Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέσα στις επόμενες ημέρες στην Βουλή τα νομοσχέδια για το μαύρο χρήμα και το περιουσιολόγιο
  • [02] "Κόκκινος συναγερμός" κηρύχθηκε για πρώτη φορά στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • [03] Ενίσχυση της FRONTEX ζητούν Γερμανία και Γαλλία
  • [04] Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες
  • [05] H «Εύθυμη χήρα» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • [06] Η απάντηση του καθηγητή Χ. Μαγγίδη για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον «θρόνο του Αγαμέμνονα»
  • [07] Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών
  • [08] Και πάλι τραυματίας ο Τελάντερ

  • [01] Μέσα στις επόμενες ημέρες στην Βουλή τα νομοσχέδια για το μαύρο χρήμα και το περιουσιολόγιο

    Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις, θα ακολουθήσει ο νόμος για το περιουσιολόγιο, ενώ στις αρχές του νέου έτους θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στη φορολογίας εισοδήματος. Το Φεβρουάριο θα γίνουν ευρύτερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ εντός των επόμενων μηνών θα εξομοιωθούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων με τις αγοραίες τιμές τους και θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από το νέο φόρο ακινήτων. Τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης για το 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα για τον Προϋπολογισμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε δύσκολο τον προϋπολογισμό του 2016, «και ως προς το περιεχόμενο, και ως προς το τι αναγκαστήκαμε να βάλουμε στις προβλέψεις του», και περιέγραψε τις δέκα παρεμβάσεις στα φορολογικά, που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

    [02] "Κόκκινος συναγερμός" κηρύχθηκε για πρώτη φορά στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το Πεκίνο κηρύχθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, και υιοθέτησε έκτακτα μέτρα καθώς η αποπνικτική ατμόσφαιρα απειλεί την πρωτεύουσα της Κίνας, της χώρας με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων στον κόσμο, οι οποίες προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Ο συναγερμός αυτός - που κηρύσσεται ενώ η διάσκεψη για το κλίμα (COP21) στο Παρίσι μπαίνει στην τελική ευθεία της - θα επιφέρει από αύριο το πρωί και μέχρι την Πέμπτη ορισμένους περιορισμούς για τους περίπου 21 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου, ανακοίνωσε το γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας του Δήμου.

    Η βόρεια Κίνα ασφυκτιά τις τελευταίες ημέρες κάτω από μια πυκνή ομίχλη ρύπων, που η κυβέρνηση απέδωσε σήμερα στα "οχήματα με κινητήρα", αλλά η οποία ενισχύεται επίσης από την αυξημένη κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα.

    Θα επιβληθεί εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων - ανάλογα με το τελευταίο, μονό ή ζυγό ψηφίο της πινακίδας κυκλοφορίας τους - σε όλα τα ιδιωτικά και επίσημα αυτοκίνητα, με εξαίρεση τα ηλεκτρικά.

    Σε μια επιπλέον προσπάθεια, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την προσωρινή απόσυρση από την κυκλοφορία του 30% των υπηρεσιακών οχημάτων τους.

    [03] Ενίσχυση της FRONTEX ζητούν Γερμανία και Γαλλία

    Επιστολή με την οποία ζητούν ενίσχυση της FRONTEX και εξουσιοδότησή της προκειμένου σε εξαιρετικές περιπτώσεις να δρα ακόμη και χωρίς σχετικό αίτημα κράτους-μέλους, απηύθυναν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας Τόμας Ντε Μεζιέρ και Μπερνάρ Καζνέβ, σύμφωνα με το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο οποίο παρουσιάστηκε η επιστολή, οι δύο υπουργοί καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διευρύνει τους κανόνες της Σένγκεν «ώστε η FRONTEX να μπορεί γρήγορα να κληθεί στη βάση μίας αξιολόγησης κινδύνου που θα γίνεται από την ίδια την FRONTEX, σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων». Στην επιστολή τους επισημαίνουν ακόμη ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πρέπει η FRONTEX να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη». Ως τώρα, τέτοια κινητοποίηση ήταν δυνατή μόνο εφόσον ένα κράτος-μέλος το ζητούσε και τα άλλα κράτη-μέλη συμφωνούσαν.

    Όπως αναφέρει σχετικά με το ίδιο θέμα και η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να παρουσιάσει στις 15 Δεκεμβρίου σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της FRONTEX, ενώ αυτή την στιγμή συζητούνται διάφορα μοντέλα προκειμένου να ανταποκριθούν στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, η μία επιλογή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει σχέδιο δράσης, το οποίο θα θεωρηθεί εγκεκριμένο εφόσον κανένα κράτος-μέλος ή καμία επαρκής πλειοψηφία κρατών-μελών δεν διαφωνήσουν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, ενώ μια άλλη επιλογή είναι να ψηφίσουν με ειδική πλειοψηφία οι υπουργοί Εσωτερικών.

    «Η διαμόρφωση του σχεδίου είναι πολιτικά ευαίσθητη, διότι παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών», επισημαίνει η εφημερίδα, αλλά τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει στο μέλλον να αποφύγει καταστάσεις όπως στην Ελλάδα. «Η Αθήνα αντιδρούσε επί εβδομάδες στην ευρωπαϊκή βοήθεια και την ζήτησε μόνο όταν τα άλλα κράτη-μέλη την απείλησαν με την de facto αποβολή της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    «Αυτό είναι σίγουρα μια συνέπεια του ότι εδώ και χρόνια παρακολουθούμε ότι μια κοινή ευθύνη, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, εν μέρει δεν εκπληρώνεται από τα κράτη-μέλη. Αυτό οδηγεί σε μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της ΕΕ, για αυτό μπορώ να κατανοήσω πολύ καλά αυτή την συζήτηση», δήλωσε στο ZDF ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε ό,τι αφορά την έγκριση ενός τέτοιου σχεδίου παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή, λόγω της προσφυγικής πολιτικής, υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ΕΕ. «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα μεταξύ άλλων επειδή τα εξωτερικά σύνορα δεν φυλάσσονται αποτελεσματικά. Για αυτό σίγουρα αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για μια Ευρώπη της ομοφωνίας», πρόσθεσε.

    [04] Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες

    Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας κατά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, όπου καταγράφει σκορ ρεκόρ που κυμαίνεται από 27,2% έως και 30,8%, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

    Το Εθνικό Μέτωπο καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

    Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll Ifop-Fiducial, ενώ έπεται το κόμμα "Οι Ρεπουμπλικανοί" του Νικολά Σαρκοζί, με 27% , ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων.

    Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

    [05] H «Εύθυμη χήρα» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Αιθέρια βαλς, φλογερά τσάρντας, ανάλαφρες ερωτικές μελωδίες, χιουμοριστικοί διάλογοι και πολλά σκηνικά απρόοπτα είναι τα βασικά συστατικά της «Εύθυμης χήρας», της «αθάνατης» οπερέτας του Φραντς Λέχαρ (1870-1948) που παρουσιάζει σε μία νέα παραγωγή, αυτά τα Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.

    Πρόκειται για συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που ανεβαίνει σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για οκτώ παραστάσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19, την Κυριακή 20, την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30).

    «Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με την ?Εύθυμη χήρα?, μου δημιουργήθηκε μια ανάγκη, που γινόταν ολοένα και πιο έντονη: Η οπερέτα είναι ένα ανάλαφρο είδος με τους δικούς του νόμους, τους οποίους οφείλει κανείς να σεβαστεί απολύτως για τη σκηνική του παρουσίαση. Βρισκόμαστε όμως στον 21ο αιώνα, σε εποχές αναβρασμού, σε καιρούς μεταβατικούς, και η Ελλάδα είναι κι αυτή, όπως το φανταστικό Ποντεβέντρο της Χήρας, μια χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Νικολαΐδης τονίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί το έργο αυτό, όσο γοητευτικό κι αν είναι, σαν μουσική κωμωδιούλα, προς τέρψιν απλώς του φιλοθεάμονος κοινού.

    [06] Η απάντηση του καθηγητή Χ. Μαγγίδη για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον «θρόνο του Αγαμέμνονα»

    Την έκπληξή του για το δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, που δημοσιεύτηκε σήμερα και που αφορούσε την επιστολή του γενικού γραμματέα της Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Ακαδημίας Αθηνών, Βασίλειου Χ. Πετράκου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που μιλούν περί «ανακαλύψεως του θρόνου του Αγαμέμνονα», εκφράζει, μεταξύ άλλων, με δική του επιστολή ο καθηγητής Χριστοφίλης Μαγγίδης.

    «Με έκπληξη ενημερώθηκα σήμερα από την εκπρόσωπο Τύπου του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, του οποίου προεδρεύω, για το δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟ σχετικά με την ανακάλυψη τμήματος του λίθινου θρόνου του μυκηναϊκού ανακτόρου στις Μυκήνες από την ομάδα μου στα πλαίσια των ανασκαφών της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας τον Ιούνιο του 2014», ξεκινά την επιστολή του ο καθηγητής και συνεχίζει: «Αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη απορία κι αγανάκτηση είναι η προσπάθεια της Αρχαιολογικής Εταιρείας μέσω του Γενικού Γραμματέα της να απαξιώσει μια τόσο σημαντική ανακάλυψη χωρίς να σέβεται την επιστημονική δεοντολογία και χωρίς να περιμένει, ως έδει, την επιστημονική δημοσίευση του ευρήματος».

    [07] Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών

    Μετά τις κρίσεις των προηγούμενων ετών, η Ελλάδα είναι σε «καλό δρόμο», και αυτά που η Αθήνα υλοποίησε στο πλαίσιο του τρίτου πακέτο βοήθειας είναι ήδη περισσότερα από όλα μαζί από το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολοι τομείς, ενώ και οι πλειοψηφίες στην ελληνική Βουλή είναι οριακές, ωστόσο ένα θετικό μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα ψήφισε τον προϋπολογισμό και βρίσκεται σε καλό δρόμο να εκπληρώσει και τα τελευταία σημεία.

    [08] Και πάλι τραυματίας ο Τελάντερ

    Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ο Ράσμους Τελάντερ (ξεκίνησε βασικός στη Βέροια) και ταλαιπωρείται πάλι από νέο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Δανός κεντρικός αμυντικός επέστρεψε στην Αθήνα με κάκωση στο αριστερό γόνατο, δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση και μένει να φανεί εάν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

    Ο Τελάντερ έκανε θεραπεία, όπως και ο Μπεργκ και την Τετάρτη θα υπάρχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση της υγείας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 17:32:16 UTC