Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Γερμανοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι ο εθνικισμός και η προσφυγική κρίση θα καταστρέψουν την ΕΕ
  • [02] Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την τελευταία Κυριακή του 2015
  • [03] Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Εφταλού
  • [04] Τσεχία: Η προσφυγική κρίση είναι μια οργανωμένη εισβολή, υποστηρίζει ο πρόεδρος Ζέμαν
  • [05] Ο ΟΗΕ επιδιώκει ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη

  • [01] Οι Γερμανοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι ο εθνικισμός και η προσφυγική κρίση θα καταστρέψουν την ΕΕ

    Οι επικεφαλής πέντε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς συνδέσμους της Γερμανίας φοβούνται ότι οι βαθιές διαιρέσεις όσον αφορά τον τρόπο χειρισμού της προσφυγικής κρίσης και ο αυξανόμενος εθνικισμός μεταξύ των κρατών μελών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια διάσπαση της ΕΕ.

    Η άφιξη φέτος στην Ευρώπη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια σε χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην ευρωζώνη.

    Σε αυτό ήρθε να προστεθεί μια αύξηση του εθνικισμού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πλούτο, την οικονομική επιτυχία και την ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσαν στο Ρόιτερς οι πρόεδροι των πιο σημαντικών επιχειρηματικών συνδέσμων της Γερμανίας.

    [02] Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την τελευταία Κυριακή του 2015

    Ανοιχτά θα είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, τα εμπορικά καταστήματα. Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

    Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 3015, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τος 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 είναι αργία και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.

    [03] Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Εφταλού

    Ξεκίνησε η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.

    Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

    Ήδη σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

    Οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών συνεχίζονται ολοένα και αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ πλέον πρόσφυγες αποβιβάστηκαν ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

    Εν τω μεταξύ σχεδόν 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από δυο πλοία.

    Ειδικότερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2474 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο 1301 πρόσφυγες.

    [04] Τσεχία: Η προσφυγική κρίση είναι μια οργανωμένη εισβολή, υποστηρίζει ο πρόεδρος Ζέμαν

    Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν χαρακτήρισε σήμερα «οργανωμένη εισβολή» τις μεταναστευτικές ροές, καλώντας τους νεαρούς άνδρες από τη Συρία ή το Ιράκ να "πάρουν τα όπλα" εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αντί να φεύγουν από τις πατρίδες τους.

    «Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη εισβολή και όχι με μια αυθόρμητη κίνηση προσφύγων» ανέφερε ο Ζέμαν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα.

    Ο Τσέχος πρόεδρος είπε ότι είναι "δυνατόν" να επιδειχθεί συμπόνια απέναντι στους ηλικιωμένους μετανάστες, τους ασθενείς και τα παιδιά, όχι όμως και απέναντι στους νέους άνδρες που, κατά τη δική του εκτίμηση, θα έπρεπε να πολεμήσουν για την ελευθερία των χωρών τους. «Η μεγάλη πλειονότητα των παράνομων μεταναστών είναι νεαροί άνδρες, που έχουν καλή υγεία και είναι άγαμοι. Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί οι άνδρες δεν παίρνουν τα όπλα για να αγωνιστούν για την ελευθερία της χώρας τους, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η φυγή τους, αντικειμενικά ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.

    Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα επέκρινε την ομιλία του προέδρου, εκτιμώντας ότι επανέλαβε «τις προκαταλήψεις του και τη συνηθισμένη απλούστευση των γεγονότων».

    Επτά στους δέκα Τσέχους διαφωνούν με την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση.

    [05] Ο ΟΗΕ επιδιώκει ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη

    Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα επιδιώκει τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη, δηλώνει ο εκπρόσωπός του σε σημερινή ανακοίνωσή του.

    "Υπολογίζει στην πλήρη συνεργασία σε αυτήν τη διαδικασία όλων των αρμόδιων πλευρών στη Συρία. Δεν θα πρέπει να επιτραπεί να εκτροχιάσουν τη διαδικασία αυτή οι συνεχιζόμενες εξελίξεις στην περιοχή", προσθέτει ο εκπρόσωπός του.

    Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μια ημέρα μετά τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή του Ζαχράν Αλούς, ηγέτη της Τζάις αλ Ισλάμ, μιας από τις ισχυρότερες ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 December 2015 - 17:32:26 UTC