Βλ. Πούτιν: Η ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει τον εξισλαμισμό της χώρας
  • [09] Κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά κατά μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [10] Ο Σ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM» : Τρεις προϋποθέσεις για τη σωτηρία των ταμείων
  • [11] Για τον «βέβηλο έρωτα της Σαλώμης», μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεοδώρα Τζήμου
  • [12] Ο Ομπάμα τίμησε τον Σπίλμπεργκ, τον σκηνοθέτη της «αχαλίνωτης φαντασίας»
  • [13] Ομόφωνη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ στον Ι. Πλακιωτάκη
  • [14] Α. Μέρκελ: Μόνη λύση, η πολιτική λύση
  • [15] Πεζοπορικές διαδρομές στα Τζουμέρκα, όπου τα μονοπάτια της φύσης συναντούν τον πολιτισμό

  • [01] «Όχι στον στιγματισμό οποιασδήποτε κοινότητας, έθνους ή καταγωγής»

    Την ανάγκη στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο στιγματισμός οποιασδήποτε κοινότητας, έθνους ή καταγωγής - είτε πρόκειται για μουσουλμάνους, είτε πρόκειται για πρόσφυγες ή μετανάστες επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην παρέμβασή του στην ολομέλεια του ευρωπαικού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    Μιλώντας σε συζήτηση με θέμα ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης των Ευρωπαίων πολιτών από τις τρομοκρατικές οργανώσεις ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε πως σχεδόν όλοι οι δράστες των τελευταίων επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Ευρώπη και πως η οποιαδήποτε θρησκεία, δεν έχει να κάνει με τις πράξεις τους. «Ο ριζοσπαστισμός και το μίσος είναι πίσω από τις πράξεις αυτές. Συνδέοντας λοιπόν την τρομοκρατία με την μετανάστευση οδηγούμαστε στο μίσος και σε ένα φαύλο κύκλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

    [02] Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Ενέργειας, ο Πάνος Σκουρλέτης

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Ενέργειας το οποίο θα ασχοληθεί με το πλαίσιο για την επισήμανση της Ενεργειακής Απόδοσης.

    Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν εξάλλου τα θέματα της Επιτροπής που αφορούν στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για τον καθορισμό μιας νέας αγοράς ενέργειας και στον καθορισμό των βασικών σημείων μίας νέας συμφωνίας (new deal) για τους καταναλωτές ενέργειας.

    Το Συμβούλιο πρόκειται, επίσης, να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης.

    [03] Στο υπουργείο Οικονομικών πάνω από δέκα χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων στην Ελβετία

    Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

    [04] «Οι τράπεζες παγκόσμια μπορεί να μειώσουν θέσεις εργασίας κατά 50%, την επόμενη 10ετία»

    Οι τράπεζες μπορεί να καταργήσουν τις μισές θέσεις εργασίας και τα μισά παραρτήματά τους παγκόσμια την επόμενη δεκαετία στη μάχη τους να διατηρήσουν το λόγο ύπαρξής τους και να αποφέρουν κέρδη, εν όψει των τεράστιων τεχνολογικών αλλαγών, είπε ο πρώην διευθυντής της βρετανικής τράπεζας Barclays χθες.

    Ο Άντονυ Τζένκινς, ο οποίος αντικαταστάθηκε ως διευθυντής το καλοκαίρι, είπε σε ομιλία του στο Λονδίνο: «Ο αριθμός των παραρτημάτων και ατόμων που εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια, και ακόμα και σε λιγότερο σκληρό σενάριο, προβλέπω ότι θα μειωθούν κατά 20% τουλάχιστον».

    Για την Barclays, αυτό σημαίνει ότι 26.000-66.000 θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν παγκόσμια, και 280-700 παραρτήματα στη Βρετανία θα κλείσουν.Ο ίδιος είχε κλείσει πολλά παραρτήματα και ήταν στο μέση ενός σχεδίου να απολύσει 19.000 άτομα όταν απολύθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο.

    [05] Π. Σγουρίδης: Θα προχωρήσουμε στα έργα για τη Θεσσαλονίκη

    Την επανεκκίνηση μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης όπως το μετρό, το αεροδρόμιο και το λιμάνι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, από το βήμα ημερίδας του ΣΑΣΘ με θέμα «Οι δημόσιες αρχές μεταφορών και μετακινήσεων ως βασικός παράγοντας προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας».

    «Θα προχωρήσουμε στα έργα για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει» είπε ο κ. Σγουρίδης και ανέφερε ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση μεταξύ υπουργείου και αναδόχου του έργου του μετρό για τις οικονομικές διαφορές, το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και τη διατήρηση του ίδιου εργασιακού καθεστώτος για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια.

    [06] Α. Μέρκελ: Χώρα-κλειδί η Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

    «Αν θέλουμε να φτάσουμε πάλι σε συντεταγμένες, νόμιμες συνθήκες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε απαιτείται μια συνεργασία με την Τουρκία», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας και τόνισε ότι πρέπει όλα τα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν στην κατανομή, προκειμένου και η Ελλάδα να είναι βέβαιη ότι από τα Hotspots που θα δημιουργήσει οι εταίροι της θα πάρουν τους πρόσφυγες. Η καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη στην περιοχή του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να αντικατασταθεί η παρανομία από νομιμότητα.

    «Όταν μιλούμε για διεθνείς προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τότε η Τουρκία είναι ένας εταίρος - κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία είναι γείτονάς μας, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στην απέναντι όχθη των εξωτερικών μας συνόρων και, αν ρίξουμε μια ματιά στους γείτονές της, είναι το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία. Είναι δηλαδή χώρες τις οποίες είτε χρειαζόμαστε επειγόντως για την λύση της διένεξης στην Συρία είτε στις οποίες το Ισλαμικό Κράτος ήδη κυριαρχεί σε κάποιες περιοχές», δήλωσε η Μέρκελ κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για τον Προϋπολογισμό του 2016 και πρόσθεσε ότι αφενός η Τουρκία, με περισσότερους από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ, αλλά και η Ιορδανία και ο Λίβανος, έχουν επωμιστεί αξιοσημείωτο βάρος.

    Ειδικά σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η καγκελάριος επισήμανε ότι «είναι προς το συμφέρον μας» να καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση, δηλαδή στην φροντίδα των προσφύγων.

    [07] Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ χθες, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης:Μεντβέντεφ: Κοινά σχέδια με την Τουρκία μπορεί να ακυρωθούν

    Πρεσβευτής Ρωσίας στη Γαλλία: Η Μόσχα, έτοιμη για τη σύσταση κοινού επιτελείου κατά του ΙΚ

    Ερντογάν και Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

    Στα χέρια του συριακού στρατού ο ένας από τους Ρώσους πιλότους

    «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, η κυπριακή κυβέρνηση

    Α. Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

    [08] Βλ. Πούτιν: Η ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει τον εξισλαμισμό της χώρας

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας ενθαρρύνουν τον εξισλαμισμό της τουρκικής κοινωνίας, κάτι το οποίο είναι πρόβλημα, είπε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Μιλώντας την επομένη της κατάρριψης από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους ο Πούτιν είπε: "Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. "Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε... πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της".

    Ο Πούτιν είπε ακόμη πως ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 θα σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μετέδωσαν το Interfax και άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία θα στείλει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

    Σε ξεχωριστή δήλωση προς τα πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως ο δεύτερος πιλότος του καταρριφθέντος SU-24 είναι ασφαλής και επέστρεψε στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Άγκυρα δεν επιθυμεί κλιμάκωση δηλώνει ο Ερντογάν

    [09] Κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά κατά μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

    Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου, ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά.

    Η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο επίμαχο σημείο με μία φίλη της, κλήθηκε από την πρόεδρο να αναγνωρίσει τον άνδρα που είδε ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Η μάρτυρας υπέδειξε τον Καζαντζόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» ενώ στην ερώτηση της προέδρου αν είναι απόλυτα σίγουρη απάντησε: «απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός». Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στην μάρτυρα τής είπε: «κοίταξέ με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;». Όταν άκουσε την κ. Ζώρζου να απαντά θετικά με έντονες κινήσεις και ενώ ο διπλανός του στο εδώλιο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει είπε κάτι στη μάρτυρα, η οποία ταράχθηκε πολύ και αφού ζήτησε διακοπή βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

    [10] Ο Σ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM» : Τρεις προϋποθέσεις για τη σωτηρία των ταμείων

    Δημιουργία θέσεων εργασίας, επανεκκίνηση της οικονομίας και παραγωγή προϊόντων, αποτελούν τις τρεις βασικές προϋποθέσεις για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα ταμεία δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις συντάξεις.

    «Δεν θα μπορέσει σε ένα - δύο χρόνια να πληρώσει συντάξεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ασφαλιστικού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή των Κωστή Χατζηδάκη και Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου.

    Τόνισε δε, ότι το σχέδιο σωτηρίας του ασφαλιστικού «δεν θα έχει αποτέλεσμα ή στέρεα βάση, αν δεν αρχίσουμε από τώρα να δημιουργούμε εργασία, οικονομία και προϊόντα στην Ελλάδα».

    [11] Για τον «βέβηλο έρωτα της Σαλώμης», μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεοδώρα Τζήμου

    Ο απόλυτος έρωτας δεν μπορεί παρά να ναι μοναξιά, λέει η Θεοδώρα Τζήμου, καθώς ετοιμάζεται να υποδυθεί, από την Πέμπτη 26/11, στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, τη βιβλική Σαλώμη, στην εκδοχή του Όσκαρ Γουάιλντ. Την «κόρη του πάθους», όπως την αποκαλεί ο μεγάλος Ιρλανδός συγγραφέας στο ομώνυμο θεατρικό του κείμενο του 19ου αιώνα, γεμάτο έντονο ερωτισμό και μια αίσθηση παρακμής.

    Η Σαλώμη και ο Χορός των επτά πέπλων έχουν απασχολήσει τους δημιουργούς σε όλες τις εποχές και τις τέχνες, από τον Ρίχαρντ Στράους ως τον Μποτιτσέλι και τον Μορό, τον Σαρλ Μποντλέρ, τον Καραβάτζιο, τον Πικάσο?

    [12] Ο Ομπάμα τίμησε τον Σπίλμπεργκ, τον σκηνοθέτη της «αχαλίνωτης φαντασίας»

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χθες το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον δημιουργό των ταινιών «ET», «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», «Ιντιάνα Τζόουνς»...«Μία ταινία του Σπίλμπεργκ, μία αχαλίνωτη φαντασία, αναπαράσταση κόσμων στις μικρότερες λεπτομέρειές τους, πρόσωπα που αγωνίζονται για να ελέγξουν τη μοίρα τους», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά την τελετή απονομής στον Λευκό Οίκο.

    «Ακόμη σημαντικότερο από όλα αυτά, οι ταινίες του Στίβεν χαρακτηρίζονται από μία βαθιά πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στη συνέχεια στο σπουδαίο έργο του Ιδρύματος για το Ολοκαύτωμα που έχει ιδρύσει ο σκηνοθέτης. «Το σινεμά ήταν πάντα για μένα το καλύτερο μέσον για να απαλλαγώ από τους δαίμονές μου και κατά συνέπεια να τους ξεφορτωθώ επάνω σας» είχε εξηγήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πριν από δέκα ημέρες στο Βερολίνο παρουσιάζοντας την τελευταία του ταινία, ένα θρίλερ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου με τίτλο «Bridge of Spies».

    Ανάμεσα στις 17 προσωπικότητες που τιμήθηκαν κατά την χθεσινή τελετή περιλαμβάνονται η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η Γκλόρια Εστεφάν, καθώς και ο θρύλος του μπέιζμπολ Ουίλι Μέις. Ο διάσημος μπασκετμπολίστας Γιόγκι Μπέρα τιμήθηκε μετά θάνατον στην ίδια εκδήλωση.

    [13] Ομόφωνη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ στον Ι. Πλακιωτάκη

    Ομόφωνα οι βουλευτές της ΝΔ, στο πλαίσιο της χθεσινήςσυνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος,δήλωσαν τη στήριξή τους στον νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη.

    «Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης», ειπε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

    Για την προεδρία της ΚΕΦΕ τόνισαν στην ΚΟ ότι όλα θα γίνουν με βάση το καταστατικό, δηλαδή θα αναλάβει αν θελήσει πρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης.

    [14] Α. Μέρκελ: Μόνη λύση, η πολιτική λύση

    «Μόνη λύση είναι η πολιτική λύση», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, με την οποία, όπως είπε, «η κατάσταση επιδεινώθηκε για άλλη μια φορά». Απηύθυνε δε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης.

    «Πρέπει τώρα να κάνουμε το παν προκειμένου να αποφύγουμε μια κλιμάκωση. Βεβαίως κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τα εδάφη της, αλλά από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε σε πόσο τεταμένη κατάσταση βρισκόμαστε τώρα στη Συρία και στην περιοχή της. Μίλησα χθες με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και τον παρακάλεσα να κάνει τα πάντα ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2016.

    [15] Πεζοπορικές διαδρομές στα Τζουμέρκα, όπου τα μονοπάτια της φύσης συναντούν τον πολιτισμό

    Πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες συνδυάζουν τη φύση με τον πολιτισμό στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αναδείχτηκαν μέσα από τη υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος και τη δράση «Πεζοπορία για τον Πολιτισμό».

    Οι 4 διαδρομές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δήμου, τις οποίες αν περπατήσει ο επισκέπτης θα συναντήσει κατά μήκος τους διάφορα πολιτιστικά κέντρα η εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι από το χωριό Ελληνικό, προς τη Μονή Τσούκας. Η δεύτερη διαδρομή, είναι από το Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων Μονής Βύλιζας Ματσουκίου, προς το ομώνυμο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το οποίο είναι κτισμένο μέσα σε ένα άγριο φυσικό τοπίο, πάνω από το Ματσουκιώτικο ποτάμι. Μονή Κηπίνας - Καλαρρύτες - Συρράκο, είναι η τρίτη διαδρομή, ανάμεσα στις «αετοφωλιές» των Τζουμέρκων, τους παραδοσιακούς οικισμούς που αποτελούν μνημεία αρχιτεκτονικής. Η 4η διαδρομή, ξεκινάει από Σπήλαιο «Ανεμότρυπα» Πραμάντων και καταλήγει στην οικία Γιώργου Πολύζου,στον οικισμό Τσόπελα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 11:32:23 UTC