Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή των Ελλήνων ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μ. Αμπάς
  • [02] Σήμερα η καταβολή της κάρτας σίτισης και η επιδότηση ενοικίου
  • [03] Η Κίνα θα καλέσει στο Πεκίνο τις αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας, για την εξεύρεση λύσης
  • [04] Αντ. Γκουτιέρες: Όσοι απορρίπτουν τους Σύρους πρόσφυγες είναι σύμμαχοι των εξτρεμιστών
  • [05] Διάλογο με τα κόμματα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι

  • [01] Στη Βουλή των Ελλήνων ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μ. Αμπάς

    Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μ. Αμπάς θα μεταβεί το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.

    Στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Αμπάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

    «Η επίσκεψή σας θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο λαών μας όσο και στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Σήμερα η καταβολή της κάρτας σίτισης και η επιδότηση ενοικίου

    Σήμερα Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, θα γίνει η καταβολή της κάρτας σίτισης και του επιδόματος ενοικίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.Συγκεκριμένα 16,2 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν σε 145.330 δικαιούχους, ενώ το ποσό που αναλογεί στον καθένα είναι 70-220 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

    Όσον αφορά την επιδότηση ενοικίου, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 19.443 και το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

    Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

    [03] Η Κίνα θα καλέσει στο Πεκίνο τις αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας, για την εξεύρεση λύσης

    Η Κίνα θα προσκαλέσει μέλη της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικούς στο Πεκίνο για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στη χώρα της Μέσης Ανατολής, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι χθες.

    Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σαββατοκύριακο - όπου τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία - ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρόσκληση είναι μέρος των προσπαθειών της Κίνας να παίξει χρήσιμο ρόλο στην πολιτική επίλυση της κρίσης, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

    [04] Αντ. Γκουτιέρες: Όσοι απορρίπτουν τους Σύρους πρόσφυγες είναι σύμμαχοι των εξτρεμιστών

    Τα άτομα που απορρίπτουν τους Σύρους πρόσφυγες αποτελούν τους «καλύτερους συμμάχους» των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και άλλων εξτρεμιστών, είπε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες χθες, αφότου ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα όλων των μουσουλμάνων που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες.

    Πάνω από 4,3 εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει έναν εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Ο ύπατος αρμοστής είπε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι δεν μπορεί να τους αποδοθεί ευθύνη για την τρομοκρατία από την οποία προσπαθούν να διαφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους. «Αυτοί που απορρίπτουν τους Σύρους πρόσφυγες, και ιδιαίτερα αυτούς που είναι μουσουλμάνοι, αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους της προπαγάνδας και στρατολόγησης εξτρεμιστικών ομάδων», είπε, κατακρίνοντας εκτός από τον Τραμπ και μερικούς κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών καθώς και Ευρωπαίους ηγετες.

    [05] Διάλογο με τα κόμματα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε απόψε ότι έλαβε μια καθαρή, δημοκρατική εντολή από τον ισπανικό λαό στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να σχηματίσει κυβέρνηση.

    Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP) του οποίου ηγείται κέρδισε τις εκλογές αυτές και θέλει να ξεκινήσει "διάλογο" με τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπε, πολλά άλλα κόμματα έχουν ιδέες παρόμοιες με εκείνες του PP.

    Είναι σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας να είναι σταθερή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, συνέχισε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παρέχει και πολιτική σταθερότητα στις αγορές.

    "Το Λαϊκό Κόμμα πιστεύει ότι έχει την ευθύνη και την εντολή για να ξεκινήσει διάλογο και να διερευνήσει τη βιωσιμότητα μιας σταθερής κυβέρνησης που θα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα εντός και εκτός της Ισπανίας", είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του.

    Το PP έλαβε ποσοστό 28,72% και ελέγχει 123 βουλευτές στο κοινοβούλιο, όμως του χρειάζονταν 176 έδρες ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, χωρίς να αναζητά συμμαχίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 December 2015 - 5:32:26 UTC