Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Η λύση στο ασφαλιστικό δεν είναι η περικοπή των κύριων συντάξεων
  • [02] ΝΔ: Ψεύδεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για τις συντάξεις
  • [03] Μέτρα για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων στρωμάτων
  • [04] Προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου
  • [05] Λ. Κατσέλη: Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία
  • [06] Καμία συζήτηση για στρατιωτικά λύκεια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης
  • [07] Παρατείνεται η λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών κατά τρεις ημέρες
  • [08] Εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση και ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους οι Έλληνες
  • [09] Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την ανακατάληψη του Ραμάντι από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ
  • [10] Ένα βιβλίο με τις ατάκες του Βλαντίμιρ Πούτιν, το δώρο των εορτών στους αξιωματούχους του Κρεμλίνου
  • [11] Μάνφρεντ Βέμπερ: «Δεν επιθυμούμε μια βρετανική Ευρώπη, αλλά μια καλύτερη Ευρώπη»
  • [12] Ν. Φίλης: Έργο πνοής η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [13] Ο «πόλεμος του αμιάντου» στη Χίο μεταξύ της FRONTEX και των τοπικών αρχών

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Η λύση στο ασφαλιστικό δεν είναι η περικοπή των κύριων συντάξεων

    «Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό.

    «Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν, ήδη, μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!» προσθέτει.

    «Κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών, με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές» υπενθυμίζει η κ. Γεροβασίλη.

    [02] ΝΔ: Ψεύδεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για τις συντάξεις

    Η ΝΔ κατηγορεί την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη ότι ψεύδεται και πάλι κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται σε ό,τι αφορά τις συντάξεις.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ήδη η κυβέρνηση ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δισ., ενώ αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων.

    Υπενθύμισε παράλληλα ότι η 13η σύνταξη και οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων ήταν προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι "δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων".

    «Τώρα, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές. Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [03] Μέτρα για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων στρωμάτων

    Οι ρυθμίσεις, ειδικότερα για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που περιλαμβάνονται στην ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου, καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα και έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

    Σημειώνουν δε ότι πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν, όπως ήθελε και θέλει, διακαώς, η αντιπολίτευση.

    Επισημαίνουν ότι με την ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου 2015 ρυθμίζονται κατεπείγοντα ζητήματα μιας σειράς υπουργείων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

    -Επέκταση των παροχών στους δικαιούχους του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα) στο νέο έτος 2016

    -Διεύρυνση δυνατότητας διενέργειας ελέγχων στα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ

    -Παράταση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων ως την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020

    -Ρύθμιση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες με προσαρμογή της στις προκλήσεις που δημιουργεί η προσφυγική κρίση

    -Ρύθμιση διαδικασίας ναύλωσης πλοίων για την κάλυψη αναγκών λόγω προσφυγικού

    -Ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Προσωρινής Διαμονής για τους πρόσφυγες

    -Κατοχύρωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ως ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας

    -Παράταση συμβάσεων προσωπικού σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

    [04] Προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου

    Πτώση προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κατέγραφε τη Δευτέρα το πετρέλαιο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, λόγω πιέσεων από την υπερβάλλουσα προσφορά, η οποία έχει μειώσει τις τιμές τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τα μέσα του 2014.

    Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε 71 σεντς στα 37,18 δολάρια το βαρέλι στις 13:37 ώρα Ελλάδας.

    Την περασμένη Τρίτη υποχώρησε στα 35,98 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 91 σεντς στα 37,19 δολάρια. Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος του συνηθισμένου λόγω επίσημης αργίας στη Βρετανία.

    [05] Λ. Κατσέλη: Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία

    «Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο» δήλωσε, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.

    Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.

    Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

    [06] Καμία συζήτηση για στρατιωτικά λύκεια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης

    Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

    «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την πρόθεσή του να θεσπιστούν στρατιωτικά λύκεια.

    [07] Παρατείνεται η λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών κατά τρεις ημέρες

    Ο Μύλος των Ξωτικών 2015 θα ολοκληρωθεί τελικά στις 6 Ιανουαρίου 2016, τρεις ημέρες μετά την προγραμματισμένη τελετή λήξης, λόγω πληθώρας επισκεπτών.

    Αυτό αναφέρει η οργανωτική επιτροπή, καθώς, όπως διευκρινίζει, η προτίμηση εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κρατήσεων, ακόμη και μετά την επίσημη προγραμματισμένη τελετή λήξης, στις 3 Ιανουαρίου 2016.

    Ενδεικτικό είναι ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία βρίσκονται στο 75% στις 4 και 5 Ιανουαρίου, οπότε θα έπρεπε ο Μύλος να έχει ολοκληρωθεί.

    [08] Εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση και ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους οι Έλληνες

    Εξαντλημένοι από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης, αλλά και σημαντικά ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες εν αναμονή του νέου έτους, όπως προκύπτει από το "Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016" της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

    Όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο Βαρόμετρο,στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), ο μέσος όρος των απαντήσεων στο βαρόμετρο είναι στο 7,3, ενώ οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα ανησυχούν πιο πολύ για την συνεχιζόμενη ύφεση, στην οποία δίνουν 8,3.

    Μια ανάσα μακριά από το φόβο τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται και η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους, στην οποία δίνουν 8,2, ενώ στο 7,7 τοποθετούν το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. Αντίστοιχα, υψηλά στη λίστα των ανησυχιών των Ελλήνων για τη νέα χρονιά, βρίσκεται ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, ή της επιχείρησής τους, με 7,3 και ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία "εξτρεμιστικά στοιχεία".

    [09] Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την ανακατάληψη του Ραμάντι από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν σήμερα την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

    Ο ιρακινός στρατός εκδίωξε την Κυριακή τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το Ραμάντι, μια πόλη στρατηγικής σημασίας που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη.

    "Χαιρετίζουμε την ιρακινή κυβέρνηση και τις γενναίες ιρακινές δυνάμεις που επέδειξαν τόση επιμονή" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

    [10] Ένα βιβλίο με τις ατάκες του Βλαντίμιρ Πούτιν, το δώρο των εορτών στους αξιωματούχους του Κρεμλίνου

    Ορισμένες από τις πλέον πιπεράτες και αξιομνημόνευτες ατάκες του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο από θαυμαστές του Ρώσου προέδρου, που έστειλαν αντίγραφα στο Κρεμλίνο υποστηρίζοντας ότι είναι το ιδανικό δώρο για τις γιορτές στους Ρώσους αξιωματούχους.

    Το βιβλίο με τίτλο «Οι Λέξεις που αλλάζουν τον Κόσμο» (The Words that are changing the World) είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση θαυμασμού από τους υποστηρικτές του επικεφαλής του ρωσικού κράτους που τον θεωρούν τον σωτήρα της σύγχρονης Ρωσίας και θα προστεθεί σε μια ευρεία συλλογή προϊόντων με θέμα τον Βλαντίμιρ Πούτιν, από αρώματα έως και βότκα.

    «Αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι όλα όσα λέει ο Πούτιν γίνονται πραγματικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» δήλωσε ο Αντόν Βολοντίν, συγγραφέας του βιβλίου των 400 σελίδων, που εκδόθηκε από την οργάνωση Network, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

    «Σε αυτό το βιβλίο καταγράφουμε τις δηλώσεις του και επιβεβαιώνουμε αυτήν την ιδέα».

    Μεταξύ των αξιομνημόνευτων αποφθεγμάτων που επελέγησαν είναι η απειλή του Πούτιν να «ξεκάνει» τους Τσετσένους μαχητές που βρίσκονται «στον περίβολο» της Ρωσίας, ο ισχυρισμός του Ρώσου προέδρου ότι η Κριμαία θα παραμείνει ένα «αναπόσπαστο» τμήμα της Ρωσίας και μια περίεργη δήλωση προς τη Λετονία, όταν είπε στη Ρίγα ότι το μόνο που μπορεί να αναμένει να λάβει από τη Μόσχα είναι «τα αυτιά ενός νεκρού γαϊδάρου», μια ρωσική έκφραση συνώνυμο του «τίποτα».

    [11] Μάνφρεντ Βέμπερ: «Δεν επιθυμούμε μια βρετανική Ευρώπη, αλλά μια καλύτερη Ευρώπη»

    Οι Βαυαροί σύμμαχοι της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποστηρίξουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αν αυτός επιθυμεί να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της Ευρώπης, αλλά δεν επιθυμούν μια βρετανική Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της συντηρητικής πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπερ.

    Όπως τόνισε ο Βέμπερ, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα υποστηρίξει τον Κάμερον αν επιθυμεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν τα αδύναμα σημεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η γραφειοκρατία και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

    «Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Κάμερον, αλλά δεν επιθυμούμε μια βρετανική Ευρώπη, θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη», δήλωσε στην συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη.

    [12] Ν. Φίλης: Έργο πνοής η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την προεδρία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου και παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου.

    «Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε άλλον έναν κατάλογο αιτημάτων, αλλά να δημιουργήσουμε τις πορϋποθέσεις για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, που θα είναι έργο πνοής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φίλης και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει διάλογος με κοινωνική και πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, καθώς «η εκπαίδευση είναι μια προτεραιότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση».

    Νωρίτερα, στην εισαγωγική του εισήγηση στην Επιτροπή, ο υπουργός τόνισε ότι ο διάλογος έχει μόνο ένα προαπαιτούμενο, «η μεταρρύθμιση να ξαναποκτήσει την ιστορικά προσδιορισμένη έννοιά της, δηλαδή την ικανοποίηση της δημοκρατικής αξίωσης για ισότητα μέσω και του σχολείου» και προσέθεσε: «Επιδίωξη του Διαλόγου που ξεκινούμε, είναι, αξιοποιώντας όσα θετικά έχουν υπάρξει, καταργώντας τα αρνητικά και υπερβαίνοντας τις παθογένειες, να σχεδιάσουμε ένα νέο παράδειγμα σχολείου, ώστε από το σχολειό της κρίσης, να περάσουμε στο σχολειό της πολιτισμικής-δημοκρατικής ανάτασης και της γενικότερης ανάπτυξης».

    Ο κ. Φίλης, επίσης, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, την καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, την αλλαγή της δομής του λυκείου και της συνακόλουθης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τον τολμηρό ανασχεδιασμό πανεπιστημίων, σχολών και τμημάτων, τη δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών και άλλα ζητήματα.

    «Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό», σχολίασε ο υπουργός.

    [13] Ο «πόλεμος του αμιάντου» στη Χίο μεταξύ της FRONTEX και των τοπικών αρχών

    Ο «πόλεμος του αμιάντου» εξελίσσεται στη Χίο μεταξύ δυνάμεων της FRONTEX και των τοπικών αρχών.Ο λόγος για το παλιό «ταμπακαριό», το κτίριο των παλιών βυρσοδεψείων της Χίου, όπου και προσωρινά στεγάζεται το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί, το οποίο και έχει σκεπή από αμιαντοτσιμέντο, τις γνωστές στην Ελλάδα πλάκες «ΕΛΕΝΙΤ».

    Πριν από δυο εβδομάδες, λοιπόν, ο επικεφαλής της ομάδας καταγραφής που έχει αποστείλει η FRONTEX ζήτησε πιστοποιήσεις σχετικές με τη μη ύπαρξη κινδύνου από καρκινογόνες ίνες αμιάντου στη συγκεκριμένη στέγη. Η μη ύπαρξη όμως σχετικών μετρήσεων οδήγησε την ομάδα της FRONTEX να απέχει από την καταγραφή και έτσι όλο το βάρος να πέσει στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ακολούθησε με πρωτοβουλία μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κλήση σε εργαστήριο από το εξωτερικό, το οποίο και έκανε μια πρώτη μέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την ύπαρξη αμιάντου. Όμως, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κλήθηκε και συνεργείο από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», που θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Την ίδια ώρα η καταγραφή συνεχίζεται από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στον συγκεκριμένο χώρο, που να θυμίσουμε έχει παραχωρηθεί δωρεάν από ιδιώτη για ένα τρίμηνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 21:32:16 UTC