Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου, στην Κωνσταντινούπολη
  • [02] Εκπροσώπους επιστημονικών φορέων συναντά ο πρωθυπουργός
  • [03] Κλειστά σήμερα τα οινοποιεία, για τον φόρο στο κρασί
  • [04] Στον εισαγγελέασήμερα ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος, Κλοντ Λέσι
  • [05] Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για την καταπολέμηση του ΙΚ
  • [06] Σεισμός 6,6 βαθμών στην Ισπανία
  • [07] Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου, στην Κωνσταντινούπολη

    Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει σήμεραστην Κωσταντινούληο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Ισραήλ για την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και μετά στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

    Υπενθυμίζεται πως τηνΚυριακή ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε στοΒερολίνομε τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

    [02] Εκπροσώπους επιστημονικών φορέων συναντά ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςσυναντάταιστις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο.Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ομιλία του πρωθυπουργού για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης και της οργής είχα πει κάποτε, σήμερα θα πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα γίνει μια φωτοβολίδα της Ιστορίας γιατί είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη που εκπροσωπεί τον κόσμο της εργασίας, είναι ο λαϊκός κόσμος που αγωνίζεται τίμια», υπογράμμισε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Αριστεράς.

    [03] Κλειστά σήμερα τα οινοποιεία, για τον φόρο στο κρασί

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, 25 Ιανουαρίου, τα οινοποιεία της χώρας με τη Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου να ζητά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, καθώς, όπως εκτιμά η επιβολή του μεταβάλλει τα δεδομένα, οδηγώντας σε εσωστρέφεια και απειλώντας την επιβίωση πολλών οινοποιητικών μονάδων, συνακόλουθα και της αμπελουργίας.

    Εξάλλου, σήμερααντιπροσωπεία του κλάδου με επικεφαλής τους προέδρους των τριών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) πρόκειται να μεταβεί στη Βουλή για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Παράλληλα, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, καθώς και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου.

    [04] Στον εισαγγελέασήμερα ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος, Κλοντ Λέσι

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρουοδηγείταισήμερα οφερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη την Κυριακή σε αγροτική περιοχή, έξω από την Ορμύλια της Χαλκιδικής.Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του. Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τον βαρύνει, σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής.

    Ο Λέσι έχει καταθέσει ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα κινούνταν στα όρια του νομού Χαλκιδικής, καθώς αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ισχυρής κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών.

    Ο 4χρονος γιος του είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στην οικογένειά του.

    [05] Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για την καταπολέμηση του ΙΚ

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των χωρών τους για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης για τη «σημασία που έχει η αποκλιμάκωση των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ κατά τρόπο που να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία του Ιράκ», προσθέτει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή.

    [06] Σεισμός 6,6 βαθμών στην Ισπανία

    Σεισμός 6,6 βαθμών σημειώθηκε 162 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μάλαγα στην Ισπανία, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

    [07] Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Η Κύπρος, που πηγαίνω σήμερα (σ.σ. τηνΚυριακή), ας αποτελέσει παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθείστις 8:30, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και θα ακολουθήσει περιήγηση στο οδόφραγμα Λήδρας και επίσκεψη στην Εκκλησία Φανερωμένης.

    Στις 9:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Στις 12:30 ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια, στις 13:30, θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και στις 15:45 την ΕΛΔΥΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 January 2016 - 5:32:24 UTC