Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Μύθος ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στο CNBC
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπό προϋποθέσεις
  • [04] «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία»
  • [05] Βερολίνο: Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αποτελούν κεντρικό ενδιαφέρον για τη Γερμανία
  • [06] Μ. Ντράγκι: Η λύση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων
  • [07] Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα επισκέφθηκε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
  • [08] Την Παρασκευή η καταβολή δώρου Χριστουγέννων και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ
  • [09] Τα περιφερειακά αεροδρόμια πέρασαν στην FRAPORT-SLENTEL για 40 χρόνια
  • [10] Εύσημα Μέρκελ προς Σόιμπλε για την αντιμετώπιση της Ελλάδας
  • [11] Η υπομονή της Άγκυρας έχει όρια, δηλώνει ο Τσαβούσογλου
  • [12] Συγχαρητήρια Σαμαρά στον Σαρκοζί για τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία
  • [13] Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά
  • [14] Μυτιλήνη: Επιστρέφουν στη Λέσβο καταγεγραμμένοι μετατανάστες
  • [15] Κομισιόν: Σημαντικά βήματα της Ελλάδας για την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης
  • [16] Γαλλία: Νηπιαγωγός δέχθηκε επίθεση από άνδρα με κουκούλα στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους
  • [17] Μάρκο Σίλβα: «Ο αντίπαλος αξίζει σεβασμό»
  • [18] Ξύπνησαν μνήμες του '74, με Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός
  • [19] Νέο γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο με ευρεία γκάμα κινητήρων
  • [20] «Κλήρωσε» για τη φάση των 16 στο Champions League
  • [21] Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκ. ενώ κανείς άλλος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ»

  • [01] Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής

    Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη στις 10:20 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στις 11:00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία. Στις 15:30 ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ στις 16:00 ξεκινά η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Την Παρασκευή συνεχίζονται οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [02] Μύθος ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στο CNBC

    Τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, απέρριψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λονδίνο, όπου μίλησε για το δημόσιο χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε επίσημη εκδήλωση του πανεπιστημίου LSE.

    «Αυτός ο μύθος, ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, έχει διαψευσθεί μέσα από τη δουλειά που κάναμε στο Κοινοβούλιο» ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι η Έκθεση που εξέδωσε, τον περασμένο Ιούνιο, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου «αποδεικνύει ότι οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα, ήταν σε όλα τα επίπεδα χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με εξαίρεση τις εξοπλιστικές δαπάνες».

    Τόνισε, επίσης, πως «έχει αποδειχθεί ότι το λεγόμενο "σχέδιο διάσωσης" που καταρτίσθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση είχε σκοπό να διασώσει τις γαλλικές και γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες».

    [03] Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπό προϋποθέσεις

    "Ναι" στη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή, υπό υπό προϋποθέσεις και με κανόνες, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κάλεσε "να ανοίξει τα αυτιά της".

    "Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση και το έχουμε πει χωρίς κανένα κόμπλεξ, ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, κάνει κυβερνητικές προτάσεις, καθώς είναι προς το συμφέρον της χώρας" απάντησε σε ερώτηση, αν το Ποτάμι είναι διατεθειμένο να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας και πρόσθεσε: "Δεν πάμε για να συνεργαστούμε απλώς και μόνο για να μπούμε σε κάποιο υπουργείο. Θα πάμε, όταν πρέπει να πάμε, εάν έχουμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε τη χώρα, να μην υπάρχουν αυτά τα επαναλαμβανόμενα μικρά λάθη, τα οποία κρατούν τη χώρα δέσμια. Πρέπει να γίνει με κανόνες, αλλιώς θα το είχαμε κάνει από τον Φλεβάρη, όταν είχαμε αναδειχθεί τρίτη πολιτικά δημοκρατική δύναμη και είχαμε προσκληθεί να μετέχουμε σε ένα πείραμα και τους είχαμε πει τότε ότι το πείραμά σας δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, είναι ατελέσφορο και δεν συνεργαστήκαμε".

    [04] «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία»

    «Η Ελλάδα δεν χάνει μόνο τα αεροδρόμιά της, αλλά και μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία» σημειώνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης και τονίζει ότι «η κύρωση της αποικιακής συμφωνίας παράδοσης των αεροδρομίων μας θα επισύρει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

    «Η κυβέρνηση χάρισε στην κυριολεξία στο γερμανικό κράτος τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-φιλέτα της χώρας μας. Η Ελλάδα εκχωρεί τα πάντα, την ιδιωτική περιουσία στους γύπες των αγορών, τη δημόσια περιουσία στους πιστωτές μέσω του υπερ-ταμείου. Η χώρα μετατρέπεται σε ξεπουλημένο προτεκτοράτο. Το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού» αναφέρει στη δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης και προσθέτει: «Η Ελλάδα δεν χάνει μόνο τα αεροδρόμιά της, αλλά και μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία. Το τραγικό είναι, ότι θα πληρώσουμε και από πάνω του Γερμανούς για να μεταβιβαστούν τα αεροδρόμια και να εκχωρήσουμε την καρδιά των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Η κύρωση αυτής της αποικιακής συμφωνίας παράδοσης των αεροδρομίων μας θα επισύρει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Αργά ή γρήγορα ο ελληνικός λαός θα επανακτήσει, επί της ουσίας τώρα, τα αεροδρόμιά του».

    [05] Βερολίνο: Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αποτελούν κεντρικό ενδιαφέρον για τη Γερμανία

    Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αποτελούσαν και παραμένουν κεντρικό ενδιαφέρον της γερμανικής κυβέρνησης, τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αλλά παρέπεμψε στους Θεσμούς για την αξιολόγηση της πορείας τους.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που εκφράζονται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης ελληνικών αεροδρομίων, η κυρία Φον Τισενχάουζεν δήλωσε: "Δεν θέλω να εκφραστώ εδώ για συγκεκριμένα σχέδια ιδιωτικοποίησης - είναι υπόθεση των Θεσμών να αξιολογήσουν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων συνολικά. Θέλω μόνο να επισημάνω ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι τώρα αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ των Θεσμών και της Ελλάδας. Βρισκόμαστε τώρα στην φάση των δεύτερων «οροσήμων» της πρώτης δόσης, για τα οποία γίνεται διαπραγμάτευση τώρα και οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν για την γερμανική κυβέρνηση πάντα σημαντικές και εξακολουθούν να είναι". Διευκρίνισε δε ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά λεπτομέρειες ή συγκεκριμένες εταιρείες

    [06] Μ. Ντράγκι: Η λύση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων

    Οι επενδύσεις στην Ευρωζώνη είναι σήμερα χαμηλές, εξ αιτίας της αδύναμης αύξησης της ζήτησης, του υψηλού ακόμη επιπέδου ιδιωτικού χρέους και της εύθραυστης εμπιστοσύνης του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία που έκανε στη Μπολόνια.

    Η Ευρωζώνη, πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης, πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα, μαζί με τη στήριξη της ζήτησης, για να αντιμετωπίσει το υψηλό επίπεδο χρέους και την εύθραυστη εμπιστοσύνη. «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι κρίσιμης σημασίας για τον σκοπό αυτό», είπε, προσθέτοντας: «Είναι σαφές ότι, σε ορισμένες χώρες, το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να εμποδίζει μία ισχυρότερη αύξηση των πιστώσεων. Αυτά εξηγούν, γιατί η διευκόλυνση μίας λύσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων πρέπει να αποτελεί μέρος του πακέτου των μέτρων για την αποκατάσταση των παραγωγικών επενδύσεων».

    [07] Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα επισκέφθηκε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

    Ένα διακοσμητικό αντικείμενο από πορσελάνη χάρισε στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μια οικογένεια Ιρακινών για να εκφράσει τις ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επικείμενη μετεγκατάστασή της στη Λιθουανία. Το πορσελάνινο αντικείμενο είχε στα χέρια της η κ. Γκεοργκίεβα, καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης της στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στον Ελαιώνα.

    Όπως είπε, η κυρία Γκεοργκίεβα, συζήτησε με το δήμαρχο Αθηναίων τους τρόπους με τους οποίους η Κομισιόν και οι ελληνικές αρχές θα επιταχύνουν την υλοποίηση των προγραμμάτων υποστήριξης και θα επιλύσουν διοικητικά προβλήματα". Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η χρηματοδότηση Προγραμμάτων για πρόσφυγες και τοπικές κοινωνίες από τρεις πηγές, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο για Πρόσφυγες και τους διαρθρωτικούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    [08] Την Παρασκευή η καταβολή δώρου Χριστουγέννων και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

    Την Παρασκευή 18.12.2015 θα καταβληθεί στους δικαιούχους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων και την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου) όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

    Ειδικότερα:

    -Την Παρασκευή 18.12.2015 θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις μητέρες δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

    -Την Παρασκευή 18.12.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 19.12.2015 μέχρι και 06.01.2016.

    Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση των αντίστοιχων τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

    [09] Τα περιφερειακά αεροδρόμια πέρασαν στην FRAPORT-SLENTEL για 40 χρόνια

    Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της κοινοπραξίας FRAPORT AG- SLENTEL Ltd.

    Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα στα 14 αεροδρόμια για 40 χρόνια. Η ιδιοκτησία της γης, των υποδομών και των εγκαταστάσεων, παραμένει στο Δημόσιο, Επίσης, οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσει ο ιδιώτης επενδυτής, θα περιέρχονται και αυτές στην κυριότητα του Δημοσίου και θα επιστραφούν σε αυτό με τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης.

    Επιπλέον, σε αεροδρόμια υψηλής στρατιωτικής δραστηριότητας (δηλαδή, των Χανίων και του Ακτίου) δεν παραχωρείται ο χώρος των διαδρόμων προσγείωσης και των τροχιοδρόμων, οι οποίοι και παραμένουν στην πολεμική αεροπορία. Παραχωρούνται μόνον ο αεροσταθμός και ο χώρος στάθμευσης των αεροπλάνων πολιτικής αεροπορίας, ενώ η κοινοπραξία θα πληρώνει το Δημόσιο για τη χρήση των κοινών υποδομών.

    Τα αεροδρόμια που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα είναι: του Ακτίου (PVK), της Καβάλας (KVA) και της Θεσσαλονίκης (SKG). Τα υπόλοιπα 11 αεροδρόμια βρίσκονται σε νησιά και είναι της Κέρκυρας (CFU), των Χανίων/ Κρήτης (CHQ), της Κεφαλονιάς (EFL), της Κω (KGS), της Μυτιλήνης (MJT), της Μυκόνου (JMK), της Ρόδου (RHO), της Σάμου (KGS), της Σαντορίνης (JTR), της Σκιάθου (JSI) και της Ζακύνθου (ZTH).

    [10] Εύσημα Μέρκελ προς Σόιμπλε για την αντιμετώπιση της Ελλάδας

    Ως κρίσιμη δοκιμασία χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατκού Κόμματος (CDU) που άρχισε σήμερα στην Καρλσρούη και τόνισε ότι «στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

    «Εγκάρδια ευχαριστώ», συνέχισε η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο οι σύνεδροι χειροκρότησαν επί αρκετή ώρα όρθιοι. Η κ. Μέρκελ, η οποία μίλησε επί 75 λεπτά και καταχειροκροτήθηκε, σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη δεν έχει υπερβεί την κρίση του ευρώ και πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «τα λάθη της ίδρυσης της Ευρωζώνης».

    [11] Η υπομονή της Άγκυρας έχει όρια, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

    Η υπομονή της Τουρκίας με τη Ρωσία «έχει όρια», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την όπως τη χαρακτήρισε «υπερβολική» αντίδραση ρωσικού αντιτορπιλικού κατά τη διάρκεια ναυτικού επεισοδίου που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο μεταξύ των δύο χωρών, γράφει σήμερα ιταλική εφημερίδα.Ρωσικό αντιτορπιλικό έριξε χθες προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο για να αποφευχθεί μια σύγκρουση μαζί του, ενώ ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε στο υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα μετά το συμβάν αυτό.

    «Το δικό μας ήταν μόνο ένα αλιευτικό σκάφος, μου φαίνεται ότι η αντίδραση του πλοίου του ρωσικού (πολεμικού) ναυτικού ήταν υπερβολική», σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

    «Η Ρωσία και η Τουρκία θα πρέπει βεβαίως να δημιουργήσουν εκ νέου τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν πάντοτε, αλλά η υπομονή μας έχει όρια», υπογράμμισε.

    Την ίδια ώρα o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η διμερής σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν που προβλεπόταν να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στην Πετρούπολη.

    Η διεξαγωγή της συνόδου αυτής είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο πρόεδροι στην Τουρκία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 τον περασμένο μήνα, πριν από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

    «Δεν θα γίνει, δεν είναι προγραμματισμένη», απάντησε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους.

    [12] Συγχαρητήρια Σαμαρά στον Σαρκοζί για τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία

    Τα συγχαρητήριά του στο Νικόλα Σαρκοζί για τη νίκη του κόμματος του στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό αυτό το αποτέλεσμα, όχι μόνο για τον ίδιο τον κ. Σαρκοζί και για το κόμμα του, που ανήκει στο ΕΛΚ, αλλά και για την ΕΕ συνολικά.

    «Γιατί το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στις ιδέες και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης! Κι όχι στον ακραίο λαϊκισμό των εθνικιστών, ούτε στις αριστερές ιδεοληψίες και ακρότητες που έχουν χρεοκοπήσει παντού», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    [13] Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά

    Εμφαση στο κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία του Δήμου Νεάπολης Συκεών.

    "Εδώ βρίσκει το ανθρώπινο πρόσωπό της η αυτοδιοίκηση. Δοκιμάστηκε η αυτοδιοίκηση στα χρόνια της κρίσης και απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει, μπορεί να στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη" δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: "Αυτό το κέντρο μπορεί να καταρτίσει, μπορεί να ενσωματώσει κοινωνικά τα παιδιά με αναπηρία και μπορεί να τα βοηθήσει και στην αυτόνομη διαβίωση. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτές είναι οι αρχές μας, αυτές είναι οι αξίες, που υπηρετούμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αυτό είναι το κοινωνικό το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής".

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για το έργο που προσφέρουν.

    [14] Μυτιλήνη: Επιστρέφουν στη Λέσβο καταγεγραμμένοι μετατανάστες

    Άξιο διερεύνησης είναι το φαινόμενο της επιστροφής στη Μυτιλήνη μεγάλου αριθμού μεταναστών που απέτυχαν να περάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και επέστρεψαν στην Αθήνα. Στο σύνολο τους είναι Ιρανοί, Πακιστανοί και προερχόμενοι από χώρες της βόρειας Αφρικής δηλαδή οικονομικοί μετανάστες που δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου. Ως τέτοιο αναγνωρίζονται οι Σύροι, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί, αυτοί δηλαδή που τους επιτρέπεται να συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω ΠΓΔΜ προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη.

    Αρχικά πιστεύονταν ότι στη Μυτιλήνη οι μετανάστες επέστρεφαν προκειμένου αφού καταστρέψουν τα χαρτιά που ήδη έχουν λάβει μετά την αρχική τους καταγραφή στο hot spot της Μυτιλήνης, να επανακαταγραφούν ως πολίτες προερχόμενοι από χώρες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο. Τις τελευταίες, όμως, μέρες στη Μυτιλήνη φτάνουν και μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλα νησιά εισόδους στην Ελλάδα όπως στη Χίο, στη Σάμο και στην Κω. Μάλιστα σήμερα Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης αποβιβάσθηκαν και συνελήφθησαν μετανάστες που είχαν καταγραφεί στη Χίο μόλις χθες, δηλαδή αμέσως μετά την καταγραφή τους αντί να αναχωρήσουν για Πειραιά επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη με κατεύθυνση την τελευταία.

    Σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη έφθασαν στη Μυτιλήνη περί τους 70 μετανάστες, στο σύνολο τους καταγεγραμμένοι πριν μέρες στη Μυτιλήνη ή σε άλλα νησιά. Κι ενώ ανάλογο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί σε άλλα νησιά-εισόδους, οι διωκτικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Λέσβου προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους της επιστροφής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όπως δηλώνουν όλοι «στη Μυτιλήνη έρχονται για τουρισμό», αλλά και το ότι αφού αφεθούν ελεύθεροι κυριολεκτικά «εξαφανίζονται». Ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Τετάρτη ως σήμερα συνολικά στη Μυτιλήνη επέστρεψαν περί τους 500 μετανάστες.

    [15] Κομισιόν: Σημαντικά βήματα της Ελλάδας για την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης

    Η ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης μεταρρυθμίσεων, μαζί με την επιτυχή εφαρμογή της πρώτης δέσμης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν «σημαντικά βήματα για την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης». Αυτό δήλωσε, κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η αρμόδια για τα οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

    Όπως ανέφερε η ίδια, τα τεχνικά κλιμάκια εργάζονται μαζί με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί «σύντομα». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των θεσμών και η κατάθεσή της σχετικής έκθεσης στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EWG), η οποία, εφόσον είναι επιτυχής θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου.

    [16] Γαλλία: Νηπιαγωγός δέχθηκε επίθεση από άνδρα με κουκούλα στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους

    Ένας άνδρας με κουκούλα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δρα εκ μέρους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν νηπιαγωγό καθώς ετοιμαζόταν για το μάθημα, σε σχολείο βόρεια του Παρισιού, δήλωσε σήμερα γάλλος δικαστικός αξιωματούχος.

    Ο νηπιαγωγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε από έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι ή κοπίδι και ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση, που σημειώθηκε περίπου στις 06:30 ώρα Γκρίνουιτς (08:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο αξιωματούχος που πρόσθεσε ότι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής διεξάγουν έρευνα.

    Η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας και ένας αξιωματούχος της νομαρχίας επισκέφθηκαν το σχολείο στην Ομπερβιγιέ, στην περιοχή Σεν Ντενί, βόρεια της πρωτεύουσας. Τα μαθήματα στο σχολείο ακυρώθηκαν.

    Ο αξιωματούχος της νομαρχίας, που δεν είπε το όνομά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τον χαρακτηρισμό της επίθεσης, σημειώνοντας πως ο δράστης, που φορούσε κουκούλα, είχε βρει προφανώς το κοπίδι στο σχολείο.

    [17] Μάρκο Σίλβα: «Ο αντίπαλος αξίζει σεβασμό»

    Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Europa League ο Μάρκο Σίλβα, που έφερε την ομάδα του αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ στη φάση των «32». Ωστόσο, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να τονίσει τις δυσκολίες που θα έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση και επισήμανε το γεγονός ότι η βελγική ομάδα απέκλεισε στους ομίλους αντιπάλους όπως η Τότεναμ και η Μονακό.

    «Είναι ένα παιχνίδι που βρίσκεται ακόμη μακριά. Ο αντίπαλος αξίζει σεβασμό, όπως κάθε αντίπαλος που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο μας», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε: «Η Άντερλεχτ προέρχεται από τους ομίλους του Europa League, όπου αντιμετώπισε και νίκησε μεγάλες ομάδες, όπως η Τότεναμ και η Μονακό. Θα μας δυσκολέψει σίγουρα, αλλά οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα αυτούς τους αγώνες».

    [18] Ξύπνησαν μνήμες του '74, με Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός

    Η Άντερλεχτ, θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στην «φάση των 32» του Europa League, όπως προέκυψε μετά την σχετική κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν.

    Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο Βέλγιο και ο επαναληπτικός στις 25 του ίδιου μήνα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

    Στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» ξύπνησαν μνήμες του 1974, όταν ο Ολυμπιακός του Νίκου Γουλανδρή είχε αποκλείσει στον Α' γύρο του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη Σέλτικ και στον Β' γύρο κληρώθηκε με την Άντερλεχτ. Έχασε 5-1 στο πρώτο ματς στις Βρυξέλλες και στο δεύτερο, που είχε διεξαχθεί στην Πάτρα, είχε νικήσει 3-0 με τρία γκολ του Γαλάκου, αλλά του είχαν ακυρωθεί άλλα δύο γκολ, από τον Ούγγρο διαιτητή Παλοτάι, ο οποίος έτσι χαράχθηκε για πάντα στη μνήμη των «ερυθρολεύκων» .

    Τα ζευγάρια στην «φάση των 32» του Europa League, όπως προέκυψαν μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν, είναι τα εξής:

    Βαλένθια (Ισπανία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)

    Φιορεντίνα (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)

    Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

    Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

    Αντερλεχτ (Βέλγιο)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)

    Μίντιλαντ (Δανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)

    Αουγκσμπουργκ (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

    Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Κράσνονταρ (Ρωσία)

    Γαλατασαράϊ (Τουρκία)-Λάτσιο (Ιταλία)

    Σιόν (Ελβετία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

    Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σάλκε (Γερμανία)

    Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

    Σεβίλη (Ισπανία)-Μόλντε (Νορβηγία)

    Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)

    Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία)

    Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-Βασιλεία (Ελβετία)

    [19] Νέο γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο με ευρεία γκάμα κινητήρων

    Η τέταρτη γενιά του Renault Megane, αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2016. Το νέο γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο, διαθέτει πολλά καινούργια στοιχεία, τα οποία αναβαθμίζουν τους τομείς της ασφάλειας, τεχνολογίας και άνεσης.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ευρεία γκάμα κινητήρων που θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Κάποιοι από αυτούς συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (Efficient Dual Clutch) που παρέχει άνεση και ευκολία στην οδήγηση.

    Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει σύνολα με απόδοση έως 205 ίππους. Ο 1.2 Εnergy TCe 100 με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, έχει ισχύ 100 ίππους και ροπή 17,8 χλγμ. από τις 1.500 σ.α.λ. Εκπομπές CO2 120γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση 5,4 λίτρα/100χλμ. Ο 1.2 Energy TCe 130 με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, προσφέρει ισχύ 130 ίππων και 20,6 χλγμ. ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας 1.2 Energy TCe 130 με το αυτόματο κιβώτιο EDC των επτά σχέσεων, αποδίδει 130 ίππους και 20,8 χλγμ. ροπής από τις 2.000 σ.α.λ.

    Διαθέσιμος αποκλειστικά με το νέο M?gane GT είναι ο κινητήρας 1.6 Energy TCe 205 με το κιβώτιο EDC των επτά σχέσεων. Αποδίδει 205 ίππους και 28,4 χλγμ. ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Κατανάλωση καυσίμου 6 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 134γραμ./χλμ.

    Οι κινητήρες ντίζελ έχουν ισχύ μέχρι 165 ίππους. Ο 1.5 Energy dCi 90 με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αποδίδει 90 ίππους και 22,4 χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Εκπομπές CO2 93γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση 3,6 λίτρα/100χλμ. Ο 1.5 Energy dCi 110 με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, προσφέρει 110 ίππους και 26,4 χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Εκπομπές CO2 86 γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση 3,3 λίτρα/100χλμ. Ο 1.5 Energy dCi 110 με το αυτόματο κιβώτιο EDC έξι σχέσεων, αποδίδει 110 ίππους και 25,6 χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Εκπομπές CO2 95 γραμ./χλμ. και μέση κατανάλωση 3,7 λίτρα/100χλμ. Ο 1.5 Energy dCi 130 με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αποδίδει 130 ίππους και 32,4 χλγμ. ροπή από τις 1.750 σ.α.λ. Κατανάλωση 4 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 103 γραμ./χλμ.

    Διαθέσιμος αποκλειστικά με το νέο Megane GT, ο κινητήρας 1.6 Energy dCi165 με το κιβώτιο EDC 6 σχέσεων, αποδίδει 165 ίππους και 38,4 χλγμ. ροπής. Ο συγκεκριμένος κινητήρας χρησιμοποιεί δύο στροβυλοσυμπιεστές, έναν μικρότερο χαμηλής αδράνειας για εξαιρετική ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές και ένα δεύτερο για γεμάτη αίσθηση ισχύος στις μεσαίες-υψηλές στροφές.

    Επίσης, ένα diesel-ηλεκτρικό σύνολο, αναμένεται στις αρχές του 2017. Βασισμένο στον κινητήρα 1.5 Energy dCi 110, θα προσφέρει χαμηλή κατανάλωση. Ο στόχος είναι να εκπέμπει μόλις 76 γραμ./χλμ. CO2 με μέση κατανάλωση 2.9 λίτρα/100χλμ. Κατά την επιβράδυνση θα γίνεται ανάκτηση ενέργειας και μέσω μιας μπαταρίας 48V θα τροφοδοτείται ο ηλεκτροκινητήρας που θα βοηθά στο έργο του τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

    Σπύρος Ρέκκας

    [20] «Κλήρωσε» για τη φάση των 16 στο Champions League

    Συναρπαστικές αναμετρήσεις και πλούσιο θέαμα, υπόσχονται τα οκτώ «ζευγάρια» που προέκυψαν από την κλήρωση για την «φάση των 16» στο Champions League, που διεξήχθη στην Νιόν. Ξεχωρίζει η «μονομαχία» της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι, καθώς οι «παριζιάνοι» στοχεύουν σε μεγάλα πράγματα φέτος, ενώ από την πλευρά τους οι Λονδρέζοι με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο, είναι ικανοί για τα πάντα.

    Εύκολα ή δύσκολα, Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, αναμένεται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γιουβέντους και της Αρσεναλ, αντίστοιχα, κάτι που ισχύει και για την Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο την Ρόμα.

    Παράλληλα, η «νεοφώτιστη» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση Γάνδη, που έκανε την έκπληξη και βρίσκεται στους «16» θα διεκδικήσει την συνέχιση της υπέρβασης αντιμετωπίζοντας την Βόλφσμπουργκ, ενώ ανοικτή είναι η πρόκριση για την Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Σάμαρη με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Τέλος, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει προβάδισμα έναντι της Αϊντχόφεν, όπως και η Μάντσεστερ Σίτι με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου.

    Τα «ζευγάρια» στην «φάση των 16» του Champions League, όπως προέκυψαν μετά την σχετική κλήρωση που διεξήχθη πριν από λίγο, στην Νιόν, είναι τα εξής:

    Γάνδη (Βέλγιο)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

    Ρόμα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία)

    Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

    Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

    Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

    Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

    Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16, 17, 23, 24 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 8, 9, 15, 16 Μαρτίου.

    [21] Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκ. ενώ κανείς άλλος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ»

    Καμία οικονομική βοήθεια δεν είχε στο διάστημα που ασχολείται με τα κοινά του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως, τουλάχιστον, επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

    Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» στον απολογισμό που έκανε της θητείας του δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή του για τη μικρή βοήθεια του κόσμου, ενώ δεν έκρυψε ότι τα χρήματα που έχει βάλει στην ΠΑΕ από το 2012 ξεπερνούν τα 23 εκ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 December 2015 - 13:32:31 UTC