Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [02] Ο Κ. Καραμανλής δεν τοποθετήθηκε δημόσια, είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Γ. Μιχελάκης
  • [03] Ο ξένος τύπος για την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη
  • [04] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Με κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις οι φορολογούμενοι
  • [06] Το ρούβλι στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 12μηνου
  • [07] Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις
  • [08] Σε κατάσταση συναγερμού οι αμερικανικές δυνάμεις εξ αιτίας των απειλών από τη Β. κορέα
  • [09] Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός.
  • [10] Έφυγε απο τη ζωή ο Ντέιβιντ Μπάουι
  • [11] Στις 12 το μεσημέρι παραλαμβάνει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ
  • [12] Ν.Παππάς: Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό

  • [01] Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες

    [02] Ο Κ. Καραμανλής δεν τοποθετήθηκε δημόσια, είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Γ. Μιχελάκης

    "Εγώ δεν άκουσα τον κ. Καραμανλή να βγαίνει δημόσια και να τοποθετείται" είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Κώστας Καραμανλής στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Πριν λαλήσει ο πετεινός" με τον Κωστή Παπαδάκη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, ωστόσο, ότι το σημαντικό για τη ΝΔ είναι να ξεχαστούν οι αντιπαραθέσεις και να γίνει μια νέα αρχή.

    Ο κ. Μιχελάκης συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη και επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να δώσει το στίγμα του στο κόμμα, που, όπως επισήμανε, πρέπει να βασίζεται στις αρχές που έβαλε ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    Είπε ακόμα ότι σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις επαναληπτικές δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς ο κ. Μιχελάκης διακρίνει πολιτικές ταυτίσεις μεταξύ τους.

    [03] Ο ξένος τύπος για την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη

    Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

    Ο Μητσοτάκης, 47χρονος μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

    Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Τσίπρα "ψεύτη", αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Ρόιτερς.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας , αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

    "Εναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του", αναφέρεται στο τηλεγράφημα. Ο αντίπαλός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την ήττα του, ενώ η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευση κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times.

    [04] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή

    Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και οι συντονισμένες κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, για το ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τίθενται επί τάπητος αυτή την ώρα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του και μέλη της κυβέρνησης, στο γραφείο του στη Βουλή.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεδιπλωθούν σημαντικές δράσεις και την ατζέντα των κινήσεων που θα ακολουθήσουν συζητά ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του.

    Στο κλίμα αυτό, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και θα έχει αντικείμενο το ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να έχει ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις στην πρότασή της για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Χθες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με συνεντεύξεις τους, δηλώνουν ότι κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής.

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη, με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει (σ.σ. στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ) ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική μάχη, το επόμενο διάστημα, για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων.

    Κρίσιμη σημασία αποδίδεται και στις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναχωρεί αυτή την εβδομάδα για τη Μόσχα και την επόμενη θα επισκεφθεί Βερολίνο και Φρανκφούρτη. Σημαντικές συναντήσεις, για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, θα πραγματοποιήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Με κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις οι φορολογούμενοι

    Με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν από φέτος οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

    Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος, όπως προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση στη Βουλή, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, οπότε στη συνέχεια θα είναι δυνατή η εξόφληση φόρων και οφειλών μέσω του Taxis.

    Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία. Η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ. Το ποσό που συμψηφίστηκε ανέρχεται σε 10,37 εκατ. ευρώ. Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα λάθη.

    Σε άλλες απαντήσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη προς βουλευτές γίνεται μεταξύ άλλων σαφές ότι το υπουργείο οικονομικών δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα αλλαγή του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων. Ακόμη διευκρινίζεται ότι οφειλές από ΕΝΦΙΑ ή τέλη κυκλοφορίας δεν υπάγονται στον νόμο Κατσέλη.

    [06] Το ρούβλι στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 12μηνου

    Οι ρωσικές χρηματαγορές κατέγραφαν μεγάλη πτώση σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με τον δείκτη RTS (συναλλαγές σε δολάρια) του χρηματιστηρίου της Μόσχας να κάνει βουτιά 4,06% και το ρούβλι να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2014, ακολουθώντας την τάση των ασιατικών χρηματιστηρίων και τις τιμές του πετρελαίου.

    Η ισοτιμία του δολαρίου ξεπέρασε τα 76 ρούβλια και του ευρώ τα 83 ρούβλια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014, τη στιγμή της έναρξης της νομισματικής κρίσης στη Ρωσία. Ο Micex, ο μοσχοβίτικος δείκτης που εκφράζεται σε ρούβλια και συνεπώς είναι λιγότερο ευαίσθητος στις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κατέγραψε πτώση σχεδόν 2,5%.

    [07] Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις

    Πρεμιέρα εκπτώσεων σήμερα στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

    Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ?. % έως ?. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

    Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους επιχειρηματίες, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν θα πρέπει να επιβάλλονται λόγω λάθους.

    Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

    Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς τις αναγραφόμενες τιμές ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016.

    Η ΕΣΕΕ εύχεται στο λιανεμπόριο καλές δουλειές και προτρέπει τους καταναλωτές να «ξεχάσουν», όσο αυτό είναι εφικτό, την κρίση και τους πιστωτικούς περιορισμούς χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους, ώστε να εκμεταλλευθούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και «έξυπνες» αγορές.

    [08] Σε κατάσταση συναγερμού οι αμερικανικές δυνάμεις εξ αιτίας των απειλών από τη Β. κορέα

    Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τέθηκαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για την περίπτωση μιας οποιασδήποτε πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα, μετά την πυρηνική δοκιμή που ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα.

    Ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, έδωσε τη σχετική εντολή κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε αεροπορική βάση στη Νότια Κορέα, την οποία λειτουργούν από κοινού οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.

    [09] Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός.

    Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός. Ο συνθέτης είχε αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012, μετά την παραίτηση του αρχιμουσικού Νίκου Τσούχλου, για μια μεταβατική περίοδο, με σκοπό να συμβάλει στη δυναμική πολιτιστική παρουσία του Οργανισμού.

    [10] Έφυγε απο τη ζωή ο Ντέιβιντ Μπάουι

    O θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 69 ετών, νικημένος από τον καρκίνο ανακοίνωσαν η οικογένειά του και οι επίσημοι λογαριασμοί του βρετανού αστέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    "Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ήσυχα σήμερα έχοντας δίπλα του την οικογένειά του έπειτα από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο", αναφέρουν οι λογαριασμοί του στο Twitter και το Facebook, σε μήνυμα που έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου.

    Ο «θρύλος» της ρόκ είχε γιορτάσει μόλις την περασμένη Παρασκευή τα 69α γενέθλιά του με την κυκλοφορία του 29ου άλμπουμ του, με τον τίτλο Blackstar.

    [11] Στις 12 το μεσημέρι παραλαμβάνει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

    Διευρύνεται, όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, μέχρι στιγμής έχει ενσωματωθεί το 80% των ψήφων και διαπιστώνεται νίκη του κ. Μητσοτάκη η οποία και μεγαλώνει όσο ενσωματώνονται τα μεγάλα εκλογικά κέντρα του λεκανοπεδίου.

    Μέσα στην ημέρα αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη, και η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραλαβής-παράδοσης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος.

    [12] Ν.Παππάς: Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό

    «Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό» δηλώνει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι με την κυβερνητική πρόταση «σταματάει η καταστροφή», καθώς αποφεύγονται οι περικοπές με την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων. Ο Νίκος Παππάς επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις» και «συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν».

    Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει μήνες και ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η δήλωση αποτελεί προάγγελο πιέσεων για νέα πρόσθετα μέτρα, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων. Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσω θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει».

    Με αφορμή την άποψη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Πιτσιόρλα, ότι η αριστερά πρέπει να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι «μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη» προσθέτοντας πως «η κακοδαιμονία ήταν ο "κρατικοδιαιτισμός", όσων είχαν πιάσει το κράτος πελάτη, με υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις και θαλασσοδάνεια». «Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς απαντά: «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας. Η ρυμούλκηση όμορων χώρων μακριά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι ευκταία». Ζητά όμως να ερωτηθούν όσοι «δεν είχαν πρόβλημα να συνεργάζονται με τη ΝΔ του Σαμαρά, γιατί έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Για την κριτική του κ. Κ. Σημίτη στην κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική από τον κ. Σημίτη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 January 2016 - 9:32:35 UTC