Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ.Κρέτσος:Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα κακοδιαχείρισης, τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [02] Ν. Βούτσης: Να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη
  • [03] Γ. Πλακιωτάκης: «Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας»
  • [04] Εκδηλώσεις Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
  • [05] Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της επίθεσης στο Τελ Αβίβ
  • [06] «Η χώρα των Ρινόκερων», στο μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά της Εύβοιας

  • [01] Λ.Κρέτσος:Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα κακοδιαχείρισης, τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ

    «Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα έχει την επίβλεψη στα υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως προς την εφαρμογή των επικοινωνιακών τους προγραμμάτων και δράσεων», αναφέρει Στο ΧΩΝΙ ο ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευθέρης Κρέτσος και συμπληρώνει πως «η αξιοκρατική κατανομή της κρατικής διαφήμισης είναι σημαντική, γιατί θα δώσει ένα τέλος σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης, τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ».

    Υπογραμμίζει ακόμη πως «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν θα μπορούν να κατευθύνουν τους πόρους της κρατικής διαφήμισης που είναι χρήματα του ελληνικού λαού», ενώ αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος και το φιλτράρισμα της κρατικής διαφήμισης.

    [02] Ν. Βούτσης: Να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη

    Την ανάγκη αλλά και το καθήκον να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας των νέων, στην προστασία των απόμαχων της δουλειάς, στην αντιμετώπιση των αιτίων του προσφυγικού προβλήματος, καθώς και στην προοπτική διαμόρφωσης νέων κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης κοινωνικών συγκλίσεων.

    Ακολουθεί ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Βουλής Νικολάου Βούτση:

    «Θεωρώ ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων της Βουλής, ευχόμενος τον καινούργιο χρόνο να δυναμώσει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ο αγώνας για την ειρήνη.

    Τη χρονιά που πέρασε, ο λαός μας τρεις φορές κλήθηκε κι έδωσε τις κατευθύνσεις με βάση τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι στη Βουλή, όπως επίσης και η Κυβέρνηση και όλοι μας, να πορευθούμε μέσα στον καινούργιο χρόνο έτσι ώστε να υπάρξει μια ταχεία υπέρβαση της κρίσης, με κοινωνική δικαιοσύνη, με το να ανοίξουν δουλειές, που είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα, να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και να μείνουν όρθιοι οι συνταξιούχοι.

    Όπως, επίσης, την καινούργια χρονιά θα δυναμώσει σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας και του λαού μας και άλλων λαών, για να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας, να υπάρξει μια επανεκκίνηση για μια αλληλέγγυα, δημοκρατική και με κοινωνικές συγκλίσεις Ευρωπαϊκή Ένωση, μακριά και διαφορετικά από αυτό που είναι σήμερα.

    Ταυτόχρονα θα πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας για τους πρόσφυγες, να αναδειχθεί το προσφυγικό ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις και κυρίως να αναδειχθεί το βάθος του.

    Ο αγώνας σήμερα για την ειρήνη και την αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο περνάει μέσα από την ήττα όσων υποδαυλίζουν και όσων συμμετέχουν σε πολέμους, σε εμφύλιες διαμάχες, σε θρησκευτικές φονταμενταλιστικές εκρήξεις βίας, γενικώς σε όσους υπηρετούν τη βία.

    Θα πρέπει, λοιπόν, με σαφήνεια να διαμορφωθούν αυτοί οι όροι, κοινωνικοί, πολιτικοί, μαζί με τη χαρά αυτών των ημερών, έτσι ώστε με ελπίδα και βλέποντας μπροστά να πορευτούμε όλοι μαζί το 2016, επαναλαμβάνω και στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με αλληλεγγύη, ειρήνη και αγάπη. Σας ευχαριστώ.»

    [03] Γ. Πλακιωτάκης: «Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας»

    «Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι σε λίγες ώρες φεύγει ένας δύσκολος χρόνος στη διάρκεια του οποίου η πατρίδα δοκιμάστηκε σκληρά.

    «Βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι επίσης δύσκολο.

    Χρέος όλων, συνέχισε, εθνικό και ανθρώπινο, είναι να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας μας, να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας, να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας.

    «Η έγνοια μας δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται τώρα στους πιο αδύναμους. Στους άστεγους, τους ανέργους και τις οικογένειες που ζουν τις πιο δύσκολες ημέρες αλλά και στη νέα γενιά», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν έχει πια καιρό για χάσιμο.

    «Χρειάζεται επειγόντως πολιτικές για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πολιτικές που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά», πρόσθεσε και είπε χαρακτηριστικά πως η ιστορία μας μάς δείχνει και πάλι το δρόμο καθώς οι Έλληνες περάσαμε πολλές φορές δύσκολους καιρούς αλλά τα καταφέρναμε.

    «Το ίδιο ισχύει και τώρα. Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης, με σύνεση και τόλμη, μπορούμε και πάλι να τα καταφέρουμε», είπε με έμφαση και ευχήθηκε η νέα χρονιά να ζωντανέψει τις χαμένες προσδοκίες και να φέρει ξανά το χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα σε κάθε σπίτι.

    «Εύχομαι το 2016 να είναι για όλες και όλους, δημιουργικό και χαρούμενο. Με υγεία και προκοπή! Εύχομαι από την καρδιά μου καλή χρονιά και χρόνια πολλά», κατέληξε στο μήνυμά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Εκδηλώσεις Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

    Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα της Γενοκτονίας, τους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

    Στον ναό της Αγ. Ειρήνης (Αιόλου) πλήθος κόσμου, παρέστη το πρωί στην δοξολογία με την ολοκλήρωση της οποίας ακολούθησε ομιλία από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (πίσω από τον μητροπολιτικό ναό) και κατάθεση στεφάνου του προέδρου της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου.

    Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλεξιάδης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης και ο κ. Πατσαβός εκπροσωπώντας την περιφέρεια Αττικής, ενώ ακολούθησαν καταθέσεις στεφανιών από τον Δήμο Αθηναίων, Μικρασιατικά ? προσφυγικά σωματεία και μαζικότερους φορείς, ενώσεις και συνδέσμους αποστράτων, αντιστασιακές οργανώσεις κ.α.

    [05] Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

    H ισραηλινή αστυνομία συνεχίζει σήμερα το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα, που σκότωσε χθες δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 7 στο Τελ Αβίβ, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

    «Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά το πρόσωπο που θεωρείται ύποπτο για τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στο κέντρο του Τελ Αβίβ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκυ Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.«Έχουμε στήσει οδοφράγματα σε πολλές περιοχές» προσέθεσε ο ίδιος. Ο Ρόζενφελντ επισήμανε ότι είναι «πολύ πιθανό να πρόκειται για μία τρομοκρατική επίθεση» όμως «δεν αποκλείουμε τα εγκληματικά κίνητρα».

    Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης είναι ένας Άραβας Ισραηλινός, τον οποίο αναγνώρισε ο πατέρας του από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων. Βάσει των όσων μεταδίδονται από τα ισραηλινά μμε, ο άνδρας ήταν 29 ετών και είχε πρόσφατα φυλακιστεί καθώς είχε επιτεθεί εναντίον ενός στρατιώτη.

    [06] «Η χώρα των Ρινόκερων», στο μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά της Εύβοιας

    Μοναδικό φυσικό μνημείο, από τα πλουσιότερα της Ελλάδας και της Ευρώπης, αποτελεί το απολιθωμένο δάσος στην Κερασιά, το πανέμορφο ορεινό χωριό, στη βόρεια Εύβοια, στο δρόμο που συνδέει την Αγία Άννα με την Ιστιαία.

    Τόσο το απολιθωμένο δάσος, όσο και η απολιθωμένη πανίδα της περιοχής αποτελούν μοναδικής αξίας ευρήματα με τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Τέτοιοι θησαυροί υπάρχουν διάσπαρτοι στο υπέδαφος της Ελλάδας και θα ήταν παντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό αν δεν υπήρχαν επιστήμονες που με μοναδικό κίνητρο το μεράκι τους δουλεύουν για αποκαλύψουν τη ζωή πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια.Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Γιώργος Θεοδώρου ξεκίνησε τις ανασκαφές στην περιοχή το 1992, και το 2006 οργάνωσε την πρώτη έκθεση με τα ευρήματα των ανασκαφών του στο μουσείο παλαιοντολογικών ευρημάτων που φτιάχτηκε στην Κερασιά.

    «Στην Κερασιά ξεκίνησα ανασκαφές το 1992 με χρήματα του Πανεπιστημίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες διακόπηκαν το 2001, για να ξαναρχίσουν το 2006 στο πλαίσιο πραγματοποίησης της πρώτης έκθεσης. Τότε ξεκίνησε και μια προσπάθεια να γίνει ένα μουσείο στην Κερασιά με τη βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γιώργος Θεοδώρου και συμπλήρωσε:

    «Πρότεινα να γίνει μια έκθεση ως ένα έμβρυο του νέου μουσείου και να κρατήσει ζωντανό το θέμα της ανάδειξης αυτού του θησαυρού που υπάρχει στην Κερασιά. Είναι μια πικερμική πανίδα που έζησε πριν από περισσότερα από 7 εκατομμύρια χρόνια. Πήρε το όνομά της από την περιοχή του Πικερμίου όπου κάνουμε ανάλογες προσπάθειες. Αν μεταφερθούμε νοερά στην Αφρική τα ζώα που θα δούμε είναι προβοσκιδωτά, ρινόκεροι καμηλοπαρδάλεις, αιλουροειδή, χελώνες πίθηκοι, ύαινες και γαζέλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 January 2016 - 11:32:37 UTC