Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους κεντρικός στόχος του Κ.Υ.Σ.ΚΟΙ.Π.
  • [02] Πολλή φασαρία για το τίποτα, τόνισε η Μ. Χρυσοβελώνη για τις αντιδράσεις στις προτάσεις Καμμένου για τον στρατό
  • [03] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας
  • [04] Προσλήψεις 465 ατόμων σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου
  • [05] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους
  • [06] Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με την Ρωσία, ζήτησε ο Νταβούτογλου
  • [07] Aυστηρότερους έλεγχους συριακών διαβατηρίων ζητά από την ΕΕ o Γάλλος υπουργός Εσωτερικών
  • [08] ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Τζ. Πατάκι από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
  • [09] Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει γάτες και σκύλους
  • [10] Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016
  • [11] Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε δημόσιους πολιτιστικούς φορείς
  • [12] Δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, παρά τις απειλές επιθέσεων
  • [13] Το Twitter θα διαγράφει πιο αποφασιστικά λογαριασμούς χρηστών που προωθούν το μίσος και τη βία

  • [01] Η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους κεντρικός στόχος του Κ.Υ.Σ.ΚΟΙ.Π.

    Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016 αναλύθηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (Κ.Υ.Σ.ΚΟΙ.Π.) και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

    Όπως σημειώνεται, κεντρικός στόχος του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. - το οποίο συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη - για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα.

    Αναφέρεται ακόμη ότι οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. στα πεδία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής οικονομίας, της υγείας και της πρόνοιας, της παιδείας και του πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες.

    Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου, υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (υπουργός Αν. Ξάνθος, αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης), ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτάς.

    [02] Πολλή φασαρία για το τίποτα, τόνισε η Μ. Χρυσοβελώνη για τις αντιδράσεις στις προτάσεις Καμμένου για τον στρατό

    Με τη φράση «γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία για το τίποτα», σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη τις αντιδράσεις για τις προτάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα στρατιωτικά λύκεια και τη στράτευση των γυναικών που θέλουν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας.

    «Υπήρξε η εξωτερίκευση μιας σκέψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Μέγκα» και προσέθεσε πως όταν και εφόσον αυτή η σκέψη γίνει σχεδιασμός, τότε θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού και συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο, και εφόσον ο σχεδιασμός αυτός προχωρήσει περισσότερο, θα υπάρχει και δημόσια διαβούλευση.

    Σε αυτό το σημείο, η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν σε όλα και σημείωσε πως είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορές, «και οι οποίες έχουν γίνει και αποδεκτές από την πλευρά του πρωθυπουργού».

    [03] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας

    'Ακρως ικανοποιητική κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών η, έως σήμερα, προσέλευση των πολιτών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, καθώς από το 55% των υπόχρεων την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσοστό ανήλθε χθες στο 80%.Οι παράγοντες του υπουργείου θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση αύριο το πρωί και ενδεχομένως να μη δοθεί, για πρώτη φορά, παράταση στην προθεσμία. Με δεδομένο μάλιστα, ότι πέρυσι καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης τα τέλη κυκλοφορίας από μόλις 40.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

    Όσον αφορά στις καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου η κατάθεση των πινακίδων και η ακινησία των οχημάτων για να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας και φόροι θα γίνει εφέτος από περίπου 107.000 ιδιοκτήτες, σχεδόν όσους και πέρυσι.Από το 2009, το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων πήρε έντονους αυξητικούς ρυθμούς και το χειρότερο έτος ήταν το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

    [04] Προσλήψεις 465 ατόμων σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου

    Την κατανομή 465 εργαζομένων σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, με σχέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Από αυτούς, οι 401 είναι επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ το 2008 και το 2009 και συγκεκριμένα των προκηρύξεων 3Κ/2008, 8Κ/2008, 10Κ/2008, 3Κ/2009, 5Κ/2009 και 7Κ/2009.

    Οι διορισθέντες,κατά κύριο λόγο,τοποθετούνται σε φορείς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης.

    [05] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους

    Ένας μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά. Στις αποσκευές του βρέθηκαν 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι. Εικάζεται πως τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

    Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    [06] Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με την Ρωσία, ζήτησε ο Νταβούτογλου

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας «ο Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στην διένεξη με τη Ρωσία». Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκιάς να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

    Με τη συνάντηση Νικολιτς - Νταβούτογλου ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 Τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

    [07] Aυστηρότερους έλεγχους συριακών διαβατηρίων ζητά από την ΕΕ o Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

    Η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βελτιώσει την ανίχνευση των πλαστών συριακών διαβατηρίων που χρησιμοποιούνται από άτομα τα οποία προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη, καθώς δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είχαν τέτοια διαβατήρια πάνω τους.

    Σε μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε από την ΕΕ να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας με την βελτίωση της ποιότητας των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων στα εξωτερικά σύνορα, συγκεκριμένα την Ελλάδα και την Ιταλία.Στην επιστολή του, που περιήλθε σε γνώση του Ρόιτερς, ο υπουργός είπε ότι κυκλοφορούν διαβατήρια με κενά αντί για ατομικά στοιχεία τα οποία έχουν κλαπεί από διοικητικές υπηρεσίες σε τόπους υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και όταν προστεθούν τα στοιχεία είναι δύσκολο να αναγνωριστούν ως πλαστά.

    [08] ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Τζ. Πατάκι από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

    Ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Τζόρτζ Πατάκι αποσύρθηκε την Τρίτη από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.«Ενώ η αποψινή βραδιά αποτελεί το τέλος της πορείας μου για τον Λευκό Οίκο, καθώς αναστέλλω την καμπάνια μου για πρόεδρος, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εκλέξουμε τον σωστό άνθρωπο, κάποιον που θα μας ενώσει» δήλωσε ο Πατάκι, ο οποίος σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Ρόιτερς/Ipsos ήρθε τελευταίος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Ο Πατάκι, 70, έκανε την ανακοίνωση μέσω διαφήμισης της τηλεόρασης, που μεταδόθηκε στις πολιτείες Άιοβα, Νιού Χάμπσαϊρ και Νότια Καρολίνα, πολιτείες όπου παραδοσιακά διεξάγονται οι τρεις πρώτοι τοπικοί διαγωνισμοί για το χρίσμα του κόμματος.

    [09] Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει γάτες και σκύλους

    Το κάπνισμα κάνει εξίσου κακό και στην υγεία των γάτων και των σκύλων, δείχνει μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Γλασκόβης η οποία διαπίστωσε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του αυξημένου κινδύνου να παρουσιάσουν διάφορες ασθένειες τα ζώα συντροφιάς και του περιβάλλοντος όπου ζουν.

    Γάτες και σκύλοι που ζουν σε σπίτια καπνιστών κινδυνεύουν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου ή και να βάλουν πολλά κιλά μετά τη στείρωσή τους, υπογραμμίζει η Κλερ Νότενμπελτ, καθηγήτρια ιατρικής και ογκολογίας στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου αυτού.

    [10] Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016

    Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η Αθήνα θα αποχαιρετήσει το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 10.30 το βράδυ και θα κορυφωθεί τις πρώτες ώρες του καινούργιου χρόνου.

    Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται.

    Η βραδιά, της οποίας παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινά στις 10.30 μ.μ. στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.

    Την σκυτάλη παίρνει μισή ώρα μετά, στην μικρή σκηνή, ο Πάνος Μουζουράκης, που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

    Ένα τέταρτο πριν την αλλαγή του χρόνου, στην μεγάλη σκηνή με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

    Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό.

    Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

    Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

    [11] Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε δημόσιους πολιτιστικούς φορείς

    Αλλαγές στις διοικήσεις δημόσιων πολιτιστικών φορέων, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η ανακοίνωση «στο Εθνικό Θέατρο, ο κ. Παντελής Δεντάκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης) αντικαθιστά την κ. Αμαλία Μουτούση, μετά από την παραίτησή της, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου. Η θητεία του κ. Δεντάκη λήγει στις 5 Μαΐου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η θητείατης κυρίας Μουτούση».

    Αντίστοιχα, «στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, την κυρία Ιωάννα Παπελάση, η οποία παραιτήθηκε, αντικαθιστάο κ. Σωτήρης Μουσούρης (οικονομολόγος, νομικός, Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης) , η θητεία του οποίου λήγει στις 19 Φεβρουαρίου 2016.

    Ο κ.Χανς - Ούβε - Παπαματθαίου - Μάτσκε (καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) αντικαθιστά τον κ. Κωνσταντίνο Γκαρέλα, μετά από την παραίτησή του, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η θητεία του κ. Παπαματθαίου - Μάτσκε λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η θητεία του κ. Κωνσταντίνου Γκαρέλα».

    Μετά τη λήξη της τριετούς θητείας των μελών του ΔΣ στον Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι κ. Νικήτας Μυλόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), κα Αναστασία Λαδά (ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ), κ. Κωνσταντίνος-Σωτήριος Βόμβολος (συνθέτης), κ. Ραφαήλ-Ρόλλυ Γκατένιο (επιχειρηματίας), κ. Δήμος Γκουνταρούλης (μουσικός, καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης), κα Ίντα Μασαράνο (νομικός), κα Ιωάννα Ναούμ (επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ), κα Ιουλία Πιπινιά (επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Θεάτρου, Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ), κα Δάφνη Τραγάκη (λέκτορας στην Ανθρωπολογία της Μουσικής, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), κ. Ιωάννης Τσιτσελίκης (μουσικός) αντικαθιστούν τους κ. Αλέξανδρο Μπακατσέλο, κ. Γεώργιο Πενέλη, κ. Παρασκευά Αρβανιτάκη, κ. Παναγιώτη Δέντζορα, κ. Στέφανο Τσιτσόπουλο, κα Ιφιγένεια Ταξοπούλου, κ. Γεώργιο Χριστιανάκη, κ. Κωνσταντίνο Ράπτη, κ. Αλέξανδρο Ευκλείδη, κα Ελισάβετ Υιόκα-Σουλτάνη.

    Παραμένει στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Χαράλαμπος Λεφάκης. Η κα Θέλξη Ματίκα (πιανίστα) αντικαθιστά τον κ. Χασδάι Καπόν, μετά τη λήξη της θητείας του, στη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης (επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστημίου Μακεδονίας), κ. Λεωνίδας Σδούκος (δικηγόρος) και κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ (καθηγητής Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης) αντικαθιστούν τους κ. Σίμο Παπάνα, κ. Ευάγγελο Στοϊκό και κα Σωτηρία Γκούγκα, μετά τη λήξη της θητείας τους, στις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού. Η θητεία του ΔΣ είναι διετής.

    [12] Δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, παρά τις απειλές επιθέσεων

    Η πόλη των Βρυξελλών θα γιορτάσει με πολυάριθμες δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, δήλωσε ο Πέτερ Μέρτενς, από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

    Η βελγική αστυνομία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για υπόπτους που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των εορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των οποίων έλαβαν γνώση οι βελγικές διωκτικές αρχές, η αστυνομία ενδεχομένως να αποτελέσει στόχο.

    «Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, για τη δημόσια ασφάλεια ? όλα παραμένουν ίδια», τόνισε ο Μέρτενς. «Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε μόνο σχετικά με τον προσδιορισμό της ασφάλειας των αστυνομικών», τόνισε.

    [13] Το Twitter θα διαγράφει πιο αποφασιστικά λογαριασμούς χρηστών που προωθούν το μίσος και τη βία

    Το Twitter γνωστοποίησε ότι εφεξής θα εφαρμόζει νέους πιο σαφείς κανονισμούς, όσον αφορά την καταχρηστική συμπεριφορά των χρηστών του, διαγράφοντας πιο αποφασιστικά λογαριασμούς όσων προάγουν το μίσος και τη βία εναντίον άλλων συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων.Αν και δεν κατανομάζονται ρητά το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ισλαμικές φανατικές ομάδες, η πρωτοβουλία του κοινωνικού δικτύου πιστεύεται ότι αποτελεί μια απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί τελευταία ότι δεν έχει κάνει αρκετά πράγματα για να περιορίσει την αξιοποίησή του ως μέσου προπαγάνδισης και προσέλκυσης νέων πιστών στην «ιερή» υπόθεση.

    «Όπως πάντα υιοθετούμε και ενθαρρύνουμε τις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, όμως θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε σχέση με λογαριασμούς που περνούν τα όρια και καταφεύγουν σε κατάχρηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Twitter Μέγκαν Κριστίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 7:32:30 UTC