Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Πλακιωτάκης: Για το θέμα των τραπεζών «η κυβέρνηση να ετοιμάζει την απολογία της»
  • [02] Εκλογές όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ΝΔ, λέει ο Σ. Αναστασιάδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [03] Τζόζεφ Στίγκλιτς: Η Ελλάδα σχεδόν στραγγαλίζεται από τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας
  • [04] Ενέκρινε το Βερολίνο τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού στην εκστρατεία κατά του ΙΚ
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δέκα στοιχεία για την επιδημία
  • [06] Ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, την Πέμπτη
  • [07] Νεκρά και με εγκαύματα, βρέθηκαν δύο άτομα σε κατοικία στην Αίγινα
  • [08] Πάνω από 3.000 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
  • [09] Π. Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία
  • [10] Νόμιμες και ασφαλείς οδούς για τους πρόσφυγες ζήτησαν οι ομιλητές σε εκδήλωση ενάντια στον φράχτη του Έβρου
  • [11] Τη συγκρότηση Επιτροπής για την προετοιμασία των συζητήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους, αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ
  • [12] Υψηλότεροι φόροι στα τσιγάρα σημαίνουν λιγότεροι θάνατοι βρεφών, σύμφωνα με νέα έρευνα

  • [01] Ι. Πλακιωτάκης: Για το θέμα των τραπεζών «η κυβέρνηση να ετοιμάζει την απολογία της»

    Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ως με την πολιτική της συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στην ύφεση εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου επεσήμανε πως πριν ένα χρόνο υπήρχε μια αισιόδοξη προοπτική καθώς όλοι συζητούσαν για το τέλος του μνημονίου.

    «Δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, αλλα στο ξεκίνημα ενός άλλου. 'Οσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω. 'Αλλαξαν πολλα και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και 5 χρόνια η Ελλαδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικες σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και πως κατάφερε με ψέματα και υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. «Από τότε, αρχισε η οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα. Κατέληξε σε στάση πληρωμών και αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Εριξε τη χώρα στο λάκο που έσκαβε. Εφερε τη χώρα στα πρόθυρα του grexit και στο χείλος της καταστροφής. Αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη του πιο επώδυνου μνημονίου» υποστήριξε.

    Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι ανευθυνότητας. «Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συννενόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης» τόνισε, καταλήγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συννενόηση».

    Στην ομιλία του, ο κ. Πλακιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τις τράπεζες. «Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο. Φορτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται» είπε, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακόπηκαν στις αρχές του 2015. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της έστειλε αρνητικά μηνύματα.

    «Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται , το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα» είπε χαρακτηρίζοντας «περίεργες» τις ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

    «Ειναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ώς προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

    [02] Εκλογές όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ΝΔ, λέει ο Σ. Αναστασιάδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    «Η διαδικασία πρέπει να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εκτονωθούν όλα τα προβλήματα» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και προσωρινός γγ της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σάββας Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί και επίσημα η διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου από την επικρατέστερη και μοναδική εταιρεία, τη Vodafone.

    Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» και στην εκπομπή «Πριν λαλήσει ο πετεινός» των Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου είπε ότι η διαφοροποίηση απόψεων σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

    «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας και αυτό είναι πάρα πολύ κακό. Υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι μπορεί να επιχειρήσουν να τη διαβάλουν» τόνισε.

    Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του κ. Μεϊμαράκη για την καθυστέρηση κατάθεσης μήνυσης σε βάρος της εταιρείας που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία, αλλά και το κώλυμα που επικαλέστηκε ο κ. Παπαμιμίκος για να αποχωρήσει από την εφορευτική, είπε: «αυτά μου φαίνονται πολύ αστεία και παιδικές αντεγκλήσεις και νομίζω δεν ταιριάζουν σε ένα σοβαρό κόμμα και σε μια σοβαρή διαδικασία».

    Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρέπει να κατατεθεί η μήνυση για να ξεκαθαρίσει και τι φταίει και να μην υπάρχουν σκιές και αμφιβολίες.

    [03] Τζόζεφ Στίγκλιτς: Η Ελλάδα σχεδόν στραγγαλίζεται από τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας

    Η Ελλάδα, η οποία σχεδόν στραγγαλίζεται από τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας πρέπει τώρα να σηκώσει ακόμη και το κόστος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε ο Αμερικανός κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Οικονομία, Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνομιλία του, το βράδυ της Δευτέρας με δημοσιογράφους στη Βιέννη, όπου βρίσκεται ως κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη της UNIDO.

    Ταυτόχρονα ζήτησε μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ εξέφρασε ανησυχίες ότι οι πρόσφυγες συνιστούν έναν κίνδυνο για τους φτωχούς, καθώς στο μέλλον θα είναι ανταγωνιστές τους για τις φθηνές εργασίες και αυτό ισχύει, όπως είπε, και για την ίδια τη Γερμανία, όπου οι άνθρωποι στο τέλος της αλυσίδας του εισοδήματος δεν έχουν επωφεληθεί τίποτε από τον πλούτο της χώρας.

    Ο ίδιος προειδοποίησε ότι μια αποδοχή προσφύγων σε χώρες με μεγάλη ανεργία, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, θα αύξανε ακόμη περισσότερο την ανεργία, ενώ παρέπεμψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου, όπως σημείωσε, υπάρχει «πολύ κρυφή ανεργία» με το «ρεαλιστικό» ποσοστό της να βρίσκεται σχεδόν στο 12% , ενώ το μέσο εισόδημα είναι χαμηλότερο από ό, τι πριν από 20 χρόνια

    Οι φτωχοί μπορεί μεν να εργάζονται, αλλά το εισόδημά τους είναι πολύ χαμηλό, ενώ σε εκείνους με χαμηλή κατάρτιση το προσδόκιμο ζωής βρίσκεται στο μεταξύ σε πτώση, τόνισε ο Αμερικανός νομπελίστας, ο οποίος αναμένει μια παρόμοια εξέλιξη και στην Ευρώπη.Ο ίδιος σημείωσε, πως, για παράδειγμα, μπορεί η Ισπανία προφανώς να ανακάμπτει, ωστόσο πληρώνει για αυτό ένα μεγάλο τίμημα, καθώς τα μέσα εισοδήματα βρίσκονται στο μεταξύ πολύ χαμηλότερα απ΄ότι πριν την έναρξη της κρίσης.

    Μιλώντας, εξάλλου, σήμερα στη Διάσκεψη της UNIDO στη Βιέννη, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς τόνισε πως η πολιτική της Αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας Fed όπως επίσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς αποδείχθηκαν ως μη βιώσιμες και διότι έχουν δημιουργήσει ανισότητα και προβλήματα σε άλλες χώρες.Παράγουν κεφάλαιο, το οποίο, για παράδειγμα δεν φθάνει στις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες στηρίζουν το σύστημα αλλά υποτιμούνται και αυτό πάλι πλήττει τον απλό κόσμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός νομπελίστας.

    [04] Ενέκρινε το Βερολίνο τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού στην εκστρατεία κατά του ΙΚ

    Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή του στρατού της χώρας στη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μια αποστολή στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν έως και 1.200 στρατιώτες, όπως έγινε γνωστό από μια κυβερνητική πηγή.

    Το Βερολίνο είχε ανακοινώσει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ότι επρόκειτο να αναπτύξει αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού και μια φρεγάτα προκειμένου να στηρίξει τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία. Η αποστολή καλύπτει ολόκληρο το 2016.

    Η Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) αναμένεται να ψηφίσει για το θέμα την Τετάρτη.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δέκα στοιχεία για την επιδημία

    Παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν σημειωθεί, η επιδημία του HIV και του AIDS συνεχίζει να είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά για τις χώρες με μέσο και χαμηλό ΑΕΠ, όπου καταγράφονται διαγνώσεις χιλιάδων νέων κρουσμάτων κάθε χρόνο, ενώ οι μικρότερης ηλικίας γυναίκες στην υποσαχάρεια Αφρική διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο.

    Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έχει θεσπιστεί για να ενωθεί ο κόσμος στον αγώνα εναντίον του HIV, ή Ιό Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1984, να δείξει αλληλεγγύη στους οροθετικούς αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του AIDS.

    Τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο σε μια σειρά νέων στόχων παγκοσμίως στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον τερματισμό της επιδημίας του AIDS ως το 2030.

    Ακολουθούν δέκα στοιχεία σχετικά με το AIDS το 2015 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) και το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τον HIV και το AIDS (UNAIDS):

    1. Παγκοσμίως περίπου 36,9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα οροθετικοί, ανάμεσά τους και 2,6 εκατομμύρια παιδιά.

    2. Εκτιμάται ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν από τον HIV το 2014.

    3. Υπολογίζεται ότι 34 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν λόγω του HIV και του AIDS, από τους οποίους 1,2 εκατομμύρια υπέκυψαν το 2014.

    4. Ο αριθμός των θανάτων εφήβων και παιδιών από AIDS έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια.

    5. Το AIDS είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου των εφήβων στην Αφρική και η δεύτερη αιτία θανάτου της ίδιας πληθυσμιακής κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

    6. Στην υποσαχάρεια Αφρική, την περιοχή όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη εξάπλωση της επιδημίας, τα επτά στα δέκα νέα κρούσματα στην ηλιακή ομάδα 15-19 ετών είναι κορίτσια.

    7. Στις αρχές του 2015, 15 εκατομμύρια άνθρωποι λάμβαναν αντιρετροϊκή θεραπεία, έναντι 1 εκατομμυρίου το 2001.

    8. Παρά την ευρεία διαθεσιμότητα εξετάσεων για τον HIV, μόλις το 51% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον HIV γνωρίζουν ότι είναι οροθετικοί.

    9. Η παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης του HIV εκτιμάται ότι απέτρεψε 30 εκατομμύρια νέες μολύνσεις και σχεδόν 8 εκατομμύρια θανάτους από το 2000.

    10. Το 2015 η Κούβα έγινε η πρώτη χώρα που κηρύχθηκε επισήμως ότι κατάφερε να εξαλείψει πλήρως τη μετάδοση του HIV από τις μητέρες στα νεογνά.

    [06] Ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, την Πέμπτη

    Ματαιώσεις σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηρόδρομου θα υπάρξουν μεθαύριο Πέμπτη, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

    Ειδικότερα, λόγω της απεργίας, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα αυριανά βραδινά δρομολόγια, ενώ την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως. Επίσης, την ημέρα της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

    Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

    Αύριο, Τετάρτη 02/12/2015

    Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600, 601

    Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85

    Μεταξύ Πειραιώς - Αθηνών - Αφιδνών - Χαλκίδας - Αφιδνών - Αθηνών - Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2540,12540, 12545, 2545

    Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 90

    Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576, 2577

    Πέμπτη 03/11/2015

    Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο Ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

    Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

    Παρασκευή 04/12/2015

    Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

    [07] Νεκρά και με εγκαύματα, βρέθηκαν δύο άτομα σε κατοικία στην Αίγινα

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου ενός 44χρονου και μιας 71χρονης, σε ισόγεια κατοικία στην περιοχή 'Αγιοι Ασώματοι της Αίγινας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής ειδοποιήθηκε χθες βράδυ από γείτονες ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στη συγκεκριμένη κατοικία.

    'Αμεσα, έσπευσε στο σημειό δύναμη της αστυνομίας όπου διαπίστωσε ίχνη παραβίασης της κεντρικής πόρτας και μικρής έκτασης πυρκαγι,ά ενώ μέσα στην κατοικία κείτονταν νεκρά δύο άτομα νεκρά που έφεραν εγκαύματα. Στο σημείο έσπευσε και δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ένα όχημα και τρεις άνδρες, η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς η φωτιά είχε σβήσει.Πηγές από την ασφάλεια Πειραιά αναφέρουν ότι ο 44χρονος ήταν ανιψιός της 71χρονης και έμενε σε άλλη κατοικία στην ίδια περιοχή.

    Η κατοικία στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν αναστατωμένη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

    [08] Πάνω από 3.000 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

    Πάνω από 3.000 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με τρία πλοία.

    Ειδικότερα, το πλοίο «Σούπερ Φαστ XII» μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά 1485 πρόσφυγες, το πλοίο «Μπλου Σταρ 1», επίσης από τη Μυτιλήνη, 780 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» 902 πρόσφυγες, εκ των οποίων τους 698 από τη Μυτιλήνη και τους 204 από τη Σάμο.

    [09] Π. Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία

    Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και διερωτήθηκε «γιατί να μην αντέξει;» η πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

    Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού τόνισε: «το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζοντα ζητήματα, δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία». Ζήτησε δε, να κρίνει ο ελληνικός λαός -που είναι, όπως είπε, ο τελικός κριτής- την πρωτοβουλία Τσίπρα και την άρνηση της αντιπολίτευσης να συνδράμει.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης «δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση».Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καταλήξει ακόμα» ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι «με κοντόφθαλμες επιλογές».

    Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας».

    [10] Νόμιμες και ασφαλείς οδούς για τους πρόσφυγες ζήτησαν οι ομιλητές σε εκδήλωση ενάντια στον φράχτη του Έβρου

    Την ανάγκη να διασφαλιστούν νόμιμες και ασφαλείς οδοί για τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, επισήμαναν οι ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτά Σύνορα - Nα πέσει ο Φράχτης στον Έβρο - Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι», που διοργάνωσε η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ). Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση κατά του φράχτη που θα γίνει στις 23 και 24 Ιανουαρίου του 2016.

    «Φονική μηχανή» χαρακτήρισε τον φράχτη στον Έβρο ο συντονιστής του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου. Για την κινητοποίηση είπε ότι στις 23 Ιανουαρίου θα γίνει διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη και την επόμενη μέρα στον φράχτη και στους Κήπους του Έβρου, με τη συμμετοχή και κινημάτων από την Τουρκία.

    Ο πανεπιστημιακός, Γιώργος Τσιάκαλος, τόνισε ότι ο φράχτης στον Έβρο παρεμποδίζει τους πρόσφυγες που θέλουν να μπουν νόμιμα στη χώρα μας και παραβιάζει κατάφωρα τη Συνθήκη της Γενεύης.

    Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πολιτάκη, τόνισε ότι ο Φράκτης στον Έβρο ευνοεί τον εγκλωβισμό των προσφύγων και ενισχύει τη δράση των διακινητών. Όπως είπε, από τις αρχές του χρόνου ήρθαν στην Ελλάδα 721.000 πρόσφυγες και 588 θεωρούνται νεκροί ή αγνοούμενοι.

    Η αντιπρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ και μέλος του Συντονιστικού φορέων για τους πρόσφυγες Πόπη Σαραϊδάρη υπογράμμισε ότι στόχος δεν μπορεί να είναι η οχύρωση της Ευρώπης, αλλά το σταμάτημα του πολέμου.Η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου, τόνισε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου που εγκρίθηκε σήμερα, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους πρόσφυγες.

    [11] Τη συγκρότηση Επιτροπής για την προετοιμασία των συζητήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους, αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ

    Την σύνταξη και υποβολή προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, εκθέσεων οι οποίες θα αποτιμούν τα αποτελέσματα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και θα αξιολογούν τη γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι και σήμερα θα κληθούν να ετοιμάσουν η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    Επίσης εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

    Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, υπό τον υπουργό Οικονομικών, η οποία θα αναλάβει το έργο της τεχνικής προετοιμασίας, της υποδοχής και της αξιολόγησης τυχόν προτάσεων από ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.

    [12] Υψηλότεροι φόροι στα τσιγάρα σημαίνουν λιγότεροι θάνατοι βρεφών, σύμφωνα με νέα έρευνα

    Όσο αυξάνουν οι φόροι στα τσιγάρα, τόσο μειώνονται οι θάνατοι των βρεφών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη συσχετίζει άμεσα την φορολογία των τσιγάρων με τη βρεφική θνησιμότητα.Για κάθε ένα δολάριο αύξηση στη φορολογία ενός πακέτου τσιγάρων, περίπου δύο θάνατοι βρεφών αποτρέπονται καθημερινά. Η μελέτη υπολογίζει ότι η αύξηση στους φόρους των τσιγάρων έχει μειώσει κατά περίπου 3,2% την ετήσια βρεφική θνησιμότητα στις ΗΠΑ.

    Οι ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων του Βάντερμπιλτ και του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Μάθιου Ντέηβις, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 2015 - 9:32:30 UTC