Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [02] Δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή
  • [03] Φ. Γεννηματά: «Οι κόκκινες γραμμές του κ. Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες»
  • [04] Συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά του πολέμου στη Συρία
  • [05] «Εισβολή» των οικονομικών εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS
  • [06] Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου
  • [07] Στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημοσίου και ΙΚΑ
  • [08] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ γιορτάζει τα 110 χρόνια ιστορίας του
  • [09] Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, είπε Αν. Σαμαράς για την επίθεση κατά του Βασ. Οικονόμου
  • [10] Δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασ. Οικονόμου

  • [01] Ψηφίστηκε με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (με 138 ψήφους) το νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν 191 βουλευτές.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στα άρθρα του και στο σύνολό του.

    Τα άρθρα 1,2,3,19 και 41, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επίσης ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (153 ψήφοι) ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (138 ψήφοι).

    [02] Δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή

    «Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

    [03] Φ. Γεννηματά: «Οι κόκκινες γραμμές του κ. Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες»

    Τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2013 σύμφωνα με τα οποία «εκείνοι που θα υφαρπάξουν τη χώρα μέσω των τραπεζών θα αναγκάσουν τους Έλληνες να εργάζονται ως είλωτες με 300 ευρώ το μήνα, θα προκληθούν μαζικές απολύσεις και μαζί με τις Τράπεζες θα εξαγοραστεί πακέτο το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», επικαλέστηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με στόχο να καταδείξει αντίφαση με τα σημερινά μέτρα. «Δυστυχώς δικαιώνεστε, μόνο που τα κάνετε εσείς», είπε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

    Η κ. Γεννηματά καταλόγισε στην σημερινή κυβέρνηση ότι αν είχε διαφορετική στάση τότε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα ζούσαν αυτά που ζουν τώρα, «φόβο, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, απογοήτευση, άγχος για το μέλλον των παιδιών τους».

    Όπως είπε, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και δια του κ. Σταθάκη ζητούσε να απαγορευθεί οποιαδήποτε πώληση "κόκκινων" δανείων από την πλευρά των τραπεζών και αγορά τους από τα distress funds, που ονόμαζε «κοράκια». «Βέβαια ως φαίνεται τα «κοράκια» έγιναν «αρνάκια» και οι δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμειναν για μια ακόμη φορά στα λόγια, έπεα πτερόεντα», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

    Αφού ανέφερε πως, το σημερινό νομοσχέδιο, είναι η δεύτερη πράξη στο δράμα του αφελληνισμού της ελληνικής Οικονομίας, με την πρώτη να έχει «παιχθεί» πριν από λίγες ημέρες - όταν τα funds με 5 δισ. ευρώ αγόρασαν περιουσία Τραπεζών 350 δισ. - εκτίμησε ότι το Φεβρουάριο θα έρθει και η τρίτη πράξη, όταν η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

    [04] Συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά του πολέμου στη Συρία

    Το μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) στο Σπόρτινγκ με θέμα «Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» και στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το ΚΚ Συρίας, το ΚΚ Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.

    Υπενθύμισε τα όσα ψέματα ειπώθηκαν τα τελευταία χρόνια για να δικαιολογηθούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και Συρία, προσθέτοντας ότι «αποτελεί ένα ακόμα ψέμα πως με την ιμπεριαλιστική επέμβαση τους στη Συρία θα καταφέρουν να ανακόψουν το κύμα των προσφύγων προς την Ευρώπη».

    Ο ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, Αμάρ Μπαγκντάς, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του συριακού λαού προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) για την αλληλεγγύη του «στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο συριακός λαός που αντιμετωπίζει ιμπεριαλιστική, σιωνιστική επίθεση που στοχεύει κατά της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας του».

    Στον δικό του χαιρετισμό, ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, τόνισε ότι η πολιτική της αστικής τάξης της Τουρκίας επηρεάζει πριν απ' όλα την εργατική τάξη της Τουρκίας, «εμείς, όμως, νιώθουμε ντροπή για την πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή, ζητάμε συγγνώμη από τον λαό της Συρίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον αυτή της χώρας».

    [05] «Εισβολή» των οικονομικών εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS

    Στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα UBS κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του υποκαταστήματος της τράπεζας, στο πλαίσιο έρευνας για την αποκαλούμενη «λίστα Ρηνανίας-Βεσταφαλίας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εισβολή» των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο συνεργαζόμενου με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία φακέλους και σκληρούς δίσκους οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται,που δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση της «μετανάστευσης» μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα.

    Τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην UBS πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάστης, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των λογαριασμών που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα αφορά καταθέσεις στην συγκεκριμένη τράπεζα.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 200 καταθέτες με λογαριασμούς που αφορούν ποσά από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και φθάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

    [06] Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου

    Ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, που χθες είχε μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό μετά από επίθεση αγνώστων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, εξήλθε από το νοσοκομείο αργά το βράδυ.

    Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

    Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας, «εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

    [07] Στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημοσίου και ΙΚΑ

    Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 23 θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και των λοιπών φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

    [08] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ γιορτάζει τα 110 χρόνια ιστορίας του

    Ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη στις 19:00 στην αίθουσα Θεάτρου όπου θα εορταστούν τα 110 χρόνια της παρουσίας του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Την ιστορία του Πρακτορείου θα ξετυλίξει ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ενώ θα παρουσιαστεί έκθεση από το πλούσιο και σπάνιο αρχείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [09] Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, είπε Αν. Σαμαράς για την επίθεση κατά του Βασ. Οικονόμου

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια, έκανε την εξής δήλωση:

    «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!».

    [10] Δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασ. Οικονόμου

    Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου έσπευσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης για να του συμπαρασταθεί και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του μετά τον ξυλοδαρμό του σε εστιατόριο των Εξαρχείων από κουκουλοφόρους.

    Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του κ. Οικονόμου ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως πραγματοποιούνται εξετάσεις και πως βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 December 2015 - 5:32:30 UTC