Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε.Τσακαλώτος: Με τους θεσμούς θα υπάρχουν και νίκες και ήττες
  • [02] Βέβαιος ο Γ. Κατρούγκαλος ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα υπερψηφιστεί
  • [03] Εμμένει στο σχηματισμό οικουμενικής ο Βασίλης Λεβέντης
  • [04] Γ.Στουρνάρας: Κλειδί για θετικές εξελίξεις στην οικονομία, η πρώτη αξιολόγηση
  • [05] Τ. Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο μέσω κάρτας ή τραπεζικής συναλλαγής
  • [06] Α.Νεφελούδης: «Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σήμερα, σε ένα χρόνο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις»
  • [07] Τουλάχιστον 50 μετανάστες περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στις Οινούσσες
  • [08] Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα
  • [09] «Ποδαρικό» της Λυρικής με Μαντάμα Μπαττερφλάι
  • [10] Υπομονή για τους λάτρεις του «Game of Thrones»
  • [11] Πρεμιέρα για την παράσταση «Που είναι η μάνα σου μωρή»

  • [01] Ε.Τσακαλώτος: Με τους θεσμούς θα υπάρχουν και νίκες και ήττες

    Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον σκόπελο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, εμφανίζεται σε σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή», ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει ότι «στην διαπραγμάτευση θα υπάρχουν και νίκες και ήττες», ενώ επιβεβαιώνει ότι οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018.

    Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει:«Υπάρχουν στρεβλώσεις που πρέπει να διορθωθούν, ειδικές περιπτώσεις που πρέπει να επανεξεταστούν και το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο μεσοπρόθεσμα».

    Όσον αφορά την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού λέει ότι «εξετάζουμε διάφορα σενάρια και έχουμε πρώτη και δεύτερη γραμμή στην διαπραγμάτευση». Σημειώνει ότι το ΔΝΤ έχει διαφορετική εκτίμηση για την απόδοση των δημοσιονομικών μέτρων και δεν έχει πεισθεί για πως θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018, κάτι που θα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

    Όσον αφορά την ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι «η διαμάχη υπερβαίνει το ελληνικό ζήτημα». Σημειώνει ότι το ΔΝΤ έχει από τη μία πολύ σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις για τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα οπότε δύσκολα θα μπορούσε να είναι σύμμαχος μίας αριστερής κυβέρνησης και από την άλλη πιέζει τους ευρωπαίους για μία ευνοϊκή λύση για το χρέος. Αντιστρόφως οι ευρωπαίοι κατανοούν κάπως καλύτερα τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, αδυνατούν όμως να κατανοήσουν το θέμα του χρέους ως υπερεθνικό πρόβλημα.

    [02] Βέβαιος ο Γ. Κατρούγκαλος ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα υπερψηφιστεί

    Το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου γιατί αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση, δηλώνει σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. «Έχω συχνές και συστηματικές ανταλλαγές απόψεων με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφίσουν μία δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση προοιωνίζεται σκληρή, καθώς ορισμένοι από του δανειστές έχουν ιδιαίτερη εμμονή με τις μειώσεις και για αυτό η κυβέρνηση αναζητά ερείσματα στο διπλωματικό επίπεδο.

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση λέει ο υπουργός Εργασίας έχει τρεις κύριους άξονες: «Πρώτον, επιχειρεί την συνολική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που είχε πάψει και πριν από την κρίση να είναι οικονομικά βιώσιμο, και προβλέπει την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημοσιο τομέα. Δεύτερον, αποτελεί το γενικό εναλλακτικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις που θα έπλητταν τις συντάξεις ιδίως τις μικρές και θα διαιώνιζαν τα κενά του σημερινού συστήματος. Τρίτον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά ελλείμματα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

    Σημειώνει δε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι με αυθαίρετες ασφαλιστικές κλάσεις. Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη λέει ότι θα δίνεται σε όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στα 67 ή σε όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε μικρότερη ηλικία, με χρηματοδότηση από τη φορολογία και όχι από τις εισφορές και θα είναι ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος, ώστε να προστατεύει από τον κίνδυνο της φτώχειας.

    [03] Εμμένει στο σχηματισμό οικουμενικής ο Βασίλης Λεβέντης

    Επιμένει στις απόψεις του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη στο Mega, εκτίμησε ότι δεν μπορούν να μειωθούν οι συντάξεις, λόγω της πλειοψηφίας των 153 βουλευτών.

    Ανέφερε ότι «Αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται (σ.σ ο κ. Τςίπρας )». Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Real News ότι είναι όνειρα θερινής νυκτός τα περί οικουμενικής, ανέφερε ότι ενδεχομένως τον απορρόφησε η "πασοκική λογική" και ισχυρίστηκε: «Αυτός προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε 3% πριν τέσσερα χρόνια. Τελικά δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ήταν υπέρ των αυτοδυνάμων κυβερνήσεων, απορρόφησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν είναι αριστερός, αλλά πασοκτζής εφόσον θεωρεί αστείες τις συζητήσεις περί οικουμενικής, γιατί η Αριστερά πάντα τις θεωρούσε σοβαρές.

    Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι προτίθεται να επισκεφθεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και το νέο αρχηγό της ΝΔ ώστε να τους προτείνει οικουμενική. Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης και "θα πετάξει τα βαρίδια".

    Για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι η προσέγγιση που κάνει η κυβέρνηση, είναι ίδια με του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, άρα δεν κάνει τίποτα κι επανέλαβε την θέση του, ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού λύνεται με την περικοπή των συντάξεων 80.000 πλουσίων και των τριπλών συντάξεων που αφορούν σε 330.000 περιπτώσεις.

    [04] Γ.Στουρνάρας: Κλειδί για θετικές εξελίξεις στην οικονομία, η πρώτη αξιολόγηση

    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα έχει πολύ σημαντική επίπτωση στο κλίμα εμπιστοσύνης, καθώς αποτελεί το κλειδί για την επιστροφή των καταθέσεων και την έναρξη των συζητήσεων, για μία σειρά θετικές δράσεις», αναφέρει σε άρθρο του στην "Καθημερινή" ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Τονίζει ακόμη ότι «η Βουλή των Ελλήνων είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί την Σύμβαση με τους εταίρους».

    Η ελληνική οικονομία στην αρχή του 2016 βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι λέει ο κ. Στουρνάρας και εξηγεί: «Έχει μπροστά της την πρώτη αξιολόγηση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος, η οποία περιέχει δύο πολύ σημαντικές και ευαίσθητες προαπαιτούμενες δράσεις: την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος και την ευθυγράμμιση της φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος».

    Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συμβάλλει στο κλίμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, ενδεχόμενη αποτυχία θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015. Υποστηρίζει δε ότι η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο επίπεδο του Eurogroup, καθώς η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά άκρως επικίνδυνη την μεταφορά της στο επίπεδο του Συμβουλίου Κορυφής.

    Ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι παρά τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων ετών -και από την ελληνική πλευρά και από τους εταίρους- οι πιθανότητες να επιτύχουμε είναι πολύ μεγάλες και εξαρτώνται από εμάς. Κλείνοντας το άρθρο του αναφέρει ότι «η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην κανονικότητα και σε διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι κοντά...Σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση».

    [05] Τ. Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο μέσω κάρτας ή τραπεζικής συναλλαγής

    Μόνο οι συναλλαγές μέσω τράπεζας ή με πλαστικό χρήμα θα αναγνωρίζονται για το "χτίσιμο" του αφορολόγητου, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Όπως ανέφερε ό,τι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση ως δαπάνη, θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Οι δαπάνες αυτές αφορούν ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και δαπάνες οικογένειας. Ο κ. Αλεξιάδης τονίζει ότι επίσης το χτίσιμο του αφορολογήτου θα συνδέεται και με το ύψος του εισοδήματος.

    [06] Α.Νεφελούδης: «Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σήμερα, σε ένα χρόνο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις»

    «Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σήμερα, σε ένα χρόνο το αργότερο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις, σε λίγο χρόνο θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα», δήλωσε στο Μέγκα ο γ.γ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

    Ο κ. Νεφελούδης είπε μεταξύ άλλων ότι η αναμόρφωση του ασφαλιστικού έχει τρομακτικές δυσκολίες καθώς υπάρχει ταυτόχρονα 25% ανεργία και 15% τουλάχιστον ανασφάλιστη εργασία. Όπως είπε υπάρχουν τεράστιες στρεβλώσεις με το ποσοστά αναπλήρωσης και ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία είναι πολύ προβληματικά.

    Ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται πλέον η ενσωμάτωση επικουρικών στις κύριες, αλλά η συζήτηση γίνεται μόνο ξεχωριστά για τις κύριες και για τις επικουρικές. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα περισκοπούν οι κύριες συντάξεις. Προσδιόρισε ως βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού συστήματος την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, η οποία όπως είπε συνδέεται με τη ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει αργότερα στην αύξησή της.

    [07] Τουλάχιστον 50 μετανάστες περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στις Οινούσσες

    Πενήντα μετανάστες περισυνελέγησαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Οινουσσών, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών βρέθηκε σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πέσουν στη θάλασσα.

    Πλωτό και ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού με τη συμμετοχή ελικοπτέρου super puma κατάφεραν να περισυνελέξουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν στις Οινούσσες. Επίσης 4 ακόμα άνθρωποι που φέρονταν ως αγνοούμενοι, κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν μόνοι τους στη στεριά. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ.

    [08] Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

    Στα λευκά ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα, στο μεγαλύτερο μέρος της, όπου από τις πρώτες πρωϊνές ώρες επικρατεί συννεφιά με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί στα περισσότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ οι χιονοπτώσεις είναι εντονότερες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπου η χιονόπτωση συνοδεύεται από ισχυρούς βοριάδες και σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

    Η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά το κρύο παραμένει τσουχτερό. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε στους -4 βαθμούς, η Κοζάνη είχε νωρίς το πρωί -2, -1 ο Πολύγυρος και μηδέν η Καβάλα. Σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο και αραιές νιφάδες χιονιού και στο κέντρο της πόλης επικρατεί βαριά συννεφιά και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 4 βαθμούς.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται στους παρακάτω επαρχιακούς δρόμους: Θεσσαλονίκης ? Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 85ο χλμ. έως το 98ο χλμ., Βέροιας Σελίου, από 18ο χλμ. μέχρι το 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), Βέροιας Δασκίου, από το 25ο χλμ. μέχρι το 43ο χλμ., Νάουσας 3-5 Πηγάδια, από το 12ο χλμ. έως το 16ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια) και Νάουσας χιονοδρομικού κέντρου Σελίου. Αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, στο δρόμο Καστανερής Λιβαδίων Κιλκίς και από την Έδεσσα προς και από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

    Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία και στους κάθετους άξονές της η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι, καθώς οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

    [09] «Ποδαρικό» της Λυρικής με Μαντάμα Μπαττερφλάι

    Με τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Μπαττερφλάι για τον Αμερικανό υποπλοίαρχο Πίνκερτον, ξεκινά η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) τις παραστάσεις της για το νέο έτος.

    Η διάσημη όπερα « Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, με τις υπέροχες άριες και την δραματική θεατρικότητα ανεβαίνει από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής στις 17, 20, 22, 23, 24 και 27 Ιανουαρίου. Σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς του Νίκου Σ. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση των Λουίς Φερνάντο Μαλέιρο και Ηλία Βουδούρη.

    «Μελετώντας σε βάθος την όπερα του Πουτσίνι προκειμένου να σκηνοθετήσω το έργο για την Εθνική Λυρική Σκηνή», σημειώνει ο Νίκος Πετρόπουλος, μια σημαντική λεπτομέρεια έγινε απόλυτα σαφής στο μυαλό μου: Η όπερα αυτή δεν θέλει μια «γιαπωνέζικη» προσέγγιση, στο ύφος του Θεάτρου Νο, αλλά μια καθαρά «δυτική» αντιμετώπιση, γιατί το έργο αυτό είναι ουσιαστικά η δυτική ματιά σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ού αιώνα...

    [10] Υπομονή για τους λάτρεις του «Game of Thrones»

    Οι λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» θα μείνουν με την όρεξη, καθώς ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ανακοίνωσε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, ότι δεν έχει τελειώσει τον τελευταίο τόμο του μυθιστορήματος επικής φαντασίας.

    "'The Winds of Winter" (Οι άνεμοι του χειμώνα) δεν έχουν τελειώσει", ανακοίνωσε ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν με μακροσκελές σημείωμα στο μπλογκ του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. "Είστε απογοητευμένοι και δεν είστε οι μόνοι. Οι επιμελητές και οι εκδότες μου είναι απογοητευμένοι, το δίκτυο HBO (σ.σ.: στο οποίο ανήκει η παραγωγή της σειράς) είναι απογοητευμένο, οι ατζέντηδές μου και οι ξένοι εκδότες και οι μεταφραστές είναι απογοητευμένοι (...) Όμως αυτός που είναι πιο απογοητευμένος είμαι εγώ".

    Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ήλπιζε να παραδώσει το χειρόγραφο στους εκδότες του στο τέλος του 2015 ώστε "Οι άνεμοι του χειμώνα", ο 6ος τόμος του λογοτεχνικού έπους "Ο σιδερένιος θρόνος" στο οποίο βασίζεται η τηλεοπτική σειρά παραγωγής του HBO, να μπορέσουν να εκδοθούν στην αρχή της χρονιάς.

    [11] Πρεμιέρα για την παράσταση «Που είναι η μάνα σου μωρή»

    Ένα δύσκολο εγχείρημα, το πιο δύσκολο τής μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας θεωρεί η Βέρα Κρούσκα τον ρόλο της στο έργο «Πούναι η μάνα σου μωρή», που έκανε πρεμιέρα χθες βράδυ, στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», στην Καλλιθέα.Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, σε διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

    Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή για να μας μεταφέρει στη Μάνη του εμφυλίου πολέμου, η Βέρα Κρούσκα δείχνει αισιόδοξη για την τέχνη της και την τέχνη γενικότερα, παρά την κρίση στην οποία έχουμε βρεθεί. Έχει την πεποίθηση ότι «γίνονται πολλά καλά πράγματα στο θέατρο» και πως «μέσα στην κρίση δείχνει να έχει ανθίσει η τέχνη» όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ειδικά για τον ελληνικό κινηματογράφο, η λαμπερή σταρ της μεγάλης και μικρής ελληνικής οθόνης του 70 και 80 -«δεν αποποιούμαι τίποτα από όλα όσα έχω κάνει» σπεύδει να ξεκαθαρίσει - φέρνει το παράδειγμα της καινούριας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος» για να υπογραμμίσει: «Δεν ανήκω στις φαν του Παπακαλιάτη αλλά χαίρομαι πολύ όταν μου ανατρέπεται η εικόνα. Και αυτή η ταινία ήταν μια ανατροπή της εικόνας που είχα και πραγματικά το χάρηκα πολύ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 January 2016 - 11:32:28 UTC