Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών σε έκδοση των τεσσάρων από τους πέντε φοιτητές στην Ιταλία
  • [02] Με το Ασφαλιστικό τελειώνουν και τους δημοσιογράφους, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ
  • [03] Ο κόσμος το 2016, στο νέο τεύχος του «Πρακτορείο»

  • [01] «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών σε έκδοση των τεσσάρων από τους πέντε φοιτητές στην Ιταλία

    Αρνητικό στην έκδοση και των άλλων δυο φοιτητών στις ιταλικές αρχές είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που συνεδρίασε για την υπόθεση.

    Οι εφέτες αρνούνται την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος της εισαγγελίας Μιλάνου δρομολογώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες ώστε οι φοιτητές να δικαστούν στην Ελλάδα για όσα τους καταλογίζουν οι ιταλικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί σήμερα το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των ιταλικών αρχών για τους δυο πρώτους φοιτητές, ενώ τη Δευτέρα θα κριθεί η έκδοση του πέμπτου φοιτητή.

    Οι ιταλικές Αρχές ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

    [02] Με το Ασφαλιστικό τελειώνουν και τους δημοσιογράφους, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

    Το επερχόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, καταργεί τη δημοσιογραφική λειτουργία, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

    Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και μετατροπή των δημοσιογράφων σε πλασιέ ειδήσεων.

    Βάσει αυτής της βλαπτικής μεταβολής, υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, ως μισθωτοί εντάσσονται στο νέο φορέα ως αυτοαπασχολούμενοι και επίσης χάνουν δύο μισθούς το χρόνο (Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και άδεια), το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω απόλυσης, την προστασία από ομαδικές απολύσεις, το όποιο δικαίωμα επιδόματος ανεργίας ή επίσχεσης, το δικαίωμα για επίδομα αφερεγγυότητας που χορηγείται λόγω πτώχευσης ή άλλης έκτακτης κατάστασης της εργοδοσίας, το δικαίωμα να ασκήσουν επίσχεση σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, το δικαίωμα απαίτησης σε περίπτωση υπαγωγής των επιχειρήσεων στο άρθρο 99.

    Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση εκφράζει την πάγια θέση της, καθώς και όλων των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων για πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στον πυρήνα της ιδιότητάς και της αυτονομίας. Αυτό άλλωστε, σημειώνεται στην ανακοίνωση, εξυπηρετεί και η λειτουργία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που πρέπει να επανέλθει στις γραμμές του 2012.

    Επίσης, η ΕΣΗΕΑ λέει «όχι» στους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων προσθέτοντας ότι τα «μπλοκάκια» πρέπει να γίνουν μισθωτοί εργαζόμενοι και όχι το αντίθετο. Στην μακροσκελή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών γίνεται αναφορά και στις μειώσεις συντάξεων του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίες αφορούν, όπως τονίζεται, παλιούς και νέους συνταξιούχους.

    Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και όχι προνόμιο και ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Οι δημοσιογράφοι, επισημαίνεται, δεν ζητούν εξαιρέσεις, απορρίπτουν, όπως και όλη η κοινωνία το νομοσχέδιο με τις ισοπεδωτικές διατάξεις.

    Τέλος, η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον τα συμφέροντα των δημοσιογράφων που πλήττονται με το συγκεκριμένο υπό κρίση, νομοσχέδιο.

    [03] Ο κόσμος το 2016, στο νέο τεύχος του «Πρακτορείο»

    Τι περιμένει τον κόσμο το 2016, το έτος του Κόκκινου Πιθήκου σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο; Σε αυτό επιχειρεί να δώσει απάντηση το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το Πρακτορείο», που κυκλοφορεί σήμερα. Έγκριτοι δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του εξωτερικού και ειδικοί επί των διεθνών θεμάτων, από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου (Ουάσινγκτον, Μόσχα, Βερολίνο, Βρυξέλλες κα) δίνουν τη δική τους άποψη και τις προβλέψεις των ισχυρών για ένα έτος, το 2016, που αναμένεται ανατρεπτικό και με εκπλήξεις.

    H χρονιά του Κόκκινου Πιθήκου

    Του Μιχάλη Ψύλου

    Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε πει κάποτε ότι «εκείνοι που κοιτούν μόνο το παρελθόν ή το παρόν είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το μέλλον». Και οι εκτιμήσεις, ή καλύτερα οι προβλέψεις, για τη χρονιά που ανατέλλει ... το έτος του Κόκκινου Πιθήκου σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο... αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να μη χάσουμε το μέλλον.

    Θα είναι το 2016 μια καλύτερη χρονιά για την ανθρωπότητα απ' ό,τι το 2015;

    Περιηγηθείτε στο νέο τεύχος του περιοδικού μέσα από την ιστοσελίδαhttp://www.amna.gr/to-praktoreio-mag/


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2016 - 23:32:26 UTC