Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Σπίρτζης: Θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτικών οικογενειών
  • [03] Αγγ. Μέρκελ: H παρανομία στο Αιγαίο να μετατραπεί σε νομιμότητα
  • [04] Ο Μαριάνο Ραχόι δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο

  • [01] Χρ. Σπίρτζης: Θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    Είναι έτοιμο το καταστατικό της εταιρείας ΕΡΤ-ΝΕΤ προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική εταιρεία στην DIGEA και να υπάρξει μια υγιής αγορά στον χώρο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, ανέφερε ο υπουργός, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

    Για το θέμα του ΕΣΡ δήλωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δείξει έναν πολιτικό πολιτισμό σπάνιο, και καυτηρίασε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής και κυρίως της ΝΔ. Ωστόσο, εμείς θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

    Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι στα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών οι τράπεζες κράτησαν "δύο μέτρα και δύο σταθμά"σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών και αυτό είναι κάτι που το ερευνά η Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να σταματήσει ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας και του τραπεζικού συστήματος, αλλά και αυτές οι "παράξενες"διασυνδέσεις, όπως είπε, του τραπεζικού συστήματος και των καναλαρχών.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτικών οικογενειών

    «Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με την παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο».

    Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.

    «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».

    Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης«δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών». «Δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών», δήλωσε επίσης ο Γ.Κατρούγκαλος.

    Ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι μονόδρομος και ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη. «Στις συζητήσεις μου με τους αγρότες έχω ζητήσει να αντιμετωπίσουμε δύο γκρίζες ζώνες της αγροτικής δραστηριότητας. Δηλώνεται μια ακαθάριστη αγροτική αξία 4,8 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα η αξία της αγροτικής παραγωγής ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Καλούμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουμε αυτή τη γκρίζα ζώνη με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων. Και εμείς θα καλύψουμε τη δαπάνη για την τήρηση βιβλίων. Η δεύτερη γκρίζα ζώνη είναι ότι πρέπει και οι ίδιοι να καθιερώσουν το εργόσημο ως μέσο πληρωμής των εργασιών στον αγροτικό χώρο».

    Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

    «Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο Τρ.Αλέξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης.Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

    [03] Αγγ. Μέρκελ: H παρανομία στο Αιγαίο να μετατραπεί σε νομιμότητα

    «Πρέπει να συνεχιστεί η ανέγερση hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να εφαρμοστούν αυτά τα οποία έχουμε θέσει ως στόχους στην Ευρώπη», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά την συνάντησή της με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη». Ζήτησε δε την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Α.Μέρκελ δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια, έκανε λόγο για «ιστορικό βήμα» εκ μέρους της, και την ευχαρίστησε για την στήριξη που δείχνει στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας στην ΕΕ.

    «Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών», τόνισε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε: «Έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής και η Τουρκία δήλωσε την προθυμία να δει τα πράγματα λιγότερο γραφειοκρατικά. Θα ανταλλάξουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση». Εμφανίστηκε δε πεπεισμένη ότι η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, για να επαναλάβει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στην Τουρκία τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει υποσχεθεί προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε ακόμη λόγο για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και πρόσθεσε ότι θα εστιάσει σε αυτό ιδιαίτερα την προσοχή της.

    Σε ό,τι αφορά την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στα νέα θύματα, σήμερα, στο Αιγαίο, και τόνισε ότι «δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη, αλλά θα μετατραπεί σε νομιμότητα», για να σημειώσει ότι «τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε βήμα-βήμα τα προβλήματα».

    [04] Ο Μαριάνο Ραχόι δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι απέρριψε την πρόταση του βασιλιά Φιλίππου να είναι ο πρώτος υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

    Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, που είχε ζητήσει τη συγκρότηση ενός «μεγάλου συνασπισμού» των κεντροδεξιών και των κεντροαριστερών δυνάμεων, δεν κατάφερε να βρει υποστήριξη μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα κατόρθωνε να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, ο βασιλιάς Φίλιππος του πρότεινε «να είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης» αλλά ο Ραχόι «ευχαρίστησε τη μεγαλειότητά του αλλά αποποιήθηκε την προσφορά».

    Ο βασιλιάς θα προχωρήσει τώρα σε έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων για την επιλογή ενός υποψηφίου για την πρωθυπουργία, καταλήγει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 January 2016 - 23:32:35 UTC