Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Με άνοδο 0,31% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [03] Αντίστροφη μέτρηση για τη συμφωνία με τους θεσμούς
  • [04] Υπόθεση «Noor1»: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων
  • [05] Συνάντηση εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων για πρόσφυγες με ευρωβουλευτές αριστερών κομμάτων
  • [06] Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] Συνεχίζονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεχίστηκαν σήμερα οι συναντήσεις που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανά περιφέρεια, και οι οποίες ξεκίνησαν νωρίτερα το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο πλαίσιο με χθες, οι συναντήσεις έχουν στόχο να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τα ιδιαίτερα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών, να υπάρχει ανταλλαγή γνώμης και υποβολής προτάσεων εκ μέρους τους, καθώς επίσης και συζήτηση των εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς.

    [02] Με άνοδο 0,31% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη που προσέγγιζαν το 2%.

    Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής, ανοδικά κινήθηκαν Alpha και Eurobank, ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Πειραιώς.

    Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Folli Follie, μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, έναν από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες, ο οποίος συμμετέχει και στην ελληνική εταιρεία με ποσοστό 13,58%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 578,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,31%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 588,01 μονάδες (+1,99%) και κατώτερη τιμή στις 572,90 μονάδες (-0,63%).

    Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 4,82%, από τις αρχές Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 9,55%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 30%.

    [03] Αντίστροφη μέτρηση για τη συμφωνία με τους θεσμούς

    Euroworking Group με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί απόψε με αντικείμενο την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών.

    Μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απογευματινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα που θα οδηγήσει στην καταβολή της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και ότι εντός των επόμενων δύο ωρών θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

    [04] Υπόθεση «Noor1»: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία κατάθεσης εγγράφων από την πλευρά των κατηγορουμένων, στη δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με απολογίες των κατηγορουμένων.

    Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφυλακιστούν, λόγω παρέλευσης του 18μήνου προφυλάκισης, τέσσερις τουρκικής καταγωγής κατηγορούμενοι. Οι τρεις έχουν βελγική υπηκοότητα και ο τέταρτος, ο Βαλκάν Αξαλάκ, που κατηγορείται ότι έκανε χρέη διερμηνέα σε αυτή την υπόθεση, ελληνική, καθώς είναι Ελληνίδα η μητέρα του.

    Για την αποφυλάκισή τους έχει εκδοθεί βούλευμα και θα βρίσκονται σε κατ? οίκον περιορισμό με την υποχρέωση να παρουσιάζονται καθημερινά, στο πλησιέστερο της οικίας που θα διαμένουν, αστυνομικό τμήμα, ενώ τη μεταφορά τους στο εφετείο Αθηνών, θα αναλάβει το τμήμα μεταγωγών της αστυνομίας. Παράλληλα τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

    [05] Συνάντηση εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων για πρόσφυγες με ευρωβουλευτές αριστερών κομμάτων

    Τις στιγμές που έχουν βιώσει στην Αθήνα, την Ειδομένη και τα νησιά, όπου βοηθούν στην ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, περιέγραψαν σε ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και τους ζήτησαν να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.

    Τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόσκληση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα, προκειμένου να συναντήσουν άλλους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) και να συμμετάσχουν στο συνέδριο που διοργάνωσε η GUE/NGL με θέμα «Η ειρήνη στη Νότια και Ανατολική γειτονιά» (Peace in Southern and Eastern Neighbourhood"), που διεξήχθη χτες και σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν η ευρωβουλευτής του Αριστερού Κόμματος της Σουηδίας (Vansterpartiet), Μάλιν Μπγιορκ, η ευρωβουλευτής του γερμανικού Die Linke, Κορνέλια Ερνστ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος υπέρ της ανεξαρτησίας των Βάσκων EH Bildu, Γιόσου Χουαρίστι, και εκπρόσωπος της Ιταλίδας ευρωβουλευτή Μπάρμπαρα Σπινέλι. Οι ευρωβουλευτές έθεσαν πολλές ερωτήσεις στους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων για να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες ταυτοποίησης των προσφύγων, το ύψος της χρηματοδότησης από την ΕΕ και το πώς λειτουργούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στα νησιά. Επίσης, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες για να δουν την κατάσταση από κοντά.

    [06] Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

    Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ο ένας σε συγκρούσεις με τους ισραηλινούς στρατιώτες και ο άλλος ενώ επιχειρούσε να επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών με αυτοκίνητο.

    Ένας 57χρονος Παλαιστίνιος έπεσε με το αυτοκίνητό του στο σημείο ελέγχου Χαλχούλ, βόρεια της Χεβρώνας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν, ανέφερε ο στρατός.

    Στη Χεβρώνα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, καθώς και στα περίχωρά της, επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 December 2015 - 17:32:22 UTC