Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Η εξοικονόμηση στο ασφαλιστικό δεν θα προέλθει από νέες οριζόντιες μειώσεις συντάξεων
  • [02] Φ.Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή της πορεία
  • [03] Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου
  • [04] Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [05] Ειδομένη: Ομαλή η ροή προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη
  • [06] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Η εξοικονόμηση στο ασφαλιστικό δεν θα προέλθει από νέες οριζόντιες μειώσεις συντάξεων

    «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στα ουσιώδη χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού συστήματος, δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «σκοπός της μεταρρύθμισης είναι να δώσουμε μια εθνική λύση σε ένα εθνικό ζήτημα, όπως είναι το ασφαλιστικό, όχι να νομοθετήσουμε με μεταφρασμένα κείμενα».

    Ο κ. Κατρούγκαλος τονίζει ότι η εξοικονόμηση στο ασφαλιστικό δεν θα προέλθει «από νέες οριζόντιες μειώσεις συντάξεων, αλλά από τον εξορθολογισμό και τη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος» και αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση και οι επικουρικές συντάξεις θα προστατευθούν στον μέγιστο βαθμό».

    «Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας ως προς την επιδίωξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Εργασίας σημειώνοντας ότι «εφόσον εμείς επιτυγχάνουμε τους στόχους μας τα μέσα επίτευξής τους αφορούν εμάς. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε τη μετατροπή της διαπραγμάτευσης από διμερές θέμα σε ευρωπαϊκό, με την άμεση αναμειξή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

    [02] Φ.Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή της πορεία

    «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση» δηλώνει σε συνέντευξή της στα «Νέα» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως προς το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών τονίζει: «Ο κύκλος κυβερνητικών συνεργασιών με τη Δεξιά έκλεισε (...) Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε δήθεν "ευρωπαϊκά" μέτωπα με τη ΝΔ ούτε δήθεν "προοδευτικά" μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης όλων των δυνάμεων που πιστεύουν και στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας».

    Ερωτηθείσα για τα περί συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, η κ. Γεννηματά εξαπολύει φραστική επίθεση εναντίον του Π. Καμμένου λέγοντας: «Ο ακροδεξιός λαϊκιστής κ. Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος και προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργού απειλεί και συκοφαντεί κατά συρροή και αρκετές φορές κατά παραγγελία». «Η κυβερνητική πολιτική Τσίπρα- Καμμένου έχει τόση σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Η πολιτική που ακολουθούν είναι συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης επιδρομής στην κοινωνία, διάλυσης της οικονομίας με στερεότυπες ιδεοληψίες, ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών με καθεστωτική νοοτροπία», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης της

    [03] Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

    Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, ενόψει των αυριανών εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια σαν τα περσινά. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς.

    Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό και με τις άλλες δυνάμεις.Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

    Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό, από τις προηγούμενες μέρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ την Κυριακή θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, απ' όπου θα δίνονται κατευθύνσεις.

    Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια καιυπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν.Ταυτόχρονα όμως έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ ομάδες συλλήψεων θα είναι σε επιφυλακή από το πρωί. Επίσης θα διεξάγονται έλεγχοι σε όλη την Αθήνα. Ανάλογα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    [04] Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

    Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, για τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαρά άτομα, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα στην οδό Στουρνάρη και συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε αρχικά με μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων. Λίγη ώρα αργότερα έκαναν νέα επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, με μολότοφ, πέτρες και καδρόνια, ενώ όλη η περιοχή θύμιζε «πεδίο μάχης».

    Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, το γεγονός, ότι κάποιος πέταξε φωτοβολίδα εναντίον των αστυνομικών, η οποία, όμως, κατέληξε σε μπαλκόνι διαμερίσματος τρίτου ορόφου, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη. Το μπαλκόνι πήρε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

    [05] Ειδομένη: Ομαλή η ροή προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη

    Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου το τελευταίο 24ωρο συνεχίζονται ομαλά οι προσφυγικές ροές και περίπου 3.500 πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία έχουν περάσει στη γειτονική χώρα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί είναι μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο και άλλες χώρες. Ο αριθμός τους, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, εκτιμάται ότι έχει μειωθεί καθώς πολλοί, εξαντλημένοι και έχοντας αναγκαστεί να ζουν επί μέρες στην ύπαιθρο και στο κρύο, αποφάσισαν να μείνουν σε δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Όπως δήλωσε μάλιστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΜΚΟ «Άρσις», στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Γαβαλάς, η οργάνωση φιλοξενεί ήδη οκτώ μετανάστες από το Ιράν οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας, στην ουδέτερη ζώνη, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην ΠΓΔΜ. «Παράλληλα, φιλοξενούμε άλλες πέντε οικογένειες μεταναστών και, μετά από επιθυμία των Ιρανών, εξετάζουν με νομικό της υπηρεσίας μας, το ενδεχόμενο για αίτημα παροχής ασύλου» είπε ο κ. Γαβαλάς.

    [06] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ

    «Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας» ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Mega μιλώντας για το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ.

    «Αλλά ακριβώς επειδή κανείς μας δεν μπορεί να το εγγυηθεί θα πρέπει να πάμε με διαφορετική πρόταση χωρίς να ξεφεύγουμε από το καταστατικό. Θα ακούσατε ότι πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009 ώστε να υπάρχει μια βάση στους υπολογιστές μας», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είπε πως δεν μίλησε ποτέ για δόλο με αφορμή την προηγούμενη αποτυχία στις εκλογές και πρόσθεσε ότι όποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 9:32:18 UTC