Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα πρώτα ονόματα του νέου οργανογράμματος της ΝΔ
  • [02] "Βάζουμε τέλος στο κομματικό κράτος" δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη
  • [03] Στη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συμφώνησαν Κατρούγκαλος και επιστημονικοί φορείς
  • [04] «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή»
  • [05] Διευκολύνσεις πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας
  • [06] Νέα σελίδα για την Αν. Κρήτη και τον τουρισμό στο νησί με τα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού της Σητείας Λασιθίου
  • [07] Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής ζήτησαν εργαζόμενοι από τον Π. Σκουρλέτη
  • [08] «Περίπατος» 6-0 του Ολυμπιακού με τα Χανιά
  • [09] Με άνεση η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

  • [01] Τα πρώτα ονόματα του νέου οργανογράμματος της ΝΔ

    Ανακοινώθηκαν τα νέα ονόματα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των πέντε αναπληρωτών αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    Έτσι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας.

    Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές:

    Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

    Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

    Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β'Αθηνών και πρώην υπουργός.

    Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

    Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

    Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β'Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ακόμη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του κόμματος με τη κοινοβουλευτική ομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκληρή αντιπολίτευση και ταχεία ανασυγκρότηση του κόμματος, σχεδιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

    Την ερχόμενη Τετάρτη η συνάντηση Παυλόπουλου-Μητσοτάκη

    Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της ΝΔ

    [02] "Βάζουμε τέλος στο κομματικό κράτος" δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη

    «Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες ενός νόμου - τομή στην δημόσια διοίκηση της χώρας. Μια ριζοσπαστική-προοδευτική διοικητική μεταρρύθμιση, που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν, είτε στον δήθεν εκσυγχρονισμό, είτε στην δήθεν επανίδρυση του κράτους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Βάζουμε τέλος στο πελατειακό, κομματικό κράτος, δίνουμε ανάσα με εμπιστοσύνη στους δημόσιους λειτουργούς» προσέθεσε η ίδια.

    Ενώ η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι εν εξελίξει, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση δεν συνιστά πολιτική προσλήψεων, αλλά αξιολόγησης. Διευκρινίζουν, ότι στην βασική δομή του νομοσχεδίου υπάρχει μια δεξαμενή στελεχών, το Εθνικό Μητρώο το οποίο αποτελεί και τον πρώτο "πυλώνα" του νόμου, με την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση να αποτελούν τους άλλους δύο πυλώνες.

    Στις υπηρεσίες του "στενού" δημοσίου τομέα θα υπάρξουν καινούργια οργανογράμματα, από τα οποία θα προκύψει και η θέση του θεσμικού γενικού γραμματέα με πενταετή θητεία. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι θα υπάρξει σύστημα αξιολόγησης με νέο νόμο.

    Το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση θα έλθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διατάξεις του θα έχουν μεταβατικότητα, καθώς απαιτείται χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του.

    [03] Στη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συμφώνησαν Κατρούγκαλος και επιστημονικοί φορείς

    Η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί), οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους.

    Η Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών επιστημονικών φορέων και φορείς του υπουργείου Οικονομικών θα συνεδριάσει υπό την προεδρεία του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας τη Δευτέρα, με χρονοδιάγραμμα εντός δύο ή τριών ημερών να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, σε δήλωση του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

    «Η σκέψη που έχουμε είναι αθροίσουμε τη φορολογική και την ασφαλιστική επιβάρυνση ώστε να μην καταλήγει ένα δίκαιο σύστημα σε αποτελέσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις να μην είναι δίκαια. Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα ισονομίας δικαιοσύνης, ίδιων κανόνων για όλους τους Έλληνες, και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την κοινωνία πράγμα που ξεκινήσαμε από τώρα ώστε να ελέγξουμε και ενδεχόμενες συνέπειες ακραίες για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και ασφαλισμένων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

    [04] «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή»

    Αισιόδοξος για την πορεία της κυβέρνησης και της Ελλάδας, αλλά ανήσυχος και προβληματισμένος για την διεθνή κατάσταση εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό canal+, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή».

    Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» και επισημαίνει ότι «όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα».

    Αναφερόμενος στην διεθνή κατάσταση ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «πέρα από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε την προσφυγική κρίση αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι «είναι ώρα για πλατιά ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για αλλαγή πορείας».

    Για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο ως σήμερα. Έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

    Για το ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι είναι μια μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ έβλεπαν ότι το Ασφαλιστικό οδηγείται σε αδιέξοδο, με την αφαίμαξη των ταμείων, την έκρηξη της μαύρης εργασίας.

    Ο κ. Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση μέσα στο 2016, ενώ σημειώνει ότι μετά την επιβολή των capital controls πολλοί πίστευαν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 4%. Και όμως, έκλεισε με μηδενική ύφεση.

    Για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι αφορά όλη την Ευρώπη και επισημαίνει ότι ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, κρατούν αντιευρωπαϊκή στάση. Οι χώρες υποδοχής, προσθέτει, πρέπει να υποστηριχθούν και ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

    [05] Διευκολύνσεις πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας

    Διευκολύνσεις - πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία - στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής των νέων φορολογικών μέτρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με πρώτα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων.

    "Αν και η βασική αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει διευκολύνσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μέτρου, πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία" όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

    Συζητήθηκε, επίσης, η καλύτερη προβολή του κλάδου και συμφωνήθηκε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει o Οργανισμός Enterprise Greece. Σύμπτωση απόψεων καταγράφηκε και ως προς τη σκοπιμότητα αξιοποίησης των εκτάσεων και εγκαταστάσεων στο κτήμα του Τατοΐου, καθώς και για τις προοπτικές που αναδεικνύει για τον κλάδο η συστηματική και οργανωμένη καλλιέργεια εγχειρημάτων οινοτουρισμού.

    Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που συνδέονται με τους «δρόμους του κρασιού» και τις δυνατότητες ένταξης του προϊόντος στις εκστρατείες τουριστικής προβολής στο εξωτερικό. Σε αυτές τις προσπάθειες κρίσιμο ρόλο μπορούν να παίξουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη του υπουργείου σε μελέτες για έρευνα και καινοτομία στον κλάδο, προσπάθειες που η πολιτική ηγεσία ολόθερμα στηρίζει.

    [06] Νέα σελίδα για την Αν. Κρήτη και τον τουρισμό στο νησί με τα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού της Σητείας Λασιθίου

    Μια νέα σελίδα για τον τουρισμό της Κρήτης άνοιξε σήμερα μετά τα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού στη Σητεία Λασιθίου που πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια δημόσια δομή που βοηθάει την τοπική οικονομία, μια υποδομή που ενώνει.

    Αναφερόμενος σε θέματα υποδομών της Κρήτης μίλησε για ένα "συγκεκριμένο και ιεραρχημένο πρόγραμμα" το οποίο θα συντάξουν από κοινού υπουργείο και περιφέρεια, σε συνεργασία με τους δήμους και τους βουλευτές.

    Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι «δυστυχώς η Κρήτη είναι μια περιοχή η οποία έχει αδικηθεί γι αυτά που έχει δώσει στη χώρα» προσθέτοντας ότι το Λασίθι έχει αδικηθεί περισσότερο από την υπόλοιπη Κρήτη.

    Παράλληλα τόνισε «έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία και συναντήληψη σε πολλά θέματα με την Περιφέρεια και με τους δήμους σε όλη την Κρήτη και με τους βουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα . Πιστεύω - πρόσθεσε - ότι σύντομα θα καταθέσουμε ένα ιεραρχημένο σχέδιο για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Κρήτη και ποιος φορέας αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίηση τους για το τι αναλαμβάνει δηλαδή το υπουργείο , τι η Περιφέρεια, τι οι δήμοι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε ένα ιεραρχημένο σχέδιο για τις υποδομές που θα εξυπηρετούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της και τις ανάγκες του νησιού και οι πολίτες να έχουν ένα ξεκάθαρο τοπίο για το τι πρέπει να γίνει και τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Για το θέμα των δημοτικών αεροδρομίων ανέφερε ότι αυτό θα αντιμετωπισθεί συνολικά με την αλλαγή του Οργανισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας .

    [07] Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής ζήτησαν εργαζόμενοι από τον Π. Σκουρλέτη

    Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, που συναντήθηκαν το απόγευμα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

    Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγία Βαρβάρα, Γιώργος Χατζής και των Υπογειτών Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, Χρήστος Ζαφειρούδας, ο υπουργός δεσμεύθηκε πως οι αιτήσεις και τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί από την εταιρεία θα ελεγχθούν από το υπουργείο στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

    «Είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και της ιδιοκτήτριας εταιρείας να μπορέσουν να έρθουν σε έναν σύντομο διάλογο, για να μπορέσουμε και εμείς να πάμε στις δουλειές μας» ανέφερε ο κ. Χατζής. Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, να υπάρξει συνολική λύση για όλους τους εργαζόμενους, καθώς το έργο, όπως ανέφεραν, είναι ενιαίο.

    [08] «Περίπατος» 6-0 του Ολυμπιακού με τα Χανιά

    Με... συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς μετά τη νίκη του εκτός έδρας με 4-1, νίκησε τα Χανιά 6-0 και στον δεύτερο αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη Γ' φάση της διοργάνωσης. Οι Ζντιέλαρ (4'), Κασάμι (12', 45'), Σεμπά (36'), Πουλίδο (73'), Φουστέρ (90?) τα γκολ των νικητών.

    [09] Με άνεση η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

    Με δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς είχε νικήσει (1-0) και στο πρώτο ματς. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον στο 42΄ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 85΄ πέτυχαν τα γκολ για την Ένωση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 19:32:28 UTC