Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό
  • [02] Μέχρι το τακτικό συνέδριο της ΝΔ παραμένει γραμματέας του κόμματος ο Αν. Παπαμιμίκος
  • [03] Παραμένουν σημαντικές οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη Λέσβο
  • [04] «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»
  • [05] Το τελευταίο αντίο στην Άννα Συνοδινού
  • [06] Έφυγε πλήρης ημερών ο Κώστας Στεργιόπουλος
  • [07] Να μπει ένα οριστικό τέλος στους μηχανισμούς ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [08] Ιαπωνικό SUV με αυτόματο κιβώτιο
  • [09] Τότι: «Θα συνεχίσω να παίζω γι' άλλα δύο χρόνια»
  • [10] Ο Άντι Μάρεϊ βοηθάει παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία με κάθε άσο που πετυχαίνει
  • [11] ΑΕΚ: Η «εξαφάνιση» των αρχηγών και ο αφελληνισμός της ομάδας

  • [01] Ν. Παππάς: Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό

    «Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό» δηλώνει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι με την κυβερνητική πρόταση «σταματάει η καταστροφή», καθώς αποφεύγονται οι περικοπές με την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων.

    Ο Νίκος Παππάς επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις» και «συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν».

    Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει μήνες και ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η δήλωση αποτελεί προάγγελο πιέσεων για νέα πρόσθετα μέτρα, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων. Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσω θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει».

    Με αφορμή την άποψη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Πιτσιόρλα, ότι η αριστερά πρέπει να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι «μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη» προσθέτοντας πως «η κακοδαιμονία ήταν ο "κρατικοδιαιτισμός", όσων είχαν πιάσει το κράτος πελάτη, με υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις και θαλασσοδάνεια». «Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς απαντά: «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας. Η ρυμούλκηση όμορων χώρων μακριά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι ευκταία». Ζητά όμως να ερωτηθούν όσοι «δεν είχαν πρόβλημα να συνεργάζονται με τη ΝΔ του Σαμαρά, γιατί έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Για την κριτική του κ. Κ. Σημίτη στην κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική από τον κ. Σημίτη».

    [02] Μέχρι το τακτικό συνέδριο της ΝΔ παραμένει γραμματέας του κόμματος ο Αν. Παπαμιμίκος

    Συνάντηση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο είχε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αποφασίστηκε η παραμονή του κ. Παπαμιμίκου στη θεση του γραμματέα μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του τακτικού συνεδρίου.

    [03] Παραμένουν σημαντικές οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη Λέσβο

    Σημαντικές παραμένουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη Λέσβο με τις καιρικές συνθήκες ελάχιστα να επηρεάζουν τον αριθμό των ανθρώπων που τολμάν να περάσουν το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και τουρκικής ακτής.

    Από τις 6 το πρωί χθες Κυριακή έως και σήμερα στις 6 το πρωί στο Κέντρο καταγραφής και Πιστοποίησης στη Μόρια καταγράφηκαν 1.600 άτομα. Αντίστοιχα την Παρασκευή και το Σάββατο οι αριθμό των καταγραμμένων ήταν περί τις 2.000 άτομα το 24ωρο. Στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου σχολιάζοντας το μεγάλο αριθμό των αφίξεων έλεγε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι όλα προδικάζουν ότι από την Άνοιξη ο αριθμός των προσφύγων που θα περνά στη Λέσβο θα είναι πολύ υψηλός. «Ίσως, ειπώθηκε χαρακτηριστικά οι αριθμοί του 2015 να είναι μικροί μπροστά σε αυτούς που θα κληθούμε να διαχειριστούμε». Και συνέχισε η ίδια Αστυνομική πηγή: «Φαίνεται πως οι Τούρκοι γείτονες μας και παρά τις πιέσεις που δέχονται ή δεν θέλουν ή δε μπορούν να ελέγξουν τους συμπατριώτες τους διακινητές οι οποίοι φυσικά φέρνουν τεράστια κέρδη στην τουρκική οικονομία από τη διαχείριση τόσων ανθρώπων». Ας σημειωθεί ότι μόνο η μεταφορά 500.000 μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο όλο το 2015 και μόνο για το κομμάτι της θαλάσσιας τους μεταφοράς στις ακτές της Λέσβου από τις απέναντι τουρκικές ακτές πληρώθηκε στους διακινητές περί τα 750 εκατομμύρια ευρώ.

    Στη Χίο

    Την ίδια ώρα ηρεμία φαίνεται να επικρατεί στη Χίο. Το Σάββατο υπήρξαν 700 αφίξεις ενώ χθες Κυριακή υπήρξαν μόλις 18 αφίξεις. Συνολικά από την 1η Ιανουαρίου τα θαλάσσια σύνορα προς τη Χίο δεν πέρασαν περισσότερα από 3.000 άτομα.

    [04] «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

    Οι φράσεις «Δυστυχώς δεν είμαστε τόσο γρήγοροι» και «δεν είμαστε εμείς γι αυτή τη δουλειά», χαρακτήρισαν την κατάθεση στην δίκη της Χρυσής Αυγής του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Ανδρέα Μπιάγκη που όπως και συνάδελφοι του που έχουν καταθέσει ήδη για τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δήλωσε πεπεισμένος πως έκαναν «ότι καλύτερο μπορούσαμε».

    Ο αστυνομικός ,όπως και οι συνάδελφοι του δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κατάσταση το επίμαχο βράδυ και αν έκαναν όσα έπρεπε ώστε να αποφευχθεί το τραγικό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες απάντησε πως «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».

    Η δίκη διακόπηκε για αύριο αν και η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της υπεράσπισης αλλά και πολλοί από την Πολιτική Αγωγή δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην 48ωρη αποχή των δικηγόρων επισημαίνοντας πως είναι θέμα ηθικής τάξης να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό. Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα δήλωσαν πως θα ζητήσουν άδεια ώστε να παραστούν στην δίκη. Έτσι είναι πιθανό αύριο η διαδικασία να διακοπεί για την Παρασκευή.

    [05] Το τελευταίο αντίο στην Άννα Συνοδινού

    Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν στο Κοιμητήριο του Βύρωνα την μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Άννα Συνοδινού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Με το φέρετρο να είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία, η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

    Αρχοντική, σεμνή, παθιασμένη με τεράστιο ρεπερτόριο, που καλύπτει 60 και πλέον χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο, η Άννα Συνοδινού «έσβησε» σε ηλικία 89 ετών την περασμένη Πέμπτη (7/1) στην κλινική «Ευαγγελίστρια» στην Κυψέλη που νοσηλευόταν εδώ και πολύ καιρό.

    Σπουδαία τραγωδός, ηθοποιός με σπάνιο μέταλλο φωνής που έβγαινε από τα βάθη της ψυχής της, προσωπικότητα χαρισματική, γυναίκα με ισχυρή θέληση και πείσμα, όσο λίγοι, η Άννα Συνοδινού σημάδεψε με την παρουσία της όχι μόνο τη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή. Με την «αναχώρησή της» το ελληνικό θέατρο δεν χάνει μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριές του, αλλά και μία ξεχωριστή πνευματική προσωπικότητα που έγραψε τη δική της ιστορία και μέσα από τη πολιτική της δραστηριότητά προσέφερε στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

    [06] Έφυγε πλήρης ημερών ο Κώστας Στεργιόπουλος

    Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ποιητής, πεζογράφος, κριτικός και δοκιμιογράφος Κώστας Στεργιόπουλος. Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως λέκτορας στην έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1966-1969) και ως βοηθός στο Σπουδαστήριο Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του ίδιου πανεπιστημίου (1969- 1972). Παύτηκε από τη χούντα και στη μεταπολίτευση υπηρέτησε ως καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1974-1984). Το 1986 αναγορεύτηκε ομότιμος καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

    [07] Να μπει ένα οριστικό τέλος στους μηχανισμούς ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

    Να γίνει πράξη το αίτημα για αλλαγή και ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία και να μπει ένα οριστικό τέλος στους μηχανισμούς, τα συστήματα και τα κλειστά γραφεία, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για τη νίκη του χθες όσο και για τον αγώνα του όλους αυτούς τους μήνες.

    "Από σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι, στεκόμαστε δίπλα του για να κάνουμε πράξη το αίτημα για αλλαγή και ανανέωση, έτσι όπως εκφράστηκε από τους φίλους και από τα μέλη της Ν.Δ. Καλούμαστε να κάνουμε και πάλι μια μεγάλη και ανοιχτή Ν.Δ. που θα συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία και να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στους μηχανισμούς, τα συστήματα και τα κλειστά γραφεία. Μόνον έτσι θα μπορέσει σύντομα η Ν.Δ. να αποτελέσει και πάλι μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα. Και μόνον έτσι θα μπορέσουμε σύντομα, ως παράταξη, να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας.

    [08] Ιαπωνικό SUV με αυτόματο κιβώτιο

    Το νέο Honda HR-V αποτελεί τη νέα προσπάθεια της ιαπωνικής φίρμας να αποσπάσει μερίδιο από την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά ξεκινούν στο τέλος Ιανουαρίου. Το νέο HR-V διατίθεται με έναν κινητήρα ντίζελ 1.6 i-DTEC ισχύος 120 ίππων και έναν βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC απόδοσης 130 ίππων. Ο ντίζελ συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας με εξατάχυτο μηχανικό είτε με CVT.

    Το προαιρετικό κιβώτιο CVT της Honda που προσφέρεται με το βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC, διαθέτει ένα νέο λογισμικό ελέγχου που εξελίχθηκε ειδικά για τις ευρωπαϊκές αγορές. Προσομοιώνει επτά σχέσεις και παρέχει βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων. Δύο νέο πρόσθετα προγράμματα προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην οδήγηση και στην οικονομία καυσίμου.

    Το Early Downshift During Braking (EDDB) χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να βοηθήσει τον οδηγό στο φρενάρισμα. Όταν το σύστημα αναγνωρίσει μία επιβράδυνση, κατηφόρα ή στροφή μέσω του συστήματος πέδησης, το EDDB αυτόματα αυξάνει τις στροφές για αξιοποίηση του φρένου του κινητήρα. Στη συνέχεια αυτό επιτρέπει ταχεία ανάκτηση της ταχύτητας μετά την επιβράδυνση ή ταχεία επιτάχυνση μετά τη στροφή.

    Το Fast Off μετρά πόσο γρήγορα ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του φρένου και διατηρεί σταθερές τις στροφές του κινητήρα για να ενεργοποιήσει το φρένο του κινητήρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό το σύστημα έχει προσαρμοστεί εκτενώς στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων και υψηλών ταχυτήτων. Για παράδειγμα, το Fast Off αναγνωρίζει πότε ο οδηγός ετοιμάζεται να προσπεράσει ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον ελιγμό λόγω ενός οχήματος στη γειτονική λωρίδα. Καθώς ο οδηγός αφήνει γρήγορα το πεντάλ του γκαζιού επιτρέποντας στο πίσω όχημα να περάσει, το Fast Off διατηρεί ψηλά τις στροφές του κινητήρα, προετοιμαζόμενο για την ολοκλήρωση του ελιγμού προσπέρασης.

    Στην Ελλάδα, η έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.5, αυτόματο κιβώτιο CVT και επίπεδο εξοπλισμού Elegance κοστίζει 25.070 ευρώ. Η βασική έκδοση Comfort με βενζινοκινητήρα 1.5 και μηχανικό κιβώτιο κοστολογήθηκε στα 21.070 ευρώ. Όσον αφορά τον κινητήρα ντίζελ οι τιμές ξεκινούν από τα 25.070 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [09] Τότι: «Θα συνεχίσω να παίζω γι' άλλα δύο χρόνια»

    Ο εμβληματικός αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο γι' ακόμη δύο χρόνια, σε μήνυμά του προς τον πρώην συμπαίκτη του, Ντανιέλε Κόντι, ο οποίος γιόρτασε τα 37α γενέθλιά του.

    Ο 39χρονος Τότι έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στον σύλλογο της Ρώμης, ενώ ο Κόντι έφυγε το 1999 από τους «τζαλορόσι» για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κάλιαρι. «Μεγαλώνεις... Έχω ακούσει ότι προετοιμάζεσαι να γίνεις προπονητής... Εγώ παίζω γι' ακόμη δύο χρόνια, οπότε, αν με θέλεις να παίξω (για σένα), έρχομαι» δήλωσε ο Τότι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Serie A το 1992 και έγινε αρχηγός της Ρόμα το 1998.

    [10] Ο Άντι Μάρεϊ βοηθάει παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία με κάθε άσο που πετυχαίνει

    Η UNICEF ανακοίνωσε ότι ο Άντι Μάρεϊ έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν περισσότερες από 83.000 λίρες για παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία, με το να δωρίζει χρήματα για κάθε άσο που πετυχαίνει μέσω της πρωτοβουλίας του "Andy's Aces". Ο Βρετανός τενίστας, ο οποίος είναι Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι θα δώριζε 50 λίρες για κάθε άσο που θα πετύχαινε έως το τέλος του 2015.

    «Θυμάμαι που παρακολουθούσα τις ειδήσεις το περασμένο καλοκαίρι και αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω κάποια από τα εκατομμύρια παιδιών, των οποίων οι ζωές έχουν γυρίσει ανάποδα από την κατάσταση στη Συρία» τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο 28χρονος Σκοτσέζος.

    Η UNICEF ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Μάρεϊ μπορούν να παρέχουν κουβέρτες σε περισσότερα από 16.000 παιδιά.

    [11] ΑΕΚ: Η «εξαφάνιση» των αρχηγών και ο αφελληνισμός της ομάδας

    Πάνω από 15 χρόνια έζησε στην Αγγλία ο Γκουστάβο Πογέτ και εκεί διαμορφώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου η προπονητική φιλοσοφία του. Εκεί, όπου ο αρχηγός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας αποτελεί ιδιαίτερη υπόθεση με έντονο συμβολισμό. Γι' αυτό και μια από τις πρώτες κινήσεις του Ουρουγουανού, όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα για να αναλάβει την ΑΕΚ (30/10/2015), ήταν να επιλέξει τους δικούς του αρχηγούς. Έτσι, ανακοίνωσε ότι οι νέοι «κάπτεν» της ΑΕΚ θα είναι οι Μάνταλος, Αραβίδης, Κολοβέτσιος και Γιόχανσον. Τι απέγιναν όμως οι παλιοί;

    Τρεις παίκτες είχαν αναλάβει στην αρχή της σεζόν, με τον Τραϊανό Δέλλα να επιβραβεύει ουσιαστικά την παλαιότητα και να ορίζει αρχηγούς κατά σειρά τους Δημήτρη Ανάκογλου, Βαγγέλη Πλατέλλα και Μιγκέλ Κορδέρο. Τέταρτος ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ενώ προς το τέλος της περσινής σεζόν είχε δοθεί το περιβραχιόνιο και στον Άνταμ Τζανετόπουλο, καθώς στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται το μέλλον της ΑΕΚ.

    Ο Πογέτ δεν καθαίρεσε απλώς τους δύο πρώτους αρχηγούς. Τους εξαφάνισε! Ο Ανάκογλου είναι στη λίστα των «ανεπιθύμητων» με μηδενική παρουσία, ενώ ο Πλατέλλας υπολογίζεται μεν, δεν αγωνίζεται δε κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητά την καλύτερη λύση για το μέλλον του. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν παίκτη που ξεκίνησε τη σεζόν ως αρχηγός και MVP της πρεμιέρας με τον Πλατανιά, κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας και γενικά βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Μέχρι που ήλθε ο Πογέτ και από τότε βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας με μόλις μία συμμετοχή στην ενδεκάδα και δύο ως αλλαγή στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον ο Πλατέλλας έχει παίξει βασικός και σε δύο αγώνες κυπέλλου, δηλαδή είναι σε πολύ πιο ευνοϊκή θέση από τον Άνταμ Τζανετόπουλο. Ο νεαρός αμυντικός έχει αγωνιστεί στα ίδια ματς κυπέλλου με τον Πλατέλλα (εναντίον της Λάρισας και του Πανελευσινιακού) και πέραν τούτου, ουδέν! Όσον αφορά τον Κορδέρο, προοριζόταν εξ αρχής για αναπληρωματικός των Γιόχανσον, Σιμόες και έχει αγωνιστεί μόλις 200 λεπτά στη φετινή Super League.

    Το κακό είναι πως οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχασαν τη θέση τους είναι Έλληνες, ενώ οι αντικαταστάτες τους ξένοι. Από πλευράς αποτελεσμάτων ή αγωνιστικής ποιότητας η ΑΕΚ δεν έχει παρουσιάσει έως τώρα θεαματικές διαφορές, συνεπώς το μόνο που έχει αλλάξει είναι η απώλεια της «εθνικής ταυτότητας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 January 2016 - 15:32:27 UTC