Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση Π. Σκουρλέτη για τις εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ
  • [02] «Χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας»
  • [03] Παρατείνεται η πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ και φορολογίας εισοδήματος
  • [04] Το «πράσινο φως» για την ενίσχυση ύψους 2,72 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [05] Η Μόσχα λέει πως θα απαγορεύσει τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων, από την Τουρκία
  • [06] Γαλλία-COP21: Συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν στο περιθώριο της Διάσκεψης
  • [07] Κυκλοφόρησε ο πολυτελής τόμος του Ιδρύματος Λάτση για τις «Μυκήνες»
  • [08] Ξεκινά διαδικτυακό φεστιβάλ «altcineAction!»
  • [09] Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες της Γ. Αγγελοπούλου για το Clinton Global University
  • [10] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στις 13:00
  • [11] Αγγ. Μέρκελ: Μια συμφωνία για το κλίμα απαιτεί δεσμευτικούς επανελέγχους
  • [12] Γαλλία-COP21: Ο κινέζος πρόεδρος λέει πως σε μια συμφωνία για το κλίμα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές διαφορές
  • [13] Εκδηλώσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS
  • [14] Στο βιβλίο «Guinness» ο Λεβαντόφσκι

  • [01] Ενημέρωση Π. Σκουρλέτη για τις εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

    Για τις εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τους ομολόγους του υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ, αλλά και τον Επίτροπο Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας, την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

    Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων με την Κοινοπραξία του αγωγού στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, που οριοθετήθηκαν, κυρίως, από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, γεγονός που, όπως αναφέρεται, «αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, για την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να λύνει προβλήματα με αμοιβαία επωφελή τρόπο, ακόμη κι όταν αντιμετωπίζει παγιωμένες καταστάσεις».

    Στα αποτελέσματα των συνομιλιών των δύο πλευρών που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, περιλαμβάνονται τα εξής:

    - Προβλέφθηκε αντάλλαγμα για τη χρήση της δασικής γης, το οποίο εξαιρούνταν από την αρχική σύμβαση.

    - Αποσαφηνίστηκε ότι θα δοθεί αποζημίωση για τη δημόσια γη, κάτι που, επίσης, δεν προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση, με όχι δυσμενέστερους όρους σε σχέση με την ιδιωτική.

    - Συγκεκριμενοποιήθηκε η επιθυμία της εταιρείας του αγωγού να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, μέσω εθελοντικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο αυξήθηκε από τα περίπου 11 εκατ. ευρώ, που αναφερόταν αρχικά, στα 32 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πόρους που θα αποτυπωθούν σε συγκεκριμένα έργα προς όφελος όλων των κατοίκων στους δήμους από τους οποίους θα περάσει ο αγωγός, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

    [02] «Χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας»

    «Δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία της χώρας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλώντας τους εταίρους και κυρίως τις χώρες του Βορρά να επιδείξουν και μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αλληλεγγύη που έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν προς τους πρόσφυγες.

    Στην ομιλία του το 26ο Ετήσιο Συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Τσακαλώτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ταχύτερα δυνατή επίλυση του ζητήματος του χρέους και συνέδεσε την όποια καθυστέρηση με την αναβολή σημαντικών αποφάσεων για την οικονομία. Διότι κάποιος που έχει χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει ή να τα επενδύσει στην Ελλάδα περιμένει, γιατί δεν έχει φύγει ο φόβος του Grexit, είπε ο υπουργός Οικονομικών. "Φωτογράφησε" δε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας αναφορά σε υπουργό του Eurogroup οποίος επιμένει στο «ζήτημα του ηθικού κινδύνου», και προσέθεσε ότι το ζήτημα αφορά και αυτούς που δανείζονται και αυτούς που δανείζουν. Επίσης, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού και ότι αυτοί ισχύουν για όλους».

    Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για «μία κόπωση μεταρρύθμισης όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπει ο κόσμος τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων πριν αρχίσουν να γίνονται άλλες. «Για να υπάρξει ελπίδα», είπε, «χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας».

    [03] Παρατείνεται η πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ και φορολογίας εισοδήματος

    Παρατείνεται ως την Τετάρτη 2.12.2015 η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης Ε.Ν.Φ.Ι.Α. που λήγει σήμερα.

    Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

    [04] Το «πράσινο φως» για την ενίσχυση ύψους 2,72 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει ενίσχυση για την Τράπεζα Πειραιώς, με βάση τροποποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε συμπληρωματική κρατική ενίσχυση ύψους 2,72 δισ. ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς βάσει των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων, με βάση τροποποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωσή της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας του Ιουλίου 2014, επιπλέον εκείνων που προβλέπονται στο τροποποιημένο σχέδιο, θα επιτρέψουν στην Τράπεζα Πειραιώς να εξασφαλίσει πιστώσεις προς την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, ιδίως την τραπεζική ανακοίνωση του 2013 και την οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση.

    [05] Η Μόσχα λέει πως θα απαγορεύσει τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων, από την Τουρκία

    Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία και μπορεί να επεκτείνει τις κυρώσεις της, αν χρειασθεί, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι στη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησης.

    Η Μόσχα μπορεί να καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες την επιβολή των περιορισμών στις εισαγωγές τροφίμων ώστε να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

    Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αποφύγει προς το παρόν να απαγορεύσει εισαγωγές τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων.

    [06] Γαλλία-COP21: Συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν στο περιθώριο της Διάσκεψης

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκαν σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι και συζήτησαν το ζήτημα της συριακής κρίσης όπως επίσης και την κατάσταση στην Ουκρανία, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να αποσυρθεί από την εξουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας για την πολιτική μετάβαση, προσέθεσε ο αξιωματούχος.

    Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας διπλωματικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης και επισήμανε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορούν να αρθούν εφόσον η Μόσχα εκπληρώσει τους όρους των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

    Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης.

    Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να δοθεί ώθηση στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης.

    Για το ουκρανικό ζήτημα, οι δύο πρόεδροι επισήμαναν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.

    [07] Κυκλοφόρησε ο πολυτελής τόμος του Ιδρύματος Λάτση για τις «Μυκήνες»

    «Αυτό που ήταν πολύ δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να φτιάξουμε ένα μουσείο για τις πολύχρυσες Μυκήνες χωρίς χρυσάφι. Βρήκαμε τον τρόπο να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά ευρήματά του, γιατί στην αρχαιολογία δεν παίζει ρόλο το υλικό, αλλά το μήνυμα που μεταφέρει κάθε αντικείμενο. Πιστεύω ότι αυτό έγινε πολύ σπουδαία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών». Με αυτά τα λόγια η 'Αλκηστη Παπαδημητρίου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και συγγραφέας του νέου τόμου του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση «Μυκήνες», έδωσε το στίγμα του μουσείου στο οποίο είναι αφιερωμένος, κατά την παρουσίασή του σήμερα στο κτίριο του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων. Παράλληλα, έδωσε, μέσα σε λίγη ώρα, σημαντικά στοιχεία για το μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα, για τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο και για τα μεγαλόπρεπα μνημεία του, όπως ο Ταφικός Κύκλος Α με τα χρυσά ευρήματα που κοσμούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και η εντυπωσιακή Πύλη των Λεόντων, οι Θολωτοί τάφοι του Ατρέα, της Κλυταιμνήστρας και άλλων και, φυσικά, του Κυκλώπειου Τείχους, «τα μεγαλιθικά μεγέθη των οποίων εισήγαγαν οι Μυκηναίοι από τους Χετταίους και αναπαρήγαγε ο μύθος των Κυκλώπων», όπως τόνισε η αρχαιολόγος.

    Ο τόμος είναι η 17η κατά σειρά προσθήκη στο εκδοτικό πρόγραμμα «Ο Κύκλος των Μουσείων» που ξεκίνησε το Ίδρυμα Λάτση το 1997, με στόχο την προβολή του πλούτου του πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει η Ελλάδα. Η πολυτελής έκδοση προσφέρει μια συνολική αφήγηση της ιστορίας του τόπου που γέννησε έναν σπουδαίο πολιτισμό, από τα πρώτα σημάδια κατοίκησης, τις εποχές της ανάπτυξης και της ακμής, αλλά και τους δύσκολους αιώνες που ακολούθησαν. Μέσα από τις συνολικά 328 σελίδες του και, κυρίως, μέσα από τις καταπληκτικές 482 φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη, οι αναγνώστες από κάθε μέρος της γης (λόγω της διαδικτυακής πρόσβασης στον τόμο από την ιστοσελίδα του ιδρύματος www.latsis-foundation.org ), έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα γνωστά ευρήματα που φιλοξενούνται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κυρίως, όμως, να γνωρίσουν τα λιγότερο γνωστά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκηνών, από τα οποία ξετυλίγεται όχι μόνο η ιστορία των λαμπρών μνημείων της περιοχής, αλλά και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της περιόδου.

    [08] Ξεκινά διαδικτυακό φεστιβάλ «altcineAction!»

    Ανανεωμένο, γεμάτο εκπλήξεις, μεγάλα βραβεία και μοναδικές ευκαιρίες για ταξίδια, γνώση και συνεργασίες, επιστρέφει για τέταρτη διαδοχική χρονιά το Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους για Σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια «altcineAction!» που ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου. Οι διαδικτυακές προβολές θα διαρκέσουν επτά εβδομάδες και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2016, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

    Με την υποστήριξη του Creative Europe - MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Πολιτισμού, το «altcineAction!» καλεί σκηνοθέτες από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, προσκαλεί όλους τους σινεφίλ του πλανήτη να ανακαλύψουν, να κρίνουν και να ψηφίσουν τις διαγωνιζόμενες ταινίες του φεστιβάλ.

    Ειδικότερα, από την 1η Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν τη μικρού μήκους ταινία τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του φεστιβάλ (http://www.altcineaction.com/), με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί στο διάστημα Ιανουάριος 2013-Δεκέμβριος 2015, η διάρκεια της να μην ξεπερνάει τα 15 λεπτά, να έχει αγγλικούς υπότιτλους και ο δημιουργός της να μην έχει σκηνοθετήσει πάνω από μία ταινία μεγάλου μήκους. Η διαδικασία υποβολής θα γίνεται βάση προτεραιότητας, έως ότου συμπληρωθεί ο διαθέσιμος χρόνος του φεστιβάλ που παραμένει στα 480 λεπτά. Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το «altcineAction!» απαριθμεί πάνω από 6.200 εγγεγραμμένους χρήστες και 145 ταινίες από 13 βαλκανικές χώρες.

    [09] Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες της Γ. Αγγελοπούλου για το Clinton Global University

    Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής Ελλήνων φοιτητών σε ενέργειες κοινωνικής δράσης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, η Γιάννα Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative στηρίζει για τέταρτη φέτος χρονιά συμμετοχές φοιτητών σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης για το 2016. To CGIU 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας (1-3 Απριλίου 2016).

    Το πρόγραμμα αφορά αυτή την φορά φοιτητές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς:

    - της στροφής προς τον πρωτογενή τομέα και καλλιέργειες πρότυπες ή/και περιβαλλοντικά φιλικές

    - πρωτοβουλιών δημόσιας υγείας

    - ανάδειξης και εφαρμογής καινοτομιών, με στόχο την επιχειρηματικότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, παρέχονται στο www.angelopouloscgiu.org.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στο τελευταίο έτος σπουδών τους ή σε μεταπτυχιακό επίπεδο (όχι επίπεδο διδακτορικού) σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε γνωστικά αντικείμενα με συνάφεια προς τους στόχους του προγράμματος και με πλήρη λειτουργική γνώση αγγλικών (καθώς οι εργασίες του Προγράμματος είναι στα αγγλικά).

    Σημειώνεται, επίσης, ότι η εμπειρία έχει δείξει πως τα προτεινόμενα σχέδια λειτουργούν καλύτερα όταν αναλαμβάνονται από ομάδες, καθώς και ότι προτίμηση θα δοθεί σε εκείνες τις προτάσεις που περιλαμβάνουν το στοιχείο της βιωσιμότητας, καθώς και σε όσες επιδιώκουν την επίτευξη συνεργειών με άλλες δράσεις.

    [10] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στις 13:00

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα ανοίξουν οι εργασίες της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η Κ.Ο. συνεδριάζει αύριο, στις 13:00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

    [11] Αγγ. Μέρκελ: Μια συμφωνία για το κλίμα απαιτεί δεσμευτικούς επανελέγχους

    Οι συνομιλίες που διεξάγονται στο Παρίσι πρέπει να καταλήξουν στην υιοθέτηση ενός δεσμευτικού πλαισίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που θα συμπληρωθεί από επίσης δεσμευτικούς επανελέγχους με στόχο να διασφαλίζεται ότι θα καταγραφεί πρόοδος στις προσπάθειες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ από το βήμα της Διάσκεψης για το Κλίμα.

    Η εκπόνηση μιας επίσημης συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που θα δεσμεύει νομικά τις χώρες τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο αναμένεται να θέσει βέτο σε οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις για να τεθούν υποχρεωτικοί στόχοι.

    Η Μέρκελ υπογράμμισε από το Παρίσι ότι στόχος είναι να τεθεί από τον «ΟΗΕ ένα δεσμευτικό πλαίσιο» και να υπάρξει ένας δεσμευτικός μηχανισμός ελέγχου με στόχο να κλείσει το κενό μεταξύ του αντίκτυπου στην υπερθέρμανση του πλανήτη των μέτρων που έχουν ήδη υποσχεθεί οι χώρες και των πρόσθετων προσπαθειών που πρέπει να καταβληθούν προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

    [12] Γαλλία-COP21: Ο κινέζος πρόεδρος λέει πως σε μια συμφωνία για το κλίμα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές διαφορές

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι έχει κρίσιμη σημασία στις συνομιλίες του Παρισιού για το κλίμα να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών και να επιτραπεί στις διάφορες χώρες να αναπτύξουν τις δικές τους λύσεις στο πρόβλημα της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

    Η Κίνα, η οποία εκπέμπει το μεγαλύτερο ποσότητα αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από κάθε άλλη χώρα, επέμενε ανέκαθεν πως οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ στις αναδυόμενες οικονομίες θα πρέπει να δοθεί ελευθερία να αναπτυχθούν.

    [13] Εκδηλώσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

    Πλέγμα δράσεων ενημέρωσης, καταπολέμησης του στίγματος και προαγωγής της τακτικής εξέτασης, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου ?Παγκόσμια Ημέρα AIDS-, υλοποιεί ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Παράλληλα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υλοποιεί εκστρατεία πρόληψης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον HIV/AIDS. Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η φράση «Μηδενισέ το» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης οι τρεις μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων, θα τοποθετήσουν αύριο ειδικά μεγάλα πανό στις προσόψεις των δημαρχιακών μεγάρων με το μήνυμα «Όνειρό μας να δώσουμε τέλος στο HIV/AIDS». Παράλληλα, με πρωτοβουλία της «Θετικής Φωνής», το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου θα αποτυπωθεί στο Λευκό Πύργο με ειδικό φωτισμό λέιζερ η κόκκινη κορδέλα, που συμβολίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το AIDS.

    Επιπλέον, τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» θα παρέχουν δωρεάν εξετάσεις HIV και διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού προς τους δημότες οκτώ πόλεων, και συγκεκριμένα, αύριο θα βρίσκονται στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Κατερίνη και στο Βόλο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα και στο Αίγιο και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι και στο Αντίρριο. Στην Αθήνα, μέλη και εθελοντές της «Θετικής Φωνής» θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στην Πανόρμου, στον Ευαγγελισμό, στη Δάφνη, στον Άγιο Δημήτριο, στη Νερατζιώτισσα, στο Μαρούσι, στους Αμπελόκηπους, στον Κεραμεικό, στη Νέα Σμύρνη, στο Χαλάνδρι, στη Γλυφάδα, στο Πάντειο, στη Νομική Σχολή, στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο Οικονομικό Πανεπίστημιο.

    [14] Στο βιβλίο «Guinness» ο Λεβαντόφσκι

    Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο ρεκόρ «Guinness» κατέχει πλέον ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός της Μπάγενρ κατέχει μία σειρά ρεκόρ, συνέπεια του εντυπωσιακού «πενταρέ» που σημείωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο με αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ.

    Ειδικότερα, ο 27χρονος άσος έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία που πετυχαίνει πέντε γκολ προερχόμενος από τον πάγκο, ενώ παράλληλα έχει το ρεκόρ για το ταχύτερο χατ τρικ (3 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα), το ταχύτερο «καρέ» (5 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα) και το πιό γρήγορο «πενταρέ» (8 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα)!

    «Ήταν μία ιστορική βραδυά για μένα. Χρειάσθηκα μερικές ημέρες για να το συνειδητοποιήσω. Η οικογένειά μου ήταν λίγο πιό ενθουσιασμένη από εμένα με το ρεκόρ», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Λεβαντόφσκι, που έχει αποφασίσει να δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς το ζευγάρι με τα παπούτσια που «πέταγαν φωτιές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 November 2015 - 15:32:19 UTC