Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα με την πΓΔΜ, επισήμανε ο πρωθυπουργός στον Γκ. Ιβάνοφ
  • [02] Τη συγκρότηση Επιτροπής για την προετοιμασία των συζητήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους, αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ
  • [03] Ερντογάν: Θα δράσουμε «υπομονετικά και όχι συναισθηματικά», πριν λάβουμε μέτρα έναντι της επιβολής κυρώσεων από την Ρωσία
  • [04] "Η χώρα φτάνει στο όριο της αντοχής της σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων", προειδοποιεί ο επικεφαλής του Κεντρικού Μουσουλμανικού
  • [05] Καλύτερο φωτοειδησεογράφο πρακτορείου ειδήσεων για το 2015 ανέδειξε τον Άγγελο Τζωρτζίνη του AFP το περιοδικό Time
  • [06] " Έφυγε" ο Μηνάς Χατζησάββας
  • [07] Αφιέρωμα στη Λ. Αναγνωστάκη διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
  • [08] Το περιοδικό Time ανέδειξε καλύτερο φωτοειδησεογράφο πρακτορείου ειδήσεων(2015)τον Άγγελο Τζωρτζίνη του AFP

  • [01] Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα με την πΓΔΜ, επισήμανε ο πρωθυπουργός στον Γκ. Ιβάνοφ

    Η προσφυγική κρίση και η διαδικασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ εξετάστηκαν σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ στο Παρίσι, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ. Ιβάνοφ ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα με την πΓΔΜ.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, "MIA", επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του προέδρου κ. Ιβάνοφ σημειώνει ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για τα δύο σημαντικά ζητήματα: την μεταναστευτική κρίση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

    [02] Τη συγκρότηση Επιτροπής για την προετοιμασία των συζητήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους, αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ

    Την σύνταξη και υποβολή προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, εκθέσεων οι οποίες θα αποτιμούν τα αποτελέσματα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και θα αξιολογούν τη γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι και σήμερα θα κληθούν να ετοιμάσουν η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    Επίσης εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

    Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, υπό τον υπουργό Οικονομικών, η οποία θα αναλάβει το έργο της τεχνικής προετοιμασίας, της υποδοχής και της αξιολόγησης τυχόν προτάσεων από ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.

    [03] Ερντογάν: Θα δράσουμε «υπομονετικά και όχι συναισθηματικά», πριν λάβουμε μέτρα έναντι της επιβολής κυρώσεων από την Ρωσία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση της Τουρκίας θα δράσει «με υπομονή και όχι συναισθηματικά», πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση των μέτρων που έλαβε η Μόσχα για την επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

    Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της πρώτης μέρας της διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι, πως η Τουρκία εργάζεται να διασφαλίσει ότι δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με την Ρωσία, τον κυριότερο προμηθευτή της στο πεδίο της ενέργειας.

    Η Μόσχα νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, έπειτα από κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία την προηγούμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ανήθικες τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες, είπε, προσθέτοντας πως αν βρεθούν αποδείξεις τέτοιες αγοραπωλησίες, θα παραιτηθεί από τον προεδρικό του αξίωμα.

    Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ας τα παρουσιάσουν αυτοί που θα τα βρουν, πρόσθεσε.

    [04] "Η χώρα φτάνει στο όριο της αντοχής της σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων", προειδοποιεί ο επικεφαλής του Κεντρικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Γερμανίας

    "Υπερβολικά μεγάλος" είναι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία, εκτιμά το Κεντρικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο της χώρας και προειδοποιεί ότι η Γερμανία φθάνει στα όριά της.

    «Ηθικά δεν μπορεί κανείς να θέσει πλαφόν, λόγω των αξιών του Συντάγματός μας και της ιστορικής μας ευθύνης. Τεχνικά όμως μπορεί. Και αυτό το ανώτατο όριο φαίνεται ότι η Γερμανία θα το φθάσει σύντομα», δηλώνει στην αυριανή έκδοση της «Neue Osnabruecker Zeitung» ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Αϊμάν Μαζιέκ και αναφέρει ότι και οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας αντιμετωπίζουν μια πρόκληση από την ενσωμάτωση των προσφύγων. «Κάνουν ήδη πάρα πολλά, αλλά θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα, εάν τους στήριζαν το κράτος και η κοινωνία και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δικούς μας πλοηγούς ενσωμάτωσης», δηλώνει ο κ. Μαζιέκ και προσθέτει ότι, λόγω της προσφυγικής ροής, ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Γερμανία αυξήθηκε μέσα σε λίγους μήνες κατά περίπου 25%. Για τους μουσουλμάνους που ζουν ήδη στην Γερμανία, αυτό σημαίνει μια αλλαγή του Ισλάμ όπως το βιώνουν στην χώρα, αλλά και μια αλλαγή του πώς τους βλέπει η κοινωνία. Βάση της αλλαγής πρέπει πάντα να είναι το Σύνταγμα, τονίζει ο πρόεδρος του Κεντρικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Γερμανίας.

    [05] Καλύτερο φωτοειδησεογράφο πρακτορείου ειδήσεων για το 2015 ανέδειξε τον Άγγελο Τζωρτζίνη του AFP το περιοδικό Time

    To αμερικανικό περιοδικό Time ανέδειξε σήμερα τον Έλληνα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, Άγγελο Τζωρτζίνη, τον «καλύτερο φωτογράφο πρακτορείου» ειδήσεων για το 2015, εξαίροντας τη δουλειά του στην Ελλάδα με επίκεντρο την οικονομική και την προσφυγική κρίση.

    Είναι η τέταρτη φορά από το 2010 που το περιοδικό Time τιμά το Γαλλικό Πρακτορείο με αυτήν την ετήσια διάκριση.

    «Η κάλυψη της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης ήταν εξαιρετική» επισημαίνει το περιοδικό αναφερόμενο στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ηλικίας 27 ετών.

    Ο Έλληνας φωτογράφος, που συνεργάζεται με το AFP από το 2007, καλύπτει εδώ και 6 χρόνια την κρίση στην χώρα. Με το φακό του υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των ταραχών στους δρόμους και από τον φθινόπωρο του 2015 ακολουθεί τους πρόσφυγες που διέρχονται από το ελληνικό έδαφος.

    [06] " Έφυγε" ο Μηνάς Χατζησάββας

    Πέθανε σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας σε ηλικία 67 ετών . Ο γνωστός ηθοποιός που είχε βεβαρημένο ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την περασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.H κηδεία του, που θα είναι πολιτική, θα γίνει την Τετάρτη, στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας

    Γεννημένος το 1948, ο Μηνάς Χατζησάββας σπούδασε στο «Cours Simon» στο Παρίσι και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1969). Στην πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση ως απόφοιτος της σχολής, υποδύθηκε τον Πάρη στο «Ρήσο» του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης (παραγωγή Εθνικού Θεάτρου).

    Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους των Κατερίνας Ανδρεάδη, Αντιγόνης Βαλάκου, Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρωτοποριακού θιάσου «Ελεύθερο Θέατρο» (1970-71)

    Για περισσότερο από δέκα χρόνια υπήρξε βασικό στέλεχος του «Ανοιχτού Θεάτρου» του Γιώργου Μιχαηλίδη (1984-1998). κ.ά.

    Το διάστημα 2000-2003 συνεργάστηκε με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας ενώ στη συνέχεια πρωταγωνιστησε στο ελεύθερο θέατρο,ενω την περίοδο 2010-2014 συνεργάσθηκε με το Εθνικό Θέατρο

    Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το καλοκαίρι του 2015 στο έργο «Οι Τυφλοί, ή ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο» του Μ. Μαίτερλινκ, σε σκηνοθεσία Ζ. Χατζηαντωνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Στενή υπήρξε και η σχέση του Μηνά Χατζησάββα με το αρχαίο δράμα. Είχε παίξει σε τραγωδίες και κωμωδίες στην Επίδαυρο.

    Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την ταινία «Οι Όμορφες Μέρες», σε σκηνοθεσία Κ. Ασημακόπουλου (1969). Έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε πάνω από 30 ταινίες,

    Η τηλεοπτική του παρουσία υπήρξε επίσης πλούσια.

    Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εκδόσει τρεις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο, και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η Ζωή Ενάμισυ χιλιάρικο» της Φ. Σισκοπούλου. Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο σε πολλές εκπομπές λόγου και ποίησης, καθώς και σε θεατρικά έργα.

    [07] Αφιέρωμα στη Λ. Αναγνωστάκη διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Τον Δεκέμβριο, τον γενέθλιο μήνα της Λούλας Αναγνωστάκη, πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή της στη σκηνή, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματολόγοι και κριτικοί θεάτρου μιλούν για τη δραματουγία της και συζητούν με το κοινό για το έργο της, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος στη συγγραφέα που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος που επιμελείται ο Μάνος Καρατζογιάννης και θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, θα λάβουν χώρα δύο τετράωρες ημερίδες (6-7/12), ενώ θα προβληθούν οι παραστάσεις των έργων της από το Θέατρο Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο αντίστοιχα: «Ο Ήχος του Όπλου», στη μνήμη του σκηνοθέτη της παράστασης Καρόλου Κουν και «Ουρανός Κατακόκκινος», στη μνήμη της Βέρας Ζαβιτσιάνου, που ερμήνευσε για πρώτη φορά την κεντρική ηρωίδα στο συγκεκριμένο μονόλογο.

    Ακόμη, από τις 10 Δεκεμβρίου, στο Blackbox του Ιδρύματος θα ζωντανέψει ξανά το πιο πρόσφατο έργο της συγγραφέως «Σ? Εσάς που με Ακούτε» - δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα (από 10 Δεκ. μέχρι 4 Ιαν. κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21 :00 και Κυριακή στις 20:00).

    Πρόκειται για μια διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Λούλα Αναγνωστάκη δίνει φωνή στα πρόσωπα του έργου για να εκμυστηρευτούν σε ένα φανταστικό κοινό τις αγωνίες τους, τον τρόμο τους απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και την προσωπική ανασφάλεια, που τους προκαλεί η κοινωνική διαφθορά και παρακμή. Στην παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, παίζουν μεταξύ άλλων, οι Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ?Aντριαν Φρίλινγκ, Αντρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη και ο Γιάννης Καραούλης.

    Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης μία μουσική βραδιά στο φουαγιέ του Ιδρύματος Κακογιάννη, με τη Ντόρα Μπακοπούλου και τη Βικτωρία Καζίμη να παίζουν στο πιάνο μουσικά θέματα από τα έργα της συγγραφέως (στις 27 Δεκεμβρίου στις 22:00). Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει συγκεντρωτικός τόμος με την εργογραφία και την παραστασιογραφία της Λ. Αναγνωστάκη από τις Εκδόσεις Σοκόλη.

    [08] Το περιοδικό Time ανέδειξε καλύτερο φωτοειδησεογράφο πρακτορείου ειδήσεων(2015)τον Άγγελο Τζωρτζίνη του AFP

    To αμερικανικό περιοδικό Time ανέδειξε σήμερα τον Έλληνα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, Άγγελο Τζωρτζίνη, τον «καλύτερο φωτογράφο πρακτορείου» ειδήσεων για το 2015, εξαίροντας τη δουλειά του στην Ελλάδα με επίκεντρο την οικονομική και την προσφυγική κρίση.

    Είναι η τέταρτη φορά από το 2010 που το περιοδικό Time τιμά το Γαλλικό Πρακτορείο με αυτήν την ετήσια διάκριση.

    «Η κάλυψη της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης ήταν εξαιρετική» επισημαίνει το περιοδικό αναφερόμενο στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ηλικίας 27 ετών.

    Ο Έλληνας φωτογράφος, που συνεργάζεται με το AFP από το 2007, καλύπτει εδώ και 6 χρόνια την κρίση στην χώρα. Με το φακό του υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των ταραχών στους δρόμους και από τον φθινόπωρο του 2015 ακολουθεί τους πρόσφυγες που διέρχονται από το ελληνικό έδαφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 November 2015 - 21:32:24 UTC