Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΝΔ πρέπει να αφήσει πίσω της μια εποχή, η οποία θεωρώ ότι κλείνει με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου»
  • [02] Δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να κάνουμε εκλογές, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γ. Κύρτσος
  • [03] Ο Σ. Θεοδωράκης δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας
  • [04] Τις προτάσεις για το ασφαλιστικό θέτει στους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [05] Αύξηση της απασχόλησης στον μεταποιητικό τομέα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Markit
  • [06] Βρέθηκαν οι σοροί των δύο αγνοούμενων, στην Κατοχή Μεσολογγίου
  • [07] Σε στάση αναμονής οι αγρότες της Β. Ελλάδας
  • [08] To Μπαχρέιν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν
  • [09] ΠΓΔΜ: Παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι τις επόμενες ημέρες
  • [10] Η Βουλή θα ερευνήσει πιθανές ευθύνες του Γ. Παπαντωνίου μετά την άσκηση νέας δίωξης για τα εξοπλιστικά

  • [01] «Η ΝΔ πρέπει να αφήσει πίσω της μια εποχή, η οποία θεωρώ ότι κλείνει με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου»

    Την εκτίμηση ότι «θα κάνει την έκπληξη και θα κερδίσει τις εκλογές» έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στεναχωριέμαι όταν ακούω στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν κριτική στο πρόσωπό μου την οποία ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορούν να ανησυχούν διότι μπορεί με τον τρόπο μου να ξεβολεύω το χθες των λίγων αλλά αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το μέλλον των πολλών με τις πρακτικές και τις επιλογές που εγώ ακολουθώ» δήλωσε στο Mega.

    Συμπλήρωσε πως «Πολλοί από αυτούς είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα ήμουν στον δεύτερο γύρο, ήταν πολύ λίγοι αυτοί που το πίστευαν και όπως έκανα την έκπληξη και μπήκα στο δεύτερο γύρο, έτσι θα κάνω και τώρα την έκπληξη και θα κερδίσω. Είμαι απολύτως πεπεισμένος για αυτό».

    Παραδέχθηκε ότι είχε μια «τυπική» επαφή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τον οποίο είπε ότι δεν νομίζει ότι θα τοποθετηθεί δημόσια. Σημείωσε όμως ότι το 60% και των πολιτών που ψήφισαν στις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης» συνυπολογίζοντας όσους δεν ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη.

    Απαντώντας στην κριτική που εμμέσως του άσκησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την πρακτική να ασκούμε κριτική εκ των υστέρων, ανέλαβα ένα εξαιρετικά δύσκολο υπουργείο δεν έβγαλα την ουρά μου από έξω και ποτέ δεν είπα ότι ήμουν ευχαριστημένος από την πολιτική των απολύσεων αλλά είναι τουλάχιστον άδικο να εστιάζεται όλη η πολιτική της διοικητικής μεταρρύθμισης στις απολύσεις των καθαριστριών».

    Παράλληλα, είπε ότι δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να προβεί σε οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ αυτό μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί. "Η ΝΔ πρέπει να αφήσει πίσω της μια εποχή, η οποία θεωρώ ότι κλείνει με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου. Με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν, υπερήφανοι για την ιστορία μας και για τις παρακαταθήκες αυτής της παράταξης θα προχωρήσουμε μπροστά όμως", υπογράμμισε.

    [02] Δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να κάνουμε εκλογές, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γ. Κύρτσος

    «Αυτοσυγκράτηση» συνιστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόσφατη υπόσχεση του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, ότι αν αναλάβει την προεδρία θα γίνουν εκλογές το Μάιο, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να γίνονται εκλογές στη χώρα.

    Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Κύρτσος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τα φορολογικά, όπως λέει,βαδίζει με επιτυχία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και επισημαίνει ότι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσει διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ή σημειωθεί ρήξη με τους εταίρους.

    [03] Ο Σ. Θεοδωράκης δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας

    «Οι συναντήσεις του κυρίου Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Κατρούγκαλος με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στα Γιάννενα για εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου και με τον κύριο Κατρούγκαλο θα συναντηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις επαφές του υπουργού Εργασίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα».

    «Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις 'έτσι χωρίς πρόγραμμα' επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

    [04] Τις προτάσεις για το ασφαλιστικό θέτει στους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Κατρούγκαλος

    Με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκησε περίπου 35 λεπτά, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκης σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και πως η ΝΔ, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα τοποθετηθεί και επισήμως. «Οι θέσεις της ΝΔ ειναι και σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών» σημείωσε.

    Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. «Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου», πρόσθεσε.

    Βασίλης Λεβέντης: Διαφωνούμε με το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

    Την διαφωνία του στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.

    «Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

    [05] Αύξηση της απασχόλησης στον μεταποιητικό τομέα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Markit

    Αύξηση της παραγωγής του ελληνικού μεταποιητικού τομέα τον Δεκέμβριο, καθώς και της απασχόλησης σε αυτόν προκύπτει από την έρευνα της βρετανικής εταιρείας Markit.

    «Η οριακή βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών είναι από μόνη της δείγμα σταθερής προόδου για μια οικονομία, η οποία μέχρι πριν από ένα εξάμηνο περίπου ήταν ιδιαίτερα επισφαλής», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Samuel Agass.

    [06] Βρέθηκαν οι σοροί των δύο αγνοούμενων, στην Κατοχή Μεσολογγίου

    Οι σοροί του Γιάννη Κορδώση και του Βασίλη Γρατσάνη, 40 και 35 ετών αντίστοιχα, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, βρέθηκαν λίγο μετά τις 12:00 μέσα στο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε νωρίτερα, σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή Κατοχή Μεσολογγίου.

    Πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ επιχειρούν, προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των δύο ανδρών από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ αναμένεται να φθάσει στην Κατοχή και ιατροδικαστής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ανασυρθούν οι σοροί θα γίνει η πρώτη μακροσκοπική εξέταση και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 40χρονου και του 35χρονου. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ολοκληρώσουν το έργο τους οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν νέες έρευνες στην περιοχή.

    [07] Σε στάση αναμονής οι αγρότες της Β. Ελλάδας

    Σε στάση αναμονής, αλλά πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, είναι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες, που «βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό», όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Με τη φορολόγηση να οδεύει προς το 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την προκαταβολή του 75% του φόρου, η κατάσταση για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι τραγική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

    «Δεν φτάνει που έπονται όλες αυτές οι δυσμενείς αλλαγές, οι ροδακινοπαραγωγοί της Β. Ελλάδας έχουν επιπλέον λόγους να αγκομαχούν, αφού ενώ πουλήσαμε κάτω της τιμής κόστους, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ για τη ζημιά που εξακολουθούμε να έχουμε λόγω του ρώσικου εμπάργκο» πρόσθεσε.

    [08] To Μπαχρέιν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

    Το Μπαχρέιν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις του με το Ιράν, μετά τις εισβολές διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και τη Μασχάντ, και κάλεσε τους ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την επικράτειά του εντός 48 ωρών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.

    [09] ΠΓΔΜ: Παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι τις επόμενες ημέρες

    Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην ΠΓΔΜ, στη βάση της συμφωνίας των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων από τις 15 Ιουλίου 2015, με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.

    Στις 15 Ιανουαρίου, βάσει της συμφωνίας, θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στα τέλη Απριλίου. Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι θα παραιτηθεί, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο επικεφαλής της οποίας θα προέρχεται από τις τάξεις του κόμματος VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Το όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, ενώ ο Ν. Γκρούεφσκι, ερωτώμενος σχετικά, δήλωσε ότι την απόφαση για το ποιος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τα όργανα του κόμματος.

    [10] Η Βουλή θα ερευνήσει πιθανές ευθύνες του Γ. Παπαντωνίου μετά την άσκηση νέας δίωξης για τα εξοπλιστικά

    Σε ανακριτή Διαφθοράς διαβιβάζεται μία ακόμα δικογραφία για εξοπλιστικά προγράμματα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Άμυνας , το έτος 2003, για κακουργηματική απιστία, ενώ η υπόθεση παίρνει τον δρόμο για την Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

    Η δίωξη αφορά την συμφωνία αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη με αφορμή τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι (6) φρεγατών τύπου ?S? του Πολεμικού Ναυτικού, στις 12 Φεβρουαρίου 2003, έναντι συμβατικού τιμήματος 381.578.580 ευρώ, με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και κύριο υποκατασκευαστή την εταιρία THALES NEDERLAND B.V.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2016 - 11:32:32 UTC