Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τρίτη θα τοποθετηθεί για τον β΄ γύρο των εκλογών στη ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] Την αγωνία του ελληνικού λαού, μετέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στον Πρ. Παυλόπουλο
  • [03] «Πρωτοβουλία αγάπης» από τον Ότο Τρομπέτερ για τα αναξιοπαθούντα παιδιά στην Ελλάδα
  • [04] Μ. Ρέντσι: Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με την Μέρκελ, έκανα μόνον κάποιες ερωτήσεις
  • [05] Διπλωματικός πόλεμος στον αραβικό κόσμο εξ' αιτίας της κρίσης Ιράν και Σ Αραβίας
  • [06] Μοσκοβισί σε Παπαδημούλη: «Αν έχετε αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή, μπορείτε να μειώσετε τη φορολογία των μισθωτών»
  • [07] Η Κομισιόν απειλεί να παραπέμψει τη Βαρσοβία για παραβίαση των ευρωπαϊκών αξιών
  • [08] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Μισέλ Γκαλαμπρί
  • [09] Δύο νέα γλυπτά, προσφορά των δημιουργών τους, κοσμούν τον «Κήπο των Γλυπτών» στη Θεσσαλονίκη
  • [10] «Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό» καλεί η Λαϊκή Ενότητα
  • [11] Δήλωση της Ρένας Δούρου για απατεώνες που κάνουν χρήση του ονόματος της
  • [12] Αποκλεισμός 10 ετών για βιαιοπραγία στον Τζαεχγιούκ Σα
  • [13] ΠΑΟΚ: Πρόστιμο 40.000 ευρώ από τον υφυπουργό Αθλητισμού για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ
  • [14] Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Κακιούζης
  • [15] Με δυο επίπεδα εξοπλισμού το νέο Fiat Tipo

  • [01] Την Τρίτη θα τοποθετηθεί για τον β΄ γύρο των εκλογών στη ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας

    Αύριο αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά του» ο Απόστολος Τζιτζικώστας σχετικά με τη στάση του στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου με διεκδικητές τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο κ. Τζιτζικώστας έχει καλέσει τους δημοσιογράφους στη 1.30 αύριο το μεσημέρι στο γραφείο του, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα προβεί σε σχετική δήλωση. Νωρίτερα, στις 11.30 π.μ., ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη (στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace) όπου βρίσκεται από σήμερα για επαφές με στελέχη και μέλη του κόμματος.

    Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει αύριο και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με στελέχη και μέλη του κόμματος και την Τετάρτη θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

    [02] Την αγωνία του ελληνικού λαού, μετέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στον Πρ. Παυλόπουλο

    «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο σε ζητήματα που αφορούν εσωτερικές εξελίξεις, όσο και γενικότερες διεθνείς εξελίξεις», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο και πρόσθεσε: «εκφράσαμε την ανησυχία μας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και τους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στις συγκρούσεις στην Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους».

    Την ανησυχία του όμως εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας και για το Κυπριακό: «Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική όχι μόνο της Τουρκίας αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας, ενός, ουσιαστικά, νέου Σχεδίου Ανάν σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας».

    Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, ενόψει του Ασφαλιστικού, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του ελληνικού λαού, αναφέροντας «δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Είναι από τα ζητήματα που μας απασχολούν και, βεβαίως, θεωρούμε ότι μόνον ο λαός μας μπορεί να δώσει τη λύση μέσα απ'τους αγώνες του. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Τα προβλήματα λύνονται με τη λαϊκή συμμετοχή και φυσικά, να ακουστεί αυτή η φωνή του λαού».

    [03] «Πρωτοβουλία αγάπης» από τον Ότο Τρομπέτερ για τα αναξιοπαθούντα παιδιά στην Ελλάδα

    Την πρωτότυπη ιδέα να συγκεντρώσει για αναξιοπαθούντα παιδιά στην Ελλάδα το ποσό των 21.916 ευρώ, όσες θα είναι τότε και οι ημέρες της ζωής του, όταν στις 3 Δεκεμβρίου του 2016 θα γιορτάζει την 60η επέτειο των γενεθλίων του, είχε ο Αυστριακός συγγραφέας Ότο Τρομπέτερ.

    «Γνωρίζω ότι πρόκειται για μεγαλεπήβολο στόχο, ωστόσο με τους πολλούς ανθρώπους, που έχουν μια καρδιά για τα παιδιά, θα είναι εφικτό», δήλωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του στη διάρκεια εκδήλωσης όπου παρουσίασε το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του με τίτλο «Πατρίδα της καρδιάς - Εικόνες όπως η μουσική», το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

    Στην εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι πρώτες δωρεές για το φιλανθρωπικό εγχείρημά του των «21.916 ευρώ» για τα μικρά Ελληνόπουλα, Αυστριακοί καλλιτέχνες διάβασαν αποσπάσματα από προηγούμενα έργα του Αυστριακού συγγραφέα.

    [04] Μ. Ρέντσι: Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με την Μέρκελ, έκανα μόνον κάποιες ερωτήσεις

    «Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με την Μέρκελ, έκανα μόνο κάποιες ερωτήσεις», δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

    «Για παράδειγμα ρώτησα αν οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι καλοί όταν φτιάχνονται στην βόρεια Ευρώπη αλλά δεν είναι τόσο καλοί όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν στον Νότο. Ή αν την ευελιξία μπορούν να την εφαρμόσουν κάποιες χώρες και κάποιες άλλες όχι», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος θεωρεί ότι «προς το συμφέρον όλων, θα βρεθούν καλές λύσεις».

    «Η Ιταλία δεν θέλει να αγνοήσει τους κανόνες που έχει υιοθετήσει και η ίδια: ζητά μόνο τον σεβασμό των κανόνων αυτών. Και πρέπει να σταματήσει να νομίζει κανείς ότι η Ιταλία είναι πάντα με το καπέλο του επαίτη στο χέρι», εξηγεί στη La Stampa ο Ματέο Ρέντσι.

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συμπληρώνει ότι «η Ευρώπη δεν είναι ούτε εχθρός ούτε και μια δασκάλα» και ότι «η Ιταλία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν φοβάται κανέναν».

    [05] Διπλωματικός πόλεμος στον αραβικό κόσμο εξ' αιτίας της κρίσης Ιράν και Σ Αραβίας

    Το Μπαχρέιν και το Σουδάν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Ιράν, μετά τις εισβολές διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και τη Μασχάντ. Το Μπαχρέιν κάλεσε τους ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την επικράτειά του εντός 48 ωρών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.

    Από την πλευρά του το Σουδάν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και σε σαουδαραβικά προξενεία αλλού στο Ιράν.

    «Ως απάντηση στις βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και το προξενείο της στη Μασχάντ ... η κυβέρνηση του Σουδάν ανακοινώνει πως διακόπτει άμεσα τις σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», αναφέρεται σε δήλωση του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η Σαουδική Αραβία διέκοψε χθες τις σχέσεις με το Ιράν αφού ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αποστολές της εκεί, οργισμένοι από την απόφαση του σουνιτικού βασιλείου να εκτελέσει έναν επιφανή σιίτη ιερωμένο. Η εκτέλεση του σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση της έντασης μεταξύ σιιτικών και σουνιτικών χωρών.

    [06] Μοσκοβισί σε Παπαδημούλη: «Αν έχετε αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή, μπορείτε να μειώσετε τη φορολογία των μισθωτών»

    Ο Αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με απάντησή του σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού βάρους για τους εργαζόμενους, στην περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση πετύχει απτά αποτελέσματα στον τομέα της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει πως «η μεταρρύθμιση των φορολογικών συστημάτων αποτελεί εθνική ευθύνη», ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως «τα περιθώρια για τη μείωση των φόρων επί του εισοδήματος από την εργασία θα αυξηθούν, καθώς οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας θα αρχίσουν να παράγουν απτά αποτελέσματα».

    Τέλος η Κομισιόν, διαμέσου του Επιτρόπου της, «εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δίκαιη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης».

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε θέσει με ερώτησή του προς την Κομισιόν το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας των μισθωτών, καθώς και την ανάγκη για ένα «δίκαιο, αποτελεσματικό και σύγχρονο φορολογικό σύστημα που θα επιβαρύνει περισσότερο τα μεγαλύτερα εισοδήματα, τον συσσωρευμένο πλούτο και τα παραγόμενα κέρδη, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τη νόμιμη και παράνομη φοροδιαφυγή».

    [07] Η Κομισιόν απειλεί να παραπέμψει τη Βαρσοβία για παραβίαση των ευρωπαϊκών αξιών

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία, ο Γερμανός Γκίντερ `Οτινγκερ, απείλησε τη Βαρσοβία ότι θα θέσει σε λειτουργία τη διαδικασία για παραβίαση θεμελιωδών αξιών της ΕΕ, μετά την υιοθέτηση από το πολωνικό κοινοβούλιο ενός νόμου που θέτει τα δημόσια μέσα ενημέρωσης υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος.

    "Πολλά είναι αυτά που συνηγορούν για να ενεργοποιήσουμε τον `μηχανισμό κράτους δικαίου` και να θέσουμε τη Βαρσοβία υπό επιτήρηση", δηλώνει ο `Οτινγκερ στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι Πολωνοί βουλευτές και γερουσιαστές ενέκριναν έναν αμφιλεγόμενο νόμο, βάσει του οποίου τερματίζονται αμέσως οι θητείες των μελών των διευθύνσεων και των συμβουλίων εποπτείας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    [08] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Μισέλ Γκαλαμπρί

    Ο Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Γκαλαμπρί πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι «μέσα στον ύπνο του» σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

    «Κοιμήθηκε», είπε στο Γαλλικο Πρακτορείο η κόρη του, η Εμμανουέλ. Ο ηθοποιός απεβίωσε στις 05:30 (06:30 ώρα Ελλάδας).

    Ο Μισέλ Γκαλαμπρί, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 27 Οκτωβρίου 1922 στο Σάφι του Μαρόκου, ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους γάλλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έθεσε το ταλέντο του στην υπηρεσία πολλών έργων ρεπερτορίου και μπουλβάρ καθώς και κινηματογραφικών ταινιών όπως «Ο δικαστής και ο δολοφόνος» του Μπερτράν Ταβερνιέ, για την οποία είχε κερδίσει το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού.

    [09] Δύο νέα γλυπτά, προσφορά των δημιουργών τους, κοσμούν τον «Κήπο των Γλυπτών» στη Θεσσαλονίκη

    Δύο νέα γλυπτά, προσφορά των καλλιτεχνών-δημιουργών τους, κοσμούν τον Κήπο των Γλυπτών (έναν απ? τους θεματικούς κήπους της αναπλασμένης παραλίας της Θεσσαλονίκης).Πρόκειται για τα γλυπτά «INVITATION» του Mark Hadjipateras και «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ» του Μιχάλη Κατζουράκη, που προσφέρθηκαν με χρησιδάνειο για την έκθεσή τους στο δημόσιο χώρο της παραλίας, από τους δημιουργούς τους.

    Τα έξοδα για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των γλυπτών (περί τα 2.500 ευρώ) ανέλαβε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος - φορέας πολιτισμού που ανέλαβε και τη συντήρησή τους από τυχόν «βανδαλισμούς».Στον Κήπο των Γλυπτών της νέας παραλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί (από τα εγκαίνια των κήπων, το Δεκέμβρη του 2013, μέχρι σήμερα) δυο ακόμη γλυπτά έργα. Οι «τρεις κύκλοι» του Γιώργου Ζογγολόπουλου (το έργο προσφέρθηκε απ την οικογένεια του καλλιτέχνη με χρησιδάνειο - σε αντίθεση με τις εμβληματικές «Ομπρέλες», που βρίσκονται σε άλλο σημείο της παραλίας και υπήρξαν δωρεά του καλλιτέχνη στην πόλη) και το έργο με τίτλο «Το κύμα» του φοιτητή (τότε) της Ανώτατης σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων Κ. Δελατόλλα (διακρίθηκε σε σχετικό διαγωνισμό).

    [10] «Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό» καλεί η Λαϊκή Ενότητα

    Οι μειώσεις συντάξεων «οδηγούν πλέον σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, σε δήλωσή του σχετικά με τις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό, και τονίζει: «Ο λαός και η νεολαία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να αποτρέψουν τον νέο αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα και να προωθήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία».

    Ο κ. Στρατούλης αναφέρει ότι οι συναντήσεις του κ. Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς «γίνονται μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί μια επίπλαστη επικοινωνιακή εικόνα ότι η κυβέρνηση "συζητά, προτείνει, ακούει, ενημερώνει" τους πάντες για το ασφαλιστικό», ενώ μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών -δηλαδή των συντάξεων- κατά 2,25 δισ. ευρώ το 2015-2016 είναι προδιαγεγραμμένη στο 3ο μνημόνιο.

    [11] Δήλωση της Ρένας Δούρου για απατεώνες που κάνουν χρήση του ονόματος της

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, σε απατεώνες που παρουσιάζονται ως πρόσωπα του στενού φιλικού κύκλου της και ζητούν χρήματα για εκδουλεύσεις.

    Η κ. Δούρου σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι τεθήκαν υπόψη της έγγραφες αναφορές και καταγγελίες πολιτών σχετικά με την ύπαρξη σπείρας απατεώνων που προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και άλλα περιουσιακά οφέλη από συμπολίτες μας, κάνοντας χρήση του ονόματός της, όπως και άλλων πολιτικών προσώπων.

    Ειδικότερα, σημειώνει, «έχει τεθεί υπόψη μου συγκεκριμένη περίπτωση άγνωστου σε εμένα προσώπου που συστήνεται ως δήθεν προσωπικός μου φίλος και ζητά αμοιβή για να προβεί σε υποτιθέμενες εκδουλεύσεις σχετικές με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ένα άλλο, επίσης άγνωστο σε μένα, πρόσωπο εμφανίζεται να κατέθεσε ψευδώς σε δικαστήριο ότι δήθεν είναι σύμβουλος και συνεργάτης μου. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

    [12] Αποκλεισμός 10 ετών για βιαιοπραγία στον Τζαεχγιούκ Σα

    Με δεκαετή αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Νοτιοκορεάτης Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Τζαεχγιούκ Σα, από την ομοσπονδία της χώρας του για επίθεση και σοβαρό τραυματισμό συναθλητή του. Ο Τζαεχγιούκ Σα κατέκτησε το 2008 το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου στην κατηγορία των 77 κιλών. Η απόφαση τιμωρίας του 30χρονου αθλητή σημαίνει και το τέλος της καριέρας του, ενώ δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο το καλοκαίρι. Στο Λονδίνο το 2012, δεν είχε καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, εξαιτίας τραυματισμού στο βραχίονα.

    [13] ΠΑΟΚ: Πρόστιμο 40.000 ευρώ από τον υφυπουργό Αθλητισμού για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ

    Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα διέπραξαν οι φίλαθλοι της ομάδας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του ισόπαλου ματς με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα για το Europa League. Αν προστεθούν και οι 70.000 ευρώ που επιβλήθηκαν σαν ποινή από την UEFA για το ίδιο περιστατικό, τότε ο ΠΑΟΚ πληρώνει την ισοπαλία (1-1) με την γερμανική ομάδα με το συνολικό ποσό των 110.000 ευρώ.

    [14] Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Κακιούζης

    Ο Μιχάλης Κακιούζης γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση πως σκοπεύει να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο 39χρονος φόργουορντ αναφέρει στην δήλωσή του πως ο Φάρος Κερατσίνιου θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του, αλλά σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ από διαφορετικό πόστο.

    Ο Κακιούζης έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε διαδοχικά σε ΑΕΚ, Σιένα, Μπαρτσελόνα, Σεβίλη, Εφές, Άρη, Βιλερμπάν, Κρεμόνα, Ρόμα, Βακαλό, ΑΕΚ Λάρνακας, Νέα Κηφισιά, ΑΠΟΕΛ. Με την Ένωση κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και το Σαπόρτα, ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής σε Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο.

    Αγωνίστηκε σε όλες τις εθνικές ομάδες από το 1992 μέχρι το 2007μ όπου κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Παίδων το 1993, το Παγκόσμιο των Εφήβων το 1995, ενώ το 2005 ως αρχηγός της Εθνικής Ανδρών πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

    [15] Με δυο επίπεδα εξοπλισμού το νέο Fiat Tipo

    Ξεκίνησαν και στην ελληνική αγορά οι πωλήσεις του νέοFiat Tipo. Στην ελληνική αγορά, το Fiat Tipo θα είναι διαθέσιμο με δύο εκδόσεις (Pop και Lounge), τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης 1.4 95 ίππων, 1.6 E.torQ 110 ίππων και δύο τούρμπο ντίζελ 1.3 MultiJet II 95 ίππων και 1.6 MultiJet II 120 ίππων και δύο κιβώτια ταχυτήτων, μηχανικά κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων και 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

    Η έκδοση Pop ξεχωρίζει εξωτερικά από τις ζάντες 15΄΄, τη γρίλια με λεπτομέρειες χρωμίου, τους προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και τους διπλούς παραβολικούς προβολείς με ρυθμιζόμενο ύψος δέσμης φωτός. Στο εσωτερικό,ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: Air Condition, UConnect radio με MP3 player και θύρες USB και AUX-in, οθόνη 3.5΄΄ LCD, πίσω προσκέφαλα, ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, ηλεκτρικό κεντρικό κλείδωμα, αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκάζ με φως, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες. Η επένδυση του ταμπλό σε αυτήν την έκδοση είναι μαύρου χρώματος και τα καθίσματα αποτελούνται από υφασμάτινα μέρη Jacquard στη μέση και τις άκρες. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο χρωματικών συνδυασμών για τα καθίσματα, γκρι/μαύρο είτε μπεζ/μαύρο.Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει εμπρός αερόσακους, ABS με EBD, ESC με ASR, Hill Holder, MSR, DST και ERM, αλλά και Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης των Ελαστικών (TPMS) και ρεζέρβα. Οι τιμές για αυτή την έκδοση ξεκινούν απο τα 13.199 ευρώ.

    Επιπλέον της Pop, η πλούσια έκδοση Lounge προσθέτει σημαντικό στάνταρ εξοπλισμό, όπως επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες (κάτω από τα πλευρικά παράθυρα και στη θύρα πορτμπαγκάζ), αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, αισθητήρας βροχής, 16΄΄ ζάντες αλουμινίου, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, φώτα ομίχλης, εμπρός υποβραχιόνιο, σύστημα U-Connect με οθόνη αφής 5΄΄ και λειτουργία Bluetooth, audio streaming κτλ.Οι τιμές για αυτή την έκδοση ξεκινούν απο τα 14.548 ευρώ.

    Οι καταναλωτές θα μπορούν ακόμα να επιλέξουν ταπρογράμματα service Mopar Vehicle Protection, με την εγγύηση της FCA, που περιλαμβάνουν μια πλήρη σειρά επιλογών με ευρεία κάλυψη σε μηχανικά μέρη και ειδικά πλάνα συντήρησης. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα Maximum Care, το οποίο καλύπτει τα ηλεκτρολογικά και μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου για 5 χρόνια ή το Easy Care για την εκ των προτέρων αγορά προγραμματισμένων υπηρεσιών συντήρησης σε ανταγωνιστικές τιμές.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2016 - 15:32:32 UTC