Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό και διοικητική μεταρρύθμιση, οι πρώτες κόντρες στη Βουλή, ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [02] Για «χαμηλού επιπέδου ανακοινώσεις πανικού» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του με την Ελλάδα
  • [04] Υπουργείο Εργασίας: Δεν θα γίνει δεκτή καμία απόλυση του εργοστασίου της Softex
  • [05] Τελετή παράδοσης των πρόσφατα ανευρεθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί στην Κύπρο, στον αν. υπ. Εθνικής Άμυνας
  • [06] Το θέμα των επανορθώσεων έθεσε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [07] Κ. Γκιουλέκας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ΝΔ δεν επιδιώκει να εμβολίσει άλλα κόμματα
  • [08] Ξεκινάει το Σάββατο το πατρινό καρναβάλι και η πόλη μπαίνει σε καρναβαλικούς ρυθμούς
  • [09] Απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα»

  • [01] Ασφαλιστικό και διοικητική μεταρρύθμιση, οι πρώτες κόντρες στη Βουλή, ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη

    Το ασφαλιστικό και η διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι τα δύο πεδία για τα οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει άμεσα πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πολιτικών αρχηγών προκειμένου η συζήτηση αυτή να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Με αφορμή, εξάλλου, τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που ανέδειξαν για πρώτη φορά κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί σε όλα όσα έγιναν μέσα στον χρόνο που πέρασε και στους κρίσιμους σταθμούς τής μέχρι σήμερα κυβερνητικής θητείας, με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το δημοψήφισμα, τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, τις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την προστασία εκείνων που είναι περισσότερο αδύναμοι.

    Στο Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στο κρίσιμο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Η πρωτοβουλία για τη διενέργεια συζήτησης πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, που σημειωτέον έρχεται σε συνέχεια της άκαρπης σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει ιδίως στόχο να καταθέσει τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια και πειστικό τρόπο ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, να εξηγήσει αν συμφωνεί με την πρόταση των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις ή αν αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης που στόχο έχει να αποτρέψει νέες μειώσεις στις συντάξεις», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη στόχευση της πρότασης συζήτησης πολιτικών αρχηγών. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «ο νέος πρόεδρος της ΝΔ που ευαγγελίζεται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, θα κληθεί επίσης να λάβει θέση και για τη διοικητική μεταρρύθμιση που δρομολογείται με στόχο την αποκομματικοποίηση ή αν θα επιμείνει στο πελατειακό κράτος που έλαβε χώρα επί των ημερών του όταν οι μεταρρυθμίσεις του εξαντλήθηκαν στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα».

    Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα σκηνικό «αντεπίθεσης» από την πλευρά της κυβέρνησης, που το επόμενο διάστημα θα καλεί ολοένα και πιο συχνά τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει υπογράψει η Ελλάδα, τις κινήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να μπει πάνω στο τραπέζι η συζήτηση για το χρέος.

    Το κλίμα αυτό της μετωπικής σύγκρουσης αποτυπώθηκε σήμερα και στο κομματικό πεδίο, με την Κουμουνδούρου να εκδίδει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την ανακοίνωση των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ. «Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κώστα Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το «νέο» ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά».

    [02] Για «χαμηλού επιπέδου ανακοινώσεις πανικού» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

    Για «χαμηλού επιπέδου ανακοινώσεις πανικού», κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ανακοίνωσή τού Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται πως «οι αλλεπάλληλες, χαμηλού επιπέδου, ανακοινώσεις πανικού και έλλειψης ψυχραιμίας της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν ένα μόνο: Ότι και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας και τη συνεχώς διευρυνόμενη απήχησή της στην ελληνική κοινωνία».

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του με την Ελλάδα

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση μέσω «διαρροών» και δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ότι το ΔΝΤ έχει εκφράσει ενστάσεις για την πρόταση της κυβέρνησης ως προς το ασφαλιστικό,ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζητώντας να γίνει σαφές από την πλευρά του Ταμείου, αν οι διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι επίσημες και προέρχονται από το ΔΝΤ ή πρόκειται για δημοσιογραφικές διαρροές.

    [04] Υπουργείο Εργασίας: Δεν θα γίνει δεκτή καμία απόλυση του εργοστασίου της Softex

    'Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη, της διοίκησης της Softex και των εργαζομένων. Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

    Το υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

    Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

    Τέλος, θα εξεταστεί το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

    [05] Τελετή παράδοσης των πρόσφατα ανευρεθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί στην Κύπρο, στον αν. υπ. Εθνικής Άμυνας

    Η Ελλάδα, διά του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, υποκλίθηκε μπροστά στα λείψανα πέντε ανδρών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και ενός καταδρομέα, που υπερασπίστηκαν την Κύπρο στην τουρκική εισβολή του 1974 και στις δικοινοτικές συγκρούσεις της περιόδου 1963-1965. Και οι έξι θεωρούνταν αγνοούμενοι μέχρι την ανεύρεση των λειψάνων σε εκταφές στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και την ταυτοποίηση των λειψάνων τους με τη μέθοδο του DNA. Τα λείψανα βρίσκονταν μέσα σε μικρά κιβώτια, που ήταν σκεπασμένα με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου.

    Σε μια απέριττη τελετή στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία, ο επίτροπος προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, παρέδωσε τα λείψανα στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.

    Η τελετή, στην οποία παρέστη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου, άρχισε με προσκλητήριο πεσόντων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Ταμασού, Ησαΐα, κατάθεση στεφάνων και επίδοση στους συγγενείς των πεσόντων τιμητικών μεταλλίων και διπλωμάτων. Επίσης, παρέστησαν οι πρόεδροι των Επιτροπών Συγγενών Αγνοουμένων Ελλάδος, Μαρία Καλμπουρτζή, και Κύπρου, Νίκος Θεοδοσίου. Αύριο, τα λείψανα θα μεταφερθούν στην Αθήνα, με μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στο αεροδρόμιο Ελευσίνας θα γίνει τιμητική τελετή και στη συνέχεια τα λείψανα θα παραδοθούν στους συγγενείς για ενταφιασμό.

    [06] Το θέμα των επανορθώσεων έθεσε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Στην ανάγκη και οι εταίροι μας να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις, «ιδίως αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και την ως σήμερα ακολουθούμενη, εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτική αυστηρής λιτότητας», αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ο.Δ. της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στο Βερολίνο.

    Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παυλόπουλος, «ο Ελληνικός Λαός θα φανεί απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, προκειμένου να παραμείνει στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Όμως» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «στην πορεία, [...] οφείλουν και οι Εταίροι μας να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις. Ιδίως αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και την ως σήμερα ακολουθούμενη, εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτική αυστηρής λιτότητας.

    Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε στον κ. Γκάουκ ότι η Ελλάδα, «δεν διανοείται το μέλλον της δίχως την ευρωπαϊκή της προοπτική» αλλά και η ΕΕ «δεν είναι νοητή [...] δίχως την Ελλάδα ως αναπόσπαστο τμήμα της.

    Αναφερόμενος στην «πρωτόγνωρη» κρίση που ου αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, Ζήτησε, δε, από τους ευρωπαίους εταίρους να λάβουν υπόψιν τους την πρωτόγνωρη κρίση που δοκιμάζει την ελληνικό λαό «ώστε, παρά τα όποια αρχικά λάθη, τις εμμονές και τις παρανοήσεις, να εδραιωθούν η αμοιβαία κατανόηση και η αδογμάτιστη προσέγγιση και από τις δύο πλευρές».

    Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό προσφύγων αλλά και παράνομων μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα από την Μέση Ανατολή είπε ότι (η Αθήνα) «κάνει ό,τι μπορεί, μεαπόλυτο σεβασμό στην πρωταρχική αξία της ανθρώπινης ζωής και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας καθενός, προκειμένου να διαφυλάξει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοθέντος ότι τα σύνορα της τελευταίας είναι, κατά το διεθνές αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο, και σύνορα των Κρατών-Μελών της, όπως αυτά κυριάρχως καθορίζονται και προστατεύονται από τα ίδια τα Κράτη-Μέλη. Το μεταναστευτικό πρόβλημα, όμως, μπορεί νααντιμετωπισθεί μόνον εφόσον θεωρηθεί ως κοινό, πρώτιστης δε σημασίας, πρόβλημα όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε γενναία την«συγγνώμη»του Γερμανού Προέδρου για τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι θηριωδίες δεν εκφράζουν και δεν εξέφρασαν ποτέ τη γερμανική ψυχή. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο του διεθνούς νομικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Ελλάδα θεωρεί κάποιες απαιτήσεις νομίμως ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, αλλά αισθάνεται τη Γερμανία ως φίλη χώρα και ότι όλες οι δημοκρατικές της δυνάμεις είναι προσανατολισμένες στη διατήρηση αυτής της φιλίας, ώστε να μην επαναληφθούν υποθέσεις του παρελθόντος και να μην χρειαστεί ξανά να αναβάλουμε συνάντηση των δύο Προέδρων -όπως συνέβη πριν από λίγους μήνες.

    Τέλος, για το πρόβλημα της διεθνούς τρομοκρατίας είπε ότι «οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε, μεαπόλυτη αποφασιστικότητα, ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Γιαυτό η αποφασιστικότητα ως προς την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας είναι υπόθεση, η οποία αφορά όλη την πολιτισμένη Ανθρωπότητα και απαιτεί την συνεργασία όλων των Κρατών που την συγκροτούν».

    Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στο ανάκτορο Bellevue λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα), όπου υπέγραψε στο Βιβλίο Επισκεπτών.

    Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν ωστόσο να πραγματοποιηθεί η υποδοχή με στρατιωτικές τιμές, όπως είχε προγραμματιστεί.

    Το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στην Καγκελαρία.

    Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος στο προεδρικό ανάκτορο, ο Έλληνας πρόξενος στο Αμβούργο Γεώργιος Αρναούτης θα καταθέτει στεφάνι στον τάφο του Χέλμουτ Σμιτ.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, με τον μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γερμανο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν και με τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, διακεκριμένο επιστήμονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών. Αύριο ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    [07] Κ. Γκιουλέκας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ΝΔ δεν επιδιώκει να εμβολίσει άλλα κόμματα

    «Εμείς ερχόμαστε με την πρόταση ούτε να εμβολίσουμε χώρους ούτε να εγκλωβίσουμε ενεργά πολιτικά στελέχη» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, απαντώντας σε όσους αναμένουν εξελίξεις στο χώρο του κέντρου μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριτα», με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, χαρακτήρισε «αισιόδοξο μήνυμα» το αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης, που δίνει προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρέπει να μένει κανείς σ' αυτά».

    Προέβλεψε ότι σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις με δεδομένο -όπως είπε- ότι η κυβέρνηση «διαψεύδει καθημερινά το κοινό που την πίστεψε και την ανέδειξε» και τόνισε ότι η ΝΔ θα ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις, αλλά και σκληρή «εκεί όπου υπάρχουν ρυθμίσεις απαράδεκτες».

    [08] Ξεκινάει το Σάββατο το πατρινό καρναβάλι και η πόλη μπαίνει σε καρναβαλικούς ρυθμούς

    Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει η Πάτρα, αφού είναι ήδη σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου.Ειδικότερα, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων που θα εξελιχθούν καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθούν με την βραδινή τελετή έναρξης στις 9:00 το βράδυ.

    Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα, διαλαλώντας στους δρόμους της Πάτρας. Στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο η πομπή του τελάλη και της καρναβαλικής συνοδείας του, με κατεύθυνση το δημαρχείο. Εκεί στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Ταυτόχρονα η μπάντα του δήμου θα παιανίζει αποκριάτικη μουσική και θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ρίψη σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες».

    [09] Απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα»

    Απάντηση για δημοσίευμα της εφημερίδας έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και συστήνει «αν όντως επιθυμούν στο «Βήμα» να κάνουν αντιπολίτευση, θα ήταν χρήσιμο να διατηρήσουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα και τα γεγονότα».

    Το υπουργείο επισημαίνει τα εξής:

    «Αντιλαμβανόμαστε την ταραχή που διακατέχει αυτούς που, χάνοντας τις προνομιακές σχέσεις με την εξουσία και το τραπεζικό σύστημα, αναγκάζονται σήμερα εσπευσμένα να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις και χαριστικά δάνεια. Μέσα στον πανικό τους στήνουν ρεπορτάζ περί εφόδου κατάληψης του κρατικού μηχανισμού, «αποκαλύπτοντας» μεταξύ άλλων ότι στη λίστα διορισμού «ημετέρων» βρίσκεται κάποιος... Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας.

    Οφείλουμε να ενημερώσουμε το... έγκριτο Βήμα ότι η «έφοδος» έχει προχωρήσει και πλέον ο κ. Χαρίτσης είναι υφυπουργός, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Γενικός γραμματέας για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ανέλαβε ο Παναγιώτης Κορκολής, ενώ γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας είναι εδώ και μήνες ο Ηλίας Ξανθάκος, στη θέση του Μάνου Μανουσάκη (που αναφέρει το ρεπορτάζ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 January 2016 - 15:32:29 UTC