Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή ΕΣΕΕ προς το ΥΠΟΙΚ, για άμεση ανάκληση κατασχέσεων εταιρικών λογαριασμών
  • [02] Λ. Κατσέλη: Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία
  • [03] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας
  • [04] Ακόμη 1.550 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση και ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους οι Έλληνες
  • [06] Κάμερον: Στρατιωτικές ενισχύσεις, για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες
  • [07] Συμφωνία Σεούλ - Τόκιο για το θέμα των «γυναικών ανακούφισης»
  • [08] Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος, στην Αυστραλία
  • [09] Αρχαιολογικά ευρήματα που σημάδεψαν το 2015, στην Ελλάδα
  • [10] Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

  • [01] Επιστολή ΕΣΕΕ προς το ΥΠΟΙΚ, για άμεση ανάκληση κατασχέσεων εταιρικών λογαριασμών

    Την άμεση ανάκληση της απόφασης κατάσχεσης τραπεζικών εταιρικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 70.000 ευρώ, ή τουλάχιστον τον προσδιορισμό διαφορετικού ακατάσχετου ορίου, ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά, «χωρίς να αποδώσει ταυτόχρονα τα αναμενόμενα έσοδα και θα προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στην αγορά, κλονίζοντας τα εναπομείναντα ψήγματα εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και ιδιωτών».

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

    «...Η ΕΣΕΕ προειδοποιεί ότι η κατάσχεση εταιρικών λογαριασμών εν μέσω μάλιστα capital controls, είναι μια τιμωρητική υπερβολή, που οδηγεί άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αργό και άλλες σε ξαφνικό θάνατο. Αφού λοιπόν το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει, ότι μέσα σε 3-4 ημέρες πρέπει να πληρωθούν από περίπου 6 εκ. φορολογούμενους, έξι φόροι ύψους 6,6 δισ. ευρώ, πρέπει να δώσει τον ανάλογο χρόνο, ώστε να αποτρέψει νέα "λουκέτα" επιχειρήσεων και να σταματήσει τον "οικονομικό θάνατο" 60.000 και πλέον μικρομεσαίων της ελληνικής αγοράς..»

    [02] Λ. Κατσέλη: Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία

    «Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

    Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.

    Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.

    Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

    [03] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας

    Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε ΑΤΜ υποκαταστήματος της ALPHA BANK, στην οδό 25ης Μαρτίου 13, στον Χολαργό, σημειώθηκε στις 03:20 τα ξημερώματα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ΑΤΜ και στην είσοδο του υποκαταστήματος.

    'Ερευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

    [04] Ακόμη 1.550 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

    Ακόμη 1.550 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Αριάδνη», προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

    [05] Εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση και ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους οι Έλληνες

    Εξαντλημένοι από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης, αλλά και σημαντικά ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες εν αναμονή του νέου έτους, όπως προκύπτει από το "Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016" της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

    Όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο Βαρόμετρο,στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), ο μέσος όρος των απαντήσεων στο βαρόμετρο είναι στο 7,3, ενώ οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα ανησυχούν πιο πολύ για την συνεχιζόμενη ύφεση, στην οποία δίνουν 8,3.

    Μια ανάσα μακριά από το φόβο τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται και η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους, στην οποία δίνουν 8,2, ενώ στο 7,7 τοποθετούν το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. Αντίστοιχα, υψηλά στη λίστα των ανησυχιών των Ελλήνων για τη νέα χρονιά, βρίσκεται ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, ή της επιχείρησής τους, με 7,3 και ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία "εξτρεμιστικά στοιχεία".

    [06] Κάμερον: Στρατιωτικές ενισχύσεις, για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων για να βοηθηθεί η βόρεια Αγγλία που πλήττεται από «πρωτοφανείς» πλημμύρες, οι οποίες ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κυρίως στην ιστορική πόλη του Γιορκ.Ο Κάμερον αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι πλημμύρες αυτές οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τους διασώστες να χρησιμοποιούν φουσκωτές λέμβους για να μετακινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους.

    [07] Συμφωνία Σεούλ - Τόκιο για το θέμα των «γυναικών ανακούφισης»

    Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία συνομολόγησαν σήμερα ιστορική συμφωνία για το θέμα των «γυναικών ανακούφισης», ενός συστήματος υποχρεωτικής εκπόρνευσης που εφαρμόσθηκε από τον ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών.

    Η συμφωνία αυτή θα είναι οριστική και μη αναστρέψιμη, εάν η Ιαπωνία αναλάβει τις ευθύνες της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιουν Μπιουνγκ-Σε μετά τις συνομιλίες του με τον ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Τόκιο δέχθηκε να καταβάλει ποσόν ύψους 1 δισεκατομμυρίου γεν (7,5 εκατομμυρίων ευρώ) ως αποζημίωση στις «γυναίκες ανακούφισης», τις γυναίκες που επιστρατεύθηκαν βιαίως στα πορνεία του ιαπωνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε εξέφρασε προς τα θύματα «τη συγγνώμη και τη μετάνοια, από τα βάθη της καρδιάς του», πρόσθεσε ο Φούμιο Κισίντα.

    [08] Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος, στην Αυστραλία

    Ένα τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος εκτροχιάστηκε σε μια απομακρυσμένη ζώνη στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας, αναγκάζοντας τις αρχές να στήσουν μια περίμετρο ασφαλείας δύο χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θεαματικές αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν από το τρένο που εκτροχιάστηκε χθες στην πολιτεία Κουίνσλαντ, η οποία είχε πληγεί προηγουμένως από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξε μια πάρα πολύ μικρή διαρροή θειικού οξέος και ντίζελ στον τόπο του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Τζούλια Κρικ.

    [09] Αρχαιολογικά ευρήματα που σημάδεψαν το 2015, στην Ελλάδα

    Μια πλούσια από αρχαιολογική άποψη χρονιά ήταν το 2015, γεμάτη από εξαιρετικής σημασίας ευρήματα (όπως η ταφή πολεμιστή στην Πύλο), αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα (όπως η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τη διατήρηση κατά χώραν των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης), καθώς και από προγράμματα ανάδειξης μνημείων ανά την επικράτεια (το τέλος του έτους σηματοδοτεί την παράδοση των έργων ΕΣΠΑ που υλοποιήθηκαν μέσω κονδυλίων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο).

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ έκανε μια μικρή αναδρομή στις σημαντικότερες αρχαιολογικές ειδήσεις της χρονιάς που πέρασε, εστιάζοντας σε πέντε ευρήματα που είχαν και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα, χωρίς να παραγνωρίζει ότι κάθε αρχαιολογική ανακάλυψη, ακόμα και η πιο ταπεινή, έχει τη σημασία της για την επιστήμη της αρχαιολογίας.

    [10] Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

    Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιείσήμερα Δευτέρα, η επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο κτίριο του υπουργείου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.

    Σημειώνεται, ότι η εν λόγω επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν 36 εκπρόσωποι των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, είναι η δεύτερη, μετά την επιτροπή διαλόγου της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, που αρχίζει τις διαδικασίες διαλόγου.

    Οι άλλοι δύο φορείς που θα λειτουργήσουν παράλληλα στο διάλογο, είναι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ωστόσο, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσεις για τη λειτουργία τους στην όλη διαδικασία του εθνικού διαλόγου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 9:32:28 UTC