Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ολλανδία ανέλαβε την προεδρία της ΕΈ και διοργανώνει στην Ελλάδα το Glass House
  • [02] «Που είναι η μάνα σου μωρή», μια παράσταση - φάρμακο ενάντια στη λήθη
  • [03] Απεβίωσε η Νάταλι Κόουλ
  • [04] Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι τα Σαββατοκύριακα, ανέστειλαν την αποχή τους οι φύλακες

  • [01] Η Ολλανδία ανέλαβε την προεδρία της ΕΈ και διοργανώνει στην Ελλάδα το Glass House

    Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, ημέρα των Φώτων, από τις 16.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, 10 Έλληνες και Ολλανδοί DJs θα βρεθούν μαζί πίσω από τα deck, στο Christmas Factory (Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων). Το κοινό θα μπορεί να τους ζητήσει το αγαπημένο τους κομμάτι κάνοντας μια δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Μέρος του προγράμματος θα μεταδίδεται ζωντανά από το ράδιο του MAD. Οι 10 Έλληνες και Ολλανδοί DJs που συμμετέχουν είναι: Barend van Deelen Ace 2 Ace DJ Fo Sander Hoogendoorn Agent Greg George Siras Angelo & Da Mike Junior Rush Angel Stoxx Playmen Η Ολλανδία από 1ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Glass House! Το Glass House είναι Ολλανδικό concept. Κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη την περίοδο των εορτών στήνεται το γυάλινο σπίτι στο οποίο για 5 ημέρες γνωστοί dj?s παίζουν μουσική αφιλοκερδώς για το κοινό. Όποιος θέλει να ακούσει συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να προσφέρει ένα μικρό ποσό χρημάτων. Το ποσό που συγκεντρώνεται στο τέλος δίνεται για καλό σκοπό. Το όλο πρόγραμμα μεταδίδεται ζωντανά από τον εκάστοτε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. To Glass House πραγματοποιείται στο πλαίσιο του The Christmas Factory?, του γιορτινού θεσμού της πόλης που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας γεμίζοντάς τους με θετική ψυχολογία και χαρά!

    [02] «Που είναι η μάνα σου μωρή», μια παράσταση - φάρμακο ενάντια στη λήθη

    Ένα δύσκολο εγχείρημα, το πιο δύσκολο τής μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας θεωρεί η Βέρα Κρούσκα τον ρόλο της στο έργο «Πούναι η μάνα σου μωρή», που κάνει πρεμιέρα απόψε, στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», στην Καλλιθέα.Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, σε διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

    Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή για να μας μεταφέρει στη Μάνη του εμφυλίου πολέμου, η Βέρα Κρούσκα δείχνει αισιόδοξη για την τέχνη της και την τέχνη γενικότερα, παρά την κρίση στην οποία έχουμε βρεθεί. Έχει την πεποίθηση ότι «γίνονται πολλά καλά πράγματα στο θέατρο» και πως «μέσα στην κρίση δείχνει να έχει ανθίσει η τέχνη» όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ειδικά για τον ελληνικό κινηματογράφο, η λαμπερή σταρ της μεγάλης και μικρής ελληνικής οθόνης του 70 και 80 -«δεν αποποιούμαι τίποτα από όλα όσα έχω κάνει» σπεύδει να ξεκαθαρίσει - φέρνει το παράδειγμα της καινούριας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος» για να υπογραμμίσει: «Δεν ανήκω στις φαν του Παπακαλιάτη αλλά χαίρομαι πολύ όταν μου ανατρέπεται η εικόνα. Και αυτή η ταινία ήταν μια ανατροπή της εικόνας που είχα και πραγματικά το χάρηκα πολύ».

    [03] Απεβίωσε η Νάταλι Κόουλ

    Η τραγουδίστρια Νάταλι Κόουλ, η κόρη του Νατ Κινγκ Κόουλ, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

    Ο ιστότοπος TMZ, που ασχολείται με ειδήσεις σχετικά με διασημότητες, ανέφερε πως η Κόουλ πέθανε εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας ως επακόλουθο επιπλοκών από μεταμόσχευση νεφρού και ηπατίτιδα C, η οποία είχε διαγνωσθεί το 2008.

    Η Κόουλ είχε κάνει μεγάλη επιτυχία το 1991 με το τραγουδι "Unforgettable" - ένα εικονικό ντουέτο με τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε πριν η κόρη του αρχίσει τη σόλο καριέρα της.

    [04] Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι τα Σαββατοκύριακα, ανέστειλαν την αποχή τους οι φύλακες

    Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΥΦΑ) αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.Έτσι αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους, αρχής γενομένης από σήμερα Σάββατο 2 και αύριοΚυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

    Η ΠΕΥΦΑ είχε κηρύξει αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω της κατάργησης της υπερωριακής αποζημίωσης του κλάδου με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε πριν από 15 ημέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 January 2016 - 7:32:28 UTC