Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών
  • [02] «Η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει περισσότερα στρατιωτικά μέσα στη Συρία»
  • [03] Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σπίτια στη Νορβηγία - Ένας νεκρός και 9 τραυματίες
  • [04] Απεβίωσε ο σπουδαίος μαέστρος Κουρτ Μαζούρ
  • [05] Ο Χίντινικ στην «καρέκλα» του Μουρίνιο
  • [06] «Tώρα είναι θέμα... καρδιάς» λέει ο Σον Τζέιμς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Νίκη «ανάσα» για τον Ατρόμητο 1-0 τον Πανιώνιο

  • [01] Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

    Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή των Ε.Κ.Α.Μ, Τ.Ε.Ε.Μ, Ο.Π.Κ.Ε, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και τη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, εξάρθρωσε μεγάλη εγκληματική οργάνωση, δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή και διακίνηση στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Εκτιμάται, ότι το ύψος των εσόδων της οργάνωσης υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνός, Ν. Κόσμος και Βούλα), καθώς και στα Χανιά της Κρήτης, 20 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Από τους συλληφθέντες οι 10 είναι Έλληνες (μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός), 9 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Συρίας.

    Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος συνολικά 43 ατόμων, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης στην Ελλάδα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της κατάχρησης εξουσίας και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

    [02] «Η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει περισσότερα στρατιωτικά μέσα στη Συρία»

    Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    «Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων- τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε μια ομιλία που εκφώνησε.

    «Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

    «Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».

    [03] Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σπίτια στη Νορβηγία - Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

    Μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σήμερα περισσότερες από 10 κατοικίες στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν εννέα, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό.

    Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών σκοτώθηκε από την χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 12.00 ώρα Ελλάδας στις πλαγιές του όρους Σούκερτοπεν στην πρωτεύουσα Λογκγέαρμπγεν, σε μια περιοχή όπου διαμένουν κυρίως μεταλλωρύχοι, επιστήμονες αλλά και ζουν λευκές αρκούδες.

    Σε επικοινωνία που είχαν με το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωποι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου UNN έκαναν λόγο για έναν νεκρό, 9 τραυματίες- τέσσερα παιδιά και πέντε ενήλικες, εκ των οποίων δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    [04] Απεβίωσε ο σπουδαίος μαέστρος Κουρτ Μαζούρ

    O Κουρτ Μαζούρ, ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους παγκοσμίως, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, Μάθιου Βανμπίζεν σε ένα μήνυμα.

    «Με βαθιά θλίψη γράφω εκ μέρους της οικογένειας Μαζούρ και της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης ότι ο Κουρτ Μαζούρ, που διετέλεσε μουσικός διευθυντής μας το διάστημα 1991 έως 2002 και διατήρησε τιμητικά αυτόν τον τίτλο, απεβίωσε την 19η Δεκεμβρίου του 2015» έγραψε ο Μάθιου Βανμπίζεν.

    Γεννηθείς το 1927, ο Κουρτ Μαζούρ διηύθυνε πολλές από τις σημαντικότερες ορχήστρες στον κόσμο, μεταξύ αυτών την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης (1991- 2002), την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας (ONF) στο Παρίσι και την Φιλαρμονική του Λονδίνου.

    Ο Κουρτ Μαζούρ λάτρευε τους συνθέτες Μπαχ, Μέντελσον, Μπραμς και Μπετόβεν.

    [05] Ο Χίντινικ στην «καρέκλα» του Μουρίνιο

    Ο Γκούους Χίντινκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι -σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος της περιόδου- και παράλληλα το δύσκολο έργο να βγάλει τους Λονδρέζους από το «αγωνιστικό τέλμα» στο οποίο έχουν περιέλθει.

    Ο 69χρονος Ολλανδός, που αντικαθιστά τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των «μπλε», δήλωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Τσέλσι είναι μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη και δεν βρίσκεται στην θέση που θα έπρεπε. Είμαι βέβαιος ότι θα αναστρέψουμε την κατάσταση».

    [06] «Tώρα είναι θέμα... καρδιάς» λέει ο Σον Τζέιμς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρεις φορές στην Ισπανία θα επιστρέψει ο Σον Τζέιμς τους επόμενους τρεις μήνες, όσο δηλαδή διαρκεί η φάση των «16» της Euroleague. Ο αντικαταστάτης του Πάτρικ Γιανγκ στον Ολυμπιακό αποχαιρέτησε το Μπιλμπάο για να πει το «ναι» στους «ερυθρόλευκους» και να πληροφορηθεί με την ολοκλήρωση της α΄ φάσης της Euroleague πως αντίπαλοι της ομάδας του Πειραιά στον 6ο όμιλο θα είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα. Ο πιο αμφίρροπος όμιλος σε φάση των «16» περιλαμβάνει ακόμη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Κίμκι, τη Ζαλγκίρις Κάουνας και την Μπάμπεργκ.

    «Δεν υπάρχουν φαβορί πλέον. Όλα είναι θέμα καρδιάς. Τώρα θα φανεί ποιος το θέλει περισσότερο» , δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) ο Αμερικανός σέντερ.

    [07] Νίκη «ανάσα» για τον Ατρόμητο 1-0 τον Πανιώνιο

    Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει για τον Ατρόμητο το ποδοσφαιρικό 2015, καθώς στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για την Super League, επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου. Το «χρυσό γκολ» σημείωσε στο 88ο λεπτό ο Λαζαρίδης.

    Οι περιστεριώτες έχασαν πέναλτι στο 41' με τον Ναπολεόνι, ο οποίος νικήθηκε δύο φορές από τον Διούδη, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην επαναφορά.

    Με το ίδιο σκορ και με γκολ του Κόλα στο 22' νίκησε και η Βέροια τον Αστέρα Τρίπολης κι έτσι στο φινάλε του α? γύρου πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 December 2015 - 17:32:27 UTC