Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριήμερη επίσημη επίσκεψη Δ. Βίτσα στην Κύπρο
  • [02] Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας - Μέτρα για τους αστέγους
  • [03] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους
  • [04] Γεύματα αγάπης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους πρόσφυγες του Ελληνικού
  • [05] Ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το υπουργείο Υγείας

  • [01] Τριήμερη επίσημη επίσκεψη Δ. Βίτσα στην Κύπρο

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και είχε συνάντηση με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου.

    Τις πρακτικές διευθετήσεις για παράδοση και μεταφορά στην Ελλάδα, λειψάνων αγνοουμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που έχουν εκταφεί και ταυτοποιηθεί στις ελεύθερες αλλά και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, συζήτησαν ο κ. Βίτσας και ο κ. Φωτίου. Η παράδοση των λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2016, παρουσία του κυρίου Βίτσα και μελών των οικογενειών των αγνοουμένων και πεσόντων από την Ελλάδα.

    Ο Έλληνας υπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα της εκταφής που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των λειψάνων των καταδρομέων του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρθηκε από τον επίτροπο Προεδρίας, με βάση τις προκαταρτικές επιστημονικές εξετάσεις έχουν εντοπιστεί λείψανα ή μέρος λειψάνων που ανήκουν σε δεκαπέντε καταδρομείς. Με την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων τα λείψανα θα παραδοθούν στις οικογένειες τους για αξιοπρεπή ταφή.

    Συμφωνήθηκε επίσης η συγκρότηση κλιμακίου, το οποίο σε συνεργασία με τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές θα έλθει σε επαφή με τις οικογένειες που έχουν παραλάβει λανθασμένα λείψανα στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τα επιστρέψουν.

    Την Τετάρτη ο κ. Βίτσας θα επισκεφθεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορο Φωκαΐδη.

    Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου θα καταθέσει στεφάνι. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ για την υποδοχή του νέου έτους και θα ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες.

    [02] Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας - Μέτρα για τους αστέγους

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

    Παράλληλα, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες και με διαρκή επικαιροποίηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας:

    http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6280&Itemid=357

    Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει και ο Δήμος Αθηναίων τις επόμενες μέρες, λόγω των προγνώσεων για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα, με τσουχτερό κρύο.

    Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη ανοίγει, στις 10 το πρωί, θερμαινόμενη αίθουσα για τους αστέγους στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35).

    Δεδομένων των εκτιμήσεων για διατήρηση των θερμοκρασιών σε χαμηλά επίπεδα, από το Σάββατο το πρωί και για όσο χρειαστεί, στη μάχη για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εισέρχεται το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

    Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, θα ενημερώνουν από σήμερα τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των χώρων αυτών.

    Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του Δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

    [03] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους

    Ένας μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά. Στις αποσκευές του βρέθηκαν 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι. Εικάζεται πως τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

    Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    [04] Γεύματα αγάπης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους πρόσφυγες του Ελληνικού

    Γεύματα αγάπης διανεμήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στο Ελληνικό, με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή», της ΚΕΔΕ και του δημάρχου Αμαρουσίου, του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Συνολικά, μοιράσθηκαν 600 μερίδες φαγητού και σακούλες με παιχνίδια στα μικρά προσφυγόπουλα. Η διανομή των μερίδων φαγητού και των παιχνιδιών έγινε από εθελοντές.

    Οπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας «τα τελευταία πέντε χρόνια η Αποστολή έχει διανείμει 18.5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού στην Αθήνα. Η σημερινή μας πρωτοβουλία έχει ως στόχο να κατανοήσουν αυτοί οι άνθρωποι το νόημα των δικών μας ημερών». Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και μετά τις εορτές.

    Σημείωνεται ότι στο κλειστό γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό αυτή τη στιγμή διαμένουν 250 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες και άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

    [05] Ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το υπουργείο Υγείας

    Σημαντικό κονδύλι θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

    Το κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

    Την Τρίτη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 14/01/2016.

    Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.

    Οι παραπάνω θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, ενισχύονται τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος), καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών - Πληρώματα Ασθενοφόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 23:32:26 UTC