Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αγωνία του ελληνικού λαού, μετέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στον Πρ. Παυλόπουλο
  • [02] Πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό, προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [04] Όλες οι δαπάνες με κάρτες θα χτίζουν το αφορολόγητο, ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης
  • [05] Σε ισχύ ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης των τραπεζών της ευρωζώνης
  • [06] «Απελπισμένο τέχνασμα» χαρακτηρίζει ο Ντ. Κάμερον το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους
  • [07] Στ. Θεοδωράκης: «Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές»
  • [08] «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια»
  • [09] Διπλωματικός πόλεμος στον αραβικό κόσμο εξ αιτίας της κρίσης Ιράν και Σ. Αραβίας
  • [10] «Τέλος» από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενίτεθ, νέος προπονητής ο Ζιντάν

  • [01] Την αγωνία του ελληνικού λαού, μετέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στον Πρ. Παυλόπουλο

    «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο σε ζητήματα που αφορούν εσωτερικές εξελίξεις, όσο και γενικότερες διεθνείς εξελίξεις», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο και πρόσθεσε: «εκφράσαμε την ανησυχία μας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και τους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στις συγκρούσεις στην Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους».

    Την ανησυχία του όμως εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας και για το Κυπριακό: «Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική όχι μόνο της Τουρκίας αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας, ενός, ουσιαστικά, νέου Σχεδίου Ανάν σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας».

    Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, ενόψει του Ασφαλιστικού, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του ελληνικού λαού, αναφέροντας «δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Είναι από τα ζητήματα που μας απασχολούν και, βεβαίως, θεωρούμε ότι μόνον ο λαός μας μπορεί να δώσει τη λύση μέσα απ'τους αγώνες του. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Τα προβλήματα λύνονται με τη λαϊκή συμμετοχή και φυσικά, να ακουστεί αυτή η φωνή του λαού».

    [02] Πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό, προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

    Εκτενής συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αλλά και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αναφορικά με το ασφαλιστικό, «θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση». Την ενημέρωση των μελών της ΠΓ για το ασφαλιστικό έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

    Τόσο για το ασφαλιστικό όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

    [03] Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή θα περιλαμβάνει 3-4 βασικές αρχές, θα είναι απλοποιημένος σε σχέση μέχρι σήμερα γραφειοκρατία και κυρίως θα βάλει τέλος στο λάθος των προηγούμενων καθεστώτων, όπου δεν διασφαλίζονταν οι πόροι και έτσι τελικά συσσωρεύονταν χρέη του Δημοσίου προς επενδυτές, σύμφωνα με το πλαίσιο που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο":

    Είπε ακόμη ο υπουργός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    -θα είναι απλός, με επαρκείς πόρους

    -θα δίνει έμφαση σε κλάδους με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, όπως οι ειδικές κατηγορίες τουρισμού, η υψηλή τεχνολογία κτλ.

    -θα παρέχει όλα τα κίνητρα - πέραν της «κλασικής» χρηματοδότης μέσω επιδοτήσεων- με δυνατότητα δανειοδότησης από χρηματοδοτικά εργαλεία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

    -θα εστιάζει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    -θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις από το εξωτερικό, με δημιουργία σταθερού (όχι μειωμένου) φορολογικού καθεστώτος για επτά χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της απόσβεσης

    Ο κ.Σταθάκης προσδιόρισε ως το τέλος Ιανουαρίου την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς τώρα το νομοσχέδιο είναι στην φάση της νομικής παρασκευής.

    Αναφερόμενος στο μέτωπο των δημοσιονομικών και της επιστροφής στην ανάπτυξη, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις, όπως δείχνουν και τα αυξημένα έσοδα του Νοεμβρίου, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να περιορίσει για το 2015 την ύφεση πολύ κάτω του 1%, έναντι του 2,5% που είναι η πρόβλεψη στη συμφωνία με τους δανειστές.

    Ταυτόχρονα, θα ανοίξει το δρόμο για ταχύτερη επιστροφή σε θετικό πρόσημο ακόμη και εντός του τρέχοντος, πρώτου εξαμήνου του 2016.

    [04] Όλες οι δαπάνες με κάρτες θα χτίζουν το αφορολόγητο, ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης

    Όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διευκρίνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Eκτός, όπως είπε, από αυτές που θα αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης (ιατρικές δαπάνες κ.ά.). Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι κατηγορίες δαπανών που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο στον Realfm 97,8, τονίζοντας: «Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση». Όσον αφορά τους ηλικιωμένους φορολογούμενους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, διευκρίνισε ότι «η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά, αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».

    Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στη χρήση πλαστικού χρήματος, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη μείωση των προμηθειών που επιβάλλονται από τις τράπεζες στις συναλλαγές αυτές.

    Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μελετώνται για τη φορολογία εισοδήματος, είπε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος σε υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες και να υπάρξουν ελαφρύνσεις στα μικρότερα. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, η κατεύθυνση είναι να υπάρξει μια ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές.

    [05] Σε ισχύ ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης των τραπεζών της ευρωζώνης

    Την έγκαιρη έναρξη της ισχύος του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism, SRM) των τραπεζών της ευρωζώνης, καλωσόρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Στο πλαίσιο της λεγόμενης Τραπεζικής Ένωσης, από την 1η Ιανουαρίου 2016 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αποφυγή μελλοντικών κρίσεων μέσω της έγκαιρης και αποτελεσματικής εξυγίανσης των διασυνοριακών και εγχώριων τραπεζών. ?Tώρα έχουμε ένα σύστημα για την εξυγίανση των τραπεζών έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να προστατεύονται από την υποχρέωση να διασώζουν τις τράπεζες, όταν αυτές χρεοκοπούν. Τα λάθη των τραπεζών δε θα βαραίνουν πλέον τους ώμους των πολλών?, δήλωσε σχετικά ο επίτροπος για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, Τζόναθαν Χιλ.

    [06] «Απελπισμένο τέχνασμα» χαρακτηρίζει ο Ντ. Κάμερον το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

    Ένα βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο οποίο πρωταγωνιστούν ένα αγόρι να φορά στρατιωτική στολή και ένας μεγαλύτερος σε ηλικία μαχητής με καλυμμένο το πρόσωπό του, που μιλούν με βρετανική προφορά, είναι μια «απελπισμένη» προπαγάνδα από μια οργάνωση που χάνει συνεχώς έδαφος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

    Το βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δε μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή, καταγράφει επίσης την εκτέλεση πέντε ανδρών που κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Δύσης.

    Ο μασκοφόρος άνδρας απειλεί τον Ντέιβιντ Κάμερον και υπόσχεται ότι το Ισλαμικό Κράτος κάποια στιγμή στο μέλλον θα κατακτήσει τη Βρετανία, ενώ κατόπιν πυροβολεί έναν από τους φερόμενους ως κατασκόπους στο κεφάλι.

    Το υλικό ξύπνησε τις μνήμες του «Τζιχάντι Τζον», του Βρετανού μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίστηκε σε πολλά βίντεο με εκτελέσεις ομήρων προτού σκοτωθεί ο ίδιος σε μια αεροπορική επιδρομή πέρυσι.

    «Πρόκειται για ένα απελπισμένο τέχνασμα από μία οργάνωση που στην πραγματικότητα διαπράττει απόλυτα ποταπές και αποτρόπαιες ενέργειες και οι άνθρωποι μπορούν να το δουν αυτό για μία ακόμη φορά σήμερα» επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    «Πρόκειται για μία οργάνωση που διαρκώς χάνει έδαφος... η Βρετανία δεν θα φοβηθεί ποτέ από αυτού του είδους την τρομοκρατία, οι αξίες μας είναι τόσο ισχυρότερες από τις δικές τους. Ενδεχομένως θα χρειαστούμε πολύ χρόνο αλλά θα (στο τέλος) εκείνοι θα ηττηθούν».

    [07] Στ. Θεοδωράκης: «Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές»

    Το θέση ότι Το Ποτάμι με κανέναν τρόπο δεν θα συνηγορήσει στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και στην περικοπή των κύριων συντάξεων, τόνισε από τα Ιωάννινα, όπου συναντήθηκε με εθελοντές και φίλους του Ποταμιού ενόψει του συνεδρίου του, ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης. «Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας με δημοσιογράφους και σημείωσε πως «θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε».

    Με αφορμή τις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς και την άρνηση του ιδίου να συμμετάσχει σε αυτές, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε πως «δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις», τονίζοντας πως «δεν το λέω μόνο για τον κ. Κατρούγκαλο, το λέω και για τα επόμενα νομοσχέδια που έρχονται». Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως «είμαστε εδώ αν πρέπει να συζητήσουμε, είμαστε εδώ αν πρέπει να συναποφασίσουμε, είμαστε εδώ αν πρέπει ακόμα και να διαφωνήσουμε αλλά να βρούμε μια λύση. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να μας ανακοινώνει ένας υπουργός ότι "εμείς αυτό λέμε, ελάτε μαζί μας"» υπογράμμισε.

    [08] «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια»

    Μήνυμα «προς τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν υπόψη τους ότι το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού κράτους δικαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη», έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αποψινή του συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά το ασφαλιστικό.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί επίσης «βασικό πυλώνα, όχι μόνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» και είπε ότι θα κάνει και οι ίδιος ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να το λάβουν υπόψη τους οι εταίροι μας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή στις εισφορές τις οποίες έχουν καταβάλλει χρόνια ολόκληρα εργοδότες και εργαζόμενοι, και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν το επόμενο μέρος της ζωής τους».

    «Θέλω να πιστεύω, όχι απλώς να ελπίζω, ότι οι ελληνικές θέσεις και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα γίνουν κατανοητές» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Έφερα το σώμα του εγκλήματος», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός Εργασίας, παραδίδοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τόνισε ότι είναι ένα κείμενο που γράφηκε εδώ και δεν είναι μεταφρασμένο.

    Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «εθνικό ζήτημα», πρόσθεσε ότι απαιτείται συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων «για όσα μπορούμε να συμφωνήσουμε», ενώ τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία «στον εξορθολογισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη».

    Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την άποψη ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας της Ευρώπης και «δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση επεχείρησε από την αρχή να δώσει την ευρωπαϊκή διάσταση στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

    «Μετά από ένδεκα διαδοχικές μειώσεις στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέρμα», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τις προτάσεις για το ασφαλιστικό έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Κατρούγκαλος

    Στ. Θεοδωράκης: «Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές»

    [09] Διπλωματικός πόλεμος στον αραβικό κόσμο εξ αιτίας της κρίσης Ιράν και Σ. Αραβίας

    Το Μπαχρέιν και το Σουδάν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Ιράν, μετά τις εισβολές διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και τη Μασχάντ. Το Μπαχρέιν κάλεσε τους ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την επικράτειά του εντός 48 ωρών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.

    Από την πλευρά του το Σουδάν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και σε σαουδαραβικά προξενεία αλλού στο Ιράν.

    «Ως απάντηση στις βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και το προξενείο της στη Μασχάντ ... η κυβέρνηση του Σουδάν ανακοινώνει πως διακόπτει άμεσα τις σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», αναφέρεται σε δήλωση του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η Σαουδική Αραβία διέκοψε χθες τις σχέσεις με το Ιράν αφού ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αποστολές της εκεί, οργισμένοι από την απόφαση του σουνιτικού βασιλείου να εκτελέσει έναν επιφανή σιίτη ιερωμένο. Η εκτέλεση του σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση της έντασης μεταξύ σιιτικών και σουνιτικών χωρών.

    [10] «Τέλος» από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενίτεθ, νέος προπονητής ο Ζιντάν

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι τα «ηνία» των «μερένγκες» αναλαμβάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2016 - 19:32:23 UTC