Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά
  • [02] Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές με ανθρωπιά
  • [03] Κριτική στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια από τους εκπροσώπους των φορέων
  • [04] Αγνοούνται 6 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου
  • [05] Ο Τζον Κέρι έφτασε στη Μόσχα
  • [06] Άνετη επικράτηση των θέσεων Μέρκελ για το προσφυγικό στο συνέδριο της CDU

  • [01] Π.Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά

    «Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα στρώματα, και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Χαρακτήρισε το τρίτο Μνημόνιο ως «τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια», είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, συγκρούστηκε με τους δανειστές, ενώ αναφερόμενος στο «βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας» είπε ότι «το κλειδί για την απόφαση που έλαβε τελικά η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η λύση Σόιμπλε που ήθελε την χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων».

    Είπε ότι η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης «ήταν αντίθετη της εντολής του Ιανουαρίου και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες».

    «Η εύκολη λύση», πρόσθεσε, «θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλάξαμε πολιτική. Έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός».

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά με πρώτο την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε στα πρώτα δύο Μνημόνια με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, πέτυχε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος της χώρας, και παρά στην απαίτηση των δανειστών για περικοπές 500 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της άμυνας «δεν έκοψαν ούτε ένα ευρώ».

    [02] Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές με ανθρωπιά

    Την ευχή αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο μηνύματός του για τον Τηλεοπτικό Μαραθώνιο Αγάπης που διοργανώνουν η ΕΡΤ και η Unicef για τα παιδιά των προσφύγων.

    Τόνισε ότι οι πολίτες και η κοινωνία αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, σημειώνοντας το μήνυμα που στέλνει ο ελληνικός λαός όλους αυτούς τους μήνες, στεκόμενος στο πλάι των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "μια σημαντική και αναγκαία ανθρωπιστική πρωτοβουλία προκειμένου να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας, τα μικρά και συχνά ασυνόδευτα παιδιά που έχουν αναγκαστεί να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς", εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «σήμερα θα αποδειχτεί ξανά ότι οι πολίτες και η κοινωνία αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

    «Αξίζει πραγματικά να είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι γι αυτό", είπε και σημείωσε τη βεβαιότητά του ότι "ο σημερινός τηλεμαραθώνιος θα το επιβεβαιώσει με ένα δυνατό και όμορφο μήνυμα ελπίδας. Θα επιβεβαιώσει το μήνυμα αυτό που στέλνει ο ελληνικός λαός όλους αυτούς τους μήνες, στεκόμενος στο πλάι των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

    Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, είπε: «Εύχομαι σε όλους και όλες αυτή η χρονιά να είναι μια διαφορετική χρονιά. Εύχομαι χρόνια πολλά υγεία, αλλά και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το 2016 μια χρονιά αλληλεγγύης δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας».

    [03] Κριτική στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια από τους εκπροσώπους των φορέων

    Κριτική στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα άσκησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που τοποθετήθηκαν στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

    «Επώδυνη», χαρακτήρισε την προωθούμενη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο επιχειρήσεων και ότι, «ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω υποβάθμιση της ακίνητης περιουσίας και σαλαμοποίησης της λαϊκής κατοικίας».

    Αντίθετος με τις ρυθμίσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, Αντώνης Μέγγουλης , ο οποίος υποστήριξε, ότι το νομοσχέδιο "ανοίγει κερκόπορτα για να κερδοσκοπήσουν και στη χώρα μας τα distress funds".

    Την διαφωνία του με τις διατάξεις που αφορούν το νέο μισθολόγιο, εξέφρασε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουβέλης ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη βουλή.

    [04] Αγνοούνται 6 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου για τον εντοπισμό 6 αγνοούμενων μεταναστών.

    H τουρκική ακτοφυλακή ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές ότι στη διάρκεια της νύχτας εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα κοντά στις τουρκικές ακτές 12 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων ενώ άλλοι 5 περισυνελέγησαν από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στη θάλασσα.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται άλλα έξι άτομα.

    0ι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει και τη συνδρομή του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των 6 αγνοουμένων

    [05] Ο Τζον Κέρι έφτασε στη Μόσχα

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτασε σήμερα στη Μόσχα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε οποιαδήποτε πολιτική μετάβαση γίνει στη Συρία και επίσης όσον αφορά το ποιες οργανώσεις των αντιπολιτευόμενων θα μετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Η Ουάσινγκτον υπολογίζει στο Κρεμλίνο για να φέρει τον παραδοσιακό του σύμμαχο, τον Άσαντ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την συριακή αντιπολίτευση προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 με περισσότερους από 250.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναμένεται επίσης να αποφασίσουν επισήμως για την διοργάνωση, η οποία κρίνεται ως πολύ πιθανή, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, μιας νέας διεθνούς συνόδου στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη μεταξύ των χωρών που στηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση και αυτών που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ.

    [06] Άνετη επικράτηση των θέσεων Μέρκελ για το προσφυγικό στο συνέδριο της CDU

    Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε τελικά από τα μέλη του Συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) η πολιτική για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία είχε αναδειχθεί σε κρίσιμο στοίχημα για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    Στο κείμενο της απόφασης δεν γίνεται λόγος για «πλαφόν» στον αριθμό των προσφύγων που θα δεχτεί η Γερμανία, υπάρχει ωστόσο αναφορά στην ανάγκη να μειωθούν - καθώς «η συνέχιση της σημερινής κατάστασης μπορεί να επιβαρύνει ακόμη και ένα κράτος και μια κοινωνία όπως της Γερμανίας», όπως είπε η κυρία Μέρκελ -, αλλά και για την σημασία της ανάληψης ευρωπαϊκής και διεθνούς δράσης.

    Στο ψήφισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων η προτεραιότητα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενίσχυση της FRONTEX, η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών και η αντιμετώπιση της δράσης των διακινητών προσφύγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 2015 - 5:32:36 UTC