Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στα συστήματα και τους μηχανισμούς της ΝΔ εξαπέλυσε ο Αν. Παπαμιμίκος
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα ψηφιστούν
  • [03] Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία ζήτησε η Φ. Γεννηματά
  • [04] Β. Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον Αλ. Τσίπρα
  • [05] Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά
  • [06] «Μήνυμα κατά της ξενοφοβίας» και «υπέρ της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς», στέλνει η Λέσβος
  • [07] ΕΕ: Παρατείνονται κατά έξι μήνες οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
  • [08] Την Κυριακή η πιο αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων 40 ετών στην Ισπανία
  • [09] «Εδάφη της κατεχόμενης Κύπρου χρησιμοποιούνται για παράνομες διαδρομές πετρελαίου με εμπλοκή του ISIS»
  • [10] Παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Λέσβου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021
  • [11] Τ. Κουίκ: Η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, ήταν μια απόλυτη αθλιότητα

  • [01] Επίθεση στα συστήματα και τους μηχανισμούς της ΝΔ εξαπέλυσε ο Αν. Παπαμιμίκος

    Επίθεση στα συστήματα και τους μηχανισμούς που πασχίζουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, εξαπέλυσε μέσω συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υποστήριξε ότι «οι μηχανισμοί και τα συστήματα επιδιώκουν να εμπλέξουν στην εκλογική διαδικασία ακόμα και την προσωπική μου ζωή, ακόμα και την κοπέλα μου. Αυτοί δεν θα κάνουν σε μένα μαθήματα ηθικής» και συμπλήρωσε «Αυτοί που είναι 40 χρόνια στην πολιτική και που βάζουν άλλους μπροστά για να ρίξουν τη λάσπη, είναι αυτοί που έχουν τους μηχανισμούς και τους κινητοποιούν». Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανέφερε: «Το τι θα γίνει την Κυριακή θα το αποφασίσουν οι νεοδημοκράτες και όχι ο κύριος Παπαμιμίκος, Καραμανλής, Μητσοτάκης, Σαμαράς. Κανένας. Οι ανώνυμοι ψηφοφόροι θα το κρίνουν».

    Σε ερώτηση σχετικά με τις δικές του κινήσεις την επόμενη μέρα των εκλογών, ο γραμματέας της ΝΔ είπε: «Εγώ τη Δευτέρα θα είμαι εκεί με οποιονδήποτε πρόεδρο» και συνέχισε: «Το τι θα κάνω τη Δευτέρα όμως είναι δική μου επιλογή. Εγώ δεν είμαι γαντζωμένος στη καρέκλα και ούτε έχω πάρει την καρέκλα από τον μπαμπά, τον παππού ή τον θειο μου».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα ψηφιστούν

    «Παρά τις προσπάθειες της τρόικας εσωτερικού να ανακόψει κάθε μέτρο κοινωνικής ανακούφισης και να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία, σε σύμπνοια με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα ψηφιστούν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη συνέχιση της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στα ανοιχτά θέματα της σύμβασης (κυρίως στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά) και της κατάρτισης και εφαρμογής ενός πλήρους, ταξικά μεροληπτικού προγράμματος, στο πλαίσιο του ταχύτερου δυνατού απεγκλωβισμού από την επιτροπεία, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και τη δημιουργία ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία ζήτησε η Φ. Γεννηματά

    Το ζήτημα της επιβίωσης και εξυγίανσης των ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προστατευθούν και οι θέσεις των εργαζομένων, έθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    «Ανησυχούμε ιδιαίτερα μετά τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια για να μην καταλήξουν στα χέρια των ξένων funds, τα κοράκια, όπως συνήθιζε να λέει ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε να μην υπάρχει επέκταση της ρύθμισης αυτής για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Πρέπει να προστατευτούν τα νοικοκυριά».

    Κάλεσε τους τραπεζίτες να μην συνδέσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών με ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας τις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από τα capital controls.

    [04] Β. Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον Αλ. Τσίπρα

    Απάντηση στις πληροφορίες περί συνομιλιών Τσίπρα-Καραμανλή και στα σενάρια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM. «Αν η χώρα πήγαινε στα βράχια και ο κ. Τσίπρας ήθελε να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να βγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Στο ερώτημα για το τι θα πράξει στο β' γύρο, εάν δεν είναι ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «θα πάρω θέση και θέλω να τονίσω ότι με βάση το καταστατικό οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος, εάν κάποιος δεν υπερβεί το 50%. Και μεγάλη να είναι η διαφορά, και πρώτος να είμαι, θα επιδιώξω τον δεύτερο γύρο και αν ο δεύτερος έχει αποχωρήσει. Και να μη θέλουν, πρέπει να γίνει, γιατί το λέει το καταστατικό».

    [05] Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά

    «Κατά τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται σημαντική αποδυνάμωση των ελέγχων στην αγορά, ενώ οι έλεγχοι που διεξάγονται έχουν συχνά χαρακτήρα αποσπασματικό. Έχει παρατηρηθεί, επίσης ότι οι έλεγχοι σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είναι σημαντικά λιγότεροι σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα». Αυτό υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή, και συνέχισε ότι θα υπάρξει ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης, με συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών που, επίσης, διενεργούν ελέγχους στην αγορά και με στόχο να υπάρξει εντοπισμός «όσων επιδεικνύουν μη υγιείς επιχειρηματικές συμπεριφορές, υπονομεύοντας τον υγιή ανταγωνισμό, αλλά και την προστασία του καταναλωτή».

    Ο ίδιος ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ως κυρωτικός μηχανισμός με βάση, κυρίως, το νόμο 2251/1994, αλλά και ειδικότερους, έχει επιβάλει από την αρχή του χρόνου 39 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.381.600 ευρώ, πολλά από τα οποία εκκρεμούσαν στις υπογραφές από τις προγενέστερες πολιτικές ηγεσίες. Από τα παραπάνω πρόστιμα, 171.000 ευρώ αφορούν πρόστιμα σε πιστωτικά ιδρύματα και 526.000 ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες.

    «Με βάση τους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας και Παροχής Υπηρεσιών, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου έχουν επιβάλει συνολικά από την αρχή του χρόνου πρόστιμα σε 864 περιπτώσεις συνολικού ύψους 749.500 ευρώ» σημείωσε ο κ. Παπαδεράκης.

    [06] «Μήνυμα κατά της ξενοφοβίας» και «υπέρ της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς», στέλνει η Λέσβος

    Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Λέσβου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021 έγινε χθες από το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

    Ο δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στη μακρά και πλούσια πολιτισμική ιστορία της Μυτιλήνης και της Λέσβου τόνισε «πως ποτέ στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας ένα τόσο μικρό κομμάτι γης δεν παρήγαγε τόσο πολιτισμό. Όλες αυτές οι προσωπικότητες που ανάθρεψε η Λέσβος έπλασαν την πολιτισμική μας κληρονομιά και διαμόρφωσαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκό πολιτισμό» είπε και συνέδεσε τη σύγχρονη ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού ζητήματος με τις αξίες που συνθέτουν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό για τις οποίες και παλεύει καθημερινά η Λέσβος.

    [07] ΕΕ: Παρατείνονται κατά έξι μήνες οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

    Τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το πράσινο φως σήμερα για την παράταση για επιπλέον 6 μήνες των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εμπλοκής της Μόσχας στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησαν πηγές της ΕΕ και διπλωμάτες.

    Η Ιταλία ζήτησε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συζητήσουν σχετικά με αυτές τις κυρώσεις, που πλήττουν στο σύνολό της την ρωσική οικονομία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα.

    Ωστόσο η απόφαση λήφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης σε επίπεδο πρεσβευτών, μετά τη Σύνοδο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Η απόφαση θα καταστεί οριστική στις 13.00 ώρα Ελλάδας τη Δευτέρα εκτός εάν κάποιο κράτος μέλος της Ένωσης τροποποιήσει την θέση του και εγείρει εγγράφως αντιρρήσεις.

    [08] Την Κυριακή η πιο αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων 40 ετών στην Ισπανία

    Με την πλέον αβέβαιη εδώ και 40 χρόνια εκλογική μάχη βρίσκεται αντιμέτωπη την Κυριακή η Ισπανία, όπου νεόκοπα κόμματα αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγάλη στήριξη έναντι των παραδοσιακά κυρίαρχων συντηρητικών και σοσιαλιστών, περιπλέκοντας έτσι τις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης.

    Η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος του δικομματισμού που επικρατεί στη χώρα μετά το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο το 1975, αποτελώντας την απαρχή μιας μη δοκιμασμένης και πιθανώς ασταθούς περιόδου συναινετικής πολιτικής.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Ο Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.

    Αυτό δείχνει προς την κατεύθυνση ενός αδιεξόδου, που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να διαταράξει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχει βοηθήσει να βγει η Ισπανία από την ύφεση.

    [09] «Εδάφη της κατεχόμενης Κύπρου χρησιμοποιούνται για παράνομες διαδρομές πετρελαίου με εμπλοκή του ISIS»

    Το κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα της Κύπρου περιλαμβάνεται στις παράνομες διαδρομές του πετρελαίου, που εξάγει ο ISIS από τη Συρία, ανέφερε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Μόσχας Αλεξάντερ Κριλόφ. Επικαλούμενος πληροφορίες, συνέδεσε μάλιστα, το λαθρεμπόριο, από το οποίο χρηματοδοτούνται οι τζιχαντιστές, με τη ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει στους γιους του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Κριλόφ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [10] Παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Λέσβου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

    Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Λέσβου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021 έγινε από το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

    Ο δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στη μακρά και πλούσια πολιτισμική ιστορία της Μυτιλήνης και της Λέσβου τόνισε «πως ποτέ στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας ένα τόσο μικρό κομμάτι γης δεν παρήγαγε τόσο πολιτισμό. Όλες αυτές οι προσωπικότητες που ανάθρεψε η Λέσβος έπλασαν την πολιτισμική μας κληρονομιά και διαμόρφωσαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκό πολιτισμό» είπε και συνέδεσε τη σύγχρονη ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού ζητήματος με τις αξίες που συνθέτουν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό για τις οποίες και παλεύει καθημερινά η Λέσβος.

    «Η Λέσβος, που προσπαθεί καθημερινά να ανταποκριθεί σε μια κρίση που ο ανταγωνισμός ισχύος των Μεγάλων δυνάμεων δημιούργησε. Το κάνει ακούραστα, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα και κυρίως με ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς κάθε άνθρωπο, που ξέφυγε από το θάνατο και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον και τα παιδιά του. Είναι μια προσπάθεια, που βγαίνει από την ψυχή μας και ορίζεται από την καρδιά μας. Μια προσπάθεια που αντανακλά τον Λεσβιακό πολιτισμό, τον Ελληνικό πολιτισμό, τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό» σημείωσε ο κ. Γαληνός.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του συνθέτη Στέφανου Κορκολή, με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας, Σοφίας Μανουσάκη.

    [11] Τ. Κουίκ: Η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, ήταν μια απόλυτη αθλιότητα

    Επίθεση στην αντιπολίτευση για την στάση της στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε ερώτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού TV 100.

    «Η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο Νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, ήταν μια απόλυτη αθλιότητα. Απέδειξε πόσο έχει εκπαιδευτεί από την Τρόικα, την εποχή που με την καθοδήγηση της κατέστρεφε την Ελλάδα, χωρίς καν να διαπραγματεύεται, έστω για και τα πιο απλά πράγματα» ανέφερε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη Βουλή, με άναρθρες καταγγελίες, έδειξε επί της ουσίας, ότι είναι χειρότερη και από την Τρόικα των εποχών της».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 December 2015 - 17:32:28 UTC