Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Ανάγκη για ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας
  • [02] Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat
  • [03] Από τις ισχυρότερα ανακεφαλαιοποιημένες διεθνώς είναι πλέον οι ελληνικές τράπεζες
  • [04] Η Άγκυρα ζητεί το άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα
  • [05] Εκρηκτικός μηχανισμός ανακαλύφθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας
  • [06] Κέντρο υποδοχής προσφύγων με χωρητικότητα 3.500 άτομα στη Λέσβο
  • [07] Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ
  • [08] Στο Σικάγο η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
  • [09] Αλ Τσίπρας: Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός
  • [10] «Μπλόκο» στη διέλευση ρωσικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου
  • [11] Ιδιαίτερης σημασίας οι επισκέψεις Λαβρόφ-Κέρι εκτιμά η Λευκωσία
  • [12] Άναψε στο Καλλιμάρμαρο η Φλόγα για το «Λιλεχάμερ 2016»

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Ανάγκη για ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας

    Τη θέση της Ελλάδας ότι πρέπει «να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όσον αφορά τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την τακτική Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις και ο διάλογος που ξεκίνησαν στη Βιέννη, με κύριο στόχο να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την αποκατάσταση της λειτουργίας της κοινωνίας στη Συρία» δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «διαμόρφωση ενός δημοκρατικού Συντάγματος» και τη διενέργεια «εκλογών σε αυτή τη χώρα».

    «Η πηγή του προσφυγικού προβλήματος και η λύση του είναι η ειρήνευση της Συρίας», προσέθεσε ο υπουργός.

    Ερωτηθείς για τη διήμερη επίσκεψή του στην Τεχεράνη, ο Έλληνας ΥπΕξ απάντησε πως σκοπός του ταξιδιού στο Ιράν ήταν η διαμόρφωση ενός «συνολικού σχεδίου δράσης», το οποίο ετοιμάζεται «ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές του επόμενου χρόνου».

    Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε πως στις 8 Δεκέμβριου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα.

    [02] Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat

    Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, έναντι 24,9% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκανστη δημοσιότητα.

    Στην ευρωζώνη η ανεργία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 10,7%, έναντι 10,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ στην ΕΕ των «28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 9,3%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2014, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,5% και στην ΕΕ 10,1%.

    Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

    Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 22,5 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,2 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

    Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,6% τον Αύγουστο) και στην Ισπανία (21,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,5%), στην Τσεχία (4,7%) και στη Μάλτα (5,1%).

    Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στα 1,18 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,5% και στις γυναίκες στο 28,5%.

    Εξάλλου, μικρή μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 48,3% τον Ιούλιο σε 47,9% τον Αύγουστο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (47,9%), στην Ισπανία (47,7%), στην Κροατία (43,1%) και στην Ιταλία (39,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (10,4%), στη Δανία (10,9%) και στην Ολλανδία (11,6%).

    Τον Οκτώβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22,3% και στην ΕΕ στο 20%.

    [03] Από τις ισχυρότερα ανακεφαλαιοποιημένες διεθνώς είναι πλέον οι ελληνικές τράπεζες

    Οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον από τις ισχυρότερες διεθνώς αναφορικά με την κεφαλαιακή τους επάρκεια, μετά την επιτυχημένη διαδικασία της τρίτης ανακεφαλαιοποίησής τους, και έτοιμες να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα οι μεγάλες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους είναι η βιώσιμη επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και η επιστροφή των καταθέσεων. Στο κοινό αυτό συμπέρασμα κατέληξαν οι ομιλητές του πάνελ για τραπεζικά θέματα στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

    Μιλώντας στο Συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 'Αρης Ξενόφος επισήμανε ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών που επιτεύχθηκε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης είναι υπερεπαρκής και θα συμβάλει σταδιακά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω του ρόλου των τραπεζών στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Ταυτόχρονα διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ το ΤΧΣ διατηρεί τον ρόλο στις τράπεζες με οφέλη για το δημόσιο συμφέρον. Ο κ. Ξενόφος επισήμανε ότι η διαχείριση των κόκκινων δανείων πρέπει να αποτελέσει εθνικός στόχο, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας θα έρθει μέσα από την υπεραξία που θα προκύψει από την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

    Για το θέμα των καταθέσεων εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή τους, καθώς δημιουργούνται πλέον οι κατάλληλες συνθήκες εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από τα 45 δισ. ευρώ καταθέσεων που έχουν φύγει εκτός τραπεζών και είναι στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν περίπου 15 δισ. ευρώ το χρόνο για την επόμενη τριετία.

    Από τα περισσότερα από τα 100 δισ. που έχουν φύγει εξωτερικό η επιστροφή θα είναι βραδύτερη.

    [04] Η Άγκυρα ζητεί το άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για να προληφθούν περιστατικά, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συναντήθηκαν κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, την οποία ο Ερντογάν είχε περιγράψει ως μια ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

    «Η έκκληση που απευθύνουμε πάλι στη Ρωσία είναι να ανοίξουν οι δίαυλοι στρατιωτικής επικοινωνίας για να προληφθεί να συμβούν παρόμοια περιστατικά. Ας κρατήσουμε τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς», σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο.

    «Πρέπει να κάτσουμε κάτω στο τραπέζι και να μιλήσουμε αντί να προβαίνουμε σε αστήριχτους ισχυρισμούς», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    «Μπλόκο» στη διέλευση ρωσικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου

    [05] Εκρηκτικός μηχανισμός ανακαλύφθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας

    Οι βουλγαρικές αρχές ανακάλυψαν σήμερα έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε όχημα τύπου βαν που ήταν σταθμευμένο έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας.

    «Ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο βαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Σόφιας Ντανιέλα Βέλεβα, προσθέτοντας πως η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξουδετέρωση του μηχανισμού.

    Νωρίτερα η βουλγαρική αστυνομία είχε εκκενώσει ένα τμήμα του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου, ενώ ήλεγχε αποσκευές που βρίσκονταν σε εμφανές σημείο μέσα στο βαν.

    [06] Κέντρο υποδοχής προσφύγων με χωρητικότητα 3.500 άτομα στη Λέσβο

    Ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ικανό να φιλοξενήσει μέχρι και 3.500 άτομα θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ομαλοποίηση της κατάστασης υποδοχής και διεκπεραίωσης των ανθρώπων που φτάνουν στην περιοχή από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια.

    «Πρόκειται για μια απόλυτα σύγχρονη και ασφαλή υποδοχή που φτιάχτηκε σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα στελεχωθεί από απόλυτα επαγγελματίες στο χώρο τους» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πολ Κόρνου, συντονιστής της δράσης της οργάνωσης IRC (International Rescue Committee) στη Λέσβο, η οποία κατασκεύασε το Κέντρο και θα το λειτουργήσει.

    Το κόστος της κατασκευής του ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της IRC. Από πόρους της Οργάνωσης αυτής θα καλυφθεί και το κόστος λειτουργίας του Κέντρου τον πρώτο χρόνο, δηλαδή σε όλη τη διάρκεια του 2016, κόστος που θα φτάσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

    [07] Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

    Κλειστά είναι σήμερα περίπου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) είναι αντίθετη στο μέτρο που, όπως επισημαίνει, προκαλεί αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0.05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.

    [08] Στο Σικάγο η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

    Τη μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», φιλοξενεί το Field Museum του Σικάγου, το οποίο δέχεται ετησίως περισσότερους από 1,2 εκατ. επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 24 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά μουσεία.

    Κεντρικό θεματικό άξονα της έκθεσης αποτελούν οι Έλληνες ως μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα, ανέφερε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μουσείο την ημέρα των εγκαινίων. Η κ. Βλαζάκη επισήμανε τη «μεγάλη απήχηση που έχει η συγκεκριμένη έκθεση στην ομογένεια της Βόρειας Αμερικής αλλά και στους Καναδούς και Αμερικανούς πολίτες και την τεράστια συμβολή δράσεων πολιτιστικής διπλωματίας, όπως η έκθεση αυτή και η έκθεση "Αιγαίον: η γέννηση ενός αρχιπελάγους" που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη ημέρα στο National Hellenic Museum, προκειμένου να αναδειχθεί το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας και να προσελκύσει πολλούς φίλους και επισκέπτες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα».

    [09] Αλ Τσίπρας: Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός

    Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά: Με την αραβική αυτή παροιμία ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι όσο η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της, διαψεύδει όλα τα σενάρια.

    Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, κρίση αστάθειας δεν υπάρχει σε αυτήν την ΚΟ. Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, υπάρχει σε αυτούς που θα συνεδριάσουν μετά από μερικές ώρες σε αυτήν την αίθουσα, είπε ο Πρωθυπουργός, εννοώντας την ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει αμέσως μετά.

    Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα αυτή βρίσκεται σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

    Ένα μιντιακό σύστημα ξεψυχά και βρυχάται ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Ξεψυχά γιατί ψηφίστηκε ο νόμος που βάζει τάξη στα ΜΜΕ, και βρυχάται γιατί η Δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους. Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε: «αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανένα».

    Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το Φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας αντέξουν και αυτοί που μέχρι τώρα μας πολεμούν».

    Κόντρα στις καταστροφολογικές εκτιμήσεις, καταλήξαμε σε ρυθμίσεις πολλαπλά προστατευτικές για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία ανέφερε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε: Το πετύχαμε αυτό ανατρέποντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών που ήθελαν καθεστώς προστασίας μόνο για το 16% των οφειλετών.

    [10] «Μπλόκο» στη διέλευση ρωσικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεκάδες πλοία περιμένουν για ώρες κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία, ώστε να διέλθουν από τα Στενά.

    Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, σε μια σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα δεκάδες ρωσικά πλοία να είναι σε αναμονή.

    Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. «Η Τουρκία, είπε ο κ. Κραβσένκο, δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Montreux, ειδικότερα, - ένα έγγραφο που υπεγράφη εκείνη την εποχή από τις περισσότερες χώρες..»

    Η Σύμβαση του Montreux ( Μοντρέ) του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2, «εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις».

    Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση του Μοντρέ, σε περιόδους ειρήνης, η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων.

    [11] Ιδιαίτερης σημασίας οι επισκέψεις Λαβρόφ-Κέρι εκτιμά η Λευκωσία

    Ως ιδιαίτερης σημασίας εκτιμά η Λευκωσία τις επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, αντίστοιχα. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ανέκαθεν επιθυμούσε την εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στις συνομιλίες του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη τόσο με τον κ. Λαβρόφ, όσο και με τον κ. Κέρι, θα συζητηθούν κυρίως ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θέματα εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η οικονομική πτυχή της λύσης.

    [12] Άναψε στο Καλλιμάρμαρο η Φλόγα για το «Λιλεχάμερ 2016»

    Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό στάδιο η Αφή της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λιλεχάμερ 2016», που θα γίνουν στη νορβηγική πόλη από 12 έως 21 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών ηλικίας 14-18 ετών.

    Η Φλόγα άναψε στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου, η οποία επικαλέστηκε τον Θεό Απόλλωνα να στείλει τις αχτίνες του ήλιου. Μέσω του κοίλου κατόπτρου η Φλόγα άναψε με φυσικό τρόπο και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος την παρέδωσε στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Λιλεχάμερ Σίρι Χάτλεν, για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία επί νορβηγικού εδάφους.

    Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, μέλη των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Νορβηγίας, ενώ στις εξέδρες του Παναθηναϊκού σταδίου βρέθηκε αρκετός κόσμος, κυρίως μαθητές σχολείων της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 2015 - 13:32:26 UTC