Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη στην ομογένεια της Αμερικής
  • [02] «Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στη πράξη κι όχι με χειραψίες»
  • [03] Στο Μαξίμου σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας
  • [04] Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην "Πράσινη Εβδομάδα" του Βερολίνου
  • [05] Να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει η αξιολόγηση, ζήτησε ο Β. Σόιμπλε
  • [06] Έξι σορούς μεταναστών περισυνέλεξε το Λιμενικό ανοιχτά της Σάμου
  • [07] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
  • [08] Στο 3,7% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη
  • [09] Σε εξέλιξη το παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ομόνοια
  • [10] Τζον Κέρι και Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ συναντώνται στη Βιένη
  • [11] Τουλάχιστον 23 νεκροί από την επίθεση στο Ουαγκαντούγκου
  • [12] «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση της Εθνικής Σύνταξης»
  • [13] Γ. Κατρούγκαλος: Είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
  • [14] Τζιχαντιστές σκορπούν το θάνατο στη Μπουρκίνα Φάσο

  • [01] Μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη στην ομογένεια της Αμερικής

    Mήνυμα στην ομογένεια στέλνει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας τη συμβολή των Ελλήνων της Αμερικής στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας.Με δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα», τονίζει την εμπιστοσύνη του στις εθνικές αξίες και τις δυνατότητες των Ελλήνων να σώσουν τη χώρα από την εθνική παρακμή και την απαξίωση.

    Κάνει λόγο για «μάχη» που θα δώσει ο λαός και επισημαίνει πως σε αυτή ο ρόλος των Ομογενών είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ.

    Κι αυτό καθώς, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, οι Έλληνες της Αμερικής, διαθέτουν το δυναμισμό, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες, αλλά και την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα.Με αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτει, μπορούν οι ομογενείς να αποτελέσουν το σπινθήρα για μία νέα Ελλάδα, ανταγωνιστική, με ισονομία όλων των πολιτών της. Τονίζει,παράλληλα,πως ο ίδιος θα είναι πάντα, πρώτα απ' όλα, φίλος και συναγωνιστής και επισημαίνει ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες απανταχού τα δικαιώματα που στερούνται μέχρι τώρα.

    [02] «Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στη πράξη κι όχι με χειραψίες»

    «Ο κ. Μητσοτάκης για να μεταρρυθμίσει τη χώρα πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσει το κόμμα του» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τα πιθανά «ανοίγματα» του νέου αρχηγού της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου.Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει ότι «... είναι πράγματι ειρωνεία να κυκλοφορεί αγκαζέ με τον κ. Καμμένο, να διευρύνει το κομματικό κράτος και να δηλώνει «κεντροαριστερός».

    Παράλληλα, σε ότι αφορά τη «άβυσσο» που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη, όπως επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ήταν δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον κ. Μητσοτάκη. «Πότε ανακάλυψε την άβυσσο;» λέει.

    Ωστόσο στο ερώτημα για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία μιας «μεγάλης παράταξης» ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γκρέμισμα του κομματικού κράτους; Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;»,

    Οσο αφορά στη προοπτική σύμπραξης δυνάμενων για το λεγόμενο «προοδευτικό κέντρο» ανέφερε: «Το Ποτάμι απευθύνθηκε εξαρχής χωρίς κανένα ταμπού σε μεταρρυθμιστικές κινήσεις». Πρόσθεσε δε ότι απευθύνεται και σε προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι τολμούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Τάσο Γιαννίτση, την 'Αννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους μεταρρυθμιστές που έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές».

    [03] Στο Μαξίμου σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα υποδεχθεί σήμεραΣάββατο στις 13:00τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός θα υπογράψει Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων με την Ελληνική κυβέρνηση,η οποία θα αφορά την στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο της πάταξης της φοροδιαφυγής.

    Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεταιηεκπαίδευση υπαλλήλων του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

    «Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης πώς δουλεύει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες» δήλωσε την Παρασκευή στη Deutsche Welle ο κ . Μπόργιανς με αφορμή τηνεπίσκεψή τουστην Αθήνα.

    [04] Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην "Πράσινη Εβδομάδα" του Βερολίνου

    Με πέντε ελληνικές συμμετοχές - μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Κρήτης και Πελοποννήσου - άνοιξε χθες τις πύλες της η 81η «Πράσινη Εβδομάδα» του Βερολίνου, μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και κηπουρικής στον κόσμο.

    Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 1660 εκθέτες από 65 χώρες, οι οποίοι καταλαμβάνουν πάνω από 118.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ τιμώμενη χώρα είναι το Μαρόκο. Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περίπου 400.000 άτομα, τα δύο τρίτα των οποίων είναι καταναλωτές, οι οποίοι θα δοκιμάσουν ευρύτατη ποικιλία εδεσμάτων από όλον τον πλανήτη.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται ακόμη συνέδριο υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Τροφίμων και Αγροτικής Οικονομίας και με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 υπουργών, υφυπουργών και στελεχών του κλάδου της γεωργίας και των τροφίμων. Κεντρικό θέμα φέτος είναι η κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών των σύγχρονων πόλεων.

    [05] Να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει η αξιολόγηση, ζήτησε ο Β. Σόιμπλε

    Πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η πορεία ανάκαμψης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αποτελεί προϋπόθεση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαίωσε ότι επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου, όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο.

    «Είναι καλό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε προφανώς εκ νέου αυτό που είχε ήδη αποδεχθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ότι δηλαδή το ΔΝΤ βεβαίως πρέπει να συνεχίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα - αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε νωρίτερα απόψε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του ECOFIN και, αναφερόμενος στην επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σημείωσε ότι «αργεί κάπως, αλλά πάντα έτσι συνέβαινε με την Ελλάδα», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσει τις επόμενες μέρες με γρήγορους ρυθμούς», καθώς «έχουμε όλοι συμφέρον από το να καταφέρουμε αυτή τη διαδικασία κατά τρόπο ώστε να μην ζημιώσει την σταδιακή ανάκαμψη» στην Ελλάδα. «Πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ανέδειξε το ζήτημα του συνταξιοδοτικού.

    «Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει προτάσεις, τις οποίες όμως πρέπει να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, εάν επαρκούν. Υπάρχει και το θέμα - συνδέεται με τις διοικήσεις των τραπεζών και με την διαμόρφωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων - της πορείας του εκσυγχρονισμού και της αποπολιτικοποίησης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι σε αυτό αναφέρθηκε από μόνος του ο κ. Τσακαλώτος και χθες στο Eurogroup αλλά και προχθές κατά την διμερή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

    Στο Βερολίνο, όπως είπε, βρισκόταν προχθές και ο Διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, με τον οποίο είχε και ο ίδιος σύντομη συνάντηση.

    [06] Έξι σορούς μεταναστών περισυνέλεξε το Λιμενικό ανοιχτά της Σάμου

    Τις σορούς έξι μεταναστών περισυνέλεξε το πρωί ,από τη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου,το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών του Λιμενικού, οι σοροί πιθανολογείται ότι είναι από παλαιότερο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

    [07] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

    Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια,στην υπόλοιπη Στερεά και τις απογευματινές ώρες στην Αττική.

    Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά στα 9 μποφόρ.

    Τις βραδυνές ώρες αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και σταδιακά στα ημιορεινά τηςΗπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

    [08] Στο 3,7% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη

    Προβάδισμα 3,7% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Στην πρώτη αυτή δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκετρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) με 4,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

    Στην παράσταση νίκης, προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας».

    Όσον αφορά στο έργο της κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία (το 75% των ερωτηθέντων συνολικά και ειδικότερα 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) έχει αρνητική άποψη και μόλις το 16% έχει θετική. Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, έναντι του 27% που έχει θετική γνώμη.

    Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων φαίνεται ότι υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, με το 64% να είναι υπέρ και το 34% κατά.

    Τέλος, το 84% των πολιτών πιστεύουν ότι είναι αναγκείες οι μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ωστόσο, το 51% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να καταψηφιστεί.

    [09] Σε εξέλιξη το παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

    Κοινό μέτωπο ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης συγκροτούν τα εργατικά συνδικάτα, τα οποία πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας, με σύνθημα «Όχι στην ισοπέδωση και το σφαγιασμμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

    Στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ συμμετέχουν οργανώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υγειονομικοί και νοσοκομειακοί γιατροί, η ΕΣΗΕΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ μετά από τις ομιλίες από το βήμα που έχει στηθεί, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

    Ξεχωριστό μπλοκ στη συγκέντρωση έχει η Λαϊκή Ενότητα, παρουσία όλων των ηγετικών στελεχών της. Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης οδηγεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση, καθώς αυτός που θα βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 40 χρόνια εργασίας θα αμοίβεται το ίδιο με εκείνον που θα βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 15 χρόνια.

    [10] Τζον Κέρι και Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ συναντώνται στη Βιένη

    Οι δύο κύριοι αρχιτέκτονες της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο ομόλογός του του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, θα οριστικοποιήσουν σήμερα στη Βιένη την εφαρμογή του κειμένου αυτού το οποίο προβλέπει την άρση των διεθνών κυρώσεων που πλήττουν την Τεχεράνη.

    Ο Ζαρίφ βρίσκεται ήδη από το πρωί στη Βιένη όπου θα παραστεί σε τελετή --σήμερα ή αύριο-- για την ανακοίνωση της εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Ο υπουργός συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και συνεργάτες του.

    Ο Κέρι, ο οποίος είναι στο Λονδίνο, αναμένεται επίσης σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα για "διαβουλεύσεις" με τον Ζαρίφ και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ανακοίνωσε χθες βράδυ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως επίκειται η εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 14 Ιουλίου με τις μεγάλες δυνάμεις για την επίλυση μιας διαφοράς που δηλητηρίαζε τις σχέσεις της με τη διεθνή κοινότητα επί δεκατρία χρόνια.

    [11] Τουλάχιστον 23 νεκροί από την επίθεση στο Ουαγκαντούγκου

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων σκοτώθηκαν σήμερα στην τζιχαντιστική επίθεση στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας Σιμόν Κομπαορέ, κάνοντας λόγο για προσωρινό απολογισμό.

    "Υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί, 18 διαφορετικών εθνικοτήτων", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπαορέ από το ξενοδοχείο Splendid στο οποίο μετέβη, όπου σημειώθηκε η επίθεση, κάνοντας λόγο για "άνανδρη και ωμή επίθεση".

    Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου Splendid και ενώ στα παρακείμενα κτίρια είχαν πραγματοποιήσει επίθεση ισλαμιστές, μέλη της Αλ Κάιντα χθες βράδυ. Συγκεκριμένα ο τέταρτος τζιχαντιστής, μέλος της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid.

    Ένας πέμπτος τζιχαντιστής έχει οχυρωθεί στο μπαρ Taxi Brousse, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το μπαρ. Ανάμεσα στους αυτόπτες αυτούς μάρτυρες, δύο γυναίκες βγήκαν σώες και ένας άνδρας τραυματισμένος στον ώμο από τα πυρά τζιχαντιστή. Επέμβαση των δυνάμεων της τάξης δεν έχει γίνει ακόμη σε αυτό το μπαρ.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν πλέον οι επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης περίπου 12 ώρες μετά την έναρξη των επιθέσεων.

    [12] «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση της Εθνικής Σύνταξης»

    "Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση της Εθνικής Σύνταξης ούτε να αυξήσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της" τόνισε ο υπουργός Εργασίας ΓιώργοςΚατρούγκαλος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    Ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, αλλά σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως ηπροηγούμενη που έκανε όπως ανέφερε «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι». Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

    Ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη,αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται στα 360 ευρώ.Επιβειβαίωσε,επίσης,ότι πρόθεσή του είναι "να μπει "κόφτης"στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό".

    Τόνισε εκ νέου πως το καθεστώς που προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.Υποστήριξε πως το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων,ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως είναι στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ εαν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό.

    [13] Γ. Κατρούγκαλος: Είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

    Τη βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα υπερψηφιστεί, χωρίς απώλειες, από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Παράλληλα, θεωρεί πιθανή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, μετά τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν ως την ημέρα της ψήφισής του.

    Υπερασπίζοντας το νομοσχέδιο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι αποτελεί μία προσπάθεια «μίας ταξικά μεροληπτικής αρχιτεκτονικής υπέρ των αδύναμων και των μεσαίων εισοδημάτων, ώστε να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη και οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι δεν είχαν σταθερή και μόνιμη εργασία» και τονίζει ότι, παράλληλα, δίνονται κίνητρα στους ασφαλισμένους να παραμείνουν στην εργασία τους και να μην βγουν πρόωρα σε σύνταξη.

    Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος, αποδέχεται ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς «δεν είναι εύκολη» και αναφέρει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός του υπολογισμού των εφάπαξ και των μερισμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με μικρές μειώσεις στα πρώτα και μεγαλύτερες στα δεύτερα. Ωστόσο, δεσμεύεται ότι θα υπάρξει μείωση των εισφορών όταν, μέσα από τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού είσπραξης φόρων και εισφορών, θα μπορέσει να ελεγχθεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή.

    Όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο ευνοούν το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ τον χρόνο και επισημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία με τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών να συσταθεί μια κοινή επιτροπή που θα υπολογίσει το άθροισμα ασφαλιστικής και φορολογικής επιβάρυνσης, «ώστε να μην καταλήγει σε δημευτικά αποτελέσματα».

    [14] Τζιχαντιστές σκορπούν το θάνατο στη Μπουρκίνα Φάσο

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα κρατούνται όμηροι, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσαν αργά χθες ένοπλοι ισλαμιστές στο ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας.

    Ο υπουργός Επικοινωνίας της κυβέρνησης της χώρας Ρεμί Νταντζίνου δήλωσε σήμερα πως 33 όμηροι απελευθερώθηκαν,ανάμεσα τους και ο υπουργός της κυβέρνησης Κλεμέν Σαγουαντούγκου,από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε πως 33 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).

    Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επίθεση για να ανακτήσουν τον έλεγχο στο ξενοδοχείο και εισέλαβαν στην αίθουσα αναμονής του ξενοδοχείου, μέρος της οποίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα, (04:00 ώρα Ελλάδας), "η επίθεση ξεκίνησε" στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid, δήλωσε με ανάρτηση του στο twitter, ο πρέσβης της Γαλλίας στην χώρα Ζιλ Τιμπό.

    Το ξενοδοχείο επιλέγεται συχνά ως τόπος διαμονής από ξένους, υπηκόους δυτικών χωρών και από μέλη των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που ενδεχομένως να κατέστησε το ξενοδοχείο στόχο της επίθεσης.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά που τζιχαντιστές πραγματοποιούν επίθεση στην Ουαγκαντούγκου.

    "Έχουμε παραλάβει περίπου 15 τραυματίες. Υπάρχουν άνθρωποι με τραύματα από σφαίρες", δήλωσε ο Ρόμπερτ Σανγκαρέ, διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομειακού κέντρου.

    Όπως τόνισε ο Σανγκαρέ, μια γυναίκα, υπήκοος ευρωπαϊκής χώρας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ανέφερε στον ίδιο πως οι ένοπλοι φέρεται να στόχευαν λευκούς ανθρώπους.

    Το ξενοδοχείο συχνά επιλέγεται από μέλη των γαλλικών γαλλικά στρατευμάτων, που αποτελούν μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης Μπαρχάν με έδρα το Τσαντ που συστάθηκε για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές στο Σάχελ και σε περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

    Ένας αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως οι αρχές της Γαλλίας ζήτησαν υποστήριξη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολούθησης και αναγνώρισης στην πόλη και τουλάχιστον ένα στρατιωτικός των ΗΠΑ στην Μπουρκίνα Φάσο παρέχει "συμβουλές και βοήθεια" στις γαλλικές δυνάμεις για την επίθεση στο ξενοδοχείο.

    Εκρηκτικά στους πάνω ορόφους

    Οι δράστες έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείουκαι η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζονται από αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις εξελίσσεται αργά, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

    "Αυτό που κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη είναι ότι οι δράστες έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στην είσοδο των πάνω ορόφων", τόνισε ο αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 January 2016 - 11:32:38 UTC