Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσακαλώτου-Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»
  • [02] Με την απολογία του επιχειρηματία Ευ. Γιαννουσάκη συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση «Noor 1»
  • [03] Αγγ. Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι ευάλωτη απέναντι στην προσφυγική κρίση
  • [04] Έως την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 141 θέσεων σε δομές υγείας του Ανατολικού Αιγαίου
  • [05] Δεύτερο σερί «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός, 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

  • [01] Συνάντηση Τσακαλώτου-Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»

    Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι.

    «Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

    Δεν υπάρχει θέμα "Grexit" διαβεβαίωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

    Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [02] Με την απολογία του επιχειρηματία Ευ. Γιαννουσάκη συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση «Noor 1»

    Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» με την απολογία του επιχειρηματία Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

    Στην αρχή της απολογίας του, ο κ. Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε πως έχει πει και θα συνεχίσει να λέει μόνο αλήθειες, ενώ ανέφερε ότι δέχεται απειλές στη φυλακή, χωρίς να κατονομάσει από ποιους - σημείο όπου παρενέβη η εισαγγελέας και του είπε ότι αοριστολογεί. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι γνώριζε την όλη επιχείρηση της μεταφοράς ηρωίνης, αλλά δεν αναμείχθηκε σε καμιά περίπτωση. Είπε ακόμη ότι οι χρηματοδότες εκμεταλλεύτηκαν μια αδυναμία του, την οποία δεν αποκάλυψε.

    Τέλος, ο κ. Γιαννουσάκης είπε ότι δεν ήξερε κανέναν από το πλήρωμα του «Noor 1». Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με την συνέχεια της απολογίας του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

    [03] Αγγ. Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι ευάλωτη απέναντι στην προσφυγική κρίση

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η Ευρώπη είναι «ευάλωτη» απέναντι στην προσφυγική κρίση, καθώς δεν έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης στον βαθμό που θα ήθελε.

    «Τώρα, εξαίφνης, αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ότι πρόσφυγες φθάνουν στην Ευρώπη και είμαστε ευάλωτοι, όπως όλοι διαπιστώνουμε, επειδή δεν έχουμε ακόμη την τάξη και τον έλεγχο που θα θέλαμε», δήλωσε η Μέρκελ σε μια συνάντηση επιχειρηματιών στην πόλη Μάιντς.

    Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμη πως το ευρώ «συνδέεται άμεσα» με την ελευθερία κίνησης των προσώπων ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας πως: «Κανείς δεν πρέπει να υποδύεται ότι μπορείς να έχεις κοινό νόμισμα χωρίς να μπορείς να περνάς τα σύνορα εύκολα».

    [04] Έως την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 141 θέσεων σε δομές υγείας του Ανατολικού Αιγαίου

    Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ με σκοπό την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

    Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Οι παραπάνω θέσεις, για την κάλυψη των οποίων το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ, αφορούν τα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος) καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών- Πληρώματα Ασθενοφόρων.

    Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.keelpno.gr/.

    [05] Δεύτερο σερί «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός, 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

    Σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της 2ης θέσης πέτυχε στη Μυτιλήνη ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 2-0 της Καλλονής στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Καλτσά στο 47΄, ενώ στο 90΄ ο Μπουμάλ «σφράγισε» το «τρίποντο».

    Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, έφτασε στη δεύτερη σερί νίκη του στο 2016 μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού (τρίτη συνολικά μετά το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο), διότι ήταν πιο ουσιαστικός από την Καλλονή, οι άνθρωποι της οποίας θα πρέπει σιγά-σιγά να συμβιβάζονται με την ιδέα του υποβιβασμού στην Football League.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 January 2016 - 21:32:25 UTC