Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ:Ψεύδεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για τις συντάξεις
  • [02] Α. Ξανθός: Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το ωράριο των γιατρών ενισχύει το σχέδιο να αναβαθμιστεί η δημόσια περίθαλψη
  • [03] Καμία συζήτηση για στρατιωτικά λύκεια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης
  • [04] Παρατείνεται η λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών κατά τρεις ημέρες
  • [05] Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία
  • [06] Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το Ραμάντι
  • [07] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 30 κινηματογραφικά σχέδια
  • [08] Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του υποδέχονται το νέο έτος
  • [09] Δέκα βιβλία για το ... τέλος
  • [10] Σ. Φάμελλος: Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης η στράτευση των γυναικών
  • [11] Ο «πόλεμος του αμιάντου» στη Χίο μεταξύ της FRONTEX και των τοπικών αρχών
  • [12] Σε 80.470 ανέρχονται φέτος οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στη χώρα
  • [13] Η χαρά του μπάσκετ με τα μικρά προσφυγόπουλα στον Ελαιώνα
  • [14] Κοντοντής στο Al Jazeera: «Δεν θα κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος»

  • [01] ΝΔ:Ψεύδεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για τις συντάξεις

    Η ΝΔ κατηγορεί την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη ότι ψεύδεται και πάλι κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται σε ό,τι αφορά τις συντάξεις.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ήδη η κυβέρνηση ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δισ., ενώ αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων.

    Υπενθύμισε παράλληλα ότι η 13η σύνταξη και οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων ήταν προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι "δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων".

    «Τώρα, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές. Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [02] Α. Ξανθός: Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το ωράριο των γιατρών ενισχύει το σχέδιο να αναβαθμιστεί η δημόσια περίθαλψη

    Έτοιμο να συζητήσει με τους γιατρούς του ΕΣΥ μια εύλογη μεταβατική περίοδο έμπρακτης και βιώσιμης εφαρμογής των ευρωπαϊκών οδηγιών για τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας δηλώνει το υπουργείο Υγείας.

    Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, η οποία πλέον θέτει αναμφίβολα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μπροστά στην ευθύνη για τήρηση των ευρωπαϊκών οδηγιών αναφορικά με τη μέγιστη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των γιατρών, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του τονίζει ότι θα σεβαστεί την απόφαση, αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, και κυρίως τον σεβασμό των αναγκών, των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών.

    «Η απόφαση αυτή αναδεικνύει μια εκκρεμότητα χρόνων, που επηρεάζει σημαντικά όχι μόνο την ασφαλή και αξιόπιστη εκτέλεση του ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

    [03] Καμία συζήτηση για στρατιωτικά λύκεια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης

    Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

    «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την πρόθεσή του να θεσπιστούν στρατιωτικά λύκεια.

    [04] Παρατείνεται η λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών κατά τρεις ημέρες

    Ο Μύλος των Ξωτικών 2015 θα ολοκληρωθεί τελικά στις 6 Ιανουαρίου 2016, τρεις ημέρες μετά την προγραμματισμένη τελετή λήξης, λόγω πληθώρας επισκεπτών.

    Αυτό αναφέρει η οργανωτική επιτροπή, καθώς, όπως διευκρινίζει, η προτίμηση εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κρατήσεων, ακόμη και μετά την επίσημη προγραμματισμένη τελετή λήξης, στις 3 Ιανουαρίου 2016.

    Ενδεικτικό είναι ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία βρίσκονται στο 75% στις 4 και 5 Ιανουαρίου, οπότε θα έπρεπε ο Μύλος να έχει ολοκληρωθεί.

    [05] Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

    Την πρώτη της συνεδρίαση σήμερα, Δευτέρα, η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την προεδρία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου και παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου.

    «Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε άλλον έναν κατάλογο αιτημάτων, αλλά να δημιουργήσουμε τις πορϋποθέσεις για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, που θα είναι έργο πνοής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φίλης και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει διάλογος με κοινωνική και πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, καθώς «η εκπαίδευση είναι μια προτεραιότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση».

    Νωρίτερα, στην εισαγωγική του εισήγηση στην Επιτροπή, ο υπουργός τόνισε ότι ο διάλογος έχει μόνο ένα προαπαιτούμενο, «η μεταρρύθμιση να ξαναποκτήσει την ιστορικά προσδιορισμένη έννοιά της, δηλαδή την ικανοποίηση της δημοκρατικής αξίωσης για ισότητα μέσω και του σχολείου» και προσέθεσε: «Επιδίωξη του Διαλόγου που ξεκινούμε, είναι, αξιοποιώντας όσα θετικά έχουν υπάρξει, καταργώντας τα αρνητικά και υπερβαίνοντας τις παθογένειες, να σχεδιάσουμε ένα νέο παράδειγμα σχολείου, ώστε από το σχολειό της κρίσης, να περάσουμε στο σχολειό της πολιτισμικής-δημοκρατικής ανάτασης και της γενικότερης ανάπτυξης».

    Ο κ. Φίλης, επίσης, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, την καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, την αλλαγή της δομής του λυκείου και της συνακόλουθης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τον τολμηρό ανασχεδιασμό πανεπιστημίων, σχολών και τμημάτων, τη δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών και άλλα ζητήματα.

    «Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό», σχολίασε ο υπουργός.

    [06] Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το Ραμάντι

    Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία του Ιράκ στο κτιριακό συγκρότημα της κεντρικής κυβέρνησης στην πόλη του Ραμάντι, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος, μετά την ανακοίνωση από τον στρατό ότι η πόλη κατελήφθη, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη νίκη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων επί των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

    «Ναι, η πόλη του Ραμάντι έχει απελευθερωθεί. Οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις έχουν υψώσει την ιρακινή σημαία στο κυβερνητικό συγκρότημα στην Άνμπαρ», ανέφερε ο ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπος των κοινών επιχειρήσεων, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση.

    Η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε βίντεο που δείχνει στρατιώτες να υψώνουν την εθνική σημαία στην έδρα της κυβέρνησης.

    [07] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 30 κινηματογραφικά σχέδια

    Με το ποσό των 669.000 ευρώ το Ελληνικό Κέντρο κινηματογράφου ενισχύει 30 νέα σχέδια ταινιών, που κατατέθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, ανάμεσα τους εννέα προτάσεις για ταινίες μικρού μήκους.

    Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τη λίστα των σχεδίων που χρηματοδοτούνται:

    «Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), ενισχύει συνολικά 30 σχέδια που κατατέθηκαν σε 4 διαφορετικά προγράμματα. Οι εγκρίσεις δεσμεύουν το ποσό των 669.000 ευρώ.

    Στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 01.05.14 έως 31.10.14 στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, εγκρίθηκαν 9 προτάσεις, στις οποίες χορηγείται προέγκριση χρηματοδότησης. Το ποσό δέσμευσης ανέρχεται στα 135.000 ευρώ

    [08] Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του υποδέχονται το νέο έτος

    Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του υποδέχονται το 2016, που αποτελεί έτος-ορόσημο για την ιστορία του, με το νέο αριστουργηματικό έκθεμα του «Αθέατου Μουσείου» και με εξαίσιες μουσικές.

    Από τις 18.00 έως τις 20.00, στην Αίθουσα του Βωμού, θα παρουσιαστεί το πανόραμα του πλούσιου εκθεσιακού και ποικίλου προγράμματος του Μουσείου για το 2016, χρονιά κατά την οποία συμπληρώνει το 150ο έτος από τη θεμελίωσή του. Στη συνέχεια, θα αποκαλυφθεί η έκθεση του αριστουργηματικού ερυθρόμορφου κρατήρα με το αιώνιο συμπόσιο του Διονύσου και της Νίκης και τη δική τους ευχή για μακροζωία και κάθε καλό. Θα ακολουθήσει η συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος», με κάλαντα και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση των Επτανήσων.

    Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου.

    [09] Δέκα βιβλία για το ... τέλος

    Με 10 βιβλιο-προτάσεις ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των νέων εκδόσεων του 2015. Μια χρονιά που, παρά τις μειωμένες πωλήσεις λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, είχε να επιδείξει πλούσια παραγωγή βιβλίων μυθοπλασίας αλλά και δοκιμίων.

    Από την πλειάδα των πρόσφατων εκδόσεων επιλέξαμε ενδεικτικά τα παρακάτω βιβλία που αντιπροσωπεύουν ένα όσο το δυνατόν ευρύ φάσμα που να καλύπτει ποικίλα ενδιαφέροντα, δηλαδή την ιστορική έρευνα, τη μυθιστορία, το μελέτημα, το σύγχρονο πολιτικό ανάγνωσμα, το θεατρικό μονόλογο, το ξένη αστυνομική λογοτεχνία και την εκλαϊκευμένη επιστήμη.

    [10] Σ. Φάμελλος: Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης η στράτευση των γυναικών

    «Κατατέθηκε νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, το οποίο είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας. Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, για να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής 'Αμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στο ραδιοσταθμό Βήμα, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του Έθνους για τις προθέσεις του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου για στράτευση των γυναικών κλπ.

    Συμπλήρωσε πως «...Δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση... μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά? Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις».

    [11] Ο «πόλεμος του αμιάντου» στη Χίο μεταξύ της FRONTEX και των τοπικών αρχών

    Ο «πόλεμος του αμιάντου» εξελίσσεται στη Χίο μεταξύ δυνάμεων της FRONTEX και των τοπικών αρχών.

    Ο λόγος για το παλιό «ταμπακαριό», το κτίριο των παλιών βυρσοδεψείων της Χίου, όπου και προσωρινά στεγάζεται το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί, το οποίο και έχει σκεπή από αμιαντοτσιμέντο, τις γνωστές στην Ελλάδα πλάκες «ΕΛΕΝΙΤ».

    Πριν από δυο εβδομάδες, λοιπόν, ο επικεφαλής της ομάδας καταγραφής που έχει αποστείλει η FRONTEX ζήτησε πιστοποιήσεις σχετικές με τη μη ύπαρξη κινδύνου από καρκινογόνες ίνες αμιάντου στη συγκεκριμένη στέγη. Η μη ύπαρξη όμως σχετικών μετρήσεων οδήγησε την ομάδα της FRONTEX να απέχει από την καταγραφή και έτσι όλο το βάρος να πέσει στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ακολούθησε με πρωτοβουλία μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κλήση σε εργαστήριο από το εξωτερικό, το οποίο και έκανε μια πρώτη μέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την ύπαρξη αμιάντου. Όμως, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κλήθηκε και συνεργείο από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», που θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Την ίδια ώρα η καταγραφή συνεχίζεται από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στον συγκεκριμένο χώρο, που να θυμίσουμε έχει παραχωρηθεί δωρεάν από ιδιώτη για ένα τρίμηνο.

    [12] Σε 80.470 ανέρχονται φέτος οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στη χώρα

    Πλησιάζοντας το τέλος της χρονιάς συγκεκριμενοποιείται πλέον ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί εφέτος στην Αυστρία για χορήγηση ασύλου, και ο οποίος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε 80.470, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Νοεμβρίου 2015.

    Στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν υποβληθεί 23.860 αιτήσεις, ενώ το 2013 ο αριθμός αυτός μόλις άγγιζε τις 15.000. Συγκριτικά δε σε βάθος χρόνου, οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία μεταξύ 1999 και 2014 είχαν ανέλθει στις 329.651, δηλαδή εφέτος, μέσα σε έντεκα μήνες ζήτησαν άσυλο το 1/4 όσων είχαν ζητήσει την προηγούμενη δεκαπενταετία.Στην πρώτη θέση εκείνων που έχουν υποβάλει εφέτος αίτηση χορήγησης ασύλου στην Αυστρία βρίσκονται οι Αφγανοί, ακολουθούμενοι από τους Σύρους, ενώ στην τρίτη θέση είναι οι πολίτες από το Ιράκ.

    [13] Η χαρά του μπάσκετ με τα μικρά προσφυγόπουλα στον Ελαιώνα

    Μπασκετμπολίστες-μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, βρέθηκαν στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους χαρίζοντάς τους μερικές στιγμές χαράς.

    Την εκδήλωση διοργάνωσε η δομή φιλοξενίας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αίτημα» και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Στα μικρά προσφυγόπουλα μοιράστηκαν 100 μπάλες μπάσκετ και 100 αθλητικά παπούτσια.

    Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση «μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου».

    «Μυστικά» του αθλήματός τους έμαθαν στα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Ελαιώνα τρεις μπασκετμπολίστες, ο Γιάννης Καλαμπόκης, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και αθλητής της ΑΕΚ, και οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, αθλητές της ΚΑΕ Κηφισιάς.

    «Ο ΠΣΑΚ εδώ και πολλά χρόνια δείχνει μεγάλη κοινωνική ευαισθητοποίηση και δεν θα μπορούσε να λείψει σήμερα», παρατήρησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, και προσέθεσε: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι αυτό της αλληλεγγύης, της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».

    [14] Κοντοντής στο Al Jazeera: «Δεν θα κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος»

    Συνέντευξη σε ένα εκ των κορυφαίων διεθνώς ειδησεογραφικό-αθλητικό δίκτυο, το Al Jazeera-beIN SPORTS, παρεχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της εκπομπής «Το πρόσωπο της ημέρας», στο αραβόφωνο, το αγγλόφωνο και το γαλλόφωνο δίκτυο του οργανισμού.

    Αναφορικά με την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρό, ο κ. Κοντονής είπε: «Η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντοπίζεται στην κρίση αξιοπιστίας των θεσμών του ποδοσφαίρου. Εν μέσω της γενικότερης κρίσης, αυτή η κατάσταση διογκώνεται και παράγει έντονα συμπτώματα διαφθοράς και βίας. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετώπισε κατάματα αυτήν την κατάσταση. Επιβάλαμε με νόμο την συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους, όπως όριζε ως τότε η ΕΠΟ. Πήραμε ακόμη μέτρα για την πάταξη της βίας με απόφαση του υπουργού. Το σημαντικότερο όμως είναι η ισονομία και η πιστή εφαρμογή των νόμων. Προσπαθούμε να δούμε πως οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και το κράτος μπορούν να συνεννοηθούν για να λυθούν τα προβλήματα. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συνεννόηση όμως, το κράτος θα παρέμβει για να διορθώσει τα πράγματα, ακόμη και επί ποινή από την UEFA και την FIFA. Είμαστε έτοιμοι κι αποφασισμένοι να μην κάνουμε, πίσω όποιο κι αν είναι το κόστος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 15:32:26 UTC