Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκωμιαστικά σχόλια στον διεθνή τύπο για την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο Νταβός

  • [01] Εγκωμιαστικά σχόλια στον διεθνή τύπο για την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο Νταβός

    Με εγκωμιαστικά σχόλια υποδέχεται ο διεθνής τύπος τις επαφές και τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός με εξαίρεση τις γερμανικές εφημερίδες Bild και Die Welt που ανήκουν στο συγκρότημα Axel Springer.

    Μεγάλη δημοσιότητα δίνεται στην συνάντηση του κ. Τσίπρα με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και στις παρεμβάσεις του στην συζήτηση για «το Μέλλον της Ευρώπης» στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Τσίπρα οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «ΤΟ ΔΝΤ επαναλαμβάνει τη θέση του για "σημαντική" ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», αναφέρει το Reuters και υπογραμμίζει πως το ΔΝΤ, με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση της επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «δηλώνει έτοιμο να υποστηρίξει την Ελλάδα μόνον όμως εφόσον γίνει "σημαντική" ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Η γενική διευθύντρια επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στην επίτευξη ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσιονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και συνεκτικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί ισχυρές οικονομικές πολιτικές, ειδικά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος θα ακολουθήσει βιώσιμη και καθοδική πορεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters

    Ήταν μια «καλή συνάντηση», σύμφωνα με κάποια πηγή που έχει εσωτερική πληροφόρηση, γράφει η Guardian για την συνάντηση Τσίπρα ?Λαγκάρντ. Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε τις συνομιλίες «ειλικρινείς», γράφει η εφημερίδα και παραθέτει τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης.

    «ΟΤσίπρας και οΣόιμπλε κάνουν λόγο για "ντροπή"στα σύνορα της Ευρώπης», γράφει το Spiegel και υπογραμμίζει πως ενώ ο Β. Σόιμπλε και η ελληνική κυβέρνηση σπανίως συμφωνούσαν τα προηγούμενα χρόνια, στη διάρκεια συζήτησης για το«Μέλλον της Ευρώπης»στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Τσίπρας, υπήρξε συμφωνία τουλάχιστον σε ένα σημείο: ότι στα σύνορα της Ευρώπης μέχρι σήμερα πνίγονται πρόσφυγες, αποτελεί«ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», όπως δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.Η προσφυγική κρίση δεν πρέπει να αφεθεί να αντιμετωπιστεί μόνον από κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, όπως η Ελλάδα ή χώρες υποδοχής, όπως η Γερμανία, γράφει το περιοδικό και επισημαίνει πως σε άλλα θέματα η αρμονία ήταν λιγότερο εμφανής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 January 2016 - 5:32:30 UTC