Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινάει εκ νέου, από αύριο, το briefing
  • [02] Χρ. Σπίρτζης: Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό
  • [03] Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης πιστώθηκε σε 330.000 δικαιούχους
  • [04] Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο
  • [05] Το πρώην στρατόπεδο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης θα γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
  • [06] Έντεκα νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών σε γενέθλια 15χρονης, στο Μεξικό
  • [07] Aυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο
  • [08] Άρχισε η τελευταία απόπειρα ρυμούλκησης του Modern Express
  • [09] Βρετανία: Δόθηκε η άδεια σε επιστήμονες για να χειριστούν ανθρώπινα έμβρυα
  • [10] Κλειστά τα Τέμπη, από τις 12:00 εώς τις 20:00 το βράδυ
  • [11] Ι.Μουζάλας: Φρουρούμενα, αλλά ανοικτού τύπου, τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό
  • [12] Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κήρυξε πόλεμο στο βάρος

  • [01] Ξεκινάει εκ νέου, από αύριο, το briefing

    Ξεκινάει πάλι το briefing για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έτσι, αύριο Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου

    Στις 12:15, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα γίνει η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

    [02] Χρ. Σπίρτζης: Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό

    Μέσα στο επόμενο τετράμηνο ή πεντάμηνο, θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, που αποτελεί το 35% του έργου, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Πρόσθεσε, ότι αυτήν την περίοδο γίνονται διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους φορείς, ώστε να δημοπρατηθεί μέσα στο 2016 και το δεύτερο τμήμα του σημαντικού αυτού έργο που θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα φτάνει στην Πανεπιστημίου και μέσω Καισαριανής θα καταλήγει στο Μαρούσι.

    Ο κ. Σπιρτζης είπε ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για όλα τα έργα, καθώς τέλη του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όσα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ανάμεσά τους και το πρώτο τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Όπως είπε ο υπουργός, μόνο με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής θα αντιμετωπιστεί και το ασφαλιστικό και θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά κάποιοι από την αντιπολίτευση, όπως υποστήριξε, φαίνεται ότι δεν το θέλουν.

    [03] Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης πιστώθηκε σε 330.000 δικαιούχους

    Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε σε 330.000 φορολογούμενους την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015. Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο).Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

    [04] Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο

    Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά αυτή πρέπει να συνεχισθεί, επειδή η κατάσταση της οικονομίας της ήταν πολύ δύσκολη όταν ξεκίνησε η διαδικασία προσαρμογής, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ESM, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί - όπως ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από ό,τι οι άλλες χώρες (που ήταν σε προγράμματα προσαρμογής). Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι τώρα εντάξει στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε από πολύ χαμηλό επίπεδο. Η Ελλάδα, είπε σε άλλο σημείο, είναι ακόμη σε σχετικά αδύναμη θέση και πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις: «Τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό των ρυθμίσεων σε ορισμένους τομείς, όπως την ενεργειακή αγορά. Είναι μία πλήρης ατζέντα», είπε.

    «Είναι ενθαρρυντικό ότι υπήρξε πρόοδος στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Η ανταγωνιστικότητα, επίσης, βελτιώθηκε σημαντικά. Ο λόγος είναι ότι τα ημερομίσθια, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 30 έως 40% σε ονομαστικούς όρους. Όλα αυτά πρέπει να συνεχισθούν, επειδή το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ δύσκολο», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ.

    [05] Το πρώην στρατόπεδο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης θα γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

    Το πρώην στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου", στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "ΑΠΕρριτα" με τον Κωστή Παπαδάκη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

    Ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τον ενημέρωσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη διαμόρφωση των παλιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, το οποίο θα φιλοξενεί σε πρώτη φάση 500 πρόσφυγες και στη συνέχεια 4.000, ενώ η φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανατεθεί στην Αστυνομία.

    [06] Έντεκα νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών σε γενέθλια 15χρονης, στο Μεξικό

    Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των γενεθλίων μιας 15χρονης στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο πάρτι για τα 15α γενέθλια -τα οποία θεωρούνται σημαντικά και είναι παράδοση να γιορτάζονται στη Λατινική Αμερική- ενός κοριτσιού στο χωριό Κουντανθίτο στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.

    Η πολιτεία Γκερέρο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και απαγωγών σε όλο το Μεξικό.

    [07] Aυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο

    Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, ο γαλλο-ελβετός Μπενουά Βιολιέ, ο οποίος διηύθυνε στα 44 χρόνια του το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο της γαστρονομίας.Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε χθες το βράδυ στο σπίτι του το άψυχο σώμα του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε.

    Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στη «La Liste»θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των «50 Best».Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

    [08] Άρχισε η τελευταία απόπειρα ρυμούλκησης του Modern Express

    Η τελευταία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου Modern Express, που βρίσκεται εδώ και επτά ημέρες ακυβέρνητο και έχοντας πάρει μεγάλη κλίση στον Κόλπο της Γασκώνης, ανοικτά των γαλλικών ακτών, ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.«Έναρξη επιχείρησης προσπάθειας ρυμούλκησης. 4 ειδικοί του SMIT Salvage βρίσκονται επί του πλοίου», ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Λιμενική Αρχή του Ατλαντικού, διευκρινίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την επιχείρηση.

    Η SMIT Salvage είναι ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στη διάσωση πλοίων.Το φορτηγό πλοίο Modern Express, μήκους 164 μέτρων, που μεταφέρει 3.600 τόννους ξύλου και μηχανήματα, βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τις ακτές.Το υπό παναμαϊκή σημαία πλοίο, προερχόταν από τη Γκαμπόν και είχε προορισμό το λιμάνι της Χάβρης, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από το βορειο-δυτικό άκρο της Ισπανίας έχοντας πάρει κλίση εξαιτίας μετατόπισης φορτίου.

    Τα 22 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ισπανικά ελικόπτερα.

    [09] Βρετανία: Δόθηκε η άδεια σε επιστήμονες για να χειριστούν ανθρώπινα έμβρυα

    Επιστήμονες πήραν την άδεια για να χειριστούν ανθρώπινα έμβρυα για ερευνητικούς σκοπούς, για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανακοίνωσε η βρετανική αρχή ανθρώπινης γονιμοποίησης και εμβρυολογίας (HFEA).

    Η άδεια αυτή αφορά τη χρησιμοποίηση της μεθόδου Crispr-Cas9 που επιτρέπει στους επιστήμονες να στοχοθετούν τα ελαττωματικά γονίδια μέσα στο DNA ώστε να τα εξουδετερώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Πρόκειται για μία από τις πρώτες άδειες που χορηγούνται για το χειρισμό ανθρώπινων εμβρύων, έπειτα από μια πρώτη κινεζική απόπειρα στις αρχές του 2015.

    Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο και έχει στόχο τη βαθύτερη κατανόηση των πρώτων στιγμών της ανθρώπινης ζωής.

    Τα πειράματα θα πραγματοποιηθούν στις πρώτες επτά ημέρες μετά τη γονιμοποίηση.

    [10] Κλειστά τα Τέμπη, από τις 12:00 εώς τις 20:00 το βράδυ

    Από τις 12 μετά το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν τελικά κλειστά τα Τέμπη σήμερα

    Εν τω μεταξύ η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου αναμένεται να αποφασίσει,για πόσες ώρες θα ισχύει ο αποκλεισμός στην κοιλάδα των Τεμπών από αύριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με πολύωρους αποκλεισμούς και ενίσχυση μπλόκων

    Σύσκεψη των αγροτών της Πελοποννήσου, για την πορεία των κινητοποιήσεων

    [11] Ι.Μουζάλας: Φρουρούμενα, αλλά ανοικτού τύπου, τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό

    Φρουρούμενα, αλλά ανοικτού τύπου, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που θα παραχωρήσει ο στρατός για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα δύο στρατόπεδα θα είναι συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων.

    Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται οι εργασίες για τα hotspotsσε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ανέφερε ότι στα hot spots θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Θα παραμένουν εκεί έως 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας.

    Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι έως και τον Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 - 80% των εισερχομένων, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά οι πρόσφυγες αποτελούν μόνο το 45-55%.

    [12] Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κήρυξε πόλεμο στο βάρος

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου είναι να περιορισθεί το βάρος των αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν νέα υλικά και εξειδικευμένες μεθόδους για να εξασφαλίσουν λιγότερο βάρος, χωρίς όμως να επηρεαστεί ο τομέας της ασφάλειας που παρέχουν τα αυτοκίνητα στους επιβάτες τους. Επίσης το βάρος επηρεάζει άλλους σημαντικούς τομείς του αυτοκινήτου όπως η οδική συμπεριφορά και η απόδοση επιμέρους συστημάτων.

    H Nissan, ολοκλήρωσε ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο αφορά τα νέα επιβατικά μοντέλα της. Πρόκειται για το πρόγραμμα Lightweighting Programme, που βασίζεται σε μια πρωτοποριακή δομή από πρωτότυπα υλικά. Αυτή η μέθοδος προσφέρει πατώματα ειδικών προδιαγραφών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη κατασκευή των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.

    Η ιαπωνική μάρκα συνεργάζεται με την αλυσίδα εφοδιασμού που διαθέτει στην Αγγλία, για να αντλήσει τεχνογνωσία από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που αξιοποιήθηκαν σε διαστημικά ταξίδια.

    Εκτός από το Lightweighting Programme, η Nissan ήδη εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης της μάζας για τα οχήματα της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την μείωση του βάρους κατά 90 κιλά και 40 κιλά, στα μοντέλα X-Trail και Qashqai αντίστοιχα. Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι μηχανικοί κάνουν χρήση ελαφρύτερων αλλά και ισχυρότερων υλικών, χωρίς να θυσιάζεται λόγω βάρους η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού στα συγκεκριμένα μοντέλα.

    Με το Lightweighting Programme, η Nissan θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων, που θα λανσαριστούν από το 2016.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2016 - 11:32:30 UTC