Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η ΝΔ κωλυσιεργεί στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών
  • [02] Αλ. Χαρίτσης: Η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό μηχανισμό
  • [03] «Δεν εύχομαι στους νέους να γνωρίσουν την Ευρώπη με τα παλιά της σύνορα, εάν καταρρεύσει η Σένγκεν»
  • [04] Είναι η ώρα για μεγάλες πρωτοβουλίες, τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στην Ολομέλεια του ΕΚ
  • [05] Η πολωνή πρωθυπουργός δίνει απόψε εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές για το κράτος δικαίου στην Πολωνία
  • [06] Εντονες ανησυχίες για την ανθεκτικότητα Σένγκεν, εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο ΕΚ
  • [07] Ο Σπάικ Λι και η Τζέιντα Πίνκετ ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή των Όσκαρ
  • [08] Κινηματογράφος από τη Συρία, για "γερά στομάχια"
  • [09] Ν. Παππάς: Η ΝΔ κωλυσιεργεί στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών
  • [10] Π. Παυλόπουλος: Εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων μας, για το χρέος και τα ελληνικά ομόλογα
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Είναι ώρα μια νέα γενιά πολιτικών να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας
  • [12] «Καμπάνα» στον Παναθηναϊκό και από τον Κοντονή
  • [13] Πάλι στα κόκκινα ο Παπανικολάου έως το 2018
  • [14] Σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινώσει η Μπαρτσελόνα την απόφασή της για Παπανικολάου

  • [01] Ν. Παππάς: Η ΝΔ κωλυσιεργεί στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

    «Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Εάν παρ' όλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς» τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κωλυσιεργεία στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

    Συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς δήλωσε:

    «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή τους.

    Δυστυχώς η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια».

    Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.

    Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

    Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών.

    Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων.

    Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω το εξής.

    Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

    Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

    [02] Αλ. Χαρίτσης: Η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό μηχανισμό

    «Η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει με πρόσθετους πόρους στην ελληνική οικονομία» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας, τη Γενική Διεύθυνση της ΕΕ DG MOVE και το ΙΝΕΑ, με αντικείμενο το χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη/Connecting Europe Facility (CEF)» σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

    [03] «Δεν εύχομαι στους νέους να γνωρίσουν την Ευρώπη με τα παλιά της σύνορα, εάν καταρρεύσει η Σένγκεν»

    «Η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η οικονομική νομισματική ένωση και η Μεγάλη Βρετανία, αντικατοπτρίζουν μια Ευρώπη σε πολλαπλές κρίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοψίζοντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα θέματα που απασχολούν σήμερα την ΕΕ.

    «Σαφέστατα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, και καλό θα είναι να ξεπεράσουμε την εθνική οπτική γωνία και να ξαναβρούμε το πνεύμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, που είναι η αλληλεγγύη» πρόσθεσε και τόνισε: «Μπορούμε να το κάνουμε εάν το επιθυμούμε».

    Σχετικά με την προσφυγική κρίση, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι όσα λέγονται για το ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό «είναι αλήθεια και ψέματα ταυτόχρονα».

    [04] Είναι η ώρα για μεγάλες πρωτοβουλίες, τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στην Ολομέλεια του ΕΚ

    Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του ΕΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα Απολογισμός της Λουξεμβουργιανής έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

    Δημ. Παπαδημούλης: «Αφήσατε την Ελλάδα μόνη και ουσιαστικά αβοήθητη, να σηκώνει το 85% των προσφυγικών ροών. Μικρότερη Σένγκεν σημαίνει καθόλου Σένγκεν. Η κατάρρευσή της δεν θα κοστίσει μόνο στη Δημοκρατία, θα κοστίσει πανάκριβα και στην Οικονομία.

    Είναι η ώρα να λάβετε μεγάλες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του προσφυγικού με ενιαίο, ευρωπαϊκό τρόπο».

    Απάντηση Σαβιέ Μπέτελ, Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου: «Το κόστος το επωμίζεται σήμερα κατά κύριο λόγο η Ελλάδα. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες, κάθε χώρα έχει κόστος να αναλάβει».

    Τον Σεπτέμβριο αποφασίσατε την μετεγκατάσταση 160 χιλιάδων προσφύγων. Με αναλογική κατανομή σε όλη την Ευρώπη. Ποιος είναι ο απολογισμός; Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι! Ούτε καν 1% υλοποίηση των αποφάσεων. Αφήσατε την Ελλάδα μόνη και ουσιαστικά αβοήθητη να σηκώνει το 85% των προσφυγικών ροών. Υπογράψατε μια συμφωνία-πλαίσιο με την Τουρκία, αλλά ο κύριος Τίμμερμανς λέει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη μείωση των προσφυγικών ροών γιατί οι Τουρκικές αρχές περιμένουν τα χρήματα, χωρίς να υλοποιούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

    Και μέσα σε αυτό το έδαφος, των εγωισμών, των εθνικισμών και της ξενοφοβίας, φουντώνουν κραυγές ότι "μας φταίει η Σένγκεν". Μικρότερη Σένγκεν σημαίνει καθόλου Σένγκεν. Κατάρρευση της Σένγκεν σημαίνει κατάρρευση της Ευρωζώνης. Και αυτό δεν θα κοστίσει μόνο στη Δημοκρατία και τους πρόσφυγες, θα κοστίσει πανάκριβα και στην Οικονομία.

    Επειδή λοιπόν, αυξάνεται και η ανεργία και η φτώχεια και η οικονομική ανάπτυξη είναι ασθενική, είναι η ώρα όχι να συγχαίρεστε μεταξύ σας, αλλά να παρθούν μεγάλες πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση ταυτόχρονα, των δυο μεγάλων προβλημάτων: ανάπτυξη με καταπολέμηση της ανεργίας και αντιμετώπιση του προσφυγικού με ενιαίο, ευρωπαϊκό τρόπο. Ευχαριστώ».

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπέτελ, απάντησε στον Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας τα εξής:

    «Κύριε Παπαδημούλη, μιλήσατε για τα προβλήματα της μετανάστευσης και συμφωνώ. Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι μονόδρομη, θα πρέπει οι δεσμεύσεις να γίνονται σεβαστές από όλους. Ενώ το κόστος σήμερα, το επωμίζεται κυρίως η Ελλάδα. Όμως και η Γερμανία - κάθε χώρα προορισμός, έχει κόστος να αναλάβει, δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε τη μια χώρα από την άλλη. Θα πρέπει επίσης να πούμε σήμερα ότι τα hot spots δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Πρέπει να βοηθήσουμε λοιπόν τους Έλληνες συναδέλφους μας ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Δεν αφήνουμε μόνη της την Ελλάδα. Το Λουξεμβούργο ζήτησε από την ΕΕ και ως προς το Σύμφωνο Σταθερότητας, ευελιξία στις δαπάνες για να καλύψουμε και το θέμα της μετανάστευσης».

    [05] Η πολωνή πρωθυπουργός δίνει απόψε εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές για το κράτος δικαίου στην Πολωνία

    Το EK θα συζητήσει σήμερα Τρίτη το απόγευμα (περίπου στις 4.30μμ ώρα Γαλλίας), την κατάσταση του κράτους δικαίου και τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου στην Πολωνία. Κατά την έναρξη της συζήτησης σε δηλώσεις θα προβεί ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Bert Koenders, εκπροσωπώντας την προεδρία του Συμβουλίου, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Frans Timmermans και η Πολωνή πρωθυπουργός Beata Szyd?o.

    [06] Εντονες ανησυχίες για την ανθεκτικότητα Σένγκεν, εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο ΕΚ

    Η συνθήκη Σένγκεν και το ερώτημα κατά πόσο το σύστημα θα μπορέσει να αντέξει, ή να καταρρεύσει, εάν τα κράτη-μέλη συνεχίσουν το ένα μετά το άλλο να επιβάλλουν ελέγχους ή να κλείνουν τα σύνορά τους, αποτελεί πηγή έντονης ανησυχίας, ιδιαίτερα αισθητής κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    Τόσο στις παρεμβάσεις στο ημικύκλιο όσο και στις δηλώσεις των πολιτικών ομάδων στις συνεντεύξεις Τύπου, επισημάνθηκε ότι εάν κάθε κράτος συνεχίσει «να κάνει του κεφαλιού του» και δεν υπάρξει «συνολική ευρωπαϊκή στρατηγική» κινδυνεύουν τα ίδια τα θεμέλια της Ένωσης.

    Μιλώντας για την προσφυγική κρίση στη συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Βερχόφστατ δήλωσε ότι «δεν πιστεύει ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την επαναφορά ελέγχων στα σύνορα Σλοβενίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας, Δανίας, Σουηδίας. «Εάν έκανε το ίδιο και η Γερμανία, θα είχαμε το τέλος της Σένγκεν» υπογράμμισε.

    Απευθυνόμενος στην Ολλανδική προεδρία, ζήτησε να αλλάξει την ατζέντα της, και αντί να δαπανήσει 3-4 εβδομάδες τον Φεβρουάριο γύρω από το Brexit, το πώς θα κρατηθεί η Μεγάλη Βρετανία στην Ένωση, θα είναι καλύτερα να ασχοληθεί με την προσφυγική κρίση.

    «Θα είναι καλύτερα να μιλήσουμε για το πιο σημαντικό θέμα σήμερα, που είναι η αναζήτηση μιας συνολικής ευρωπαϊκής στρατηγικής για το μεταναστευτικό. Από το Μάρτιο του 2015, που οι ευρωβουλευτές συζητούν για το θέμα δεν υπάρχει ακόμα συνολική στρατηγική» υπογράμμισε ο κ. Βερχόφστατ.

    Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Μάνφρεντ Βέμπερ υποστήριξε ότι το βασικό θέμα αυτές τις ώρες είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «επείγουσα ανάγκη επιβολής τάξης στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε ότι επιβολή τάξης σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στα άτομα που ζητούν δικαίως μια προστασία, όπως οι Σύροι, και τα άτομα που θα πρέπει να απωθηθούν στα σύνορα. Στη Γερμανία στο σύνολο του ενός εκατομμυρίου και πλέον που έφθασαν στα σύνορα, μόνο 40% είναι Σύροι, οι υπόλοιποι είναι άλλων εθνικοτήτων, σημείωσε και τόνισε: Και σε αυτό το σημείο, στα εξωτερικά σύνορα χρειάζεται δραστηριοποίηση: εάν οι Αιγύπτιοι, οι Μαροκινοί, ή οι Πακιστανοί θέλουν να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη χωρίς βίζα, θα πρέπει να επαναπροωθηθούν στα σύνορα, δηλαδή προς την Τουρκία».

    Ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε επανειλημμένα στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας την «πολύ θετική» προσπάθειά της με την παροχή αδειών εργασίας στους Σύρους. Αναγνώρισε, όμως, ότι υπάρχουν και «σκοτεινές ζώνες», όπως για παράδειγμα στο θέμα της αντιμετώπισης των διακινητών για το οποίο η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα, ολιγωρεί ή τα μέτρα είναι ανεπαρκή.

    «Εάν τα νούμερα δεν σταθεροποιηθούν σύντομα και δεν μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών, θα τεθούν αναγκαστικά ορισμένα ερωτήματα. Και εάν δεν θα είναι μόνο η Σουηδία που θα κλείσει τα σύνορά της, αλλά όλα τα κράτη-μέλη κάνουν το ίδιο, η Σένγκεν περνάει πλέον κάτω από μαζική πίεση» προσέθεσε ο Μ. Βέμπερ και κατέληξε: «Θα πρέπει επομένως να αναπτύξουμε κοινές προσπάθειες για να επιβληθεί η τάξη στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

    [07] Ο Σπάικ Λι και η Τζέιντα Πίνκετ ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή των Όσκαρ

    Ο μαύρος αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός Σπάικ Λι και η ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ θα μποϊκοτάρουν την τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα για να διαμαρτυρηθούν για την απουσία μαύρων ηθοποιών μεταξύ των υποψηφίων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

    Αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το τιμητικό Όσκαρ που του απονεμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σπάικ Λι εγκάλεσε την Ακαδημία Κινηματογράφου για έλλειψη φυλετικής ποικιλίας μεταξύ των υποψηφίων.

    Επέλεξε το Instagram για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του: "Δεν μπορούμε να το στηρίξουμε αυτό", γράφει ο Σπάικ Λι, αρχίζοντας το μήνυμά του με την κωδική ονομασία αναφοράς "OscarsSoWhite... Again" (τόσο λευκά τα Όσκαρ... και πάλι), αναφερόμενος στο χάσταγκ που εμφανίσθηκε στο Twitter το 2014, όταν κανένας μη λευκός ηθοποιός δεν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ.

    "Μα πώς είναι δυνατόν δύο διαδοχικές χρονιές το σύνολο των είκοσι επιλεγμένων στην κατηγορία των ηθοποιών να είναι λευκοί; Και χωρίς καν να αναφέρω τις άλλες κατηγορίες", αναρωτιέται. "Μέσα σε δύο χρόνια σαράντα λευκοί ηθοποιοί και κανένας έγχρωμος".

    "Ίσως να μην μπορούμε να παίξουμε", ειρωνεύεται ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο οποίος εξηγεί ότι ανακοίνωσε εσκεμμένα την απόφασή του την ημέρα που η Αμερική τιμά τη γέννηση του πάστορα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, υπέρμαχου των δικαιωμάτων του πολίτη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η "αληθινή μάχη" δεν είναι εναντίον της Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά εναντίον της απουσίας μαύρων από τις θέσεις εξουσίας. Αυτό είναι που εξηγεί, προσθέτει, το γεγονός ότι ορισμένες ταινίες δεν επιλέγονται και ότι οι μαύροι ηθοποιοι συνεχίζουν να έχουν λιγότερες ευκαιρίες και ανταμοιβές.

    Ο Σπάικ Λι χαρακτηρίζει αυτή την κατάσταση "γελοία". "Είναι ευκολότερο για έναν μαύρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά να τεθεί επικεφαλής ενός στούντιο", καταλήγει.

    Η ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγος του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ, δήλωσε επίσης ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή της 28ης Φεβρουαρίου. Είχε ήδη αναφέρει το ενδεχόμενο αυτό όταν είδε πως ο σύζυγός της δεν επελέγη ως υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία "Concussion".

    [08] Κινηματογράφος από τη Συρία, για "γερά στομάχια"

    Ένα παράδοξο κινηματογραφικό παζλ για "γερά στομάχια", είναι η βραβευμένη ταινία "Ασήμι στο νερό, αυτοπορτρέτο της Συρίας" (Silvered Water, Syria Self Portrait) που προβάλεται την Πέμπτη 21/1 στο exile room (στην οδό Αθηνάς 12) και στα πλαίσια του αφιερώματος "Γράμματα από τη Συρία".

    Ο Σύρος σκηνοθέτης Οσάμα Μοχάμεντ είχε ταξιδέψει στο Φεστιβάλ των Καννών το 2011 και έκτοτε δεν ξαναγύρισε ποτέ στην πατρίδα του, πληροφορούμενος ότι το όνομά του ήταν στη μαύρη λίστα των "ανεπιθύμητων".

    Βλέποντας από μακριά -εξόριστος στο Παρίσι- τη Συρία να καταρρέει, συγκέντρωσε διαδικτυακό υλικό από κινητά και home videos, καταγγέλλοντας τη φρίκη του πολέμου καταγεγραμμένη απευθείας από "χίλιες και μία" κάμερες συμπατριωτών του, ανδρών και γυναικών. Το κινηματογραφικό αποτέλεσμα δεν χωράει σε καμία κατηγορία. Πείραμα, ντοκιμαντέρ, δοκίμιο, art installation και ιστορικό ντοκουμέντο ταυτόχρονα, η ταινία αναζητά νόημα στην ίδια την ύπαρξη του κινηματογράφου όταν η βία περικυκλώνει τον πολιτισμό από παντού.

    [09] Ν. Παππάς: Η ΝΔ κωλυσιεργεί στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

    «Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Εάν παρ' όλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς» τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κωλυσιεργία στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

    Συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς δήλωσε:

    «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή τους.

    Δυστυχώς η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια».

    Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.

    Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

    Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών.

    Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων.

    Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω το εξής.

    Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

    Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

    Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 165 ψήφους υπέρ, 86 κατά και 19 παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που προβλέπει την διεύρυνση της σύνθεσης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, από επτά στα εννιά μέλη.

    Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

    Από την πλευρά τους, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν παρών.

    Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που την κατηγόρησε για κωλυσιεργία και την κάλεσε να συναινέσει στην τροπολογία ώστε η Βουλή να αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι: «Η ΝΔ εμμένει στην αλλαγή του νόμου και κατά συνέπεια στην αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ».

    [10] Π. Παυλόπουλος: Εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων μας, για το χρέος και τα ελληνικά ομόλογα

    «Με το πέρας της αξιολόγησης, η οποία πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης που είναι πλέον ορατά, θα πρέπει να υπάρξει εκπλήρωση υποχρεώσεων και εκ μέρους των εταίρων μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος τόσο στη συζήτηση για την ρύθμιση του χρέους όσο και στα σχετικά με την αντιμετώπιση των ελληνικών ομολόγων και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την πλευρά της ΕΚΤ. Ο κ. Παυλόπουλος επαίνεσε δε την ΕΚΤ για τον ρόλο της στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, καθώς, όπως είπε, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

    Με την επίσκεψή του στην ΕΚΤ ο κ. Παυλόπουλος θέλησε να εκφράσει την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα αλλά και γενικότερα την σημασία που έχει ένας από τους κυριότερους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά το οικονομικό και κυρίως το τραπεζικό της σύστημα. «Από πλευράς όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, οι οποίες στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εξέφρασα την συμπαράσταση έτσι ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για να καταστεί επιτέλους η ΕΚΤ πραγματική κεντρική τράπεζα και να έχει όλες τις δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίζει ευχερέστερα και αποτελεσματικότερα τις μεγάλες κρίσεις που υπάρχουν και που δεν πρόκειται να τελειώσουν», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε ότι και το 2016 οι συνθήκες θα είναι δύσκολες, ενώ επιβαρύνονται και από την προσφυγική κρίση, και η ΕΚΤ πρέπει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει ο κ. Ντράγκι προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την συμπαράστασή του ως χρέος όχι μόνο προς τον Μάριο Ντράγκι, αλλά προς έναν θεσμό της ΕΕ και της ευρωζώνης, χωρίς τον οποίον, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να υπάρξει πορεία προς την οικονομική και νομισματική ένωση της ΕΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Παυλόπουλος: Να αποκτήσει τεχνοκρατικές δομές ανάλογες του ΔΝΤ ο ESM

    [11] Αλ. Τσίπρας: Είναι ώρα μια νέα γενιά πολιτικών να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας

    «Ενημερώσαμε, σήμερα, τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη για όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα θέματα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της ΝΔ που διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά. «H αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, τη Δημόσια Διοίκηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «είναι ώρα, μια νέα γενιά πολιτικών, να υπερβεί τη μικροπολιτική αντιπαράθεση και να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

    Προσβλέπω σε μια ειλικρινή συζήτηση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πράγματι ο νέος πολιτικός πολιτισμός και το νέο ήθος πρέπει να στηρίζεται κυρίως στη γλώσσα της αλήθειας. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική επικοινωνία μεταξύ των θεσμικών παραγόντων, σημείωσε και προσέθεσε ότι η διαφωνία είναι σαφής σε πολλά ζητήματα και ότι επίσης διαφωνεί σε πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επικοινωνία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια επίτευξης συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα για τα οποία το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει την ανάγκη αυξημένων πλειοψηφιών, όπως το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

    Επίσης, είπε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας θα είναι ανοιχτοί και ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι πολιτισμένη, και σε επίπεδο Βουλής και σε επίπεδο του γενικότερου πολιτικού διαλόγου.

    Διαβάστε επίσης:

    Για διαρροές από το Μαξίμου που «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» κάνει λόγο η ΝΔ

    [12] «Καμπάνα» στον Παναθηναϊκό και από τον Κοντονή

    Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, επιβλήθηκε πρόστιμο 90.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κλείσιμο της θύρας των οργανωμένων οπαδών του συλλόγου για τα επεισόδια φιλάθλων του στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό. Η ποινή ισχύει για τα ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, δηλαδή μένουν εκτός τα παιχνίδια των πλέι οφ και αυτά του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθούν από τις 17 Απριλίου 2016 και μετά.

    Μεταξύ άλλων, στην απόφαση του κ. Κοντονή, λαμβάνοντας υπόψη τις γνωματεύσεις και τις παρατηρήσεις των αρμοδίων οργάνων για τον συγκεκριμένο αγώνα, αναφέρονται τα εξής: «Από το γράμμα του ν.4326/2015 αλλά και το σκοπό του νομοθέτη προκύπτει ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει ιδιαίτερη και αυτοτελή δικαιοδοσία προκειμένου σε σοβαρές περιπτώσεις επεισοδίων βίας να επιλαμβάνεται και να επιβάλει διοικητικές ποινές ανεξάρτητα από την προηγούμενη επιβολή ποινών ή μη, από τα κατ? ιδίαν πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα».

    Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωση το υφυπουργείο Αθλητισμού γνωστοποιεί την απόφαση της Πολιτείας, όταν υποχρεωθεί, να παρέμβει με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί πως διαφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη και το «ευ αγωνίζεσθαι» στους αγωνιστικούς χώρους. Ο λόγος είναι τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιλεκτικής εφαρμογής των κανονισμών από τους διαιτητές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η αδυναμία του αθλήματος να τηρήσει επί ίσοις όροις τους κανόνες του πειθαρχικού κώδικα με αποτέλεσμα την πρόκληση βίαιων συμπεριφορών στα γήπεδα.

    Για πρωτάκουστη παγκοσμίως και εξοντωτική τιμωρία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία διαμαρτύρεται έντονα και ξεκαθαρίζει πως θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Τακτικής Δικαιοσύνης.

    [13] Πάλι στα κόκκινα ο Παπανικολάου έως το 2018

    Το πολύκροτο σίριαλ έλαβε τέλος με «happy end» για παίκτη και Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα σε συνέντευξη Τύπου στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» πως δεν θα καταθέσει ισόποση πρόταση με αυτή του Ολυμπιακού στον Κώστα Παπανικολάου.

    Ο 25χρονος φόργουορντ μετρά αντίστροφα πλέον για τη δεύτερη θητεία του στο «λιμάνι» και αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης (21/1) στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 2018.

    «Φτάσαμε στο συμπέρασμα πως για τη δεδομένη χρονική στιγμή στη σεζόν και τη δυναμική της ομάδας, θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε καμία αλλαγή, λαμβάνοντας υπ? όψη και τη βαθμολογική θέση μας στο ισπανικό πρωτάθλημα, με μία μόλις ήττα και μάλιστα στην παράταση. Στην Ευρωλίγκα επίσης διατηρούμαστε ψηλά στον όμιλό μας. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό αλλά αθλητικό. Μιλήσαμε με τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Ροντίγκο ντε λα Φουέντε ως προς το τι θα έπρεπε να κάνουμε. Η τελική απόφαση ήταν δική μου και αποφάσισα να μην καταθέσουμε ισόποση πρόταση», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Ζοάν Κρέους.

    [14] Σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινώσει η Μπαρτσελόνα την απόφασή της για Παπανικολάου

    Το σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου θα λάβει τέλος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Μπαρτσελόνα στις 18:45 ώρα Ελλάδας, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Ο γενικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Κρέους, θα ανακοινώσει την απόφαση της διοίκησης, αν δηλαδή οι Καταλανοί θα καταθέσουν ισόποση πρόταση στον Ολυμπιακό και θα ξαναντύσουν τον «Παπ» στα «κυανέρυθρα» ή αν η δική του επιθυμία για μία δεύτερη θητεία στον Ολυμπιακό (2009-2013 η πρώτη) μέτρησε περισσότερο στο βαρόμετρο. Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δέχθηκε έντονη πίεση από τους φιλάθλους της να μην αφήσει έναν παίκτη της αξίας του Κώστα Παπανικολάου. Η επισημότητα, με την οποία θέλουν να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους οι Καταλανοί, δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχουν αποφασίσει να τον κρατήσουν. Απλά θέλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για τους λόγους που τους ώθησαν να πάρουν την όποια απόφαση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2016 - 18:47:42 UTC