Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ: Το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας
  • [02] Απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη στις «ανακρίβειες της ΝΔ» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [03] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας
  • [04] Αραιή η χιονόπτωση στα ορεινά, χωρίς προβλήματα στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας
  • [05] Οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι συντονίζονταν μέσω τηλεφώνων
  • [06] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015
  • [07] Σαρωτικές πλημμύρες στο Μιζούρι και το Ιλινόι, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στους 49 οι νεκροί
  • [08] Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ συστήνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία
  • [09] Παιχνίδια και δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τον ΙΣΑ
  • [10] Το 2016 μπορεί να είναι μια καλή και αγωνιστική χρονιά, τονίζει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά το ΚΚΕ
  • [11] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015
  • [12] Σαρωτικές πλημμύρες στο Μιζούρι και το Ιλινόι, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στους 49 οι νεκροί
  • [13] Τζόνσον-Όντομ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα μάθω από τον Σπανούλη»
  • [14] Η ΕΟΑΒ καλεί την Ανανιάδου να πληρώσει η ίδια για την εξέταση του β΄ δείγματος!

  • [01] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ: Το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδυνάτων

    "Η στήριξη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι το ισχυρότερο όπλο σε μια μάχη που συνεχίζεται και σήμερα, και μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδυνάτων" και η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της επαναθεμελίωσης του κράτους, της στήριξης της δημόσιας παιδείας και υγείας και της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της προστασίας του περιβάλλοντος. "Να φτιάξουμε τα θεμέλια για μια άλλη χώρα, σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τις λαϊκές ανάγκες", υπογραμμίζει.

    Αφού αναφέρεται στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος, σε κυβέρνηση, γεγονός με το οποίο φέτος έλαβε τέλος "η σαραντάχρονη κυριαρχία του παλιού και φθαρμένου δικομματικού συστήματος", τονίζεται ότι αποδείχτηκε πως ο λαός "δεν εκφοβίζεται, δεν σταματά να διεκδικεί, κι αντιλαμβάνεται ποιος στέκεται πράγματι στο πλευρό του". Μεταξύ άλλων γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην στάση του λαού απέναντι στο προσφυγικό, που γύρισε την πλάτη σε ξενοφοβικές κραυγές και τον ρατσισμό.

    [02] Απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη στις «ανακρίβειες της ΝΔ» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Για ανακρίβειες και προπαγάνδα κατηγορεί τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλείται η ΝΔ «να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και επικαλείται, για να υποστηρίξει τις ανακρίβειες τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή της και να μας ενημερώσει για την προέλευσή τους, καθώς, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Είναι καιρός να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν τα επιχειρήματά της. Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι».

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    [03] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας

    'Ακρως ικανοποιητική κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών η, έως σήμερα, προσέλευση των πολιτών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, καθώς από το 55% των υπόχρεων την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσοστό ανήλθε χθες στο 80%.Οι παράγοντες του υπουργείου θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση αύριο το πρωί και ενδεχομένως να μη δοθεί, για πρώτη φορά, παράταση στην προθεσμία. Με δεδομένο μάλιστα, ότι πέρυσι καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης τα τέλη κυκλοφορίας από μόλις 40.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

    Όσον αφορά στις καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου η κατάθεση των πινακίδων και η ακινησία των οχημάτων για να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας και φόροι θα γίνει εφέτος από περίπου 107.000 ιδιοκτήτες, σχεδόν όσους και πέρυσι.Από το 2009, το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων πήρε έντονους αυξητικούς ρυθμούς και το χειρότερο έτος ήταν το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

    [04] Αραιή η χιονόπτωση στα ορεινά, χωρίς προβλήματα στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας

    Με αραιή χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού αλλά και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τη Φθιώτιδα. Ωστόσο κατά μήκος της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και ιδιαίτερα στο 120 χλμ, στην περιοχή του Μαρτίνου, η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν και υπάρχει αραιή βροχόπτωση.

    Ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν αρχίσει και ρίχνουν αλάτι προληπτικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο χωρίς να έχουν εντοπιστεί κάποια προβλήματα ενώ σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε κομβικά σημεία και αναμένουν να παρέμβουν όταν κριθεί αναγκαίο.

    Έκτακτα μέτρα έχουν πάρει και οι δήμοι για να κρατήσουν ανοιχτό το τοπικό οδικό τους δίκτυο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς βρίσκονται σε ετοιμότητα ακόμα και ιδιωτικά μηχανήματα.

    [05] Οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι συντονίζονταν μέσω τηλεφώνων

    Οι δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι συντονίζονταν σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεφώνου, τόσο μεταξύ τους όσο και με έναν ή δύο συνομιλητές τους στο Βέλγιο, σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

    Ο συντονισμός αυτός είχε αποκαλυφθεί εν μέρει από τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν μετά τις επιθέσεις στο θέατρο Μπατακλάν, σε καφετέριες και σε εστιατόρια και γύρω από το Σταντ ντε Φρανς, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

    Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, στις οποίες βασίζεται ένα εκτενές σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, προκύπτει ότι οι τζιχαντιστές που βρίσκονταν έξω από το Σταντ ντε Φρανς και εκείνοι που άνοιξαν πυρ σε χώρους ψυχαγωγίας στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, ενημερώνονταν σε πραγματικό χρόνο για τις ενέργειες οι μεν των δε. Παράλληλα, μέσω δύο διαφορετικών τηλεφώνων, ένα ή δύο πρόσωπα που είχαν παραμείνει στο Βέλγιο, αντάλλαζαν μηνύματα με τις τρεις ομάδες των επιτιθέμενων.

    Στις 20.01 (ώρα Γκρίνουιτς, 22.01 ώρα Ελλάδας) της 13ης Νοεμβρίου, ένας άνδρας, που πιστεύεται ότι ήταν ο Μπιλάλ Αντφί, Γάλλος υπήκοος γεννημένος στο Βέλγιο, βρίσκεται έξω από το Σταντ ντε Φρανς μαζί με άλλα δύο πρόσωπα. Επρόκειτο προφανώς για τους δύο καμικάζι, στα πτώματα των οποίων βρέθηκαν δύο πλαστά συριακά διαβατήρια. Τους τρεις άνδρες είχε αφήσει στο σημείο λίγο νωρίτερα ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

    Ένας τηλεφωνικός αριθμός, πιθανότατα εκείνος του Μπιλάλ Αντφί, επικοινωνούσε τακτικά με ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες των επιθέσεων σε εστιατόρια και μπαρ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Ο Αντφί αντάλλασε επίσης μηνύματα με ένα τηλέφωνο στο Βέλγιο.

    Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας του Σταντ ντε Φρανς - σύμφωνα με τους μάρτυρες τουλάχιστον ο ένας τους επιχείρησε να μπει στο στάδιο την ώρα του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γαλλίας και της Γερμανίας - ανατινάχθηκαν στις 20.17, στις 20.20 και στις 20.53 (ώρα Γκρίνουιτς).

    Στο μεταξύ, στις 20.42, ένας από τους εκτελεστές του Μπατακλάν, στέλνει ένα γραπτό μήνυμα σε άλλο τηλέφωνο που καθ' όλη τη διάρκεια των επιθέσεων αλλά και την προηγούμενη ημέρα εντοπίστηκε στο Βέλγιο: "Φύγαμε, ξεκινάμε". Το κινητό τηλέφωνο, στο οποίο οι δράστες είχαν κατεβάσει λεπτομερή σχέδια του θεάτρου, βρέθηκε αργότερα σε έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο Μπατακλάν.

    Στο ίδιο διάστημα, ο κάτοχος ενός τηλεφώνου στο Βέλγιο ήταν σε συνεχή επαφή με άλλο τηλέφωνο που πιστεύεται ότι ανήκε στον Αμπαούντ ή σε κάποιον από τους συνεργούς του.

    [06] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015

    Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.

    Συνολικά 1.000.573 μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης και 3.735 έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου, ανακοίνωσε η UNHCR.

    Το 84% των μεταναστών προέρχεται από 10 χώρες. Οι σύροι μετανάστες είναι οι περισσότεροι και αντιπροσωπεύουν το 49% των αφίξεων, ακολουθούν οι Αφγανοί σε ποσοστό 21% και οι Ιρακινοί σε ποσοστό 8%.Οι άλλες χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι η Ερυθραία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Γκάμπια και το Μαλί.

    Συνολικά 844.176 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα, 152.700 στην Ιταλία και 105 στη Μάλτα.Τέλος το 58% των μεταναστών είναι άνδρες, 17% γυναίκες και 25% παιδιά.

    [07] Σαρωτικές πλημμύρες στο Μιζούρι και το Ιλινόι, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στους 49 οι νεκροί

    Ποταμοί υπερχείλισαν κατά μήκος του Μιζούρι σήμερα, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε σε πολλά σημεία ένας διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος και πολλά κτίρια και υποδομές κινδυνεύουν από τα λασπόνερα.

    Η κακοκαιρία που σαρώνει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

    Στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν την άνοδο των υδάτων και να προφυλάξουν τις πληγείσες περιοχές.

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Πολιτεία αυτή από το Σαββατοκύριακο, όταν οι κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την περιοχή για ημέρες προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 20 ετών, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον.

    [08] Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ συστήνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία

    Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ συστήνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, καθώς, όπως αναφέρει, τις γιορτινές αυτές μέρες αρκετοί οδηγοί παρασύρονται και πίνουν ένα παραπάνω ποτηράκι αλκοόλ με πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά, στην Ελλάδα, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν, την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών.

    Έναςοδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισ?ό του είναι από 0,50 γρα??άρια ανά λίτρο αί?ατος (μετά από αιμοληψία) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γρα??αρίου, ανά λίτρο εκπνεό?ενου αέρα (στα γνωστά αλκοτέστ της τροχαίας). Σχετικά με την ποσότητα του αλκοόλ που είναι ικανή για να φτάσουμε το ανωτέρω όριο η ΕΙΕ αναφέρει ενδεικτικά, ότι με κατανάλωση 490ml μπύρας (ένα ποτήρι μεγάλο), 200 ml κρασιού, 60 ml ούζου, 55ml ουίσκι ή βότκας «πιάνουμε» το όριο. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα ενός ποτού σε αιθυλική αλκοόλη τόσο λιγότερη ποσότητα είναι ικανή για να μας οδηγήσει στο νόμιμο όριο. Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία «ελπίζει σε αυτές τις γιορτές όλοι οι οδηγοί να είναι πιο προσεχτικοί, ειδικά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ, έτσι ώστε όλοι οι ιατροδικαστές να είναι αχρείαστοι».

    [09] Παιχνίδια και δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τον ΙΣΑ

    Δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», μοίρασαν σήμερα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε και εκτενής συζήτηση, με τους εργαζόμενους του Κέντρου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού και τις καθυστερήσεις στην υιοθεσία των παιδιών που φιλοξενούνται.

    «Το Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα", είναι μια δομή ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς, ένα "σπίτι" που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο ή μόνιμα μακριά από τις οικογένειές τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Χαρακτήρισε «πολύτιμο» το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού προσωπικού, όπως είπε, και δήλωσε ότι ο ΙΣΑ θα είναι στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει για να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματά τους και κυρίως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις σε ζητήματα αναδοχής και υιοθεσίας.

    [10] Το 2016 μπορεί να είναι μια καλή και αγωνιστική χρονιά, τονίζει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά το ΚΚΕ

    Το 2016 μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής ανάτασης και ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, τονίζει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας και επισημαίνει ότι «η νέα χρονιά μπορεί να είναι μια καλή και αγωνιστική χρονιά». Σε αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζει: «Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο μαζί με την πάλη για τα επείγοντα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες».

    [11] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015

    Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.

    Συνολικά 1.000.573 μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης και 3.735 έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου, ανακοίνωσε η UNHCR.

    Το 84% των μεταναστών προέρχεται από 10 χώρες. Οι σύροι μετανάστες είναι οι περισσότεροι και αντιπροσωπεύουν το 49% των αφίξεων, ακολουθούν οι Αφγανοί σε ποσοστό 21% και οι Ιρακινοί σε ποσοστό 8%.Οι άλλες χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι η Ερυθραία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Γκάμπια και το Μαλί.

    Συνολικά 844.176 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα, 152.700 στην Ιταλία και 105 στη Μάλτα.Τέλος το 58% των μεταναστών είναι άνδρες, 17% γυναίκες και 25% παιδιά.

    [12] Σαρωτικές πλημμύρες στο Μιζούρι και το Ιλινόι, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στους 49 οι νεκροί

    Ποταμοί υπερχείλισαν κατά μήκος του Μιζούρι σήμερα, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε σε πολλά σημεία ένας διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος και πολλά κτίρια και υποδομές κινδυνεύουν από τα λασπόνερα.

    Η κακοκαιρία που σαρώνει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

    Στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν την άνοδο των υδάτων και να προφυλάξουν τις πληγείσες περιοχές.

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Πολιτεία αυτή από το Σαββατοκύριακο, όταν οι κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την περιοχή για ημέρες προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 20 ετών, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον.

    [13] Τζόνσον-Όντομ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα μάθω από τον Σπανούλη»

    Η πρώτη «γεύση» του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ από ΣΕΦ συνδιάστηκε από μία μεγάλη εμφάνιση και νίκη της νέας ομάδας του, σε αγώνα "sold out" με την Μπαρτσελόνα. Καθισμένος στον πάγκο των αποδυτηρίων, λίγο μετά τη λήξη, ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τις πρώτες εντυπώσεις του, αλλά και τις προσδοκίες του, στη νέα σελίδα της καριέρας του.

    «Θα κάνω όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορώ στον Σπανούλη» δήλωσε χαρακτηρίζοντας ηγέτη τον αρχηγό της ομάδας του Πειραιά.

    [14] Η ΕΟΑΒ καλεί την Ανανιάδου να πληρώσει η ίδια για την εξέταση του β΄ δείγματος!

    Στον κύκλο του παραλογισμού που διέπει τη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών τα τελευταία χρόνια, προστέθηκε ακόμα ένα περιστατικό. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IWF) ότι η Ευτυχία Ανανιάδου βρέθηκε «ντοπέ» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Χιούστον, η ΕΟΑΒ ζήτησε από την αθλήτρια να αναλάβει προσωπικά το κόστος επεξεργασίας του β΄ δείγματος.

    Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υπάρξει επανεξέταση και θα τιμωρηθεί (πιθανότατα με ισόβιο αποκλεισμό) με βάση το αποτέλεσμα του α΄ δείγματος! Με e-mail στον προσωπικό λογαριασμό της Ανανιάδου, η ΕΟΑΒ ενημερώνει πως δεν πρόκειται να καλύψει το ποσό επανεξέτασης.Ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 19:32:38 UTC