Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά
  • [02] Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει
  • [03] Η εικόνα διάλυσης της ΝΔ δεν βοηθά, είπε η Ο. Γεροβασίλη, στο Πρακτορείο 104,9 FM
  • [04] Παρατείνεται η πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ και φορολογίας εισοδήματος
  • [05] Το «πράσινο φως» για την ενίσχυση ύψους 2,72 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [06] Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τρεις ελληνικές τράπεζες
  • [07] Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά ζητήματα στις επαφές Σ. Λαβρόφ και Τζ.Κέρι στην Λευκωσία
  • [08] Ο Πούτιν δεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο Παρίσι
  • [09] Γαλλία-COP21: Η Κίνα και οι ΗΠΑ, έχουν συνείδηση της «ευθύνης τους», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [10] Αύξηση μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο λόγω του καλού καιρού
  • [11] «Ανεπαρκής η αντισεισμική προστασία μνημείων και ιστορικών κτιρίων»
  • [12] Την Πέμπτη η πανελλαδική απεργία σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας
  • [13] Η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει «εκβιαστική ψήφο στην κυβέρνηση, λέει ο Β. Λεβέντης
  • [14] Φρ. Ολάντ: Η διάσκεψη εγείρει μεγάλη ελπίδα που δεν δικαιούμαστε να διαψεύσουμε
  • [15] Στη Μόσχα μεταφέρθηκε η σορός του πιλότου του ρωσικού SU-24
  • [16] Li-fi: 100 φορές ταχύτερο από το Wi-Fi
  • [17] Αποσύρεται ο Κόμπε Μπράιαντ
  • [18] Ο Φορτούνης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ισοφάριση του ρεκόρ του Μπούκοβι

  • [01] «Η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

    Στην Πάτρα βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα.

    «Είμαστε σήμερα στην Πάτρα για να γιορτάσουμε τον πολιούχο της με ομοψυχία, διότι αυτό είναι που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει

    «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, γιατί έχει θέληση και όλους εμάς μαζί της» δήλωσε σήμερα, από την Πάτρα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

    Επίσης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό, η Σία Αναγνωστοπούλου ευχήθηκε «τα καλύτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε» και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα τα βγάλουμε πέρα, αρκεί να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας και να στηρίζει ο ένας τον άλλον».

    [03] Η εικόνα διάλυσης της ΝΔ δεν βοηθά, είπε η Ο. Γεροβασίλη, στο Πρακτορείο 104,9 FM

    Αποφασισμένοι να «τορπιλίσουν» τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου ήταν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η ΝΔ δεν βοηθάει το πολιτικό σύστημα.

    Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή Δεύτερη Ανάγνωση του Κώστα Μπλιάτκα, η κα Γεροβασίλη είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε από την αντιπολίτευση να συναινέσει, αλλά κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων σε διάλογο, που -όπως είπε- πρέπει να ανοίξει για το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τα άλλα μεγάλα ζητήματα. «Το ότι έχουμε σήμερα μια διαλυμένη ΝΔ δεν βοηθάει το πολιτικό σύστημα» τόνισε.

    Επισήμανε δε, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναμονή για το πότε η ΝΔ θα λύσει τα ζητήματά της για να λυθούν τα ζητήματα της χώρας, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παλινωδεί μεταξύ των μνημονιακών θέσεων που στήριξε και ότι «δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το άρμα του νεοφιλελευθερισμού».

    Όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς να υπάρξει διάλογος, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουν. «Ήταν πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο» είπεκαι κατηγόρησε τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι «φρόντισαν με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ' αυτόν το διάλογο από υποχρέωση και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν».

    [04] Παρατείνεται η πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ και φορολογίας εισοδήματος

    Παρατείνεται ως την Τετάρτη 2.12.2015 η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης Ε.Ν.Φ.Ι.Α. που λήγει σήμερα.

    Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

    [05] Το «πράσινο φως» για την ενίσχυση ύψους 2,72 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει ενίσχυση για την Τράπεζα Πειραιώς, με βάση τροποποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε συμπληρωματική κρατική ενίσχυση ύψους 2,72 δισ. ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς βάσει των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων, με βάση τροποποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωσή της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας του Ιουλίου 2014, επιπλέον εκείνων που προβλέπονται στο τροποποιημένο σχέδιο, θα επιτρέψουν στην Τράπεζα Πειραιώς να εξασφαλίσει πιστώσεις προς την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, ιδίως την τραπεζική ανακοίνωση του 2013 και την οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση.

    [06] Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τρεις ελληνικές τράπεζες

    Επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη από χάκερς, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Με το ζήτημα αυτό θέμα ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά.

    Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    [07] Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά ζητήματα στις επαφές Σ. Λαβρόφ και Τζ.Κέρι στην Λευκωσία

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η Λευκωσία τις επισκέψεις, με διαφορά μιας μέρας, των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, κυρίων Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι αντίστοιχα. Σε σχέση με το Κυπριακό στις συζητήσεις για το Κυπριακό η Λευκωσία θα εστιάσει κυρίως στο θέμα της ασφάλειας και συγκεκριμένα των εγγυήσεων, δεδομένου ότι οι δύο χώρες είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης, θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

    Ο Ρώσος υπουργός θα βρίσκεται στην Λευκωσία την Τετάρτη και ο Αμερικανός ομόλογος την Πέμπτη. Και οι δύο θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και θα έχουν συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. Ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Ο κ. Λαβρόφ πρότεινε στον κ. Ακιντζί συνάντηση σε γεύμα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στην «νεκρή» ζώνη, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έδωσε αρνητική απάντηση.

    [08] Ο Πούτιν δεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο Παρίσι

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να συναντήσει τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που άρχισε σήμερα στο Παρίσι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως ο Πούτιν είναι ωστόσο πιθανόν να έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

    [09] Γαλλία-COP21: Η Κίνα και οι ΗΠΑ, έχουν συνείδηση της «ευθύνης τους», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα

    Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη, έχουν συνείδηση της "ευθύνης τους να αναλάβουν δράση" υπέρ του κλίματος, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

    «Ως οι χώρες που ρυπαίνουμε περισσότερο με διοξείδιο του άνθρακα, είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ευθύνη μας να αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21) στο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι στην οποία μετέχουν 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

    [10] Αύξηση μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο λόγω του καλού καιρού

    Η χθεσινή καλοκαιρία συνέτεινε στην αύξηση ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες όπου έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι.

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χθες Κυριακή πιστοποιήθηκαν 2462 άτομα, ενώ αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία της γραμμής και έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά και Καβάλα 2409 άτομα.

    Σήμερα, Δευτέρα,περιμένοντας να αναχωρήσουν, βρίσκονται 1206 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Από το πρωί, στη βόρεια και στην ανατολική Λέσβο δεν παρατηρούνται αυξημένες ροές, παρά τον καλό καιρό που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των τουρκικών ακτών.

    [11] «Ανεπαρκής η αντισεισμική προστασία μνημείων και ιστορικών κτιρίων»

    Τα μνημεία και οι άλλες ιστορικές κατασκευές της Ελλάδας έχουν ανάγκη από καλύτερη αντισεισμική προστασία, επισημαίνει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας και καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Σπυράκος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το νέο διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα «Θαλής-ΕΜΠ SEISMO», υπό τον συντονισμό του κ. Σπυράκου, στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, χημικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, τεχνικοί γεωλόγοι και αρχαιολόγοι, αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας για την αποτίμηση της σεισμικής συμπεριφοράς των ελληνικών μνημείων, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να γίνονται τεκμηριωμένα οι κατάλληλες επεμβάσεις, ανάλογα και με τη σεισμικότητα κάθε περιοχής.

    Σχετικές μελέτες γίνονται σε δύο αντιπροσωπευτικά μνημεία της Αττικής, στον Ναό του Ηφαίστου-Θησείο (5ος αι. π.Χ.) και στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Καισαριανής (11ος -12ος αι. μ.Χ.), όπου θα εγκατασταθεί και ένα σύστημα παρακολούθησης με έξι όργανα, τα οποία θα καταγράφουν τις σεισμικές δονήσεις (αρχικά θα επιλεγεί το ένα μνημείο).

    [12] Την Πέμπτη η πανελλαδική απεργία σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

    Τη μετάθεση της πανελλαδικής απεργίας σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, την οποία είχε προκηρύξει η Ομποσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, κατά μία ημέρα, ώστε να συμπέσει με την απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.Οι γιατροί Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας διεκδικούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Ταυτόχρονα διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

    Η ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει επίσης, στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας, όπως αναφέρει, «τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων».Χωρίς αλλαγές παραμένει το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και έτσι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την Πέμπτη η Ομοσπονδία αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

    [13] Η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει «εκβιαστική ψήφο στην κυβέρνηση, λέει ο Β. Λεβέντης

    «Ήταν ένα μαρτύριο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να σκέπτεται και να ενεργεί γρήγορα διότι συζητούσαμε επτά ώρες και λέγαμε ανούσια πράγματα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

    «Επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το Προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες... Δεν έλεγε το σχέδιό του, αλλά τους κινδύνους για τη χώρα, πχ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία... Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το Ασφαλιστικό.Το ίδιο έκανε και στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις» είπε ο κ. Λεβέντης.

    Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν». Επανέλαβε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν, το Ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53».

    Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων, δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

    [14] Φρ. Ολάντ: Η διάσκεψη εγείρει μεγάλη ελπίδα που δεν δικαιούμαστε να διαψεύσουμε

    "Το μέλλον του πλανήτη" θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καλώντας τους ομολόγους του να μην "διαψεύσουν" τη "μεγάλη ελπίδα" που έχει δημιουργήσει η συνάντηση αυτή.

    Η COP21 δημιουργεί "μεγάλη ελπίδα την οποία δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε", δήλωσε κατά την έναρξη της "ιστορικής" αυτής συνάντησης ενώπιον των 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. "Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε δράση ... αυτό δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο", πρόσθεσε.

    [15] Στη Μόσχα μεταφέρθηκε η σορός του πιλότου του ρωσικού SU-24

    Στη Ρωσία μεταφέρθηκε από την Τουρκία η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη μεθόριο με τη Συρία.

    Η σορός του Όλεγκ Πεσκόφ παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές και μεταφέρθηκε χθες από την μεθοριακή περιοχή Χατάι, στην νότια Τουρκία, στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή παρουσία Ρώσων εκπροσώπων.

    Σήμερα το πρωί αναχώρησε το αεροσκάφος που τη μεταφέρει στη Ρωσία.

    Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, το πιο σοβαρό περιστατικό που σημειώνεται από την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία πριν από δύο μήνες, προκάλεσε μια σοβαρή κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

    [16] Li-fi: 100 φορές ταχύτερο από το Wi-Fi

    Δοκιμές πάνω σε μία νέα μέθοδο αποστολής δεδομένων, η οποία χρησιμοποιεί το ορατό φάσμα και όχι ραδιοκύματα, πραγματοποιούν ερευνητές και όπως υποστηρίζουν οι ταχύτητες είναι εξωπραγματικές.

    Συγκεκριμένα, η νέα αυτή μέθοδος με την ονομασία Li-fi παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ταχύτητες 100 φορές πιο γρήγορες από το παραδοσιακό Wi-Fi, φτάνοντας το 1Gbps (Gigabit ανά δευτερόλεπτο).

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι πρώτες δοκιμές αυτής της νέας ασύρματης τεχνολογίας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, από τη νεοσύστατη εταιρεία Velmenni.

    Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια λάμπα LED με δυνατότητες Li-fi για τη μετάδοση δεδομένων σε ταχύτητα που έφτανε το 1Gbps. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι στη θεωρία η ταχύτητες αυτές μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 224Gbps.

    [17] Αποσύρεται ο Κόμπε Μπράιαντ

    Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας προανήγγειλε ο Κόμπε Μπράιαντ. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς και του ΝΒΑ ανακοίνωσε πως η τρέχουσα σεζόν θα είναι η τελευταία στην 20ετή καριέρα του, δηλώνοντας ότι στο τέλος της θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. «Αυτή η σεζόν είναι ό,τι απέμεινε να δώσω» δήλωσε ο 37χρονος Μπράιαντ και συμπλήρωσε: «Το μυαλό μου μπορεί να το διαχειριστεί, καθώς το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η ώρα να πω αντίο».

    Ο Μπράιαντ, μετά από 20 χρόνια σπουδαίας καριέρας, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, αποφάσισε να ανακοινώσει μέσω επιστολής την απόφασή του ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

    [18] Ο Φορτούνης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ισοφάριση του ρεκόρ του Μπούκοβι

    Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ από τον Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα 70 λεπτά στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά από τη στιγμή που ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 73΄ από τα 11 μέτρα οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και δέχθηκαν άλλα δύο γκολ για το τελικό 3-1. Το δεύτερο σημείωσε επίσης ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 80΄ και το τρίτο ο Ιντέγε στο 86΄, ενώ για την ομάδα της Τρίπολης μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γιάννου, που πήρε το ριμπάουντ ύστερα από την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος. Για την ομάδα του Πειραιά η σημερινή ήταν η 11η νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Σούπερ Λίγκα, επίτευγμα με το οποίο ισοφάρισε το ρεκόρ που διαρκούσε από την εποχή του Μάρτον Μπούκοβι και την αγωνιστική περίοδο 1966-1967.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 November 2015 - 11:32:36 UTC