Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρέπει να στηριχτεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική, τονίζει Λαϊκή Ενότητα
  • [02] Υπεγράφη η νέα συμφωνία για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης»
  • [03] Ε.Βενιζέλος: Η προσφυγική κρίση καθιστά τα ελληνικά σύνορα και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
  • [04] Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη νέα επιδείνωση του καιρού
  • [05] Ο Ροχανί καταδικάζει την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου και την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας
  • [06] Ισραήλ: Μια γυναίκα, στέλεχος του ισραηλινού στρατού τραυματίστηκε από σφαίρες στην Χεβρώνα
  • [07] Ευχές από τον Μάρτιν Σουλτς και τον Δ. Παπαδημούλη
  • [08] Βατικανό: Σε ισχύ τέθηκε η διμερής συμφωνία για την ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης

  • [01] Πρέπει να στηριχτεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική, τονίζει Λαϊκή Ενότητα

    Την ανάγκη να στηριχτεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική, ως εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, με κεντρικό τον ρόλο του Δημοσίου και με προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τη Δέσποινα Σπανού και την Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου, με το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στην αντιπροσωπεία της ΛΑΕ την κρίσιμη φάση που διανύει η ΑΤΕ Ασφαλιστική και τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί στην εταιρεία η ρευστότητα σχετικά με το ιδιοκτησιακό μέλλον της.

    Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε το προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων για την ενημέρωση, τόνισε ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική, παρά την υπονόμευση που υπέστη και υφίσταται από τις επιλογές των κυβερνήσεων και τελευταία, μετά την μεταβίβαση της, από την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζει να είναι μια κραταιά και ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.

    Επίσης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στον αφελληνισμό της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και στο ξεπούλημα της σε ξένα χέρια, όπως η γερμανική Ergo και τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρισθεί γρήγορα το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την παραμονή της τελευταίας σε ελληνικά χέρια και με κεντρικό το ρόλο του ελληνικού δημοσίου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην πορεία και στον προσανατολισμό της εταιρείας, ο οποίος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοινωνικός και επωφελής για τους πολίτες.

    [02] Υπεγράφη η νέα συμφωνία για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης»

    Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

    Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

    Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

    [03] Ε.Βενιζέλος: Η προσφυγική κρίση καθιστά τα ελληνικά σύνορα και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

    Η προσφυγική κρίση ως ευρωπαϊκή πολιτική και κοινωνική δοκιμασία που συνδέεται με θεμελιώδη ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, αναδεικνύει τη σημασία των ελληνικών συνόρων ως εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, τονίζει σε άρθρο του στην «Καθημερινή», ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει ο κ Βενιζέλος, καταμερίζονται ρόλοι και αναπτύσσονται σχέσεις με πιθανά δυσμενείς συνέπειες για την χώρα, καθώς κρίνεται η επάρκεια του ελληνικού κρατικού μηχανισμού να φυλάξει τα σύνορα από αστυνομικού χαρακτήρα οπτική γωνία.

    Παράλληλα στην προσπάθεια ανάσχεσης των προσφυγικών ροών, ενδυναμώνεται η σχέση Ε.Ε. Τουρκίας σε βαθμό που υπερβαίνει κατά πολύ τη θεσμική σχέση της Ε.Ε. με μία υποψήφια προς ένταξη χώρα. «Μόνο που η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ήταν πάντα για την Ελλάδα και την Κύπρο, ζήτημα αναγόμενο στον σκληρό πυρήνα των εθνικών μας θεμάτων», σημειώνει, συμπεραίνοντας ότι από τη σκοπιά των ελληνικών εθνικών θεμάτων, η ευρωπαϊκή διαχείριση της προσφυγικής κρίσης συνδέεται: Με το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο της ευρύτερης σχέσης Ε.Ε. Τουρκίας. Συνδέεται επίσης και με τις σχέσεις Ε.Ε. ΠΓΔΜ, συνεπώς και με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας ΠΓΔΜ, εφόσον η χώρα αυτή αποτελεί τμήμα της χερσαίας διαδρομής προσφύγων.

    [04] Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη νέα επιδείνωση του καιρού

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ. Αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτ. Στερεάς και της Θεσσαλίας, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτ. Στερεά και την Πελοπόννησο.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

    Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, συνιστά γενικά στους πολίτες να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα:

    -Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

    -Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

    -Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

    -Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

    -Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

    -Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

    -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

    Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

    -Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

    -Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

    -Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

    -Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

    -Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

    -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

    Τέλος, αν μετακινούνται πεζή συνιστά :

    -Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

    -Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

    [05] Ο Ροχανί καταδικάζει την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου και την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

    O πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ροχανί ,δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια των ξένων αποστολών και θα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, για τις επιθέσεις στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Μασάντ , σε μια σειρά μηνυμάτων που ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.

    Ο Ροχανί κατήγγειλε ότι «εξτρεμιστές» διέπραξαν τις «αδικαιολόγητες» επιθέσεις εναντίον των διπλωματικών αποστολών της Σαουδικής Αραβίας μετά την εκτέλεση από το Ριάντ του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ.

    Καταδίκασε επιπλέον την εκτέλεση του Νιμρ από τη Σαουδική Αραβία κάνοντας λόγο για καταπάτηση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ισλαμικών αξιών» και κατηγορώντας τη σουνιτική μοναρχία ότι εφαρμόζει «δογματικές πολιτικές που έχουν αποσταθεροποιήσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια».

    Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε δύο συνοικίες της Τεχεράνης για να καταγγείλουν την εκτέλεση του Σαουδάραβα σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ Μπάκερ αλ Νιμρ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Τουλάχιστον 1000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κοντινή απόσταση από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, παρά την απαγόρευση των αρχών με στόχο την αποφυγή νέων επεισοδίων μετά την επίθεση τη νύχτα εναντίον του κτιρίου, ένα τμήμα του οποίου πυρπολήθηκε.

    [06] Ισραήλ: Μια γυναίκα, στέλεχος του ισραηλινού στρατού τραυματίστηκε από σφαίρες στην Χεβρώνα

    Μια Ισραηλινή, στέλεχος του ισραηλινού στρατού, τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ.

    Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση σχετικά τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού της ή τον δράστη που άνοιξε πυρ σε περιοχή κοντά στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, στο κέντρο της παλιάς πόλης της Χεβρώνας.

    Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η τραυματισμένη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Shaare Tzedek στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο Τύπου του νοσοκομείου.

    [07] Ευχές από τον Μάρτιν Σουλτς και τον Δ. Παπαδημούλη

    Κάθε χρόνος έρχεται με νέες ελπίδες και όνειρα. Στο τέλος του 2015, ζητήσαμε από τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΕΚ να μας πουν τις ευχές τους για το νέο έτος! Μάρτιν Σουλτς - πρόεδρος του ΕΚ Ένας δύσκολος χρόνος, για πολλούς στην Ευρώπη, έφτασε στο τέλος του. Ένας χρόνος από τον οποίο, ελπίζω, ότι οι ηγέτες μας έμαθαν πολλά τα οποία και θα εφαρμόσουν το 2016. Ο νέος χρόνος αποτελεί ευκαιρία για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, για να ξαναβρούμε και πάλι την ειρήνη και την ασφάλεια, που θεωρούσαμε δεδομένες. Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας ευτυχισμένο και ειρηνικό 2016! Δημήτρης Παπαδημούλης (Ευρωπαϊκή Αριστερά - αντιπρόεδρος ΕΚ) Θα ήθελα να μπορούσε κανείς να εύχεται κάτι καινούριο για κάθε χρονιά. Και φέτος όμως, θέλω να ευχηθώ περισσότερη Ειρήνη, Ελευθερία και Δημοκρατία για όλους, σε όλο τον κόσμο. Χωρίς πολέμους, χωρίς δυστυχία για τους αδύναμους, χωρίς αδικίες και ανισότητες. Οι ελπίδες και οι ευχές όλων μας: να είναι το 2016 καλύτερο από τη χρονιά που φεύγει. Μακάρι το νέο έτος να μας βρει, όλες και όλους, πιο δυνατούς και πιο ανθρώπινους.

    [08] Βατικανό: Σε ισχύ τέθηκε η διμερής συμφωνία για την ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης

    Η συμφωνία, που υπεγράφη πέρσι, η οποία επισημοποιούσε την ντε φάκτο αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Βατικανό το 2012, τέθηκε σε ισχύ, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

    Το Βατικανό υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο την πρώτη συμφωνία με το "Κράτος της Παλαιστίνης", καλώντας σε ενέργειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών Παλαιστινίων, υποστηρίζοντας παράλληλα την λύση των δύο κρατών.

    "?Η Αγία Έδρα και το Κράτος της Παλαιστίνης κοινοποίησαν εκατέρωθεν ότι τα διαδικαστικά προαπαιτούμενα για την έναρξη ισχύος (της συμφωνίας) έχουν εκπληρωθεί", υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Βατικανού.

    Την 29η Νοεμβρίου 2012 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα που αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος με ιδιότητα παρατηρητή, που είχε γίνει τότε αποδεκτό από το Βατικανό, που μοιράζεται την ίδια ιδιότητα στον ΟΗΕ.

    Το Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει βεβιασμένη κίνηση την σύναψη διμερούς συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως θα βλάψει τις προοπτικές για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ενώ τόνισε πως θα έχει αντίκτυπο στις μελλοντικές διπλωματικές σχέσεις του με το Βατικανό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 January 2016 - 15:32:22 UTC