Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία
  • [03] Τουλάχιστον 11 νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους στο Τέξας
  • [04] Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, συγκαλεί ο Κάμερον
  • [05] Οι ιρακινές δυνάμεις καταλαμβάνουν προπύργιο του ISIS στο Ραμάντι
  • [06] Κριτική στην Ελλάδα από τον Β. Σόιμπλε

  • [01] Να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

    Να μην αποδεχτεί καμία νέα μείωση των συντάξεων και να υιοθετήσει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού και να μην επαναφέρει την πρόταση για αύξηση των εισφορών, καλεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.

    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις. Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

    [02] Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία

    Την πρώτη της συνεδρίαση θα κάνει τη Δευτέρα, η επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο κτίριο του υπουργείου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.

    Σημειώνεται, ότι η εν λόγω επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν 36 εκπρόσωποι των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, είναι η δεύτερη, μετά την επιτροπή διαλόγου της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, που αρχίζει τις διαδικασίες διαλόγου. Οι άλλοι δύο φορείς που θα λειτουργήσουν παράλληλα στο διάλογο, είναι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ωστόσο, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσεις για τη λειτουργία τους στην όλη διαδικασία του εθνικού διαλόγου.

    [03] Τουλάχιστον 11 νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους στο Τέξας

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντάλας από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσαν σπίτια, έκοψαν γραμμές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν στις εστίες τους μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

    Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν αυτή του Γκάρλαντ, στα βορειοανατολικά του Ντάλας, όπου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους αυτοκινητόδρομους και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή του Ντάλας, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης των ΗΠΑ με περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

    [04] Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, συγκαλεί ο Κάμερον

    O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί σήμερα έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής κρίσης για την επίβλεψη της παροχής βοήθειας σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, ενώ χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Οι πλημμύρες είναι η συνέπεια των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τα συνεργεία διάσωσης να μετακινούνται με φουσκωτές βάρκες μέσα στους δρόμους.

    Στις κομητείες του δυτικού Γιορκσάιρ και του Λάνκασιρ, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ανέβαινε η στάθμη των υδάτων. Για σήμερα έχουν εκδοθεί τριάντα προειδοποιήσεις για τους κινδύνους εν δυνάμει φονικών πλημμυρών.Η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Electricity North West ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 7.500 νοικοκυριά.

    [05] Οι ιρακινές δυνάμεις καταλαμβάνουν προπύργιο του ISIS στο Ραμάντι

    Οι ιρακινές δυνάμεις έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους στρατηγικής σημασίας κυβερνητικό κτίριο στο κεντρικό Ραμάντι, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην δυτική πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού.

    "Η ανάληψη του ελέγχου του κτιριακού συγκροτήματος, πρώην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης, σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στο Ραμάντι", δήλωσε ο Σαμπάχ αλ-Νούμαν. "Το επόμενο στάδιο είναι να καθαρίσουμε σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτοι στην πόλη εκρηκτικοί μηχανισμοί και νάρκες.

    [06] Κριτική στην Ελλάδα από τον Β. Σόιμπλε

    «Οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και πώς μπορούν οι ίδιοι να βελτιωθούν. Σίγουρα δεν λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά και στην οικονομική κρίση. Κριτική στην Ελλάδα για ελλιπή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκεί και ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, κάνοντας λόγο για "φάρσα".

    Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Bild am Sonntag, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα επί χρόνια περιφρονούσε τους κανόνες του Δουβλίνου που προβλέπουν ότι οι μετανάστες υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίζει ότι τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν η Γερμανία να μην επαναπροωθεί τους ανθρώπους προς την Ελλάδα, καθώς η συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες δεν ήταν ανθρώπινη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες τριβές στην σχέση του με την 'Αγγελα Μέρκελ, με αφορμή την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι η καγκελάριος είναι ευτυχής που ο ίδιος είναι υπουργός των Οικονομικών, καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του. «Την στήριξα περισσότερο από κάθε άλλον. Δεν είμαι ευχάριστος, αλλά είμαι πιστός», δηλώνει χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 December 2015 - 17:32:25 UTC