Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα»
  • [02] Έρευνες στα Μέγαρα για τον καταζητούμενο για την δολοφονία στην Χαλκιδική και την απαγωγή του 4χρονου γιου του
  • [03] Ένας νεκρός στις Σέρρες από το κύμα κακοκαιρίας
  • [04] Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωπου του πλανήτη έχουν όσα χρήματα έχει ο μισός πληθυσμός της Γης
  • [05] Ο δημοσιογράφος Τζ. Ρεζαϊάν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του από το Ιράν

  • [01] «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα»

    «Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της «Sueddeutsche Zeitung», ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο κ. Παυλόπουλος αύριο στην Γερμανία, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ και την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ.

    «Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων», αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της εκτενούς συνέντευξης, στην οποία ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    [02] Έρευνες στα Μέγαρα για τον καταζητούμενο για την δολοφονία στην Χαλκιδική και την απαγωγή του 4χρονου γιου του

    Μια ενδιαφέρουσα τροπή πήρεη υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Λέλας Μαυρομάτη στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της απαγωγής του 4χρονου γιου τους, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, Αλβανό υπήκοο Τζέιμς Κλοντ Λέσι, ύστερα από δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος αποκάλυψε μετά από περίπου δέκα μέρες, ότι είχε συναντηθεί με τον καταζητούμενο στην περιοχή της Αττικής.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα και επιβεβαιώνει η Αστυνομία, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι τρεις μέρες μετά την δολοφονία στην Χαλκιδική, του τηλεφώνησε κάποιος, ο οποίος του είπε ότι ήταν ο Λέσι και του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

    Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, υπήρξε συνάντηση στα Μέγαρα μεταξύ των δύο, στις 8 Ιανουαρίου, όπου ο δικηγόρος του είπε ότι προϋπόθεση για να αναλάβει την υπεράσπισή του ήταν να επιστρέψει ο μικρός Φοίβος στην οικογένειά του.

    Έκτοτε όμως δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

    [03] Ένας νεκρός στις Σέρρες από το κύμα κακοκαιρίας

    Νεκρό ανέσυραν δύτες της ΕΜΑΚ έναν άντρα από το όχημα που έπεσε στο ρέμα Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες στην παράκτια περιοχή δεν οδήγησαν στην ανεύρεση άλλου ανθρώπου. Το όχημα έχει ανασυρθεί με γερανό της αστυνομίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης του νεκρού που ανέσυραν οι δύτες.

    Tα ορμητικά νερά χειμάρρου, μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρέσυραν το αυτοκίνητο, ενώ τονίζεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, (5 πυροσβέστες με δύο οχήματα) και τέσσερις δύτες της ΕΜΑΚ.

    Στα Τρίκαλα, κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

    Εκτεταμένα είναι τα προβλήματακαι στα δυτικά του νομού Ροδόπης.Στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

    Ο λόγος είναι ότι παρακλάδι του ποταμού Βοσβόζη υπερχείλισε και μετέτρεψεσε λίμνες τις παρακείμενες αγροτικές εκτάσειςκαι να «έκοψε» στα δύο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου αυτοκίνητα κόλλησαν μέσα στα νερά, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις.

    ΣτηνΉπειρο, δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

    [04] Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωπου του πλανήτη έχουν όσα χρήματα έχει ο μισός πληθυσμός της Γης

    Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα έχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης - περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι - καθώς οι υπερ-πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, σύμφωνα με μια διεθνή ΜΚΟ χθες.

    Ο πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%, είπε η Oxfam σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

    Σχεδόν οι μισοί υπερ-πλούσιοι είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 17 από την Ευρώπη, και οι υπόλοιποι από χώρες που περιλαμβάνουν την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία.

    "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων να πεινάνε όταν οι πόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους βοηθήσουν απορροφώνται από αυτούς στην κορυφή", είπε η διευθύντρια της Oxfam International, Γουίνι Μπιάνιμα.

    Περίπου 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από προσωπικό πλούτο βρίσκονται σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους, και αν πληρωνόταν φόρος στο εισόδημα που παράγει αυτός ο πλούτος, ένα ποσό της τάξης των 190 δις δολαρίων θα ήταν διαθέσιμα σε κυβερνήσεις σε ετήσια βάση, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γκέιμπριελ Ζάκμαν, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

    [05] Ο δημοσιογράφος Τζ. Ρεζαϊάν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του από το Ιράν

    Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post Τζέισον Ρεζαϊάν, που αφέθηκε ελεύθερος από το Ιράν χθες μετά από κράτηση πάνω από ενάμιση χρόνο, είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είπε η εφημερίδα χθες.

    Ο Ρεζαϊάν και άλλοι δύο ιρανο-αμερικανοί που αναχώρησαν από την Τεχεράνη στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, έφθασαν στη Γερμανία σήμερα. Ο Ρεζαϊάν, 39 ετών, διευθυντή του γραφείου της Post στην Τεχεράνη, συνελήφθηκε στο Ιράν τον Ιούλιο του 2014 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε φυλάκιση με τις κατηγορίες της κατασκοπείας, τις οποίες η εφημερίδα είχε απορρίψει ως "παράλογες".

    Σε δήλωση μετά την απελευθέρωσή του Ρεζαϊάν, ο εκδότης της Washington Post Φρέντερικ Ράιαν είπε, "Νιώθουμε ανακούφιση που αυτός ο εφιάλτης των 545 ημερών για τον Τζέισον και την οικογένειά του τελείωσε επιτέλους".

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες βράδι με τον διευθυντή σύνταξης Μάρτιν Μπάρτον και τον συντάκτη των διεθνών ειδήσεων Ντάγκλας Τζελ, ο Ρεζαϊάν ευχαρίστησε την εφημερίδα για την σθεναρή και ακλόνητη υποστήριξή της όσο ήταν φυλακισμένος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 January 2016 - 5:32:25 UTC