Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Μη εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας
  • [02] Κ Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις
  • [03] Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το ΥΠΟΙΚ
  • [04] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση
  • [05] Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο για τους «ξένους μαχητές» υπέγραψε ο πρέσβης Στ. Περράκης
  • [06] Σαββατόβραδο χωρίς τον Βιγιαφάνες, Οσμάν Φερέιρα ο «εκλεκτός»

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Μη εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας

    Τις ενστάσεις της για το «Σχέδιο Έκθεσης Αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα», διατυπώνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι είναι «μη εποκοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας, με αφορμή μια έκτακτη αξιολόγηση του Μηχανισμού Σένγκεν».

    Μόλις πριν δύο ημέρες, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, κατέληξαν σε απόφαση, για μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει ότι κοινός τόπος της απόφασης αυτής είναι ότι το κλειδί της διαχείρισης του Προσφυγικού βρίσκεται στην Τουρκία και στην τήρηση, από αυτήν την χώρα, των συμφωνηθέντων.

    Η συμφωνία αυτή μέχρι στιγμής δεν προχωρά, χωρίς η ευθύνη να βαραίνει οποιονδήποτε στη χώρα μας, επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και δηλώνει ότι «με βάση αυτό το δεδομένο, θεωρούμε μη εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας, με αφορμή μια έκτακτη αξιολόγηση του Μηχανισμού Σένγκεν που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου, όταν η κατάσταση στο πεδίο ήταν πολύ διαφορετική από ότι σήμερα, 2.5 μήνες αργότερα».

    [02] Κ Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις

    «Η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική» επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    Σύμφωνα με πηγές του ΕΒΕΑ που μετείχαν στη συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε λαϊκισμό στις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και δήλωσε ότι θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες έστω και αν δεν ακούγονται ευχάριστα, παραπέμποντας στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Υπογράμμισε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε, ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, η οποία δυσχεραίνει την προσέλκυση επενδύσεων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.

    [03] Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το ΥΠΟΙΚ

    Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, εξετάζεται η σταδιακή προσαρμογή του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 26% σε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας (2016-2017) που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς. Η συμφωνία προέβλεπε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2017. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλισθεί πιο ομαλή μετάβαση.

    Αυτό ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη. Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το θέμα της φορολογίας των αγροτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της συμφωνίας με τους θεσμούς.

    [04] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

    Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην αποψινή απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Κατά την 32η απονομή των φετινών βραβείων βραβεύθηκε και η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κατερίνα Βλαχοδήμου, για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή ανάλυση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας από το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

    Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι δημοσιογράφοι:

    Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    Η Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

    Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.

    Η Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

    Ειδικά βραβεία έλαβαν οι :

    Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής. Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή - ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια στην ?Εφημερίδα των Συντακτών?. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους δημοσιογράφους Γιώργο Παππού και Γιώργο Παπανικολάου.

    Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας ?Γορτυνία? από το 1970 μέχρι σήμερα.

    Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Σόνια Χαϊμαντά για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο τύπο στον ψηφιακό. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.

    Επίσης, η εφημερίδα ?Ροδιακή? για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

    Στον Θεόδωρο Νικολαΐδη για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.

    Στον Σωτήρη Θεολογίδη, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.

    Στην πρόεδρο του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου.

    Στον πρώην βουλευτή Ιωάννη Δημαρά για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.

    Στον Γεώργιο Δόγα, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.

    Στον Γεώργιο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

    Στον Χριστόδουλο Αξελό, για την μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.

    [05] Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο για τους «ξένους μαχητές» υπέγραψε ο πρέσβης Στ. Περράκης

    Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της τρομοκρατίας σχετικά με τους λεγόμενους ξένους μαχητές, υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας σήμερα το πρωί, ο πρέσβης Στέλιος Περράκης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

    Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε παρουσία της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπροέδρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Aννέτας Καββαδία, καθώς και μελών της, Ευάγγελου Μειμαράκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Έλενας Ράπτη, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γεώργιου Μαυρωτά.

    Σκοπός του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου είναι να διευκολύνει την ταχεία, συντονισμένη και αποτελεσματική εφαρμογή ορισμένων πτυχών απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τους ξένους τρομοκράτες μαχητές -και κυρίως των πτυχών που σχετίζονται με την αποτροπή και τη δίωξη των αναχωρήσεων ξένων τρομοκρατών μαχητών- να προωθήσει μια κοινή αντίληψη και αντιμετώπιση όσον αφορά τα αδικήματα που συνδέονται με ξένους τρομοκράτες μαχητές, να διευκολύνει γενικότερα τις έρευνες και τη δίωξη πράξεων προπαρασκευαστικού χαρακτήρα που ενδέχεται να οδηγήσουν στη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων και να διευκολύνει τη διεθνή συνεργασία μέσω της ενισχυμένης ανταλλαγής πληροφοριών.

    [06] Σαββατόβραδο χωρίς τον Βιγιαφάνες, Οσμάν Φερέιρα ο «εκλεκτός»

    Η μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνες στον Παναθηναϊκό πρέπει να θεωρείται τετελεσμένο γεγονός. Επιβεβαιώνεται από την Ιντεπεντιέντε στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, δεν διαψεύδεται από τον Παναιτωλικό όπου αγωνίζεται ως δανεικός. Ο σύλλογος του Αγρινίου θα βάλει κάποιο ποσό στο ταμείο του για να «σπάσει» νωρίτερα τον δανεισμό, αποφεύγοντας μια κατάσταση «lose-lose»δηλαδή να τον κρατήσει με το... ζόρι έως τον Μάιο και στη συνέχεια να αναγκαστεί να τον αποχωριστεί... δωρεάν.

    Αυτό, όμως, που αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος Φώτης Κωστούλας σε συνεννόηση με τον Γιάννη Μαντζουράκη, είναι να μείνει ο παίκτης στο Αγρίνιο και να αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας του το Σάββατο, στο ματς με την Καλλονή. Παράλληλα, να βοηθήσει σ΄ένα ματς που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορο, αφού η Καλλονή παίζει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή. Από το βράδυ του Σαββάτου ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, θα ετοιμάζει βαλίτσες για αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα.

    Αποχωρήσεις χωρίς ενισχύσεις, όμως, δεν γίνεται! Ετσι, ο Παναιτωλικός έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του Βιγιαφάνες και όλα δείχνουν ότι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής θα φορέσει τη φανέλα του. Πρόκειται για τον Οσμάρ Φερέιρα, επίσης Αργεντίνο, με εντυπωσιακή καριέρα τόσο στην πατρίδα του με τη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά και στην Ευρώπη με την Αϊντχόφεν, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ντνίπρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 January 2016 - 19:32:41 UTC