Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κοινά προβλήματα Ελλάδας-Πορτογαλίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σεντένο
  • [02] Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό
  • [03] Η ΓΑΔΑ διέταξε ΕΔΕ για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους στο Σύνταγμα
  • [04] Γαλλία: Πεντάχρονος έφυγε μέσα στη νύχτα, υπό καταρρακτώδη βροχή, για να σώσει τον πατέρα του
  • [05] Αντίδραση της Άγκυρας για το πάγωμα λογαριασμών πολιτών της στη Βρετανία μετά από προσφυγή Κυπρίων
  • [06] Συρία: Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια
  • [07] Συνάντηση προέδρων επιστημονικών φορέων για το Ασφαλιστικό
  • [08] Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της κρίσης
  • [09] Πέρασε από την Τρίπολη η ΑΕΚ, επεισόδιο μεταξύ Ζντοβτς-Κούπερ

  • [01] Τα κοινά προβλήματα Ελλάδας-Πορτογαλίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σεντένο

    Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες προκειμένου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισής τους με προοδευτικό πρόσημο συζήτησαν στη Λισσαβώνα οι υπουργοί Οικονομικών Πορτογαλίας και Ελλάδας στη συνάντηση που είχαν,σήμερα το μεσημέρι.

    Οι κ.κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος καιΜάριο Σεντένο, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, συζήτησαν το ελληνικό πρόβλημα και συμφώνησαν ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα καθώς η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. Οι δύο υπουργοί έθεσαν ταζητήματαπροκείμενουνα υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισηςτων διαφόρων κοινώνπροβλημάτων, μεπροοδευτικόπρόσημο και για τις δύο χώρες.

    Ακόμα,συζήτησαν προβλήματα πουμπορούν να τεθούν από κοινού στην ΕΕ, καθώς απασχολούν και τις δύο χώρες, όπωςη τραπεζική ένωση, η ανεργία, οιεπενδύσειςκ.ά.

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, στο Παρίσι, με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν ενώ χθες συναντήθηκε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

    [02] Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό

    Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των Θεσμών στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ωστόσο προέβλεψε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές τις οποίες θα σεβαστεί ως το τέλος.

    "Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις -τις οποίες, αν περιοριζόμαστε να εφαρμόσουμε, δεν θα λύναμε το ζήτημα- στο πλαίσιο μιας πλήρους, σαρωτικής μεταρρύθμισης που θέλει μεν να συγκρατήσει την συνταξιοδοτική δαπάνη, με όρους όμως κοινωνικής δικαιοσύνης, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους", εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βερολίνο, όπου συμμετέχει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των γερμανικών συνδικάτων. Η επίσκεψη, όπως αναφέρει ο ίδιος, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας "να ενισχύσουμε τα διπλωματικά ερείσματα και γενικά τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό (...) να δείξουμε παντού ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό θέμα, αλλά αφορά το σύνολο της Ευρώπης, καθώς η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους είναι αυτή τη στιγμή το υπ? αριθμόν ένα ζήτημα σε όλη την ήπειρό μας". Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα που καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση στον τομέα του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στην πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν τρία ζητήματα: η κρίση που έχει υποσκάψει την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος, η γενικότερη αμφισβήτηση της κοινωνικής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο των τελευταίων νεοφιλελεύθερων δεκαετιών και, ειδικά στην Ελλάδα, το πλήρες ξεχαρβάλωμα που οφείλεται στον στρεβλό χαρακτήρα που από την γένεσή του είχε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. "Ερχόμαστε τώρα να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την κρίση, την ανεργία, την αδυναμία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τις εισφορές τους. Προσπαθούμε λοιπόν να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις - τις οποίες, αν περιοριζόμαστε να εφαρμόσουμε, δεν θα λύναμε το ζήτημα - στο πλαίσιο μιας πλήρους σαρωτικής μεταρρύθμισης που θέλει μεν να συγκρατήσει την συνταξιοδοτική δαπάνη, με όρους όμως κοινωνικής δικαιοσύνης, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους", δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα εξήγησε στους συνομιλητές του στην Γερμανία, όπως και στους ευρωπαίους εταίρους μας και η πρώτη αντιμετώπιση ήταν θετική. "Ειδικά βέβαια σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε", διευκρίνισε, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς, επανέλαβε, οι πρώτες αντιδράσεις των Θεσμών είναι θετικές. "Στην γενικότερη γεωμετρία της, δηλαδή στην πρόβλεψη μιας εθνικής σύνταξης που θα είχε κυρίως τον χαρακτήρα της αναδιανομής, η πρότασή μας είναι αποδεκτή. Από εκεί και μετά η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη. Έχουμε όμως κι εμείς ?κόκκινες γραμμές? που θα τις σεβαστούμε μέχρι το τέλος", συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και εξέφρασε την ελπίδα το νομοσχέδιο να μπορεί να κατατεθεί στην Βουλή με ολοκληρωμένη την διαπραγμάτευση, εντός Ιανουαρίου.

    [03] Η ΓΑΔΑ διέταξε ΕΔΕ για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους στο Σύνταγμα

    Εντός 20 ημερών, σύμφωνα με τις εντολές, θα έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Σύνταγμα, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την χρήση χημικών και την γενικότερη στάση των αστυνομικών δυνάμεων και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

    Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΓΑΔΑ, οι εντολές στις αστυνομικές δυνάμεις ήταν να μην γίνει καμία χρήση χημικών, με «φυσούνες» ή άλλον τρόπο και τα γκλομπ να βρίσκονται στις θήκες τους, ενώ η απώθηση των διαδηλωτών στον φραγμό να γίνει μόνον με τις ασπίδες.

    Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της έρευνας θα συμπεριληφθούν και τα ηχητικά αποσπάσματα από τις εντολές που δόθηκαν μέσω ασυρμάτων, ενώ θα εξεταστούν όλα τα βίντεο, τα δημοσιεύματα και θα ληφθούν μαρτυρίες.

    Παράλληλα γίνεται προκαταρκτική εξέταση και για τους τραυματισμούς αστυνομικών.

    [04] Γαλλία: Πεντάχρονος έφυγε μέσα στη νύχτα, υπό καταρρακτώδη βροχή, για να σώσει τον πατέρα του

    Για να σώσει τον πατέρα του που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ένας 5χρονος έφυγε με το ποδήλατό του, στη μέση της νύχτας και ενώ έξω έβρεχε καταρρακτωδώς, για να φέρει βοήθεια. Το παιδί κάλυψε περισσότερα από 3 χιλιόμετρα σε έναν δρόμο της Μαγιέν, στη δυτική Γαλλία, μέχρι που το εντόπισε ένας οδηγός αυτοκινήτου και ειδοποίησε τις αρχές.

    «Κάτω από το πανωφόρι του φορούσε σαγιονάρες και πιτζάμες. Ήταν μούσκεμα, έτρεμε ολόκληρος. Είχε παλιόκαιρο» αφηγήθηκε ο αγρότης Ζαν-Φρανσουά Πινό περιγράφοντας την απρόσμενη συνάντησή του, το βράδυ της Τετάρτης, με τον μικρό Κεβίν-Τζενέ στην άκρη ενός δρόμου στην έξοδο του χωριού Σεν-Πιερ-Λα-Κουρ.

    Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ouest-France, ο 5χρονος έφυγε από το σπίτι όταν είδε τον πατέρα του να καταρρέει. Άφησε τη μικρότερη αδελφή του, ηλικίας μόλις 2 ετών, δίπλα στον αναίσθητο πατέρα και πήρε το ποδήλατό του με σκοπό να αναζητήσει τη μητέρα του που είχε νυχτερινή βάρδια στη δουλειά της, σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας.

    Γύρω στις 21.15, ο Πινό, που όπως λέει επέστρεφε από τα μαθήματα ζωγραφικής που παρακολουθεί, αντιλήφθηκε το παιδί στην άκρη του δρόμου χάρη στα σήματα που του έκαναν με τα φώτα τους άλλοι οδηγοί, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    «Μου είπε: "Ο μπαμπάς μου πέθανε". Τον έβαλα στο αυτοκίνητό μου για να ζεσταθεί και ένας άλλος οδηγός κάλεσε τις αρχές», συνέχισε. Ο μικρός δεν ήταν σε θέση όμως να του πει το επώνυμό του, ούτε τη διεύθυνση του σπιτιού του. «Έκλαιγε, αλλά κάποιες στιγμές ηρεμούσε. Είχε καθαρό μυαλό, όμως το μυαλό ενός παιδιού πέντε χρονών», είπε ο Πινό εξηγώντας ότι κάποια στιγμή ο Κεβίν-Τζενέ ανησύχησε ότι, με όλα αυτά, «θα είναι κουρασμένος αύριο στο σχολείο».

    Ο δήμαρχος του Σεν-Πιερ-Λα-Κουρ, ο Κλοντ Λε Φεβρ, ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από την πυροσβεστική και την αστυνομία και ήρθε σε επαφή με μια άλλη οικογένεια της κοινότητας, όπως είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.Την ώρα που ο μικρός στέγνωνε στο αυτοκίνητο του αγρότη, οι διασώστες κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν το σπίτι του, να μπουν μέσα και να μεταφέρουν τον αναίσθητο πατέρα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έσωσαν τη ζωή.

    [05] Αντίδραση της Άγκυρας για το πάγωμα λογαριασμών πολιτών της στη Βρετανία μετά από προσφυγή Κυπρίων

    Ένσταση προς την απόφαση αγγλικού δικαστηρίου με την οποία πάγωσαν οι λογαριασμοί Τούρκων πολιτών στην Αγγλία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και Τούρκοι διπλωματικοί που βρίσκονται σε υπηρεσία στη χώρα αυτή, έκανε η Τουρκία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς. Η απόφαση αφορά την προσφυγή επτά πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου προς τους διπλωματικούς συντάκτες, ο Μπιλγκίτς είπε πως την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρεσβευτής κλήθηκε για το λόγο αυτό στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε πως αγγλικό δικαστήριο έχει λάβει απόφαση περί επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή παγώματος κάποιων τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να εφαρμοστούν στην Αγγλία, αποφάσεις τις οποίες είχε λάβει κατά τα έτη 2014 και 2015 κυπριακό δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η τουρκική πλευρά ανέφερε το θέμα προς την αγγλική, τόσο μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αγγλία, όσο και με την κλήση του Βρετανού πρεσβευτή στην 'Αγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο Μπιλγκίτς υποστήριξε ότι το πάγωμα των λογαριασμών παραβιάζει τις συμβάσεις περί διπλωματικών σχέσεων (Βιέννη 1961) και περί προξενικών σχέσεων (Βιέννη 1963). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τα πάγωμα είναι «απαράδεκτο» εκ μέρους της 'Αγκυρας και για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η νομική διαδικασία μετά από την ένσταση της τουρκικής πλευράς.

    Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε επίσης ότι «η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων τη στιγμή που συνεχίζονται οι συνομιλίες στην Κύπρο, βλάπτουν το θετικό κλίμα εντός του οποίου βρίσκονται οι συνομιλίες».

    [06] Συρία: Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια

    Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας και σε δύο αποκλεισμένα χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, με βάση μια συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Αξιόπιστες πληροφορίες από τη Μαντάγια ανέφεραν ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.

    Δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο το πότε θα προωθηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

    "Ορίστηκαν η ημερομηνία και η ώρα. Η βοήθεια θα φτάσει στις τρεις πόλεις το πρωί της Δευτέρας. Και στις τρεις ταυτόχρονα" είπε μια πηγή. Μια δεύτερη, φιλοκυβερνητική συριακή πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

    Η Μαντάγια πολιορκείται από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ οι δύο κοινότητες στην επαρχία Ιντλίμπ --η Φούα και η Καφράγια-- είναι περικυκλωμένες από αντάρτες που μάχονται το συριακό καθεστώς.

    [07] Συνάντηση προέδρων επιστημονικών φορέων για το Ασφαλιστικό

    Την αντίθεσή τους στα μέτρα που προβλέπονται στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό εκφράζουν επιστημονικοί φορείς της χώρας, (υγειονομικών, μηχανικών, νομικών), οι πρόεδροι των οποίων θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να καθοριστούν κοινές δράσεις ώστε, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), «τα στραγγαλιστικά μέτρα να μην δημιουργήσουν καμένη γη σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα».

    Η άποψη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι το νέο ασφαλιστικό σχέδιο, έτσι όπως αυτό παρουσιάστηκε, αποτελεί "ταφόπλακα" για τους γιατρούς, αφού, όπως αναφέρει, προβλέπει αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% των καθαρών εισοδημάτων κάθε ελεύθερου επαγγελματία. Εκτιμά ότι δεν απομένει διαθέσιμο εισόδημα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία, εάν υπολογιστεί ότι στα εισοδήματα του 2016 θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση από το 26% στο 29%, αύξηση της προκαταβολής του φόρου από το 55% στο 75%, παραμονή του τέλους επιτηδεύματος (600 ευρώ) και εισφορά αλληλεγγύης (2-4%). «Με τέτοια αυξημένα βάρη, κάθε ένας που έχει ατομική δραστηριότητα -επιχείρηση δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος», σημειώνει ο ΠΙΣ, επισημαίνοντας ότι οι αυξημένες επιβαρύνσεις, ανέρχονται σε περίπου 60% των καθαρών εισοδημάτων και ως εκ τούτου, το κλείσιμο των ιατρείων, η υπαλληλοποίηση, η μαύρη εργασία και η μετανάστευση, είναι ορατά ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να μεριμνήσει η Πολιτεία».

    [08] Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της κρίσης

    Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, δείχνουν στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Κάτι ωστόσο δείχνει να αλλάζει μέσα στο 2015.

    Τα στοιχεία που διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αφορούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων των οποίων η αξία είναι φορολογήσιμη. Στους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών όμως δεν συμπεριλαμβάνονται μεταβιβάσεις ακινήτων τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο μεταβίβασης βάσει νόμου και συνε πώς αυτά δεν μπορεί να προσμετρηθούν.

    Δεδομένου ότι δεν καταχωρούνται σε πληροφοριακό σύστημα οι μεταβιβάσεις ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει το πλήθος των Βεβαιώσεων Φόρου Μεταβίβασης ανά Δ.Ο.Υ. για τις περιόδους από 1.1. έως 11.12 των ετών 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015. Στα στοιχεία αυτά - όπως επισημαίνεται εκ προοιμίου- δεν έχουν καταμετρηθεί μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες δεν προκύπτει φόρος.

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι η «χειρότερη» χρονιά ήταν το 2013 με το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων να έχει «κατρακυλήσει» σε ποσοστό συνολικά 44,78% σε σχέση με το 2011. Σε αρκετές περιοχές της χώρας ωστόσο οι μειώσεις των μεταβιβάσεων φαίνεται να ξεπέρασαν το 50% και το 60%.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ενώ το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων το 2011 ανήλθε σε 119.647, το 2012 έπεσε σε 76.859, το 2013 σε 66.071, το 2014 σε 68.851 και το 2015 σε 86.075 βεβαιώσεις φόρου μεταβιβάσεων. Έτσι, σε σχέση με το 2011 το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων, το 2012 σημείωσε πτώση (-35,76%), το 2013 επίσης μείωση (-44,78%), το 2014 μείωση (- 42,45%) και το 2015 μείωση(- 28,06%). Το 2015 δείχνει πάντως να υποχωρεί σταδιακά το φαινόμενο της μείωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων σε σχέση με την τριετία 2012, 2013 και 2014.

    [09] Πέρασε από την Τρίπολη η ΑΕΚ, επεισόδιο μεταξύ Ζντοβτς-Κούπερ

    Σπουδαίο «διπλό», το πέμπτο της στη φετινή Α1 Ανδρών, πανηγύρισε η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Η Ένωση πέρασε νικηφόρα με 78-74 από την έδρα του Αρκαδικού, πανηγύρισε τη 10η επιτυχία της στο πρωτάθλημα, ενώ απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της τρίτης θέσης στην κατάταξη, μετά το «στραβοπάτημα» του Άρη στη Ρόδο.

    Η αναμέτρηση, πάντως, στιγματίστηκε από την έντονη λογομαχία του Γιούρι Ζντοβιτς με τον Ντι Τζέι Κούπερ στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σλοβένος τεχνικός «τράβηξε» στον πάγκο τον Αμερικανό, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από την αγωνιστική του παρουσία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γκαρντ. Ακολούθησε λεκτική αψιμαχία μεταξύ των δύο ανδρών με τον Ζντοβτς να απωθεί τον Κούπερ και στη συνέχεια να τον στέλνει στα αποδυτήρια.

    Κορυφαίος των νικητών ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 20 πόντους, ενώ από τον Αρκαδικό ξεχώρισε ο Ντέβον Φαν Όστρουμ με 21

    Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78

    Σε αναμετρήσεις της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής στον πρώτο γύρο της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Α1 ΑΝΔΡΩΝ

    13η Αγωνιστική (9-11/1/2016)

    ΠΑΟΚ-Καβάλα 71-60

    Αρκαδικός-ΑΕΚ 74-78

    Λαύριο-Κόροιβος Αμ. 81-72

    Απόλλων Π.-Τρίκαλα 83-77

    Κολοσσός Ρ.-Άρης 76-70

    Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 10/1, 16:30

    Παναθηναϊκός-Κηφισιά 11/1, 17:00

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες) Παναθηναϊκός 24 -12αγ.

    Ολυμπιακός 23 -12αγ.

    ΑΕΚ 23

    Αρης 22

    ΠΑΟΚ 20

    Κόροιβος Αμ. 19

    Κολοσσός Ρ. 19

    Τρίκαλα 18

    Απόλλων Πατρών 18

    Κηφισιά 17 -12αγ.

    Λαύριο 17

    Ρέθυμνο 16 -12αγ.

    Αρκαδικός 16

    Καβάλα 15


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 January 2016 - 19:32:22 UTC