Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Τόσκας: Η Αθήνα τάσσεται κατά του κλεισίματος των συνόρων
  • [02] Στόχος της κυβέρνησης να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις
  • [03] Ο Πούτιν αρνείται κάθε επικοινωνία με τον Ερντογάν όσο η Τουρκία αρνείται να ζητήσει συγγνώμη
  • [04] Ο Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά»
  • [05] Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στη Νιγηρία
  • [06] Βερολίνο: Κεντρικός ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό
  • [07] «Διπλό» πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό
  • [08] Χάκετ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι υπέροχο να νικάς... βρώμικα παιχνίδια»

  • [01] Ν. Τόσκας: Η Αθήνα τάσσεται κατά του κλεισίματος των συνόρων

    Το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν κάποιοι τζιχαντιστές στις προσφυγικές ροές δεν δικαιολογεί το «κλείσιμο των συνόρων» επισήμανε σήμερα ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα άναντα, στις εμπόλεμες ζώνες, (να επιλύσουμε) ό,τι προκαλεί» τις μεταναστευτικές ροές, σημείωσε ο κ. Τόσκας.

    «Τασσόμαστε κατά των φρακτών και κατά του κλεισίματος των συνόρων» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζοντας την προειδοποίηση που απηύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εναντίον της σύνδεσης των προσφυγικών ροών με την τρομοκρατία.

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιστική διάσταση των προσφύγων στο όνομα της τρομοκρατίας» σημείωσε.

    [02] Στόχος της κυβέρνησης να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και γύρω από την θέση αυτή θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    Τόνιζαν, επιπλέον, ότι οι συνεχείς μειώσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα και πως επομένως, αντί για παραμετρικές παρεμβάσεις χρειάζεται μια δομική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με εξορθολογισμό και κοινωνική δικαιοσύνη.

    Χαρακτηριστικές αυτού του πνεύματος οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, μετά από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το ασφαλιστικό, ενόψει του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

    «Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για να προσθέσει ότι «επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή». «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό -και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι "στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες".

    [03] Ο Πούτιν αρνείται κάθε επικοινωνία με τον Ερντογάν όσο η Τουρκία αρνείται να ζητήσει συγγνώμη

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα δεν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

    «Παρατηρούμε την απροθυμία της Τουρκίας να ζητήσει μια απλή συγγνώμη για το περιστατικό (σ.σ. κατάρριψης του αεροσκάφους)», απάντησε ο Ουσάκοφ σε ερώτηση γιατί ο Πούτιν αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον Ερντογάν.

    Ο Ουσάκοφ σημείωσε πως το Κρεμλίνο παρέλαβε αίτημα από την Άγκυρα για μια πιθανή συνάντηση των δύο ηγετών στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και πρόσθεσε πως ο Πούτιν θα ενημερωθεί αργότερα σήμερα για το εν λόγω αίτημα.

    «Θα ήθελα να συναντήσω τον Πούτιν τη Δευτέρα πρόσωπο με πρόσωπο στο Παρίσι για να μιλήσουμε», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν. «Δεν θα ήθελα αυτό το πρόβλημα να βλάψει τις σχέσεις μας», υπογράμμισε.

    Παράλληλα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας αρχίζει να συμπεριφέρεται «με νευρικότητα», έπειτα από τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας εναντίον αυτοκινητοπομπών «τρομοκρατών» που μεταφέρουν κλεμμένο πετρέλαιο στη Συρία.

    [04] Ο Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά»

    Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά» στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα.Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

    Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει "πρόσωπο με πρόσωπο" τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα για να μιλήσουν για το επεισόδιο που έφερε αντιμέτωπες τις δύο χώρες,

    "Θα ήθελα να συναντήσω τον Πούτιν τη Δευτέρα πρόσωπο με πρόσωπο στο Παρίσι για να μιλήσουμε", δήλωσε ο Ερντογάν. "Δεν θα ήθελα αυτό το πρόβλημα να βλάψει τις σχέσεις μας".

    [05] Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στη Νιγηρία

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας στη βορειοανατολική Νιγηρία σε μια πομπή σιιτών μουσουλμάνων, 20χλμ νότια της πόλης Κάνο, την 40η ημέρα του πένθους της Ασούρα, ανέφεραν ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών μουσουλμάνων της χώρας και δυνάμεις ασφαλείας.

    Η έκρηξη συνέβη περίπου στις 14:00 (τοπική ώρα), (15:00 ώρα Ελλάδας), κοντά στο χωριό Ντακοζόγιε, έξω από την πόλη Γκαρούμ Μπαλάμ, νότια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νιγηρίας Κανό.

    "Η πομπή μας ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας. Εικοσιένα άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν", δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μοχάμεντ Τουρί, μέλος του Ισλαμικού Κινήματος στη Νιγηρία, η οποία οργάνωσε την πορεία που ακολουθείται από χιλιάδες πιστούς.

    Οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των θυμάτων.

    Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης είδε πολλά φορεία, να μεταφέρουν τραυματίες ή νεκρούς και το οδόστρωμα να έχει πλημμυρίσει από αίμα, εκεί όπου οι πιστοί περπατούσαν.

    [06] Βερολίνο: Κεντρικός ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

    «Κεντρικό ρόλο» διαδραματίζει η Ελλάδα στον διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, καθώς το κεντρικό ζήτημα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται», δήλωσε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας και διευκρίνισε ότι το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες της ελληνικής με την τουρκική Ακτοφυλακή. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της Συνόδου.

    «Επειδή το θέμα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων, η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Συζητήσαμε εντατικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για όλα αυτά τα θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δει κανείς και ότι στη συνολική διαδικασία ήταν σημαντικό το γεγονός, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν στην Τουρκία και συζήτησε με την ηγεσία της Τουρκίας. Εκεί υπήρχε βεβαίως μια διμερής ατζέντα, αλλά και αυτή η ατζέντα (σ.σ. εννοεί την προσφυγική κρίση). Αυτό ήταν υποστηρικτικά σημαντικό. Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται - και κανένας δεν θέλει και να το κάνει και ενάντια στην ελληνική βούληση» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος της Γερμανίας και συνέχισε:

    «Η Ελλάδα διαδραματίζει σε αυτό εποικοδομητικό ρόλο και έχει η ίδια μεγάλο συμφέρον να διασφαλίσει τα ίδια τα σύνορά της και να θέσει την διαδικασία υπό έλεγχο. Με τους σημερινούς αριθμούς, αυτό είναι πολύ δύσκολο και πιστεύω έχουμε πολύ σχετικά συμφέροντα και συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθούν κοινές περιπολίες των Λιμενικών Σωμάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο, παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και τόνισε: «Το εάν η Ελλάδα θέλει να κάνει περιπολίες με την Τουρκία, είναι απόφαση της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στοιχείο του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοιχείο του Σχεδίου Δράσης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στα σύνορα. Για αυτό δεν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κοινές περιπολίες.

    [07] «Διπλό» πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

    Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να... αποδράσει από τη Σμύρνη με το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό «διπλό» και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των «16» της Euroleague. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 69-66 της Καρσίγιακα, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης, και πανηγύρισαν την πολύτιμη τρίτη νίκη τους στον 3ο όμιλο, απομακρύνοντας παράλληλα την πρωταθλήτρια Τουρκίας από το στόχο της πρόκρισης.

    Τα δεκάλεπτα: 9-21, 23-36, 41-50, 66-69

    [08] Χάκετ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι υπέροχο να νικάς... βρώμικα παιχνίδια»

    Ένα «βρώμικο» παιχνίδι διεξήχθη στο ΣΕΦ με τη Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Χάκετ, ένα παιχνίδι του οποίου νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. «Έγινε ένα αμιγώς αμυντικό παιχνίδι, δηλαδή ένα "βρώμικο" παιχνίδι και πραγματικά είναι υπέροχη η αίσθηση να νικάς "βρώμικα" παιχνίδια», δήλωσε ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την 6η νίκη της ομάδας του σε 7 αγώνες για τον 2ο όμιλο της Euroleague.

    O Ιταλοαμερικανός γκαρντ χαρακτήρισε, πάντως, ιδιαίτερα δύσκολο το έργο που είχε εκείνος και οι συμπαίκτες του μέχρι να ακουστεί η κόρνα της γραμματείας, όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 59-52 υπέρ των γηπεδούχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 November 2015 - 21:32:20 UTC