Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ν.Ξυδάκης: Δεν ξεχνάμε ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε»
  • [02] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες έχουν ήδη διαψευστεί, τονίζουν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης
  • [03] Τετράωρες καταλήψεις των δημαρχείων και συγκεντρώσεις την Πέμπτη, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [04] Την Τρίτη σε απολογία για την δολοφονία του 23χρονου Κ. Πολύζου, η μητέρα και ο πατριός του
  • [05] Έκλεισε για δύο ώρες η εθνική οδός Άρτας- Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι
  • [06] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οι πραγματικές δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν»,
  • [07] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος
  • [08] Πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων συγκαλούν την Τρίτη οι αγρότες της Νίκαιας
  • [09] Συνελήφθη ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι

  • [01] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ν.Ξυδάκης: Δεν ξεχνάμε ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε»

    «Είμαστε ζωντανοί, φέροντας την πλούσια σκληρή εμπειρία της πρώτης χρονιάς με αριστερή διακυβέρνηση», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

    Ο κ. Ξυδάκης κάνει λόγο για μια χρονιά με «ιστορικά πολιτικά συμβάντα πρωτοφανούς πυκνότητας και έντασης», στην οποία «ήμασταν και είμαστε παρόντες, ενεργοί. Συνδιαμορφώνουμε τα γεγονότα, με τις χαρές και τις ήττες, με τις αλλαγές και τις οπισθοχωρήσεις...». Επισημαίνει ότι μέσα σε ένα αντίξοο διεθνές περιβάλλον «από το οποίο εξαρτάται πάρα πολύ η κατάσταση στη χώρα μας, μετά την οικονομική της υποδούλωση το 2010, στόχος είναι να ανοίξουμε χαραμάδες, διαδρόμους ελπίδας».

    «Δεν πρέπει να χαθούμε στον λαβύρινθο της διαπραγμάτευσης. Πλέον πρέπει με μεγάλη ειλικρίνεια, με θάρρος, να εμβαπτιστούμε στους ανθρώπους μας, μέσα στον λαό» τονίζει, σημειώνοντας ότι το να «κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια, ... να εξηγείς τι έκανες, να ζητάς συγγνώμη για τα λάθη», ήταν πάντα χαρακτηριστικό της δημοκρατικής Αριστεράς, είναι «η κληρονομιά που καθορίζει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση».

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη:

    «Τον τελευταίο χρόνο ζήσαμε ιστορικά πολιτικά συμβάντα πρωτοφανούς πυκνότητας και έντασης, ίσως τον πιο πυκνό χρόνο σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, ίσως και την μεταπολεμική.

    Ήμασταν και είμαστε παρόντες, ενεργοί. Συνδιαμορφώνουμε τα γεγονότα, με τις χαρές και τις ήττες, με τις αλλαγές και τις οπισθοχωρήσεις. Ξεκινήσαμε με όραμα, με ενθουσιασμό, με πείσμα. Αντιμετωπίσαμε τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα, την πραγματικότητα της Ευρώπης. Ζούμε σε μια ιστορική φάση κατά την οποία υποχωρούν τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και οι πολιτικές ελευθερίες. Επικρατεί ένα μείγμα νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και ακροδεξιού αυταρχισμού, τα οποία δεν συγκρούονται μεταξύ τους, απεναντίας μάλιστα συμπλέουν και συνεργάζονται. Σε αυτό το αντίξοο διεθνές περιβάλλον από το οποίο εξαρτάται πάρα πολύ η κατάσταση στη χώρα μας, μετά την οικονομική της υποδούλωση το 2010, στόχος είναι να ανοίξουμε χαραμάδες, διαδρόμους ελπίδας.

    Είμαστε ζωντανοί, φέροντας την πλούσια σκληρή εμπειρία της πρώτης χρονιάς με αριστερή διακυβέρνηση. Δεν πρέπει να χαθούμε στον λαβύρινθο της διαπραγμάτευσης. Πλέον πρέπει με μεγάλη ειλικρίνεια, με θάρρος, να εμβαπτιστούμε στους ανθρώπους μας, μέσα στον λαό. Ποια είναι τα πολιτικά υποκείμενα με τα οποία συνομιλούμε, ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε; Δεν το ξεχνάμε αυτό.

    Να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια, να μην ντρέπεσαι γιααυτό που έχεις κάνει. Να εξηγείς τι έκανες, να ζητάς συγγνώμη για τα λάθη. Αυτό ήταν πάντα χαρακτηριστικό της δημοκρατικής Αριστεράς όλες τις δεκαετίες, που δεν ήταν στην εξουσία αλλά είχε μια ζωντανή και ζωογόνο σχέση με τον κόσμο. Αυτή είναι και η κληρονομιά που καθορίζει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση».

    Διαβάστε επίσης :

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες έχουν ήδη διαψευστεί, τονίζουν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης και ο πρώην υπουργός Μ. Όθωνας

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Τίποτα δεν είναι όπως παλιά», λέει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τ. Χριστοδουλοπούλου :«Έγιναν πολλά. Έμειναν πολλά περισσότερα να γίνουν»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οι πραγματικές δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν», τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ν.Βούτσης:«Η πρώτη φορά αριστερά έχει φτιάξει πια ένα παρατεταμένο ιστορικό γεγονός»

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το σχέδιό μας για μεγάλες ανατροπές θα υλοποιηθεί», τονίζει ο Π. Ρήγας

    Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι νίκες, οι ήττες και οι διαχωριστικές γραμμές

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος ΝΔ στην αντιπολίτευση», άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Με το βλέμμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αφ. Θεοπεφτάτου, Φ. Βάκη, Σ. Φάμελλου, Αν. Καββαδία, Χ. Καφαντάρη, Β. Κατριβάνου, Ν. Μανιού

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ανδρ. Ξανθός: «Καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Γράφουν οι βουλευτές από το Ποτάμι Χ. Θεοχάρης και Σπ. Δανέλλης

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Χρειάζεται αλλαγή πορείας" άρθρο του Μιχάλη Μιχαήλ

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Β. Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις και Οικουμενική, τα κλειδιά για έξοδο από την κρίση

    [02] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες έχουν ήδη διαψευστεί, τονίζουν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης και ο πρώην υπουργός Μ. Όθωνας

    «Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη», διαψεύδοντας την ελπίδα του λαού για καλύτερες ημέρες, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Από, την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπληρώσει ούτε μία υπόσχεσή της, ότι η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα νέο σκληρό μνημόνιο και όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο

    . «Έναν χρόνο τώρα η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία βιώνουν την επιτομή της εξαπάτησης, της άγνοιας, της ανικανότητας, της αναποτελεσματικότητας, των ιδεοληπτικών εμμονών» τονίζει ο συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

    Ακολουθούν το πλήρη κείμενα των δηλώσεων των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ

    Παύλος Χρηστίδης: Η ταύτιση με τους ΑΝΕΛ, η κατάργηση αξιοκρατίας και η έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.

    Κάθε νέα Κυβέρνηση συνοδεύεται από τις ελπίδες του λαού για καλύτερες ημέρες. Ένα χρόνο πριν, η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ως αποτέλεσμα της πλάνης που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον δήθεν αντιμνημονιακό δρόμο. Αυτόν που ταυτίστηκε με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

    Σήμερα, η ελπίδα αυτή έχει διαψευστεί. Οι Έλληνες βρίσκονται στη μέγγενη της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο είναι το πλέον αχρείαστο και σκληρό. Τα μεγάλα διλήμματα της χώρας είναι μπροστά και δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά τρικ. Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.

    Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις, σηματοδοτώντας μια λυτρωτική -για την οικονομία και την κοινωνία- φυγή προς τα εμπρός.

    Είναι κρίμα που φαίνεται ότι δεν συναισθάνονται ούτε την τραγικότητα του ετήσιου απολογισμού τους, ούτε την κρισιμότητα των στιγμών.

    Μανώλης Όθωνας: Όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

    Ας υποθέσουμε ότι πέρυσι τέτοιες ημέρες κάποιος ισχυριζόταν ότι ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει εκπληρώσει ούτε μία υπόσχεση της, ότι η χώρα θα έχει δει το χάρο με τα μάτια της, θα είναι εγκλωβισμένη σε ένα νέο σκληρό μνημόνιο και όλα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

    Τότε οι αγγελιοφόροι της... ελπίδας, θα απέδιδαν τους ισχυρισμούς σε κακοπιστία, προκατάληψη, κομματική εμπάθεια και σκοπιμότητα.

    Σήμερα η διαπίστωση αυτή δεν έχει καν ανάγκη επιχειρημάτων τεκμηρίωσης, γιατί η πραγματικότητα κραυγάζει και καθιστά τον ισχυρισμό, δυστυχώς, αυταπόδεικτο.

    Ένα χρόνο τώρα η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία βιώνουν την επιτομή της εξαπάτησης, της άγνοιας, της ανικανότητας, της αναποτελεσματικότητας, των ιδεοληπτικών εμμονών.

    Ας μη σταθούμε, λοιπόν, στα προφανή.

    Να υπογραμμίσουμε, όμως μια ιδιαίτερη πολιτική διάσταση.

    Ότι ο πολιτικός μπαγαποντισμός δεν ήταν απλά μια συγκυριακή ψηφοθηρική τους επιλογή.

    Ούτε η -στα όρια της ύβρεως- υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου, θεωρούν ότι έχει εξαντλήσει τα όρια της.

    Χωρίς καμιά συναίσθηση επιμένουν καμαρωτοί να κρατάνε το μνημονιόμετρο και να μετράτε τις περικοπές που έγιναν επί 5 χρόνια με τις δικές τους που έγιναν σε λίγους μήνες, τους διορισμούς ημετέρων που οι «άλλοι οι κακοί» έκαναν 40 χρόνια με όσους οι ίδιοι πρόλαβαν και ξεπέταξαν σε ένα χρόνο κ.ο.κ.

    Λες και αυτό τον λόγο τιμής έδωσαν σε ανθρώπους πονεμένους, μπαϊλντισμένους, που ακούμπησαν τις ελπίδες τους πάνω τους.

    Αυτό το πολιτικό ήθος του «νέου» σφραγίζει τον ιδιαίτερα επώδυνο για τη χώρα ετήσιο απολογισμό τους.

    Και δεν έχει πια καμιά αμφιβολία κανείς, ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει -τον έτσι και αλλιώς δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της- με αυτή την κυβέρνηση.

    [03] Τετράωρες καταλήψεις των δημαρχείων και συγκεντρώσεις την Πέμπτη, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ) προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

    Το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν στους ανωτέρω χώρους συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

    Εξάλλου, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στη 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    [04] Την Τρίτη σε απολογία για την δολοφονία του 23χρονου Κ. Πολύζου, η μητέρα και ο πατριός του

    Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη πήραν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου. Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας μετήχθησαν σήμερα στον ανακριτή Κοζάνης, έλαβαν όμως προθεσμία για να απολογηθούν. Μέχρι τότε κρατούνται.

    Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανισθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης, ενώ το πτώμα του είχε βρεθεί επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο κτήμα του πατριού του, σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα.

    [05] Έκλεισε για δύο ώρες η εθνική οδός Άρτας- Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι

    Κλειστή έμεινε από τις 12:00 έως τις 14:00 η εθνική οδός Άρτας- Αντιρρίου, στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι, από αγρότες με τρακτέρ και κτηνοτρόφους που αντιδρούν στο ασφαλιστικό.

    Στο μπλόκο βρίσκονται εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Κώστας Τσίρκας, «το μέτωπο στην Άρτα ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό είναι ενιαίο».

    Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και φορτηγά που είχαν κάνει χθες προσυγκεντρώσεις στα χωριά τους, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας στις 10 το πρωί και στη συνέχεια παρατάχθηκαν στην αφετηρία της Εγνατίας Οδού δίπλα από το λιμάνι εξωτερικού. Όπως λένε, θα παραμείνουν στο σημείο, ενώ σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ξεκινήσουν δίωρους αποκλεισμούς της Εγνατίας.

    [06] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οι πραγματικές δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν», τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη

    Για έναν ιδιαίτερα πυκνό πολιτικό χρόνο, που «σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά στην πενταετία των μνημονίων σήκωσε το κεφάλι ψηλά και επιδίωξε να διεκδικήσει το δίκιο του, στέλνοντας στην Ευρώπη και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ένα πολλαπλών συμβολισμών μήνυμα Εθνικής Αξιοπρέπειας» κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η κ. Χρυσοβελώνη σημειώνει ως κορυφαίους σταθμούς το δημοψήφισμα, τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες «ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες», ενώ επικρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πολλούς συστημικούς παράγοντες για κλιμακούμενο εκφοβισμό των πολιτών, που οδήγησε στο να μην εμπιστεύονται τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την επιβολή των capital controls.

    Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επισημαίνει τα κρίσιμα και εξόχως πολυσύνθετα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με πρώτο τη ρύθμιση του χρέους, ως κρίσιμο σταθμό στην πορεία οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και το ασφαλιστικό και το προσφυγικό, για να καταλήξει, πως «οι πραγματικές δυσκολίες αλλά και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν, γιατί πάνω απ? όλα προέχει το συμφέρον της Πατρίδας μας»

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

    Ο πρώτος χρόνος της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ένας ιδιαίτερα πυκνός πολιτικός χρόνος, που σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά στην 5ετία των μνημονίων σήκωσε το κεφάλι ψηλά και επιδίωξε να διεκδικήσει το δίκιο του, στέλνοντας στην Ευρώπη και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ένα πολλαπλών συμβολισμών μήνυμα Εθνικής Αξιοπρέπειας.

    Οι πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές-εταίρους έδωσε τα στίγμα της πρώτης περιόδου αυτής της κυβέρνησης

    Τρείς ήταν οι κορυφαίοι σταθμοί αυτής της δύσβατης και ιδιαίτερα συγκλονιστικής πορείας: το δημοψήφισμα, η συμφωνία με τους δανειστές μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα και οι νικηφόρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σ? αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες.

    Μελανό σημείο που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη αποτελεί η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πολλών συστημικών παραγόντων που από την πρώτη στιγμή έσπειραν τον φόβο και τον πανικό στους απλούς πολίτες κινδυνολογώντας ασύστολα για την τύχη των καταθέσεων. Υπήρξε ένας κλιμακούμενος εκφοβισμός των πολιτών, που οδήγησε στο να μην εμπιστεύονται τις τράπεζες. Με αποκορύφωμα την επιβολή των λεγόμενων capital controls, τα οποία συνιστούν μια έξωθεν επιχείρηση χειραγώγησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και κατ? επέκταση της ελληνικής οικονομίας στ πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύονται πολύ κρίσιμα και εξόχως πολυσύνθετα.

    Βασικός στόχος για τη συνέχεια είναι ελληνική οικονομία να ανασυνταχθεί και να ανακάμψει. Κρίσιμος σταθμός στην πορεία οικονομικής ανάκαμψης αναμένεται να αποτελέσει η ρύθμιση του χρέους, ζήτημα για το οποίο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται σκληρά.

    Παράλληλα, το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, με άλλα λόγια, η δυνατότητα το κράτος να δίνει συντάξεις και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, συνιστά ζήτημα αιχμής και η αντιμετώπισή του με όρους ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης καθίσταται επιτακτική.

    Επίσης κρίσιμο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της μαζικής εισροής προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της Τουρκίας, που επιμένει να αρνείται να τηρήσει τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι ο κ. Σόιμπλε και οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι στην Ευρώπη μέσω διαρροών σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης έχουν αρχίσει να απευθύνουν νέες προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκλωβιστούν στη χώρα μας.

    Εν κατακλείδι, όπως θα έλεγε ένας παλιός φιλόσοφος, «το μέλλον διαρκεί πολύ». Οι πραγματικές δυσκολίες αλλά και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν, γιατί πάνω απ? όλα προέχει το συμφέρον της Πατρίδας μας.

    [07] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος

    «Ο ένας χρόνος που πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολος» καθώς η χώρα είχε να ξεπεράσει τον κίνδυνο του Grexit, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως «αυτή τη στιγμή, όπως έχει φανεί, έχουμε περάσει τον κάβο» και εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουμε και τον «σκόπελο| του ασφαλιστικού «και στη συνέχεια θα έρθει σιγά σιγά η ανάπτυξη, οπότε νομίζω η βελτίωση του ψυχολογικού κλίματος που θα υπάρξει θα μπορέσει να βοηθήσει σε όλους τους τομείς».

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου:

    «Ο ένας χρόνος που πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Ο λόγος ήταν ότι η χώρα έπρεπε όχι μόνο να ξεπεράσει δυσκολίες στο εσωτερικό της, αλλά κυρίως επειδή έπρεπε να ξεπεράσει τονκίνδυνοτουGrexit. Κατά τη δική μου εκτίμηση ο κίνδυνος αυτός ήταν πραγματικός και πολύ βαρύς γιατί η χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την έξοδο της από την Ευρωζώνη και από οικονομική και από κοινωνική άποψη. Αυτή τη στιγμή, όπως έχει φανεί, έχουμε περάσει τον κάβο, αλλά, ωστόσο, η δυσκολία υπάρχει. Είναι μπροστά μας το Ασφαλιστικό, το οποίο είναι πολύ δύσκολη καμπή, και η οποία φαίνεται ότι είναι και κρίσιμη για την αξιολόγηση μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο, αν και είναι πολύ δύσκολος και πολύ επικίνδυνος, και στη συνέχεια θα έρθει σιγά- σιγά η ανάπτυξη, οπότε νομίζω η βελτίωση του ψυχολογικού κλίματος που θα υπάρξει θα μπορέσει να βοηθήσει σε όλους τους τομείς».

    [08] Πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων συγκαλούν την Τρίτη οι αγρότες της Νίκαιας

    Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων κάλεσαν για τη μία μετά το μεσημέρι της Τρίτης, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Η συνάντηση των εκπροσώπων των μπλόκων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

    Εξάλλου σήμερα είχαν καλέσει στο μπλόκο της Νίκαιας εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου.

    Παράλληλα, έκλεισαν και σήμερα τα Τέμπη από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και θα το επαναλάβουν το απόγευμα από τις 19:00 έως τις 21:00

    Το ίδιο θα ισχύσει και για αύριο Δευτέρα. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία για σήμερα και αύριο από ώρα 12:00 έως ώρα 14:00 και από ώρα 19:00 έως ώρα 21:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

    [09] Συνελήφθη ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι

    Στην Ασφάλεια Πολυγύρου κρατείται και ανακρίνεται ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, σε αγροτική περιοχή, έξω από την Ορμύλια της Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται αργότερα να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.

    Ο 4χρονος γιος του είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στην οικογένειά του ενώ θα μεταβεί εκεί κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα το παιδί να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

    Ο Λέσι συνελήφθη σε αποθήκηπαράπηγμα που ανήκει σε ιδιώτη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες κινούνταν στην περιοχή της Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 January 2016 - 13:32:33 UTC