Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινέζοι επενδυτές στην Κέρκυρα για το project των υδροπλάνων
  • [02] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε εργαζόμενοι σε ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο
  • [03] Στους 29 οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο Ουαγκαντούγκου
  • [04] Επική ανατροπή και νίκη (79-75) του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ
  • [05] «Είμαστε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την τετράδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουαναμέικερ

  • [01] Κινέζοι επενδυτές στην Κέρκυρα για το project των υδροπλάνων

    Στην Κέρκυρα αναμένεται να έρθουν την μεθεπόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, Κινέζοι επενδυτές που δείχνουν θερμό ενδιαφέρον για το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Ελλάδος.Τους Κινέζους επενδυτές θα συνοδεύει ο πρόεδρος της εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας που βρέθηκε χθες στην Κέρκυρα μετά από πρωτοβουλία του πρόεδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Στεφανίδη.

    «Μετά το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας που είναι και το πρώτο αδειοδοτημένο της Ελλάδας, αυτές τις ημέρες αναμένεται να αδειοδοτηθεί και των Παξών, που θα είναι το δεύτερο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, αλλά για να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα και να είναι βιώσιμο το πτητικό τους έργο νομοτελειακά θα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε κάθε περιφέρεια και μιλώντας για το Ιόνιο μιλάμε για υδατοδρόμια και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ώστε αυτό το δίκτυο να επιτρέπει σε μία ή σε περισσότερες εταιρείες υδροπλάνων να εκτελούν το πτητικό τους έργο και να είναι βιώσιμο» υποστήριξε ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας, και επεξήγησε ότι «αν έχουμε μόνο το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας και των Παξών, όσο και αν οι προορισμοί είναι πολύ τουριστικοί και ελκυστικοί με τη συνέργεια που υπάρχει και με την κρουαζιέρα ,από μόνα τους δεν θα είναι ικανά να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα σε ένα πτητικό έργο και ένα εγχείρημα σε βάθος χρόνου».

    Όσον αφόρα τους κινέζους επενδυτές που θα έρθουν στην Κέρκυρα ο κ.Γκόβας επισήμανε ότι είναι ένα κινέζικο fund που έχει επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου τύπου υδροπλάνου Dornier Seastar , διευκρινίζοντας ότι η Dornier είναι μία πολύ μεγάλη γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει υδροπλάνα.

    [02] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε εργαζόμενοι σε ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση της 12ωρης σχεδόν απολογίας τους στον ανακριτή οι πέντε εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων. Οι οποίοι και είχαν συλληφθεί τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για απόπειρα παροχής βοήθειας σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Τρεις από τους πέντε κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

    Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ ο καθένας. Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, το έναν από τους δυο Δανούς, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

    [03] Στους 29 οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο Ουαγκαντούγκου

    Δύο Ελβετοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών στις επιθέσεις που διενεργήθηκαν σε ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Στο μεταξύ, σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 30 εκείνος των τραυματιών από τις επιθέσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της Μπουρκίνα Φάσο, Σιμόν Καμπαορέ, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Τα πτώματα τριών τζιχαντιστών έχουν ταυτοποιηθεί, όλοι άνδρες, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δράστες ήταν «πολύ νέοι» όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

    «Αυτοί που τους είδαν εκτιμούν πως ήταν πολύ νέοι, ο μεγαλύτερος δεν πρέπει να ήταν πάνω από 26 ετών», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως έφθασαν με οχήματα που έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας του Νίγηρα.

    Εξάλλου, «176 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι περισσότεροι αναχώρησαν μετά την κατάθεση που έδωσαν στην αστυνομία», διευκρίνισε ο Σιμόν Κομπαορέ.

    [04] Επική ανατροπή και νίκη (79-75) του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

    Με τρίποντο του Χάτσερ στα 12,2''ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αίσια μία αντεπίθεση διαρκείας, επέστρεψε από το -22 και επικράτησε με 79-75 της ΑΕΚ, στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Πυλαία, για την 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Κορυφαίοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν οι Κώστας Βασιλειάδης (19 π., 8 ριμπ), Ουίλιαμ Χάτσερ (19 π., 5 ασ., 2 κλ), ενώ καταλυτική ήταν και η συμβολή των Βαγγέλη Μαργαρίτη (13 π., 4 ριμπ., 3 κλ), Ούρος Ντούβνιακ (11π., 4 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ). Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ, με 15 πόντους (όλους στο πρώτο ημίχρονο), ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα. Αυτή ήταν η 8η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που αύξησε σε 22 τους βαθμούς της, 2 λιγότερους από την ΑΕΚ που μετρά 10 νίκες - 4 ήττες.

    Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75

    Ο Απόλλων κάλυψε τη διαφορά των 14 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, στον πρώτο γύρο, πανηγυρίζοντας το θετικό αποτέλεσμα με 75-57 της ομάδας της Κρήτης, στην Πάτρα.

    Νταμπλ-νταμπλ, με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, σημείωσε ο Χοτζ στην άνετη νίκη (78-64) της Κηφισιάς στην Τρίπολη επί του Αρκαδικού.

    Με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ του Ντιμίτριους Κόντζερ τα Τρίκαλα «έπιασαν» τον Κόροιβο στο βαθμολογικό πίνακα (6 νίκες - 8 ήττες), επικρατώντας, 85-74.

    «Βύθισε» ακόμη περισσότερο την Καβάλα το Λαύριο (99-63), κρατώντας την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου στους 9 πόντους, στην 3η περίοδο.

    Την Κυριακή (17/1, 16:30), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη, στο ΟΑΚΑ, ενώ τη Δευτέρα (18/1, 16:00) ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό.

    [05] «Είμαστε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την τετράδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουαναμέικερ

    Χωρίς διάθεση για... πανηγυρισμούς, αλλά με ανεβασμένο ηθικό και προσήλωση στο στόχο ενόψει της συνέχειας στο «Top-16» της Euroleague, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ -ΜΠΕ) ο πλέι μέικερ της Μπάμπεργκ, Μπραντ Γουαναμεϊκερ.

    Ο Αμερικανός φρόντισε να δώσει τα απαραίτητα εύσημα στους συμπαίκτες του για την μεγάλη εμφάνιση και τη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 January 2016 - 21:32:22 UTC