Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η διαφθορά είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τη Δημοκρατία
  • [02] Π. Καμμένος: Κοινές ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και δράσεις με την Αίγυπτο, σχεδιάζει η Ελλάδα
  • [03] Ενισχύεται ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στο ελληνικό πρόγραμμα
  • [04] Συμφωνία σε δύο σημεία για τον ΑΔΜΗΕ, παραμένει η εκκρεμότητα για το μάνατζμεντ
  • [05] Βερολίνο: Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι θεμελιωμένη στα νομικά κείμενα
  • [06] Χρήσιμες συμβουλές για τις χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές αγορές
  • [07] Την ικανοποίησή τους δήλωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτση σχετικά με τον νέο νόμο
  • [08] Δημιουργείται μητρώο οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας
  • [09] Μια Ελληνίδα υποψήφια για το «Νομπέλ των εκπαιδευτικών»
  • [10] Σε εκκρεμότητα η πληρωμή 112.000 αγροτών
  • [11] Ο πρόεδρος Ομπάμα απευθύνει έκκληση για σεβασμό μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ κατά των μουσουλμάνων
  • [12] Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ εναντίον του PKK
  • [13] Βερολίνο: Η πρόταση της Κομισιόν για την FRONTEX είναι απίθανο να εφαρμοστεί εντός του έτους
  • [14] Τ. Ερντογάν: Οι πολιτικές των κυβερνήσεων του Ιράν και του Ιράκ οδήγησαν στην άνοδο του σεκταρισμού στη Συρία
  • [15] Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ενεργειακού στεγάστρου του ΚΠΙΣΝ
  • [16] Γαλλία: Σε ήττα οδεύει το Εθνικό Μέτωπο σε δύο περιφέρειες όπου προηγήθηκε στον α΄ γύρο σύμφωνα με μια δημοσκόπηση

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η διαφθορά είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τη Δημοκρατία

    Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος Κωνσταντίνο Μπακούρη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη διαφθορά ως τον πιο επικίνδυνο - υποδόριο εχθρό για τη Δημοκρατία, καθώς εκτός από τις τεράστιες καταστροφικές οικονομικές συνέπειές της, επιχειρεί- όπως είπε- να συνθλίψει και τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, τις τρεις εξουσίες, δηλαδή τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική.

    «Καιρός λοιπόν να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας είναι κοινός όλων μας . Είναι θέμα νοοτροπίας μιας ολόκληρης κοινωνίας, την οποία πρέπει να εμπεδώσουμε για να υπερασπίσουμε τον τόπο μας» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, παρατήρησε ότι το πρόβλημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα είναι ένα θέμα παγκόσμιο, γεγονός που καταδεικνύεται και από το ό,τι ομόφωνα τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καθιερώσει την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

    [02] Π. Καμμένος: Κοινές ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και δράσεις με την Αίγυπτο, σχεδιάζει η Ελλάδα

    Τη σημασία της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σε όλα τα επίπεδα για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

    Ο κ. Καμμένος, αφού χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης αραβικής χώρας ως «εγγυητή της σταθερότητας», αναφέρθηκε στην στρατιωτική και αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησε "από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων ".

    «Ένα σημαντικό θέμα που αφορά την άμυνα, είναι ο έλεγχος της ευρύτερης περιοχής των ελληνικών και των αιγυπτιακών θαλάσσιων συνόρων για την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων και ανθρώπων, διότι η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας περνάει μέσα από αυτή την περιοχή. Από κοινού λοιπόν σχεδιάζουμε κοινές ασκήσεις, κοινές εκπαιδεύσεις και παράλληλα κοινές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή».

    «Σήμερα το πρωί είχαμε κοινή αεροναυτική άσκηση στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, προετοιμαζόμαστε για την ΑΟΖ, γιατί πλέον τα θαλάσσια σύνορα μας θα ενωθούν με τον καθορισμό της Οικονομικής Ζώνης», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωστοποίησε ότι ?τα κοινά γυμνάσια επεκτείνονται και με άλλες χώρες, όπως είναι η Κύπρος ή άλλες μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής».

    [03] Ενισχύεται ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στο ελληνικό πρόγραμμα

    Τις επόμενες μέρες, και σε επίπεδο συντονιστών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (ECON), αναμένεται να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο για την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος και άλλων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, που ενδεχεται να ακολουθήσουν στο μελλον. Ο επικεφαλής της ECON, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, σε συνέχεια της επιστολής του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την περασμένη Τετάρτη, ανέλαβε την εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο θα συνδιαμορφώσει με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων πολιτικών ομάδων στην Επιτροπή. Μέχρι στιγμής, η πρόταση Γκουαλτιέρι περιλαμβάνει τη δημιουργία σχετικού working group, που μεταξύ άλλων θα επιδιώκει συναντήσεις σε βάση τριμήνου, μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ευρωπαϊκών Θεσμών καθώς και την εντατικοποίηση ειδικών ερευνητικών αποστολών που θα συμβάλουν στην αποκάλυψη στοιχείων σε χώρες που είναι σε πρόγραμμα όπως η Ελλάδα.

    [04] Συμφωνία σε δύο σημεία για τον ΑΔΜΗΕ, παραμένει η εκκρεμότητα για το μάνατζμεντ

    Με κατ' αρχήν συμφωνία σε δύο σημεία (μετοχική σύνθεση και μέθοδος αποζημίωσης της ΔΕΗ), αλλά και με διατήρηση της εκκρεμότητας ως προς το μάνατζμεντ του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά την συνάντηση:

    - Συμφωνήθηκε κατ? αρχήν η απόσχιση του κλάδου μεταφοράς ενέργειας από τη ΔΕΗ σε νέα εταιρεία η πλειοψηφία των μετοχών της οποίας (51%) θα ελέγχεται από το Δημόσιο. Σε πρώτη φάση το Δημόσιο θα αποκτήσει το 100% των μετοχών και στη συνέχεια με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί, θα προχωρήσει η πώληση του 49% σε ιδιώτες.

    - Συμφωνήθηκε επίσης, ότι η αποζημίωση της ΔΕΗ θα δοθεί σε βάθος χρόνου και με διάφορες μεθόδους όπως η μεταφορά μέρους του χρέους της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία, ο συμψηφισμός υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τον σημερινό ΑΔΜΗΕ (που διαμορφώνονται σε 400 εκατ. ευρώ) κ.α.

    Παραμένει, ωστόσο, η διαφωνία ως προς τη μεταφορά του μάνατζμεντ σε ιδιώτες την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση.

    Ικανοποίηση των θεσμώνσχετικά με τον νέο νόμο του ΕΣΠΑ

    Την ικανοποίησή τους δήλωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση σχετικά με τον νέο νόμο του ΕΣΠΑ, στη συνάντηση που είχαν στο Χίλτον.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε ότι από πλευράς του υπουργείου Οικονομίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένεται τις επόμενες μέρες διυπουργική συνεργασία ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εναπομείνασες λεπτομέρειες ενώ για τους αυτοκινητόδρομους έγινε συζήτηση επί τεχνικών λεπτομερειών για την ολοκλήρωση των έργων. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με τους παραχωρησιούχους και όχι με την χρηματοδότηση των έργων καθώς το θέμα αυτό έχει επιλυθεί.

    [05] Βερολίνο: Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι θεμελιωμένη στα νομικά κείμενα

    Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα «δεν είναι μόνο πρακτική που έχει αποδώσει, αλλά είναι θεμελιωμένη και στα σχετικά νομικά κείμενα για το πρόγραμμα του ESM και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη δήλωση του Eurogroup τον Αύγουστο, η οποία στηρίχθηκε και από το ΔΝΤ και από την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Βερολίνο θεωρεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα απολύτως απαραίτητη.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελούσαν απειλή προς την ελληνική πλευρά, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι όπως έχει καταγραφεί στη δήλωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου -επιθυμούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα». Επισήμανε δε ότι στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ο όρος «indispensable» (επιτακτική). «Άρα όλα είναι σαφή», προσέθεσε.

    [06] Χρήσιμες συμβουλές για τις χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές αγορές

    «Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών αναζητά ευκαιρίες για τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Προσοχή, όμως, γιατί, καμιά φορά, οι μεγάλες προσφορές κρύβουν παγίδες. Δεν είναι όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα αξιόπιστα».

    Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αθηνά Κοντογιάννη με αφορμή την έκδοση ενός «οδηγού» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, ενόψει εορτών, για έξυπνες και ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο, αλλά και ποια είναι τα δικαιώματα του καταναλωτή, εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

    «Γιατί ισχυρός καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής» όπως σημειώνει η κυρία Κοντογιάννη.

    Τί πρέπει να γνωρίζουμε

    Ελέγχουμε πάντοτε τις βασικές πληροφορίες που παρέχονται για το ηλεκτρονικό κατάστημα από την ιστοσελίδα του. Αναζητούμε ειδικότερα το όνομα της εταιρείας και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση και έδρα, ώστε να γνωρίζουμε με ποιον συναλλασσόμαστε και σε ποια χώρα εδρεύει. Δεν αρκεί μόνο η ηλεκτρονική του διεύθυνση. Να έχουμε κατά νου ότι, ακόμη και αν η ιστοσελίδα είναι στα ελληνικά, το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Εάν προκύψουν προβλήματα, ίσως να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους στα ελληνικά.

    Προσέχουμε τις επιλογές πληρωμής που παρέχει ο προμηθευτής: Εάν η μόνη διαθέσιμη πληροφορία είναι μια ηλεκτρονική διεύθυνση, καθώς και οδηγίες για την πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, θα ήταν καλύτερο να προτιμήσουμε για τις αγορές μας κάποιο άλλο κατάστημα.

    Αξίζει επίσης, τον κόπο να αναζητήσουμε τυχόν σχόλια, εμπειρίες ή συστάσεις άλλων καταναλωτών που έχουν ήδη συναλλαγεί με το κατάστημα. Αυτό γίνεται εύκολα, πληκτρολογώντας το όνομα της εταιρείας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος σε μια μηχανή αναζήτησης. Εξετάζουμε τις συστάσεις με κριτικό μάτι, γιατί μπορεί να είναι "παραπλανητικές" ή "κατασκευασμένες".

    [07] Την ικανοποίησή τους δήλωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτση σχετικά με τον νέο νόμο του ΕΣΠΑ

    Την ικανοποίησή τους δήλωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση σχετικά με τον νέο νόμο του ΕΣΠΑ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Χίλτον και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε ότι από πλευράς του υπουργείου Οικονομίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένεται τις επόμενες μέρες διυπουργική συνεργασία ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εναπομείνασες λεπτομέρειες ενώ για τους αυτοκινητόδρομους έγινε συζήτηση επί τεχνικών λεπτομερειών για την ολοκλήρωση των έργων. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με τους παραχωρησιούχους και όχι με την χρηματοδότηση των έργων καθώς το θέμα αυτό έχει επιλυθεί.

    [08] Δημιουργείται μητρώο οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας

    Στη δημιουργία μητρώου των οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας, προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας σε συνάντηση που διοργάνωσε το «Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»για Έλληνες δημοσιογράφους.Το μητρώο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο έως τον Ιανουάριο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Μουζάλας, ειδικά τους πρώτους μήνες, οπότε ξέσπασε η μεγάλη προσφυγική κρίση, η κατάσταση με τις ΜΚΟ ήταν ανεξέλεγκτη.«Χωρίς αυτές θα είχαμε τραγικές καταστάσεις» είπε ο υπουργός. «Όμως αυτή τη στιγμή επανακτούμε το κράτος. Οι οργανώσεις αλληλεγγύης θα πρέπει να ενταχθούν μέσα στο εθνικό σχέδιο. Θα δημιουργήσουμε μητρώο και Επιτροπές Διαχείρισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης σε περιοχές, ώστε η δράση τουςνα ενταχθείστο εθνικό μας σχέδιοπου είναι και σχέδιο της ΕΕ. Ακόμη και στην Ουγκάντα, ό που πήγαινα με τις αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, παίρναμε άδεια για συγκεκριμένες δράσεις. Σε κανένα κράτος δεν γίνεται αυτό που συμβαίνει εδώ. Να είναι χωρισμένη η Μυτιλήνη σε παραλίες. Οι ελληνικές παραλίες παραμένουν στο ελληνικό κράτος και οφείλουμε να σεβαστούμε τον εαυτό μας».

    [09] Μια Ελληνίδα υποψήφια για το «Νομπέλ των εκπαιδευτικών»

    Έως χθες η Αγγελική Παππά ήταν μια καθηγήτρια Αγγλικών με πάθος για τη δουλειά της. Από την Τετάρτη είναι μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα για το βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.

    Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το Νομπέλ των Εκπαιδευτικών πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο - αυτό της διδασκαλίας.

    Η συμβολή της Αγγελικής Παππά είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δεν είναι μόνο το πάθος για τη δουλειά της που την χαρακτηρίζει, αλλά και η ειδίκευσή της στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Από την ειδίκευση αυτή προέκυψε το «i love dyslexia»(ILD), το οποίο είναι το μοναδικό διεθνώς εκπαιδευτήριο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Στο πλούσιο βιογραφικό της Αγγελικής Παππά περιλαμβάνεται ακόμη η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.

    «Η επιλογή μου από την επιτροπή της οργάνωσης είναι για μένα η υλοποίηση ενός οράματος για μια Ελλάδα στη θέση που της αξίζει» δηλώνει στο ΑΠΕ η Αγγελική Παππά. Και η επόμενη μέρα της απονομής του Νομπέλ των εκπαιδευτικών; «Θα με βρει πιο μαχητική από ποτέ στην προαγωγή της ενάρετης Παιδείας για τη χώρα μας και όλον τον κόσμο. Η Παιδεία είναι η λύση στην πολιτισμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε» προσθέτει.

    [10] Σε εκκρεμότητα η πληρωμή 112.000 αγροτών

    Σε 112.000 ανέρχεται ο αριθμός των αγροτών που δεν έχει λάβει ακόμη την πρώτη δόση της βασικής ενίσχυσης. Όπως διευκρίνισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ η πλειονότητα αυτών, περίπου 90.000 παραγωγοί δικαιούνται βασική ενίσχυση μικρότερη των 250 ευρώ και ο κοινοτικός κανονισμός δεν επιτρέπει την καταβολή της. Οι παραγωγοί αυτοί, εάν είτε με την καταβολή του «πρασινίσματος» είτε και με την χορήγηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων συμπληρώσουν τα 250 ευρώ ως δικαιούμενη ενίσχυση, θα εισπράξουν στο ακέραιο τα χρήματά τους. Εάν δε συμπληρώνουν τα 250 ευρώ, τότε, με βάση τον κανονισμό δε θα εισπράξουν ενίσχυση, όπως συνέβαινε μέχρι και πέρυσι, με το προηγούμενο καθεστώς.

    Για τους υπόλοιπους περίπου 22.000 παραγωγούς βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος τόσο των αιτημάτων μεταβολών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης όσο και ο έλεγχος για τον ?ενεργό γεωργό? από το υπουργείο Οικονομικών. Όσους εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε μπορεί να τους συμπεριλάβει στην πληρωμή και θα τους ενημερώσει σχετικά με την ολοκλήρωση των ελέγχων, οπότε θα πάρουν τότε τα χρήματα που δικαιούνται.

    [11] Ο πρόεδρος Ομπάμα απευθύνει έκκληση για σεβασμό μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ κατά των μουσουλμάνων

    O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άδραξε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για το τέλος της δουλείας, για να απευθύνει μια έκκληση υπέρ της ανεκτικότητας και του σεβασμού, δύο ημέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

    Χωρίς να τον κατονομάσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστρεψε τα βέλη του κατά του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 με την ευκαιρία της ομιλίας που εκφώνησε στο Καπιτώλιο για τη συμπλήρωση 150 ετών από την υιοθέτηση της 13ης Τροπολογίας, με την οποία καταργήθηκε επίσημα η δουλεία στην χώρα.

    «Θυμηθείτε ότι η ελευθερία μας συνδέεται με την ελευθερία των άλλων, ανεξαρτήτως του παρουσιαστικού τους (...) ή της θρησκείας που πιστεύουν» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των γερουσιαστών και βουλευτών.

    Απηύθυνε έκκληση προς τους Αμερικανούς πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των προγόνων τους και να ξεπεράσουν «τον κυνισμό και τον φόβο».

    [12] Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ εναντίον του PKK

    Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε μια νέα σειρά νυχτερινών αεροπορικών επιδρομών στο βόρειο Ιράκ εναντίον θέσεων των ανταρτών της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό γενικό επιτελείο.

    Πολλοί στόχοι του PKK «καταστράφηκαν» σε διάφορες περιοχές του βορείου Ιράκ, ανάμεσά τους και στόχοι στα όρη Καντίλ, όπου στρατοπεδεύουν Κούρδοι αντάρτες, διευκρίνισαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

    Στο μεταξύ ένας Τούρκος αστυνομικός έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή του PKK στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλούπολη της νοτιανατολικής Τουρκίας, ενώ προσπαθούσε να εξουδετερώσει μια βόμβα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    [13] Βερολίνο: Η πρόταση της Κομισιόν για την FRONTEX είναι απίθανο να εφαρμοστεί εντός του έτους

    Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις της για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εφαρμοστούν ως το τέλος του έτους, επισήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε.

    Διευκρίνισε δε ότι δεν είναι γνωστό εάν σε αυτές τις προτάσεις θα συμπεριληφθούν οι εισηγήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα σε επιστολή των δύο υπουργών Εσωτερικών.

    Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η Γερμανία και η Γαλλία υπέβαλαν τις ιδέες τους στην Επιτροπή, από την οποία το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών ζήτησε πριν από λίγες μέρες πρόταση για την ενίσχυση της FRONTEX.

    [14] Τ. Ερντογάν: Οι πολιτικές των κυβερνήσεων του Ιράν και του Ιράκ οδήγησαν στην άνοδο του σεκταρισμού στη Συρία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τουρκικά στρατεύματα έχουν εγκατασταθεί σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, έπειτα από αίτημα του Ιρακινού ηγέτη από το 2014, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera.

    «Δυνάμεις του στρατού έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο Μπασίγκα, έπειτα από αίτημα του (Ιρακινού πρωθυπουργού Χαϊντέρ) Αμπάντι από το 2014», δήλωσε ο Ερντογάν.

    Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του Ιράκ και του Ιράν, οι οποίες οδήγησαν στην άνοδο του σεκταρισμού στη Συρία.

    [15] Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ενεργειακού στεγάστρου του ΚΠΙΣΝ

    Το κατ' εξοχήν πρωτοπόρο στοιχείο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ενεργειακό στέγαστρο πάνω από το εντυπωσιακό κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι πλέον γεγονός. Όπως παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, το στέγαστρο με την περίτεχνη σύνθεση και τις ιδιαίτερες κατασκευαστικές απαιτήσεις, αποτελεί ένα κατασκευαστικό και τεχνικό επίτευγμα. Σκοπός του να δώσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς αποτελεί συμβολικό στοιχείο της σύλληψης του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, και παράλληλα να καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών απαιτήσεων του Κέντρου, καθώς έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια 2GWh ανά έτος. Επίσης να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

    Το στέγαστρο στηρίζεται σε 30 υποστυλώματα και αποτελείται από 717 ξεχωριστά και προκατασκευασμένα τεμάχια. Δημιουργώντας την οπτική ψευδαίσθηση μιας ανάλαφρης κατασκευής (στην πραγματικότητα ζυγίζει 4.700 τόνους), το διαστάσεων 100Χ100 μ. στέγαστρο, που στο ψηλότερο σημείο του αγγίζει τα 46 μ., «ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί», όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Μαραβέλιας, διευθυντής του τεχνικού τμήματος του Ιδρύματος. Προκαλώντας την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού, αλλά και τις καθιερωμένες κατασκευαστικές πρακτικές, η διαδικασία κατασκευής του, όπως και του συνόλου του εργοταξίου «λειτούργησε για όλους, μηχανικούς, εργάτες, τεχνίτες, επισκέπτες ως ανοιχτό πανεπιστήμιο καινοτόμων κατασκευών», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

    [16] Γαλλία: Σε ήττα οδεύει το Εθνικό Μέτωπο σε δύο περιφέρειες όπου προηγήθηκε στον α΄ γύρο σύμφωνα με μια δημοσκόπηση

    Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό και αντιευρωπαϊκό κόμμα Εθνικό Μέτωπο (Front National) δεν θα συγκεντρώσει ικανό αριθμό ψήφων στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή, ώστε να κερδίσει σε δύο περιφέρειες-κλειδιά όπου προηγήθηκε στον πρώτο γύρο, κατέδειξε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Στη βόρεια περιφέρεια Νορντ-Πα ντε Καλέ-Πικαρντί, η Λεπέν συγκεντρώνει το 47% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ξαβιέ Μπερτράντ, υποψήφιος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (Les Republicains) του Νικολά Σαρκοζί το 53%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της TNS Sofres-one point για την εφημερίδα Le Figaro και το τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

    Στη νότια περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή η ανιψιά της Λεπέν, η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, συγκεντρώνει το 46% των προθέσεων ψήφου ενώ ο Κριστιάν Εστροσί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, προβλέπεται ότι θα κερδίσει καθώς συγκεντρώνει το 54% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 December 2015 - 21:32:24 UTC