Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουμε αταλάντευτοι τη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης
  • [02] Ευρωπαϊκό φόρο στη βενζίνη για να βρεθούν πόροι για τους πρόσφυγες εξετάζει ο Σόιμπλε
  • [03] Κινέζοι επενδυτές στην Κέρκυρα για το project των υδροπλάνων
  • [04] Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων
  • [05] Μπλόκο στα Τέμπη αποφάσισαν να στήσουν από την επόμενη Τετάρτη αγρότες και κτηνοτρόφοι
  • [06] Νέα τραγωδία με μετανάστες στις ακτές της Σάμου
  • [07] Στους 27 οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο Ουαγκαντούγκου
  • [08] Αγγ. Μέρκελ: Ανοιχτή ως προς την κατάληξή της η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας
  • [09] Aπό το 2012 είχαν διαβιβαστεί στην Ελλάδα στοιχεία για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση
  • [10] Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό

  • [01] Συνεχίζουμε αταλάντευτοι τη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης

    «H κυβέρνηση ενισχύει με τα πλέον σύγχρονα τεχνικά και νομικά μέσα την πολιτική βούλησή της για αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση θα πολεμήσει αταλάντευτα την φοροδιαφυγή μέχρι να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης σε αυτόν τόπο.

    Με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στα θέματα που άπτονται της φορολογίας και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής , κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «ήδη τα πρώτα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την επιβολή προστίμων - ακόμα και σε πρόσωπα που απολάμβαναν πολύ ισχυρής προστασίας, όπως ο κ. Παπασταύρου - και την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία».

    Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν ότι την άνοιξη του 2015 ξεκίνησε η συνεργασία της κυβέρνησης με το Υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, με σκοπό να υποστηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της για πάταξη της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Σε συνέχεια της παραλαβής των στοιχείων αυτών οι φορολογικές αρχές έκαναν έφοδο στο υποκατάστημα της ελβετικής τράπεζας UBS στην Αθήνα και συνέλεξαν επιπλέον στοιχεία, πολύτιμα για τη διασταύρωση των πληροφοριών και ήδη οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν καλέσει μια σειρά από ελεγχόμενους να δώσουν εξηγήσεις, ενώ οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σημειώνει η κυβέρνηση.

    [02] Ευρωπαϊκό φόρο στη βενζίνη για να βρεθούν πόροι για τους πρόσφυγες εξετάζει ο Σόιμπλε

    Το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη προκειμένου, σε περίπτωση ανάγκης, να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αφήνει ανοιχτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές χώρες, μέχρι τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

    "Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι έτσι θα είχαμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι "η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων".

    Αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν στην Κολονία τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αποτελούν επιπλέον πίεση προκειμένου να εξευρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. "Είναι αναμφισβήτητο", λέει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα. Σημειώνει ακόμη ότι αν το προβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακομη κρίση.

    Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [03] Κινέζοι επενδυτές στην Κέρκυρα για το project των υδροπλάνων

    Στην Κέρκυρα αναμένεται να έρθουν την μεθεπόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, Κινέζοι επενδυτές που δείχνουν θερμό ενδιαφέρον για το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Ελλάδος.Τους Κινέζους επενδυτές θα συνοδεύει ο πρόεδρος της εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας που βρέθηκε χθες στην Κέρκυρα μετά από πρωτοβουλία του πρόεδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Στεφανίδη.

    «Μετά το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας που είναι και το πρώτο αδειοδοτημένο της Ελλάδας, αυτές τις ημέρες αναμένεται να αδειοδοτηθεί και των Παξών, που θα είναι το δεύτερο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, αλλά για να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα και να είναι βιώσιμο το πτητικό τους έργο νομοτελειακά θα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε κάθε περιφέρεια και μιλώντας για το Ιόνιο μιλάμε για υδατοδρόμια και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ώστε αυτό το δίκτυο να επιτρέπει σε μία ή σε περισσότερες εταιρείες υδροπλάνων να εκτελούν το πτητικό τους έργο και να είναι βιώσιμο» υποστήριξε ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας, και επεξήγησε ότι «αν έχουμε μόνο το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας και των Παξών, όσο και αν οι προορισμοί είναι πολύ τουριστικοί και ελκυστικοί με τη συνέργεια που υπάρχει και με την κρουαζιέρα ,από μόνα τους δεν θα είναι ικανά να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα σε ένα πτητικό έργο και ένα εγχείρημα σε βάθος χρόνου».

    Όσον αφόρα τους κινέζους επενδυτές που θα έρθουν στην Κέρκυρα ο κ.Γκόβας επισήμανε ότι είναι ένα κινέζικο fund που έχει επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου τύπου υδροπλάνου Dornier Seastar , διευκρινίζοντας ότι η Dornier είναι μία πολύ μεγάλη γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει υδροπλάνα.

    [04] Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων

    Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

    Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Παλούκια Σαλαμίνας-Πειραιά, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου-Καβάλας, και Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

    [05] Μπλόκο στα Τέμπη αποφάσισαν να στήσουν από την επόμενη Τετάρτη αγρότες και κτηνοτρόφοι

    Στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη, θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη.

    Αυτό αποφασίστηκεστο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλήθους αγροτών.

    Την πρόταση για τα Τέμπη-ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης- έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Νομό Λάρισας. Μαζί δε με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στο άξονα της Εθνικής Οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

    Αύριο και την Δευτέρα, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών-είναι χαρακτηριστικό ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από 40 χωριά του νομού- και την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

    Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται,επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων,αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.

    [06] Νέα τραγωδία με μετανάστες στις ακτές της Σάμου

    Νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή των ακτών της Σάμου, στο ακρωτήριο Πράσο. Στελέχη του λιμενικού σώματος με περιπολικό σκάφος εντόπισαν τις σορούς έξι άτυχων μεταναστών. Μετά από προσπάθεια, κατάφεραν να ανασύρουν τα πέντε άτομα, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, ενώ λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατόν να ανασυρθεί και η έκτη σορός, η οποία βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή.

    Επίσης, σε κοντινή παραλία στην περιοχή εντοπίστηκε ένας διασωθείς μετανάστης, ο οποίος κατά δήλωσή του επέβαινε σε σκάφος με άλλους 17 μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκαν οι σοροί των μεταναστών. Ο μετανάστης που βρέθηκε σώος αναγνώρισε ότι οι σοροί που περισυνελέγησαν από το λιμενικό ήταν άτομα που επέβαιναν μαζί του στο μοιραίο σκάφος.Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

    [07] Στους 27 οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο Ουαγκαντούγκου

    Σε 27 ανέρχονται οι νεκροί από την τζιχαντιστική επίθεση σε ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στη χώρα Ζιλ Τιμπό.

    Ο πρεσβευτής σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο Twitter ότι 150 άνθρωποι από 18 χώρες διασώθηκαν από τον τόπο της επίθεσης και έλαβαν ιατρική φροντίδα.

    Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ είχε καταδικάσει τη "δειλή και ωμή" αυτή επίθεση και είχε καλέσει το λαό της χώρας του να δείξει "θάρρος" και να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ είχε σημειώσει ότι βάσει προσωρινού απολογισμού οι νεκροί ανέρχονταν σε 23.

    Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά των τζιχαντιστών τερματίστηκαν σήμερα το πρωί έπειτα από περισσότερες από 12 ώρες από τότε που άρχισε η επίθεση των ενόπλων στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Ωστόσο, η ίδια σημείωσε ότι συνεχίζονταν οι έρευνες στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Splendid και το εστιατόριο Cappuccino στα οποία σημειώθηκε η επίθεση, όπως και στα γειτονικά τους κτίρια.

    Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας η τζιχαντιστική οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (Aqmi), η οποία την απέδωσε στην οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν του τζιχαντιστή ηγέτη Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, σύμφωνα με το SITE, μια αμερικανική οργάνωση που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

    Τη ζωή τους έχασαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι 4 δράστες της, οι δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες.

    [08] Αγγ. Μέρκελ: Ανοιχτή ως προς την κατάληξή της η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας

    Ανοιχτή ως προς την κατάληξή της παραμένει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - και από τις δύο πλευρές, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, εξηγώντας ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να αναφέρεται σε ημερομηνίες. Δεν απέκλεισε ωστόσο το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης, ενώ, αναφερόμενη στο Κυπριακό, δήλωσε ότι πρέπει τους επόμενους μήνες να σημειωθεί πρόοδος και ότι οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι υψίστης σημασίας.

    [09] Aπό το 2012 είχαν διαβιβαστεί στην Ελλάδα στοιχεία για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση

    Διάρκειας μιας ώρας περίπου ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς που έχει παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστα με τραπεζικά δεδομένα καταθετών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς είπε στον πρωθυπουργό ότι από το 2012 είχαν διαβιβάσει στην Ελλάδα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής,αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

    «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες», σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από off shore εταιρείες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», ανέφερε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

    «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής» κατέληξεο Αλέξης Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζουμε αταλάντευτοι τη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης

    [10] Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό

    Ολοκληρώθηκε το παλλαϊκό συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που διοργάνωσαν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

    Στη σημερινή κινητοποίηση των ΑΔΕΣΥ-ΓΣΕΕ συμμετείχαν καθητητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, ενώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο και εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το δικό της μπλοκ είχε η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Το σύνημα που κυριάρχησε ήταν ότι δεν θα περάσει η μεταρρύθμιση που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της αφάλισης και δόθηκε ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις με αιχμή του δόρατος την απεργία που κύρηξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 January 2016 - 15:32:26 UTC